Moderators: _BataZiv_0809, anex
Ugao nije problem kod parkiranja, po meni problem se javlja prilikom izlaska sa parking mjesta. Posto je i sama cesta pod uglom(polukrug), i zbog vec parkiranih auta, veoma je smanjena vidljivost. Takodjer, sirina ceste nije velika i cim krenes sa parking mjesta odmah si na kolovoznoj traci. Tako da i ovaj sto se vozi vec u traci ima veoma malo vremena da reaguje kad neko izlazi sa parking mjesta. Slazem se sa tim da je parkiranje brze nego kod paralelnog, ali tada je barem bila veca preglednost.drugi_profil wrote:Vidi ne znam o cemu pricas. Uparkirao sam se dok su svi bili parkirani propisno. Nije nikakav problem. Jedino sto moze da strada spojler zbog ovih zutih ivicnjaka, ako "ne osjetis" gabarite svog auta. Jednako lako sam i izlazio.
Ko ne zna da parkira nek vjezba ili nek trazi od instruktora dodatne casove. Ko nije u stanju da potrefi izmedju linija, ima drot da mu uruci cestitku.
U stari vakat se padalo na vozackom kod parkiranja ko od sale. Ne stignes do gradske dok ne usavrsis. Kaznjavalo se i za parkiranje preko linije. Nije ovo nikakva topla voda nego konacno zavodjenje reda u parkiranju koji je nekad postojao, pa su ga rolingstonsi unistili.
Isto sam htjela napisati... neki dan prolazim tuda i kontam da ne bih imala kada reagovati kada bi neko krenuo da izadje ...mahalas505 wrote: Ugao nije problem kod parkiranja, po meni problem se javlja prilikom izlaska sa parking mjesta. Posto je i sama cesta pod uglom(polukrug), i zbog vec parkiranih auta, veoma je smanjena vidljivost. Takodjer, sirina ceste nije velika i cim krenes sa parking mjesta odmah si na kololovoznoj traci. Tako da i ovaj sto se vozi vec u traci ima veoma malo vremena da reaguje kad neko izlazi sa parking mjesta.
Bio je vec udes neki dan u B fazi bas iz tog razloga.WildRedRose wrote:Isto sam htjela napisati... neki dan prolazim tuda i kontam da ne bih imala kada reagovati kada bi neko krenuo da izadje ...mahalas505 wrote: Ugao nije problem kod parkiranja, po meni problem se javlja prilikom izlaska sa parking mjesta. Posto je i sama cesta pod uglom(polukrug), i zbog vec parkiranih auta, veoma je smanjena vidljivost. Takodjer, sirina ceste nije velika i cim krenes sa parking mjesta odmah si na kololovoznoj traci. Tako da i ovaj sto se vozi vec u traci ima veoma malo vremena da reaguje kad neko izlazi sa parking mjesta.
a bil' imala vremena reagovati kada neko dijete istrci? naselje, spavaona grada, ima k'o baja da vozis pa ces imati vrmena da reagujesWildRedRose wrote:Isto sam htjela napisati... neki dan prolazim tuda i kontam da ne bih imala kada reagovati kada bi neko krenuo da izadje ...mahalas505 wrote: Ugao nije problem kod parkiranja, po meni problem se javlja prilikom izlaska sa parking mjesta. Posto je i sama cesta pod uglom(polukrug), i zbog vec parkiranih auta, veoma je smanjena vidljivost. Takodjer, sirina ceste nije velika i cim krenes sa parking mjesta odmah si na kololovoznoj traci. Tako da i ovaj sto se vozi vec u traci ima veoma malo vremena da reaguje kad neko izlazi sa parking mjesta.
zašto brzo vozišWildRedRose wrote:Isto sam htjela napisati... neki dan prolazim tuda i kontam da ne bih imala kada reagovati kada bi neko krenuo da izadje ...mahalas505 wrote: Ugao nije problem kod parkiranja, po meni problem se javlja prilikom izlaska sa parking mjesta. Posto je i sama cesta pod uglom(polukrug), i zbog vec parkiranih auta, veoma je smanjena vidljivost. Takodjer, sirina ceste nije velika i cim krenes sa parking mjesta odmah si na kololovoznoj traci. Tako da i ovaj sto se vozi vec u traci ima veoma malo vremena da reaguje kad neko izlazi sa parking mjesta.
holowey wrote:
a bil' imala vremena reagovati kada neko dijete istrci? naselje, spavaona grada, ima k'o baja da vozis pa ces imati vrmena da reagujes
svaki dan lutko... i o kakvih 25-30kmh pricas? pored parkiranih auta u naselju kakvo je a.p., gdje sa jedne strane imas stambene zgrade a sa druge strane skolu/igraliste prolazis da se jedva pomjera kazaljka km sata, a ne tom brzinom... drzi se desne strane, sto vise domaknuta od parkiranih auta pa ces imati vremena da reagujes i kad auto krene da izlazi sa parking mjesta i kad klinac potrci za loptom... izuzev ako vozis u stiklama, tad si potencijalna opasnost kakogod okrenesWildRedRose wrote:holowey wrote:
a bil' imala vremena reagovati kada neko dijete istrci? naselje, spavaona grada, ima k'o baja da vozis pa ces imati vrmena da reagujesjesi ti prolazio/la tuda , tita ti ? pricam o voznji od 25-30 na sat.. Necu sumahera glumiti po naselju gdje su trgovi na kojima se djeca igraju
edit: mislila sam na reakciju kada si bukvalno pored auta koje je parkirano, a krene da izadje... jer te zaista jedva moze vidjeti od auta pored sebe parkiranog, i ugla takvog kakav je .
holowey wrote:svaki dan lutko... i o kakvih 25-30kmh pricas? pored parkiranih auta u naselju kakvo je a.p., gdje sa jedne strane imas stambene zgrade a sa druge strane skolu/igraliste prolazis da se jedva pomjera kazaljka km sata, a ne tom brzinom... drzi se desne strane, sto vise domaknuta od parkiranih auta pa ces imati vremena da reagujes i kad auto krene da izlazi sa parking mjesta i kad klinac potrci za loptom... izuzev ako vozis u stiklama, tad si potencijalna opasnost kakogod okrenesWildRedRose wrote:holowey wrote:
a bil' imala vremena reagovati kada neko dijete istrci? naselje, spavaona grada, ima k'o baja da vozis pa ces imati vrmena da reagujesjesi ti prolazio/la tuda , tita ti ? pricam o voznji od 25-30 na sat.. Necu sumahera glumiti po naselju gdje su trgovi na kojima se djeca igraju
edit: mislila sam na reakciju kada si bukvalno pored auta koje je parkirano, a krene da izadje... jer te zaista jedva moze vidjeti od auta pored sebe parkiranog, i ugla takvog kakav je .
teško stat da neko ko izlazi s parkinga izadje--šta ce, zijanit ce dragocjen minut.NenjiA wrote:ITT: Forumaši napraviše problem oko parkiranja auta na za to predviđena mjesta.
upravo je to to o cem ko eto "razgovaramo"WildRedRose wrote:Ne mozes vise doci na forum i iznjeti svoje misljenje, a da ti se ne nadju neki pametnjakovici da pametuju i osudjuju... Mene se prodjite, kuci pa pametujte. hvala
WildRedRose wrote:Kako si ti mogao zakljuciti da ja grijesim ? Kako si mogao iz mog prvog posta zakljuciti da ja ne stanem i pustim da ljudi izadju ?? Kako si mogao zakljuciti da bih ja nekoga 'opalila sakom' i cak 'poslala u tri lijepe' jer mi nesto zeli 'objasniti' ?? I kako si, za ime Boga zakljucio da mi treba tvoj savjet, i da si ti adekvatan da mi das neki savjet ??
Toliko o tvojoj ljudskosti kada nekoga tako ocrnis u postovima, na osnovu nicega.
Baš tako...tendzera wrote:Ljudovi moji sirite ljubav a ne mrznju.

moja omiljena lokacija za odvaljivanje retrovizoraO'zone wrote:Dobro jutrojutros malo prošetah i nećete vjerovati parking papci su ranoranioci
![]()