I mater mi to kaže, samo ne znam treba li joj vjerovatipalermo wrote:Ti is pametan čovjek AhmmedeAhmmed wrote:
Ako se pogleda ideološki spektar političkih stranaka u BiH koje su dobile relativnu ili apsolutnu podršku Bošnjaka, Srba i Hrvata, u međunarodnim krugovima ( ma kakva MZ danas bila) postaje jasno da više nema mjesta za (ne)opravdano potenciranje podjednake političke krivnje za stanje u zemlji, postaje jasno da je sve manje opravdanja za nategnuto projiciranje straha od bijele Al-Kaide,i postaje jasno da bi se izostanak podrške SDP-u i strankama okupljenim oko SDP-a,mogao kao bumerang vratiti upravo onima koji su kreirali daytonski mirovni sporazum. I nije ovdje riječ o visokim humanističkim i moralnim principima MZ, već praktičnim i pragmatičnim rješenjima, koja bi ,polako ali sigurno, BiH skidala sa dnevnog reda onoga što nazivamo Međunarodnom zajednicom.
U suprotnom, veliki broj Bošnjaka i onih koji se osjećaju Bosancima, mogao bi se zapitati: " Šta više hoće od nas??"
U takvoj situaciji, a poznajući nas, rezultati izbora 2014,mogli bi biti vrlo neugodno iznenađenje.
I zbog toga, mislim da će naredni mjeseci donijeti nenadano dobre stvari. Ponavljam, ne iz silne ljubavi, već iz pragmatičnih razloga.![]()
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Ahmmed
#7226 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Bosnolog
#7227 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Dobra,.....Ahmmed wrote:hajducka travica wrote:ZaKristala predsjednica bivsa;
oj pomozi brate moj Barisa;
Hoce Zivko sluzbe da me rjesi;
ko ce Borki dusu da utjesi;
Sta cu sada kukala mi majka;
kakva nas je ovo zadesila hajka;
U to Dragan zapomaga gorko;
ne daj stembilj sestro moja Borko;
dok od tuge ostaje bez zraka;
tjesi sina iz prvoga braka;
Suzno lice mali Bozo brise;
gleda tatu kako mu izdise;
Klice Niko sin iz drugoga braka;
bjezi tajo s tetkom prije mraka;
Bjezi tajo stricu iz Laktasa;
cak ni Lijepa vise nije nasa
---------------------------------------------
treba dobar guslar da ovo fino otpjeva..
![]()
![]()
Utekao Dragan u Laktaše
Aoj, Mile, spašavaj mi naše
Spašavaj mi Borjanu i Niku
I Barišu,hrvatskoga diku
Zovi meni Čordaša Davora
Da činimo što se činit mora
I zovi mi Tešanović Nadu
Da me tješi, u mojemu jadu
Pogleda ga Mile ispod oka
Pogleda ga i gleda s visoka
Oj Dragane, pobratime mio
Nisam ni ja ono što sam bio
No, se vrći pod Hum, u Iliće
Vodi sobom svoje sokoliće
Tebi ođe ladovine nema
Obama se sad i na me sprema
Primirit se moram, mili rode
Republika moja da ne ode
Tamo tebe i Turaka tvojih
Dosta mi je teških jada mojih
Plače Dragan, suza suzu goni
Nema više niđe da se skloni
Povrnu se bijelome Mostaru
baci pogled na ćupriju staru
Pa se penje visokome Humu
Muka mu je golema na umu
Od trećega ništa biti neće
Postadosmo platformaško cvijeće
Oj, Tuđmane i Bobane mio
Udario na nas svijet cio
-
palermo
#7228 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
TrebaAhmmed wrote:I mater mi to kaže, samo ne znam treba li joj vjerovatipalermo wrote:Ti is pametan čovjek AhmmedeAhmmed wrote:
Ako se pogleda ideološki spektar političkih stranaka u BiH koje su dobile relativnu ili apsolutnu podršku Bošnjaka, Srba i Hrvata, u međunarodnim krugovima ( ma kakva MZ danas bila) postaje jasno da više nema mjesta za (ne)opravdano potenciranje podjednake političke krivnje za stanje u zemlji, postaje jasno da je sve manje opravdanja za nategnuto projiciranje straha od bijele Al-Kaide,i postaje jasno da bi se izostanak podrške SDP-u i strankama okupljenim oko SDP-a,mogao kao bumerang vratiti upravo onima koji su kreirali daytonski mirovni sporazum. I nije ovdje riječ o visokim humanističkim i moralnim principima MZ, već praktičnim i pragmatičnim rješenjima, koja bi ,polako ali sigurno, BiH skidala sa dnevnog reda onoga što nazivamo Međunarodnom zajednicom.
U suprotnom, veliki broj Bošnjaka i onih koji se osjećaju Bosancima, mogao bi se zapitati: " Šta više hoće od nas??"
U takvoj situaciji, a poznajući nas, rezultati izbora 2014,mogli bi biti vrlo neugodno iznenađenje.
I zbog toga, mislim da će naredni mjeseci donijeti nenadano dobre stvari. Ponavljam, ne iz silne ljubavi, već iz pragmatičnih razloga.![]()
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#7229 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Uzdaj se u se i u svoje Ruse

Nakon bombasticnog naslova..sipakRusija protiv odluke OHR-a: Treba poštivati institucije BiH, izborne rezultate i ravnopravnost svih naroda
Bocan-Harčenko ponovio je da je službeni stav Rusije da se neće miješati u unutarnja pitanja BiH.
"To je stvar domaćih faktora. Ali, naravno, ovo izaziva jaku zabrinutost u Rusiji. Treba poštivati izborne rezultate, dejtonske principe i principe ravnopravnosti svih naroda", rekao je ambasador Rusije u BiH.
Odgovarajući na pitanje kakve će stavove Rusija zastupati na sjednici Vjeća za provođenje mira /PIC/ u BiH, kada je riječ o superviziji u Brčkom i odlasku OHR-a, Bocan-Harčenko je ocijenio da je "OHR odigrao svoju korisnu ulogu" i da sada bonska ovlaštenja "samo smetaju razvoju i domaćem dogovoru". "Zatvaranje OHR-a bit će stav Rusije u PIC-u i mi ćemo to zastupati", najavio je ambasador Rusije.
- Brčko je dio plana pet plus dva i zbog toga je to jedno od najakutnijih pitanja za nas. Smatramo da će na osnovu rezultata posjeta Brčkom veleposanika PIC-a stav biti da su svi uvjeti ispunjeni... Došlo je vrijeme da PIC napravi jasnu odluku u smislu zatvaranja supervizije i arbitraže. To bi bilo važno i za Brčko, ali i za strategiju zatvaranja OHR-a u cjelini - naglasio je Bocan-Harčenko.
Prema njegovim riječima, Rusija, kao članica PIC-a, na međunarodnom planu očekuje nastavak suradnje u okviru Daytonskog sporazuma i provođenje, kako je istakao, "slova Daytona". "Nadamo se da će naša suradnja doprinijeti međunarodnom pravu i stabilnosti BiH i regiji u cjelini", naglasio je Bocan-Harčenko.
Odgovarajući na pitanje je li za Rusiju smetnja to što Srpska želi da BiH uđe u EU, Bocan-Harčenko je napomenuo da njegova zemlja uvažava činjenicu da je članstvo u Uniji strateško opredjeljenje BiH i njena dva entiteta. On je istakao da suradnja dvije zemlje i težnja BiH za članstvom u EU nisu ni u kakvom međusobnom sukobu i da tu nema nikakve protivrječnosti.
- Ali, nekad se čini da se zahtjev za europskim integracijama koristi kao izgovor za neke duboke promjene Daytona koje ne odgovaraju interesu RS. Mi ne želimo vidjeti da se europske integracije koriste kao sredstvo pritiska na Srpsku i o tome otvoreno pričamo u okviru PIC-a - objasnio je ruski ambasador.
Odgovarajući na pitanje kakve će konkretne koristi Republika Srpska imati od dogovora tijekom posjeta premijera Vladimira Putina Beogradu i razgovora s izaslanstvom RS, Bocan-Harčenko je naveo da je ovaj sastanak bio veoma važan za razvoj bilateralnih odnosa, jer je uključivao projekte od strateškog značaja.
On je naglasio da je svaki od ovih velikih projekata, koji je strateške i dugoročne prirode, koristan za cijelu BiH, ali ne samo za nju nego i za cijelu regiju. "To su sve projekti koji su usmjereni na razvoj cijele države. Naravno, u sklopu nje i RS, kao entiteta", rekao je Bocan-Harčenko.
Bocan-Harčenko kaže da Rusija očekuje nastavak suradnje koja je korisna, kako za ruski i srpski narod, tako i za sve narode u BiH. "Imamo opipljive, realne rezultate, što je najvažnije. Suradnju sa srpskim narodom očekujemo i u duhu naših dugotrajnih veza od povjesnog, kulturnog i duhovnog značaja", rekao je Bocan-Harčenko.
-
Nass
#7230 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hihihi, mogla bih i ja uskoro u 'mirovinu', jer mi se cini da ce ovo ipak sve dobro zavrsiti.... pa je vrijeme da se ljudi konacno vrate normalnom zivotu i pametnijim stvarima....madner wrote:Posto je najveca pobjeda poslje Bleiburga i ozvanicena, uzet cu si godisnji odmor od foruma.![]()
Ako bude kakva sisata za majorizaciju, samo javite
-
hercegovac_pravi
#7231 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
I škutori tako nađoše svoju saksiju u kojoj će rasti.....neka moraju i četnici imat svoje cvijeće..plain vanilla wrote:Uzdaj se u se i u svoje Ruse![]()
Nakon bombasticnog naslova..sipakRusija protiv odluke OHR-a: Treba poštivati institucije BiH, izborne rezultate i ravnopravnost svih naroda
Bocan-Harčenko ponovio je da je službeni stav Rusije da se neće miješati u unutarnja pitanja BiH.
"To je stvar domaćih faktora. Ali, naravno, ovo izaziva jaku zabrinutost u Rusiji. Treba poštivati izborne rezultate, dejtonske principe i principe ravnopravnosti svih naroda", rekao je ambasador Rusije u BiH.
Odgovarajući na pitanje kakve će stavove Rusija zastupati na sjednici Vjeća za provođenje mira /PIC/ u BiH, kada je riječ o superviziji u Brčkom i odlasku OHR-a, Bocan-Harčenko je ocijenio da je "OHR odigrao svoju korisnu ulogu" i da sada bonska ovlaštenja "samo smetaju razvoju i domaćem dogovoru". "Zatvaranje OHR-a bit će stav Rusije u PIC-u i mi ćemo to zastupati", najavio je ambasador Rusije.
- Brčko je dio plana pet plus dva i zbog toga je to jedno od najakutnijih pitanja za nas. Smatramo da će na osnovu rezultata posjeta Brčkom veleposanika PIC-a stav biti da su svi uvjeti ispunjeni... Došlo je vrijeme da PIC napravi jasnu odluku u smislu zatvaranja supervizije i arbitraže. To bi bilo važno i za Brčko, ali i za strategiju zatvaranja OHR-a u cjelini - naglasio je Bocan-Harčenko.
Prema njegovim riječima, Rusija, kao članica PIC-a, na međunarodnom planu očekuje nastavak suradnje u okviru Daytonskog sporazuma i provođenje, kako je istakao, "slova Daytona". "Nadamo se da će naša suradnja doprinijeti međunarodnom pravu i stabilnosti BiH i regiji u cjelini", naglasio je Bocan-Harčenko.
Odgovarajući na pitanje je li za Rusiju smetnja to što Srpska želi da BiH uđe u EU, Bocan-Harčenko je napomenuo da njegova zemlja uvažava činjenicu da je članstvo u Uniji strateško opredjeljenje BiH i njena dva entiteta. On je istakao da suradnja dvije zemlje i težnja BiH za članstvom u EU nisu ni u kakvom međusobnom sukobu i da tu nema nikakve protivrječnosti.
- Ali, nekad se čini da se zahtjev za europskim integracijama koristi kao izgovor za neke duboke promjene Daytona koje ne odgovaraju interesu RS. Mi ne želimo vidjeti da se europske integracije koriste kao sredstvo pritiska na Srpsku i o tome otvoreno pričamo u okviru PIC-a - objasnio je ruski ambasador.
Odgovarajući na pitanje kakve će konkretne koristi Republika Srpska imati od dogovora tijekom posjeta premijera Vladimira Putina Beogradu i razgovora s izaslanstvom RS, Bocan-Harčenko je naveo da je ovaj sastanak bio veoma važan za razvoj bilateralnih odnosa, jer je uključivao projekte od strateškog značaja.
On je naglasio da je svaki od ovih velikih projekata, koji je strateške i dugoročne prirode, koristan za cijelu BiH, ali ne samo za nju nego i za cijelu regiju. "To su sve projekti koji su usmjereni na razvoj cijele države. Naravno, u sklopu nje i RS, kao entiteta", rekao je Bocan-Harčenko.
Bocan-Harčenko kaže da Rusija očekuje nastavak suradnje koja je korisna, kako za ruski i srpski narod, tako i za sve narode u BiH. "Imamo opipljive, realne rezultate, što je najvažnije. Suradnju sa srpskim narodom očekujemo i u duhu naših dugotrajnih veza od povjesnog, kulturnog i duhovnog značaja", rekao je Bocan-Harčenko.
-
zemo_online
#7232 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
evo rusi opet se zauzeli za dodu tako da dodi niko nista ne more.
-
hercegovac_pravi
#7233 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa zar ne moreš više skontat da je gospodin Dodik jak kao beton i da mu niko ništa nemere. Svi napadi na njega su uzaludni i "zli islamisti" samo udaraju glavom o'zid. Ništa, izgleda da će se morati pristati na mirno razdruženje dok nam gospodin Dodik još i to nudi. Ako ne požurimo nećemo ni to dobiti nego će nas "ŽIIIK" pravo na Bosfor..test01 wrote:evo rusi opet se zauzeli za dodu tako da dodi niko nista ne more.
-
Nass
#7234 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
HahahaahChmoljo wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
- Hemel
#7235 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a rusi imaju uticaj...boli glava (ko da ih neko pita za sta)test01 wrote:evo rusi opet se zauzeli za dodu tako da dodi niko nista ne more.
-
stari grad Visegrad
#7236 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mene ne zanima sta je ruski predstavnik izjavio o BiH. Rusi zive u Rusiji a mi zivimo u Bosni i Hercegovini. MI sebi pravimo buducnost. Rusija ti dodje ko narodni folklor za rs, ko cutura i rakija.
Kad Rusija objavi sta je Lagumdzija izjavio o Rusiji tad mogu citati sta je ovaj ruski predstavnik izjavio o BiH.
Kad Rusija objavi sta je Lagumdzija izjavio o Rusiji tad mogu citati sta je ovaj ruski predstavnik izjavio o BiH.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#7237 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa onda nemoj citati, aman, nema potrebe za tolikim slovima i boldanjemstari grad Visegrad wrote:Mene ne zanima sta je ruski predstavnik izjavio o BiH. Rusi zive u Rusiji a mi zivimo u Bosni i Hercegovini. MI sebi pravimo buducnost. Rusija ti dodje ko narodni folklor za rs, ko cutura i rakija.
a Lagumdzija putuje u SAD-e, ne znam sto
-
zemo_online
#7238 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hemel wrote:a rusi imaju uticaj...boli glava (ko da ih neko pita za sta)test01 wrote:evo rusi opet se zauzeli za dodu tako da dodi niko nista ne more.
sjede u pic-u. da nisi u pravu najbolji je dokaz da dodi niko nista ne moze,a on svaki dan rusi dejton,vrijedja Incka,federaciju isl.
rusija je sila koja se pita,a mi smo pikzibneri koji se ne pitamo.
- Komrad
#7239 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mozda da majorizira republikance?plain vanilla wrote:Pa onda nemoj citati, aman, nema potrebe za tolikim slovima i boldanjemstari grad Visegrad wrote:Mene ne zanima sta je ruski predstavnik izjavio o BiH. Rusi zive u Rusiji a mi zivimo u Bosni i Hercegovini. MI sebi pravimo buducnost. Rusija ti dodje ko narodni folklor za rs, ko cutura i rakija.
a Lagumdzija putuje u SAD-e, ne znam sto![]()
-
zemo_online
#7240 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
pardon,@hercegovac pravi se pita 
- Komrad
#7241 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa ne mogu covjeku zabraniti da prica ... Neka prica Dodik i neka otvoreno govori sta misli a ono sta misli ne smije sprovesti u djelo ...test01 wrote:Hemel wrote:a rusi imaju uticaj...boli glava (ko da ih neko pita za sta)test01 wrote:evo rusi opet se zauzeli za dodu tako da dodi niko nista ne more.
sjede u pic-u. da nisi u pravu najbolji je dokaz da dodi niko nista ne moze,a on svaki dan rusi dejton,vrijedja Incka,federaciju isl.
dakle bolje je da covjek prica... da znamo na cemu smo
mani ove coviceve price... nasa zemlja, ja volim, ja postujem, ustav, zakon...
zivio nama dodik jos 100 godina
-
udarnik35
#7242 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne znam sto te ovo cudi, kad je Hare izgubio i ostao u Bosni? Cekaju ga poslovi u Turskojconvict wrote:jel' ovo fakat istina? nisam nigdje naletio na ovu vijest?plain vanilla wrote:NA SJEDNICI PREDSJEDNIŠTVA SAOPŠTIO ODLUKU: Haris Silajdžić odlazi s čela Stranke za BiH
Predsjednik Stranke za BiH Haris Silajdžić danas je na sjednici Predsjedništva te političke partije saopštio odluku da se na predstojećim stranačkim izborima za organe Stranke neće kandidovati ni na jednu funkciju.
Silajdžić je iznio uvjerenje da Stranka raspolaže velikim brojem sposobnih i patriotski opredijeljenih kadrova koji su u stanju nastaviti djelovanje na principima očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine te istinske jednakosti svih građana i naroda u BiH.
Silajdžić je naveo da on sam i dalje ostaje privržen tim principima te da je spreman dati svoj doprinos radu Stranke ukoliko to bude potrebno, saopšteno je iz Stranke za BiH.
P.S. Pozdrav forumasima
- Hemel
#7243 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
i sve zato sto rusi sjede u pic-u...test01 wrote:Hemel wrote:a rusi imaju uticaj...boli glava (ko da ih neko pita za sta)test01 wrote:evo rusi opet se zauzeli za dodu tako da dodi niko nista ne more.
navedi mi i jednu odluku pic-a koja se nije sprovela zato sto su rusi bili protiv...
nemoj ono izdvojeno misljenje...
p.s. dodo je mogao da laprda dok je bio finansijski nezavisan a sada su dosla druga vremena...para vise neJma
-
zemo_online
#7244 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
-prvo smatram da ce se dodo zaduzit i te dugove ostaviti svima nama kada ode. kako drukcije kupiti socijalni mir.
-drugo,dodo je pitao silinga svojevremeno hoce li ga smijeniti ako napravi to i to. dali pita danas incka bilo sta? sta mislis zasto?
-drugo,dodo je pitao silinga svojevremeno hoce li ga smijeniti ako napravi to i to. dali pita danas incka bilo sta? sta mislis zasto?
- Hemel
#7245 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zato sto jos uvijek igra po pravilima igre...jeste da nekada udari nisko ali brzo dodje sebitest01 wrote:-prvo smatram da ce se dodo zaduzit i te dugove ostaviti svima nama kada ode. kako drukcije kupiti socijalni mir.
covic je njegov pokusni kunic...iz ovoga ce i on izvuci pouke ma sta pricao o ohr-u i pic-u...
-
hercegovac_pravi
#7246 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Zato što je jak ko beton a tek za tri mjeseca će još više ojačati i postati mutant jačanja. U stvari gospodni Dodik će toliko ojačati da će on onda odlučivati šta se radi u PIC-u i na taj način napokon obezbijediti adekvatnu zaštitu bratskoj Rusiji i omogućiti slobodarskom Ruskom narodu da opstane pred najezdom zlih zapadnjačkih imerijalista...test01 wrote:-prvo smatram da ce se dodo zaduzit i te dugove ostaviti svima nama kada ode. kako drukcije kupiti socijalni mir.
-
zemo_online
#7247 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
e nindza kako da i ja postavim avatar? hvala.
htio bi malo da se doteram,a i dugo sam na forumu.
htio bi malo da se doteram,a i dugo sam na forumu.
- Hemel
#7248 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zoom66 wrote:josh mi borka nije predala duzhnost![]()
ali, hebesh borku
chekam bevandu i finansije
![]()
![]()
![]()
taman mislio ici spavati...isprepada me covjece
-
zemo_online
#7249 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Hemel wrote:zato sto jos uvijek igra po pravilima igre...jeste da nekada udari nisko ali brzo dodje sebitest01 wrote:-prvo smatram da ce se dodo zaduzit i te dugove ostaviti svima nama kada ode. kako drukcije kupiti socijalni mir.
covic je njegov pokusni kunic...iz ovoga ce i on izvuci pouke ma sta pricao o ohr-u i pic-u...
ja bi reko da je kupio ruse kao sto je i pokupovao sve medije u rs. rafinerija.
-
hajducka travica
#7250 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
moguce je da su nasi prijatelji oni koji ne glasaju za hdzleo johnson wrote:palermo wrote:BravoChmoljo wrote: da dodam, svaka intervencija SDP-a ili bilo koje probosanske stranke van Ustava nije pametna. ovako, u praksi prikazati nedorečenosti Daytona mogu natjerati strance da te stvari dovedu u red. a ako oni to urade, ko god profitira od toga, oni koji su 'oštećeni' će lakše, mnogo lakše preći preko toga.I zato bih ja ipak pozvao na malo manje trijumfalizma, HDZ-ova politika je donijela mnogo neprilika ovoj zemlji, ali postoje mnogi glasači HDZ-a koji nisu nužno slika i prilika svoje stranke (hoću reći bolji su od nje) i zbog njih ne treba stvarati ni od koga gubitnika.
A i zbog nas samih.
realno
hdz je politicka partija, a hrvati su nase komsije i prijatelji. to nikad ne smijemo zaboraviti.