Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
kloniran

#7226 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by kloniran »

nadžak wrote:Jeli tko primijetio razliku kad naručuje pošiljke na kojima piše da su iz Kine i one iz Hong Konga?
yes ih hon konga cesce dolaze posiljke :D
quarterback

#7227 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

channel10 wrote:Sutra mi istice rok od 45 dana za isporuku kupljenog artikla. Artikl jos uvijek nije stigao i mislio sam otvoriti "case", ali sma zaboravio kako ono ide. DA li idem na to da mi artikal nije stigao i tu mi ono nude da kontaktiram prodavca ili da otvorim case. Odaberem case i to je to?
rok nije 45 dana nego 30 dana od zadnjeg datuma dostave koji je napisan nakon transakcije

ides i didnt received it desno u drop down meniju pored itema
channel10

#7228 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by channel10 »

quarterback wrote:
channel10 wrote:Sutra mi istice rok od 45 dana za isporuku kupljenog artikla. Artikl jos uvijek nije stigao i mislio sam otvoriti "case", ali sma zaboravio kako ono ide. DA li idem na to da mi artikal nije stigao i tu mi ono nude da kontaktiram prodavca ili da otvorim case. Odaberem case i to je to?
rok nije 45 dana nego 30 dana od zadnjeg datuma dostave koji je napisan nakon transakcije

ides i didnt received it desno u drop down meniju pored itema
Ovo sam dobio od prodavca Estimated delivery Feb 11, 2015 - Mar 09, 2015
Znaci mogu jos cekati da stigne, pa ako ne dodje, da recimo otvorim case krajem Marta?

To bi mi najvise odgovaralo jer ce vjerovatno doci, ali sa zakasnjenjem i ako sad otvorim case i vrati mi novac, valja mi se onda peglati ponovo sa njima da im vratim vraceni novac.
quarterback

#7229 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

9. mart + 30 dana je rok za zalbu

pise ti sve ovdje

http://forum.klix.ba/viewtopic.php?p=3651611#p3651611
channel10

#7230 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by channel10 »

quarterback wrote:9. mart + 30 dana je rok za zalbu

pise ti sve ovdje

Hvala :thumbup: .. Ispao sam skroz iz fazona. Sto je najgore, kupujem preko neta nekih 10-ak godina, ali sam banovan na ebay-u prije 2 godine zbog previse otvorenih case-ova i ponovo sam se aktivirao, ali sve zaboravio kako ide. A evo tu su i nova pravila pa valja sve ispocetka :).
nadžak

#7231 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Aha, hvala za info u vezi Hong Konga. I kod mene je stigla jedna pošiljka preko Hong Kong post u doba kad ove preko China post nisu pa me zanimalo jeli i kod drugih kupaca tako.
quarterback

#7232 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

channel10 wrote:
quarterback wrote:9. mart + 30 dana je rok za zalbu

pise ti sve ovdje

Hvala :thumbup: .. Ispao sam skroz iz fazona. Sto je najgore, kupujem preko neta nekih 10-ak godina, ali sam banovan na ebay-u prije 2 godine zbog previse otvorenih case-ova i ponovo sam se aktivirao, ali sve zaboravio kako ide. A evo tu su i nova pravila pa valja sve ispocetka :).
nista drug, dobrodosao nazad :)
goibos

#7233 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by goibos »

channel10 wrote: Hvala :thumbup: .. Ispao sam skroz iz fazona. Sto je najgore, kupujem preko neta nekih 10-ak godina, ali sam banovan na ebay-u prije 2 godine zbog previse otvorenih case-ova i ponovo sam se aktivirao, ali sve zaboravio kako ide. A evo tu su i nova pravila pa valja sve ispocetka :).
Koliko otvorenih case-ova ?
jesi pokušao slagati da nisi dobio nešto što jesi il ti nije ništa dolazilo?
channel10

#7234 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by channel10 »

goibos wrote:
channel10 wrote: Hvala :thumbup: .. Ispao sam skroz iz fazona. Sto je najgore, kupujem preko neta nekih 10-ak godina, ali sam banovan na ebay-u prije 2 godine zbog previse otvorenih case-ova i ponovo sam se aktivirao, ali sve zaboravio kako ide. A evo tu su i nova pravila pa valja sve ispocetka :).
Koliko otvorenih case-ova ?
jesi pokušao slagati da nisi dobio nešto što jesi il ti nije ništa dolazilo?
Ne znam, ne sjecam se. Mislim da je bilo oko 20-ak otvorenih slucajeva na nekih 150-200 transakcija. Ima negdje na ovoj temi sve uredno opisano. Nista nije slagano, sve uradjeno na osnovu tacnih podataka i situacija. Problem je sto nasi postari ili kradu ili paketi uopste ne dodju do njih. Sve ono sto mi je doslo kasnije, uredno sam javio prodavcu i trazio od njega paypal mail i uredno im svima vratio preko paypala. Nikome nista nisam ostao duzan. Mada pravo da ti kazem ni sam ne znam zasto su mi suspendovali racun, da li zbog toliko otvorenih case-ova ili mozda zato sto sam prodavcima vracao novac preko paypala, a mimo ebay-a (ne znam da li im se uopste treba to prijaviti niti kome).

Ako je ovo tacno da se ima fore jos mjesec dana na ovaj zadnji datum isporuke, onda je to prava stvar i nece se desavati ovo sto se meni desavalo. Artikal ako ne dodje i za tih mjesec dana, nece sigurno vise ni stici tako da kad zatrazis refund, to ce biti to. Nema vise dosao mi artikal, hajde da ti vratim pare, pa onda popijes ban.
shandrprcSA

#7235 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shandrprcSA »

meni dosao nakon tacno 5 mjeseci
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#7236 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nexus2 »

Ja se ne bi baš uzdao u 30 dana od dana koji je naveden kao krajnji rok za dostavu.
Razlog:
već par puta mi se dešava da ranije ebay izbriše iz liste takvu transakciju. Jednostavno je više nema, i onda moram preko paypaly traziti povrat novca.
Dobro se sjećam za par itema kojima je rok isticao 17.02. i rekao sebi da ću čekati do 15.03, pa ako ne dođe, otvaram case.
Prije 3 dana mi se desilo da tih itema više nema u listi. Jednostavno sklonjeni.
Preko paypala trazio povrat novca i seller bez priče vratio novac.
Ako dođe, vratit ću i ja njemu, ali poenta je da onih 30 dana treba sa rezervom uzeti jer ebay je kod mene tako par sitnica izbrisao kao da nikada nisu ni bile. Jednostavno, nigdje ih nema.
Jel iko još imao iste slučajeve?
channel10

#7237 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by channel10 »

Kako da trazim refund? Idem na I didnt recieve i sta onda? Ne mogu nigdje da nadjem otvaranje case-a.. Samo me vrti u krug...
Last edited by channel10 on 09/03/2015 15:28, edited 1 time in total.
muxa

#7238 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by muxa »

Elaol wrote:Ima li nacin da izaberes nekoliko zemalja iz kojih zelis da kupis (npr. ograniciti pretragu na SAD, Njemacku, Italiju i Spaniju, a iskljuciti Kinu)?
I mene ovo zanima ako je ikako moguće?
sarajlija_11

#7239 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by sarajlija_11 »

Nexus2 wrote:Ja se ne bi baš uzdao u 30 dana od dana koji je naveden kao krajnji rok za dostavu.
Razlog:
već par puta mi se dešava da ranije ebay izbriše iz liste takvu transakciju. Jednostavno je više nema, i onda moram preko paypaly traziti povrat novca.
Dobro se sjećam za par itema kojima je rok isticao 17.02. i rekao sebi da ću čekati do 15.03, pa ako ne dođe, otvaram case.
Prije 3 dana mi se desilo da tih itema više nema u listi. Jednostavno sklonjeni.
Preko paypala trazio povrat novca i seller bez priče vratio novac.
Ako dođe, vratit ću i ja njemu, ali poenta je da onih 30 dana treba sa rezervom uzeti jer ebay je kod mene tako par sitnica izbrisao kao da nikada nisu ni bile. Jednostavno, nigdje ih nema.
Jel iko još imao iste slučajeve?
+1 isti slučaj, morao tražiti one mailove...
zikmu

#7240 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zikmu »

nadžak wrote:Aha, hvala za info u vezi Hong Konga. I kod mene je stigla jedna pošiljka preko Hong Kong post u doba kad ove preko China post nisu pa me zanimalo jeli i kod drugih kupaca tako.
Znaci HK je jos uvijek ok... i meni su dvije posiljke iz HK stigle u periodu kad nista preko China posta nije stizalo...
Last edited by zikmu on 10/03/2015 03:28, edited 2 times in total.
quarterback

#7241 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

sitgao item sa china posta, vrijednost ispod 1$, imao je onaj bezvezni tracking sa brojevima (005723028809) za koji sam na kraju nasao ipak da je radio dok je item bio u kini http://track-chinapost.com/startairmail.php

naruceno 14.2., stiglo danas

prijatno sam iznenadjen da ljudi sa carine nisu otvarali paket
_Reds_

#7242 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by _Reds_ »

quarterback wrote:sitgao item sa china posta, vrijednost ispod 1$, imao je onaj bezvezni tracking sa brojevima (005723028809) za koji sam na kraju nasao ipak da je radio dok je item bio u kini http://track-chinapost.com/startairmail.php

naruceno 14.2., stiglo danas

prijatno sam iznenadjen da ljudi sa carine nisu otvarali paket
Mogu li se ovakvi trackingi igdje pratiti:

A000291503010E51
quarterback

#7243 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by quarterback »

nemam blage drug, nisam ti ja nikakav expert za to, jednostavno ukucao u google china post tracking i klikao link po link
Image
zikmu

#7244 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zikmu »

Mozete uvijek korisiti ovu stranicu, jer automatski pronadje koji je vas servis...
http://www.trackitonline.ru/
Elaol

#7245 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Elaol »

Moze li mi neko preporuciti neku stranicu za online kupovinu da ne pravi probleme sa dostavom, a da ima dosta kategorija (mislim npr. gearbest je pretezno tehnika i odjeca, dok ebay ima malih milio kategorija)?
hali gali halid

#7246 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by hali gali halid »

Elaol wrote:Moze li mi neko preporuciti neku stranicu za online kupovinu da ne pravi probleme sa dostavom, a da ima dosta kategorija (mislim npr. gearbest je pretezno tehnika i odjeca, dok ebay ima malih milio kategorija)?
Moze li neko napisati listu tih nekih stranica koje zna, recimo ja za ovaj gearbest nisam znao.
Elaol

#7247 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Elaol »

hali gali halid wrote:
Elaol wrote:Moze li mi neko preporuciti neku stranicu za online kupovinu da ne pravi probleme sa dostavom, a da ima dosta kategorija (mislim npr. gearbest je pretezno tehnika i odjeca, dok ebay ima malih milio kategorija)?
Moze li neko napisati listu tih nekih stranica koje zna, recimo ja za ovaj gearbest nisam znao.
Gearbest je odlican, imaju super loyalty service. Samo napomena, ako budes narucivao, obavezno uzmi Neatherlands post kao carrier (placas jos dolar, ali nemas problem sa dostavom) :) Samo bih stvarno volio prodavnicu sa malo vise asortimana, pa ako neko zna za neku....
skafiskafsnjak

#7248 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by skafiskafsnjak »

Kako je dolar "skocio", nista ne kupujem na ebay... pa bokte gotov ko euro .... :-)
Elaol

#7249 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Elaol »

skafiskafsnjak wrote:Kako je dolar "skocio", nista ne kupujem na ebay... pa bokte gotov ko euro .... :-)
Uzmi, zaradjuj online i iskoristi to u svoju korist ;-) Gdje sad kupujes? Btw na gearbestu mozes placati u razlicitim valutama
skafiskafsnjak

#7250 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by skafiskafsnjak »

Pa ako su u njih cijene izrazene u $ , kada kliknes da platis npr nasom valutom, on ce ti konvertovati 1$ u 1,8 KM....
Post Reply