All Season i slicne gume su najveca prevara koju proizvodajci uvaljuju narodu.530i wrote:Imaš i drugu varijantu - Goodyear vector 4 seasons - to je u osnovi zimska guma, ali podešena da može i ljeti.drugi profil wrote:Bas sam gledao te testove nedavno jer se vagam za ovu zeninu Corsu da uzmem Crossclimate. Ona ima 4-5000 km godisnje, uglavnom sve po gradu i po ravnom. Najvise sto se penje je uz/niz Visnjik na Bjelave.
Eh sad... ljudi se penju na tim clipovima uz uzbrdice po snijegom pokrivenoj cesti. Tim gumama je problem samo zaleđen asfalt, ali mislim da tu ni cista zimska nije previse uspjesna.
Tako da ne znam sta bih joj. Ona nece dva seta da placa + sto marka godisnje na montaze i cuvanje. Crossclimate najvjerovatnije će da bude u tom slučaju. Rijetko se po gradu vozi po dubokom snijegu. Uvijek ima soli i abraziva pa siguran sam da nije gora od save S3 sprzene na dva-tri ljeta.
Kao i sa svakom gumom fol je u dugotrajnosti...ljeto - sunce i visoke temperature uništavaju svaku gumu, bez obzira zimska ili ljetna. Još uvijek nema nekih posebnih iskustava sa Crossclimate gumom u smislu dugotrajnosti jer i nije na tržištu toliko dugo...
Imam jednu takvu sad na autu posto mi treba za ove mjesece kada nije ni za ljetne a ni za zimske gume, i samo mogu reci da im je kapak 3cm snijega. O ledu je suvisno i pricati, a po suhom i vrucem danu uvijek zna s da ovjes i kocnice mogu daleko vise od gume.