"Majstori" parkiranja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
punta

#7226 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

Image Image Image Image

Image Image Image Image

Image
smak

#7227 Re: "Majstori" parkiranja

Post by smak »

punta wrote:Image Image Image Image

Image Image Image Image

Image

u ove dvije ulice svaki dan isto...

jos se znaju nagurati kod onog "tomata" na zebru i na trotoar... idealno za pisanje kazni
punta

#7228 Re: "Majstori" parkiranja

Post by punta »

Image Image Image Image

Image Image
mahalas505

#7229 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mahalas505 »

drugi_profil wrote:Vidi ne znam o cemu pricas. Uparkirao sam se dok su svi bili parkirani propisno. Nije nikakav problem. Jedino sto moze da strada spojler zbog ovih zutih ivicnjaka, ako "ne osjetis" gabarite svog auta. Jednako lako sam i izlazio.
Ko ne zna da parkira nek vjezba ili nek trazi od instruktora dodatne casove. Ko nije u stanju da potrefi izmedju linija, ima drot da mu uruci cestitku.
U stari vakat se padalo na vozackom kod parkiranja ko od sale. Ne stignes do gradske dok ne usavrsis. Kaznjavalo se i za parkiranje preko linije. Nije ovo nikakva topla voda nego konacno zavodjenje reda u parkiranju koji je nekad postojao, pa su ga rolingstonsi unistili.
Ugao nije problem kod parkiranja, po meni problem se javlja prilikom izlaska sa parking mjesta. Posto je i sama cesta pod uglom(polukrug), i zbog vec parkiranih auta, veoma je smanjena vidljivost. Takodjer, sirina ceste nije velika i cim krenes sa parking mjesta odmah si na kolovoznoj traci. Tako da i ovaj sto se vozi vec u traci ima veoma malo vremena da reaguje kad neko izlazi sa parking mjesta. Slazem se sa tim da je parkiranje brze nego kod paralelnog, ali tada je barem bila veca preglednost.
Last edited by mahalas505 on 27/08/2013 08:34, edited 1 time in total.
WildRedRose

#7230 Re: "Majstori" parkiranja

Post by WildRedRose »

mahalas505 wrote: Ugao nije problem kod parkiranja, po meni problem se javlja prilikom izlaska sa parking mjesta. Posto je i sama cesta pod uglom(polukrug), i zbog vec parkiranih auta, veoma je smanjena vidljivost. Takodjer, sirina ceste nije velika i cim krenes sa parking mjesta odmah si na kololovoznoj traci. Tako da i ovaj sto se vozi vec u traci ima veoma malo vremena da reaguje kad neko izlazi sa parking mjesta.
Isto sam htjela napisati... neki dan prolazim tuda i kontam da ne bih imala kada reagovati kada bi neko krenuo da izadje ...
mahalas505

#7231 Re: "Majstori" parkiranja

Post by mahalas505 »

WildRedRose wrote:
mahalas505 wrote: Ugao nije problem kod parkiranja, po meni problem se javlja prilikom izlaska sa parking mjesta. Posto je i sama cesta pod uglom(polukrug), i zbog vec parkiranih auta, veoma je smanjena vidljivost. Takodjer, sirina ceste nije velika i cim krenes sa parking mjesta odmah si na kololovoznoj traci. Tako da i ovaj sto se vozi vec u traci ima veoma malo vremena da reaguje kad neko izlazi sa parking mjesta.
Isto sam htjela napisati... neki dan prolazim tuda i kontam da ne bih imala kada reagovati kada bi neko krenuo da izadje ...
Bio je vec udes neki dan u B fazi bas iz tog razloga.
holowey

#7232 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

WildRedRose wrote:
a bil' imala vremena reagovati kada neko dijete istrci? naselje, spavaona grada, ima k'o baja da vozis pa ces imati vrmena da reagujes
muha_sa

#7233 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

WildRedRose wrote:
zašto brzo voziš :?
WildRedRose

#7234 Re: "Majstori" parkiranja

Post by WildRedRose »

holowey wrote:
a bil' imala vremena reagovati kada neko dijete istrci? naselje, spavaona grada, ima k'o baja da vozis pa ces imati vrmena da reagujes
:shock: jesi ti prolazio/la tuda , tita ti ? pricam o voznji od 25-30 na sat.. Necu sumahera glumiti po naselju gdje su trgovi na kojima se djeca igraju :-)

edit: mislila sam na reakciju kada si bukvalno pored auta koje je parkirano, a krene da izadje... jer te zaista jedva moze vidjeti od auta pored sebe parkiranog, i ugla takvog kakav je .
holowey

#7235 Re: "Majstori" parkiranja

Post by holowey »

WildRedRose wrote:
holowey wrote:
:shock: jesi ti prolazio/la tuda , tita ti ? pricam o voznji od 25-30 na sat.. Necu sumahera glumiti po naselju gdje su trgovi na kojima se djeca igraju :-)

edit: mislila sam na reakciju kada si bukvalno pored auta koje je parkirano, a krene da izadje... jer te zaista jedva moze vidjeti od auta pored sebe parkiranog, i ugla takvog kakav je .
svaki dan lutko... i o kakvih 25-30kmh pricas? pored parkiranih auta u naselju kakvo je a.p., gdje sa jedne strane imas stambene zgrade a sa druge strane skolu/igraliste prolazis da se jedva pomjera kazaljka km sata, a ne tom brzinom... drzi se desne strane, sto vise domaknuta od parkiranih auta pa ces imati vremena da reagujes i kad auto krene da izlazi sa parking mjesta i kad klinac potrci za loptom... izuzev ako vozis u stiklama, tad si potencijalna opasnost kakogod okrenes
muha_sa

#7236 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

holowey wrote:
WildRedRose wrote:
holowey wrote:

svaki dan lutko... i o kakvih 25-30kmh pricas? pored parkiranih auta u naselju kakvo je a.p., gdje sa jedne strane imas stambene zgrade a sa druge strane skolu/igraliste prolazis da se jedva pomjera kazaljka km sata, a ne tom brzinom... drzi se desne strane, sto vise domaknuta od parkiranih auta pa ces imati vremena da reagujes i kad auto krene da izlazi sa parking mjesta i kad klinac potrci za loptom... izuzev ako vozis u stiklama, tad si potencijalna opasnost kakogod okrenes
:lol: :thumbup:
Averus

#7237 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Averus »

ITT: Forumaši napraviše problem oko parkiranja auta na za to predviđena mjesta. :roll:
WildRedRose

#7238 Re: "Majstori" parkiranja

Post by WildRedRose »

Ne mozes vise doci na forum i iznjeti svoje misljenje, a da ti se ne nadju neki pametnjakovici da pametuju i osudjuju... Mene se prodjite, kuci pa pametujte. hvala 8-)
muha_sa

#7239 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

NenjiA wrote:ITT: Forumaši napraviše problem oko parkiranja auta na za to predviđena mjesta. :roll:
teško stat da neko ko izlazi s parkinga izadje--šta ce, zijanit ce dragocjen minut.
goran16v

#7240 Re: "Majstori" parkiranja

Post by goran16v »

Sad nesto kontam, npr u Makarskoj, Baskoj Vodi i mali milion slicnih lokacija skoro identican slucaj kao ovaj i to prakticno u epicentru grada duz rive, gdje su uz samu cestu sirine jedne trake auti gotovo okomito parkirani, samo sto je broj auta i pjesaka veci x 10 i sve funkcionise bez incidenata pa me zivo inetresuje kako bi to bilo kad bi se pojavilo par kao sto su ovdje prisutni! :lol:
muha_sa

#7241 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

WildRedRose wrote:Ne mozes vise doci na forum i iznjeti svoje misljenje, a da ti se ne nadju neki pametnjakovici da pametuju i osudjuju... Mene se prodjite, kuci pa pametujte. hvala 8-)
upravo je to to o cem ko eto "razgovaramo" :-)
ako ti se ukaže da griješiš odmah se ljutiš i nazivaš pojedince pametnjakovicima. šta bi tek bilo da ti se uživo ukaže na grešku, opalila bi nekog šakom il poslala u 3 lijepe :? :lol:
WildRedRose

#7242 Re: "Majstori" parkiranja

Post by WildRedRose »

Kako si ti mogao zakljuciti da ja grijesim ? Kako si mogao iz mog prvog posta zakljuciti da ja ne stanem i pustim da ljudi izadju ?? Kako si mogao zakljuciti da bih ja nekoga 'opalila sakom' i cak 'poslala u tri lijepe' jer mi nesto zeli 'objasniti' ?? I kako si, za ime Boga zakljucio da mi treba tvoj savjet, i da si ti adekvatan da mi das neki savjet ??

Toliko o tvojoj ljudskosti kada nekoga tako ocrnis u postovima, na osnovu nicega.
tendzera

#7243 Re: "Majstori" parkiranja

Post by tendzera »

Ljudovi moji sirite ljubav a ne mrznju. :oops:
muha_sa

#7244 Re: "Majstori" parkiranja

Post by muha_sa »

WildRedRose wrote:Kako si ti mogao zakljuciti da ja grijesim ? Kako si mogao iz mog prvog posta zakljuciti da ja ne stanem i pustim da ljudi izadju ?? Kako si mogao zakljuciti da bih ja nekoga 'opalila sakom' i cak 'poslala u tri lijepe' jer mi nesto zeli 'objasniti' ?? I kako si, za ime Boga zakljucio da mi treba tvoj savjet, i da si ti adekvatan da mi das neki savjet ??

Toliko o tvojoj ljudskosti kada nekoga tako ocrnis u postovima, na osnovu nicega.
:kiss: :kiss:
Averus

#7245 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Averus »

tendzera wrote:Ljudovi moji sirite ljubav a ne mrznju. :oops:
Baš tako...
Tema je "majstori parkiranja", namijenjena za prijavljivanje levata koje vidimo i uslikamo po gradu/selu/mjesnoj zajednici, a ne optuživanje drugih i prepucavanje oko toga ko zna i ko ne zna parkirati :oops:
quarterback

#7246 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

a sta imamo od tog prijavljivanja :evil:
:lol:
Averus

#7247 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Averus »

Pa nemamo nista ni od napadanja forumasa :zoka:
O'zone
Globalni moderator

#7248 Re: "Majstori" parkiranja

Post by O'zone »

Dobro jutro :mrgreen: jutros malo prošetah i nećete vjerovati parking papci su ranoranioci :mrgreen:

Image

Image

Image

Par metara dalje prazan parking

Image

I za kraj moj favorit

Image
quarterback

#7249 Re: "Majstori" parkiranja

Post by quarterback »

O'zone wrote:Dobro jutro :mrgreen: jutros malo prošetah i nećete vjerovati parking papci su ranoranioci :mrgreen:

Image
moja omiljena lokacija za odvaljivanje retrovizora
Qler

#7250 Re: "Majstori" parkiranja

Post by Qler »

Image

obratite paznju na tablu na zidu sa desne strane.
Locked