Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
rossoner

#7226 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rossoner »

kiky wrote:da li je gospođa lamija prešla u ns ...
i ako jeste, pod kojim uvijetima tj. da li je i ona automatski u nekom "glavnom odboru" poput liberalke gospođe sabine ...
:?
Lamija Tanovic ? Šta je to s liberalima, raskidoše se totalno... Pa najbolje majke mi da se stopite u jednu stranku sa sloganom "LDS je Naša stranka !" :D :D
seln

#7227 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by seln »

rossoner wrote:
kiky wrote:da li je gospođa lamija prešla u ns ...
i ako jeste, pod kojim uvijetima tj. da li je i ona automatski u nekom "glavnom odboru" poput liberalke gospođe sabine ...
:?
Lamija Tanovic ? Šta je to s liberalima, raskidoše se totalno... Pa najbolje majke mi da se stopite u jednu stranku sa sloganom "LDS je Naša stranka !" :D :D
Jos bolje: lds je nasa gradjanska sdu stranka.
kiky

#7228 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kiky »

:roll:
Pedja Kojovic

#7229 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

kiky

Ja nemam informaciju da je profesorica Tanovic presla u NS, ali znam da je na kongresu
LDS-a odluceno da se krene u proces ujedinjena sa Nasom strankom.

p.k.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7230 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Pedja Kojovic wrote:kiky

Ja nemam informaciju da je profesorica Tanovic presla u NS, ali znam da je na kongresu

p.k.
Kakav je odnos vrha NS vezano za tu inicijativu kongresa LDS-a? Jeste li vec razgovarali o tome, i da li ste mozda zauzeli neki zvanicni stav?

Da li se mozda vec razmisljalo o novom nazivu tako ujedinjene dvije stranke?

Moja podrska tom procesu i nadam se da cete uspjeti zavrsiti to do lokalnih izbora.
kiky

#7231 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by kiky »

p.k.
to nije loša ideja ali način na koji se izvodi mi je malko čudan ...
al, vidjet će mo ...
:roll:
Pedja Kojovic

#7232 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

libero

Ne bih zelio prejudicirati proces pregovora koji su u toku i koji traju jako dugo.
Okvirni dogovor postoji, a sada, nakon sto je kongres LDS donio ovakvu odluku mozemo, nadam se, krenuti
u taj proces puno brze. Nasa zelja je da sjedinjenje bude vidljivo ne samo u smislu kadrovskih rjesenja u rukovodstvu stranke nego i u imenu i imidzu, i nastavku tradicije i regionalne i medjunarodnje saradnje prve stranke u demokratskoj BiH.

Moj licni stav je da je to najvazniji dogadjaj za gradjanski blok u BiH koji ce nam dati i snazno kadrovsko pojacanje.
Volio bih da se proces, koji je pravno-finansijski vrlo komplikovan uspije zavrsiti na vrijeme za lokalne izbore 2012.

p.k.
Pedja Kojovic

#7233 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

kiky

Ako se i kada se sve zavrsi onda cemo, naravno, moci razgovarati o svemu u detalje i onda cete vidjeti da proces nije bio "cudan". Rukovodstvo LDS-a je u tom procesu pokazalo i ozbiljnost i stranacku demokraticnost koja je, po meni, za svaku pohvalu.

p.k.
Pedja Kojovic

#7234 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

Zivio Prvi Maj!!!

p.k.
Corto Maltese

#7235 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Corto Maltese »

Živio!
rossoner

#7236 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by rossoner »

-LIBERO- wrote:

p.k.
Kakav je odnos vrha NS vezano za tu inicijativu kongresa LDS-a? Jeste li vec razgovarali o tome, i da li ste mozda zauzeli neki zvanicni stav?

Da li se mozda vec razmisljalo o novom nazivu tako ujedinjene dvije stranke?

Moja podrska tom procesu i nadam se da cete uspjeti zavrsiti to do lokalnih izbora.
I moja podrška. Građanski blok ima šansu, pojedinačno ne. Pozdrav svima
zeks1966

#7237 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zeks1966 »

Gospodine Kojoviću , jesu li formirani REGIONALNI ODBORI ? POzdrav!
komandant mark

#7238 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by komandant mark »

Pedja, ne znam kakvo ce vam kadrovsko pojacanje donijeti pripajanje LDS-a? Ko ima u toj stranci ko bi vam bio koristan? Da su imali neki kadrovski potencijal, sami bi ga davno iskoristili. Ali, dobro, dobicete ime i neku tradiciju, dodatno se profilirati ideoloski, pa ima nekog smisla...
Pedja Kojovic

#7239 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

zeks

Neki regionalni odbori su formirani, a neki se jos formiraju.
Da li vas zanima neki konkretno?

p.k.
Pedja Kojovic

#7240 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

komadant mark

Kao sto rekoh, ne zelim da prejudiciram pregovore ulazeci u detalje.
U LDS-u ima dosta ljudi koji se politiikom, pogotovo na lokalnom nivou, bave jako dugo, kao i nekoliko onih cija bi nam strucnost jako dobra dosla u rukovodstvu stranke.
Kad se i ako se sve zavrsi onako kako prizeljkujem onda cemo o svim aspektima sjedinjenja moci pricati u detalje.

p.k.
zeks1966

#7241 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by zeks1966 »

Mene lično zanima područje djelovanja "bivšeg" kANTONALNOG ODBORA TUZLA , neznam da li je tu nešto napravljeno , ima dosta nedoumica ( govorim u svoje lično ime ) .
Pedja Kojovic

#7242 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

zeks1966

Ne znam mnogo o tome osim da je Tuzlanski regionalni odbor nedavno reorganizovan.
Raspitacu se u stranci, pa cu vam detaljnije odgovoriti.

p.k.
Uninformed

#7243 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Uninformed »

-LIBERO- wrote:
Dennis Gratz u kolicima: Podrška osobama s invaliditetom

Kako bi ukazao na veliki broj arhitektonskih, ali i društvenih barijera sa kojima se svakodnevno suočavaju osobe sa invaliditetom, Dennis Gratz, predsjednik Naše stranke proveo je nekoliko sati u invalidskim kolicima u šetnji sa Alijom Pandurom, dugogodišnjim aktivistom za prava osoba sa invaliditetom.

Reportažu je objavio portal Diskriminacija.ba, navodi se kako je 2007. godine napravljena koalicija koju sačinjava 10 udruženja osoba sa invaliditetom, a čiji je cilj podići svijest građana i zakonodavaca o životu osoba u kolicima.
Mada sam Ustav BiH garantuje uživanje u pravima i slobodama svim licima u BiH bez diskriminacije i da je po Zakonu o zabrani diskriminacije kažnjiv bilo koji oblik diskriminacije, svjedoci smo da se često dešava upravo suprotno. Diskriminaciju nećemo u potpunosti shvatiti dok je ne osjetimo na sopstvenoj koži. Osobe koje trpe konstantnu diskriminaciju najbolje ćemo razumjeti ako se nađemo, makar na kratko, u njihovoj koži.

--- NO LINKS ---

:thumbup: :thumbup: :thumbup: Klip koji stvarno u srce dira!
Pedja Kojovic

#7244 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

NAŠA STRANKA: Stranke su trebale mnogo ranije rješavati izborni status Srebrenice
Subota | 05.05.2012.
Naša stranka u subotu je negativno ocijenila ishod sastanka predstavnika SDP-a, SDA-a, SBiH-a i SBB-a u petak u Srebrenici, upriličen povodom otvorenih pitanja u vezi sa statusom Srebrenice na sljedećim izborima, na kojem nije postignut jedinstven stav tih stranaka, saopćeno je iz te stranke

- Ove stranke su trebale mnogo ranije rješavati izborni status Srebrenice umjesto što su to odugovlačile da bi sad srebreničku tragediju iskorištavale za rad svojih političkih kalkulacija i predizbornih svrha, smatraju u Našoj stranci.

Naša stranka ističe da su učesnici sastanka u Srebrenici svojim „različitim viđenjem samo nastavili odugovlačenje koje postaje podržavanje nastojanja stranaka iz RS-a da kroz trenutačni Izborni zakon zacementiraju sadašnji nepravedni političko-pravni položaj Srebrenice".

- Ponavljamo da se Srebrenici mora dati poseban izborni status sve dok vladaćuje političke strukture ne omoguće provedbu Aneksa VII Dejtonskog sporazuma. Inače bi oni koji poriču presude Haškog tribunala o genocidu u Srebrenici bili u stanju da kreiraju politiku te lokalne zajednice, kazao je član Predsjedništva Naše stranke Dino Mustafić, saopćeno je iz ove stranke.

Naša stranka poručuje da će podržati sve građanske akcije i javne proteste kojima bude zatraženo mijenjanje Izbornog zakona s ciljem pravednijeg izbornog statusa za Srebrenicu.

(FENA/em)
NKVD

#7245 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by NKVD »

Pedja Kojovic wrote:NAŠA STRANKA: Stranke su trebale mnogo ranije rješavati izborni status Srebrenice
Subota | 05.05.2012.
...

- Ponavljamo da se Srebrenici mora dati poseban izborni status sve dok vladaćuje političke strukture ne omoguće provedbu Aneksa VII Dejtonskog sporazuma. Inače bi oni koji poriču presude Haškog tribunala o genocidu u Srebrenici bili u stanju da kreiraju politiku te lokalne zajednice, kazao je član Predsjedništva Naše stranke Dino Mustafić, saopćeno je iz ove stranke.

Naša stranka poručuje da će podržati sve građanske akcije i javne proteste kojima bude zatraženo mijenjanje Izbornog zakona s ciljem pravednijeg izbornog statusa za Srebrenicu.

(FENA/em)
Aneks VII se ne odnosi samo na Srebrenicu niti se masovno etničko čišćenje desilo samo tamo te ne vidim razloga zašto Srebrenicu izdvajati. Aneks VII se nije sproveo širom države.

Sigurno da je slučaj Srebrenice (genocid!) poseban imajući u vidu brutalnost i broj ljudi pogubljenih u kratkom vremenu, ali ja ne vidim suštinske razlike od onoga što se desilo u tom gradu i recimo Foči, Prijedoru, Zvorniku i da ne nabrajam dalje. Vrijedi li ovo što je Mustafić rekao i za te gradove?

Ovako zvuči kao politikanstvo i na fonu je ovoga što druge stranke poručuju, koristeći se "brendom" Srebrenice u predizborne ciljeve. Od NS-a očekujem odmak od mrcvarenja koje nam ovi mračnjaci već decenijama nude.
Skijaš

#7246 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Skijaš »

NKVD wrote:ja ne vidim suštinske razlike od onoga što se desilo u tom gradu i recimo Foči, Prijedoru, Zvorniku i da ne nabrajam dalje
Postoje sudske presude o genocidu na osnovu kojih je moguće tražiti poseban status za opštinu Srebrenica.
Pedja Kojovic

#7247 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by Pedja Kojovic »

nkvd

Argumenti za i protiv da Sreberenica bude izuzetak od pravila u izbornom zakonu su diskutovani na sjednici GO i Predsjednistva i glasanjem se doslo do stava koji smo objavili.
Po meni, pozivanje na Clanak VII. je simbolicnog karaktera, a teska pitanja poput, da li je povratak manje-vise zavrsen?, ostaju otvorena.

p.k.
sha_ba

#7248 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by sha_ba »

Nasoj stranci neophodno treba dobar PR i jaca medijska podrska
NKVD

#7249 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by NKVD »

Pedja Kojovic wrote:nkvd

Argumenti za i protiv da Sreberenica bude izuzetak od pravila u izbornom zakonu su diskutovani na sjednici GO i Predsjednistva i glasanjem se doslo do stava koji smo objavili.
Po meni, pozivanje na Clanak VII. je simbolicnog karaktera, a teska pitanja poput, da li je povratak manje-vise zavrsen?, ostaju otvorena.

p.k.
Drago mi je da se bitni stavovi, pa i ovaj kako ga je Mustafić prenio, usaglašavaju na sastancima visokih tijela NS-a - to potvrđuje da su stavovi ipak strankini a ne pojedinca koji može imati dobar ili loš dan. Ja ću glasati za stranku i principe za koje se ona zalaže a ne za nekoga sa liste čija mi se izjava, faca, nastup, predstava ili film dopada ili ne.

Međutim, način na koji je to ovdje prezentovano je loš - ne katastrofalan jer je ipak velika konkurencija - pogotovo nespretno dovođenje u kontekst aneksa VII i pozicioniranja spram drugih stranaka nejasnom distancom (stavovi zvuče skoro podudarno). U predizbornom periodu, a ovaj već jeste takav, svaka će se sitnica gledati kada se bude biralo između stranaka a pogotovo između varijante glasati uopšte ili ne.

Vama je PR glavno oružje jer drugog skoro da nemate i tu imate dobre igrače. I ti si svakako u toj grupi. Zato, strpljenja i sabura i ne reagovati na svaku loptu pogotovo ako je ona skliska kao ova. Upadnete li u zamku jeftinog populizma i politikanstva izgubićete na širem planu puno više od eventualnog dnevnog utržka.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#7250 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imal

Post by -LIBERO- »

Hajmo zenicani :D
NAŠA STRANKA vas poziva na javnu tribinu "U susret lokalnim izborima" koja će se održati u petak, 11.05.2012.godine sa početkom u 18 h u Velikoj sali Općine Zenica. Gosti tribine su predsjednik NAŠE STRANKE dr. DENNIS GRATZ i istaknuti bosanskohercegovački režiser i jedan od osnivača Naše stranke DINO MUSTAFIĆ, koji su otvoreni za sva vaša pitanja. Na tribini ćemo predstaviti političku strategiju NAŠE STRANKE za lokalne izbore 2012.godine. Svojim prisustvom podržite razvoj jedne ZDRAVE POLITIČKE IDEJE!

Hajmo Tuzla.. :D
Zbor članstva OO Tuzla

Obaviještavamo građanke i građane Tuzle, članice i članove Naše stranke, da će se u subotu 12.5.2012. u 16:30h u Hotelu Tuzla održati Zbor članstva Općinskog odbora Naše stranke Tuzla.

Nakon Zbora članstva održaće se i javna tribina pod nazivom "U susret izborima" sa početkom u 18 :30h, na kojoj će gostovati predsjednik NS Dennis Gratz i član Predsjedništva NS Dino Mustafić.

Onda malo o Sarajevu, aktuelni problem (ne)sigurnosti u gradu:
Regionalni odbor Naše stranke o sigurnosnoj situaciji u Sarajevu

Povodom posljednjih incidenata u Sarajevu, slučaja ubistva na Bistriku i slučaja ranjavanja na Stupu, Regionalni odbor Naše Stranke Sarajevo, najoštrije osuđujući ove činove nasilja, izražava zabrinutost za opću sigurnosnu situaciju u gradu Sarajevu.

Bezbjedonosna situacija u Sarajevu rezultat je dugogodišnjeg kontinuiranog rasta kriminala prouzrokovanog tolerancijom i nebrigom nadležnih kantonalnih institucija. Regionalni odbor NS-a Sarajevo poziva na odgovornost vladajuću koaliciju u Kantonu Sarajevo i traži da kantonalna vlada izradi i objavi konkretne mjere za borbu protiv kriminala.

Naša stranka smatra da su prvi i neophodni koraci u toj borbi povećanje broja uposlenih policajaca kao i njihovo brojnije i očiglednije prisustvo na ulicama, izgradnja zatvorskih kapaciteta te efikasniji rad tužilaštva, usvajanje programa borbe protiv maloljetničke delikvencije, zabrana nošenja oružja u javnom prostoru, reduciranje broja uslovnih kazni i njihova primjena samo za prvi počinjeni prekršaj ili krivično djelo, kao i bitno strožije sankcije za lica koja su, u određenom periodu, već počinila tri krivična djela.

Takođe, RO smatra da dosadašnja praksa kantonalne Vlade da se o redovnim izvještajima o sigurnosti u Kantonu Sarajevo ne raspravlja nego se samo daju poslanicima ''na znanje'' predstavlja neuspješan način da se sigurnosni problem u našem kantonu učini nevidljivim “guranjem pod tepih” . Regionalni odbor NS-a Sarajevo poziva Vladu i rukovodstvo Skupštine Kantona Sarajeva da što prije, kako su to već nekoliko puta tražili poslanici, sazove tematsku sjednicu o sigurnosnoj situaciji u našem kantonu.

RO NS-a Sarajevo
www.nasastranka.ba
Locked