Gledate seriju - preporučite je

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ioannes

#7226 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by ioannes »

Image

:thumbup: :thumbup:
serijofanatik

#7227 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by serijofanatik »

Eh ovako...treba mi neka serija Action, Crime, Drama...znate nešto ko Sons of Anarchy, Breaking Bad i to. :D.

Čuo sam za 24 al mi ne leži baš...imate vi neku? :)
BlackSteel

#7228 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BlackSteel »

Ray donovan probaj. Nije nabudjena nerealna akcija al grmi.

Poslo sa njakog hepeka, vazdan nesta bibiche.
BlackSteel

#7229 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BlackSteel »

nelle_tz wrote:
BlackSteel wrote:Jesu to iste glavesine i njihovo ispitivanje gledanosti famozno na sta se pozivas. Isti ljudi koji u pravom smislu KULTNU seriju the black donnellys ne pustise ni sezonu da otpuca zbog neke mutave sapunjare. A pogledaj malo kakav status serija ima na netu. Nista te tvoje reference ne vrjede care. Nista to ne kaze o kvalitetu serije. Pozivas se na Iste glavesine koje ne obnovise how to make it in america. To su djete kultne serije. Buffy moze bit kultna samo klincima koji su odrasli na steroidima i amfitaminima kao velika vecina te mase koju oni ispituju. Male klonove poslusne kojima je vrhunac animacije spunge bob il neki tako stupidan crtani. A o serijama da ne pricam. I btw, za dvadesetak serija mozes rec da su kultne decko a rec da je buffy kultna serija je kao da ja kazem da je moje govno punjeno cokolinom.

Buffy je emitirana na stanici WB i UPN, malim stanicama, tako da ti taj podatak o velikoj gledanosti i glavesinama nije tacan.Pozivam se na kriticare, ne na glavesine i pozivam se na Udruzenje scenarista .Buffy je uvijek medju najboljim serijama kad god se prave liste najboljih serija svih vremena, bilo da je prave casopisi, gledaoci ili kriticari.Seriju je kreirao Joss Whedon, oskarovac, autor Fireflya, Dollhouse, Avengersa, Toy Storya, genijalac.Serija je vremenom postala eksperimentalnija i neke od najcenjenih epizoda “Buffy” predstavljaju uspešne eksperimente sa formom: epizoda bez govora, mjuzikl-epizoda, epizoda koja se većinom sastoji iz snova glavnih likova i epizoda koja bez muzičke podloge na potpuno ogoljen i realističan način prikazuje neposredne reakcije na smrt člana porodice.vise u linku http://wannabemagazine.com/serija-cetvr ... re-slayer/
Serija je sva u alegorijama i metaforama: govori o odrastanju i odnosima sa drugima, zadnje dvije sezone zivot na Zemlji metaforicki predstavljaju kao pakao.Zena je bila nominirana za Emmy za ovu scenu (scena bez muzicke podloge i jezivo realna)i Zlatni globus: https://www.youtube.com/watch?v=B8lKEckx4yE
Meni se cini da je tvoj cilj samo da se poseres ovdje i da izazoves svadju, tipican internetski trol-izraz trol označava osobu koja dolazi na internetske zajednice kao što su internetski forum s jedinim ciljem da na njih šalje podrugljive, grube i uvredljive poruke kako bi namjerno dosađivala ostalim sudionicima, stvarala zavade, odnosno remetila tijek rasprave.I kako mozes komentarisati ono sto nisi gledao i vrijedjati.

I ja care obozavam filmove guy ritchija pa sam realan i popljujem kad snimi smece. Ne moze mi niko rec da mu je onaj sa madonom film ok. Da je pejgamber pravio kad je nešta sranje sranje je. Ni oskari ni emiji danas nisu mjerilo kvalitete. I fakat ne kontam jel stvarno mislis da su sve nabrojane serije od tog lika dobre. A o trolanju decko znas ko i o serijama haman. Jako plitko i povrsno. Sta ocekivat od insana kojem je buffy kultna serija.

pepeljara

#7230 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by pepeljara »

Počela constantine

Sent from my LG-D802 using Tapatalk
zilla_

#7231 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zilla_ »

Sinoć odgledao 10 epizoda u jednom dahu :evil:

http://www.imdb.com/title/tt2802850/?ref_=nv_sr_1

Serija za čistu desetku bar što se mene tiče :thumbup:

Martin Freeman i Billy Bob odlični :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#7232 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by kakavdanakneiskustvu »

zilla_ wrote:Sinoć odgledao 10 epizoda u jednom dahu :evil:

http://www.imdb.com/title/tt2802850/?ref_=nv_sr_1

Serija za čistu desetku bar što se mene tiče :thumbup:

Martin Freeman i Billy Bob odlični :thumbup:

:thumbup: :thumbup:

američka horor priča nova sezona :thumbup:
nelle_tz

#7233 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nelle_tz »

BlackSteel wrote:
nelle_tz wrote:
BlackSteel wrote:Jesu to iste glavesine i njihovo ispitivanje gledanosti famozno na sta se pozivas. Isti ljudi koji u pravom smislu KULTNU seriju the black donnellys ne pustise ni sezonu da otpuca zbog neke mutave sapunjare. A pogledaj malo kakav status serija ima na netu. Nista te tvoje reference ne vrjede care. Nista to ne kaze o kvalitetu serije. Pozivas se na Iste glavesine koje ne obnovise how to make it in america. To su djete kultne serije. Buffy moze bit kultna samo klincima koji su odrasli na steroidima i amfitaminima kao velika vecina te mase koju oni ispituju. Male klonove poslusne kojima je vrhunac animacije spunge bob il neki tako stupidan crtani. A o serijama da ne pricam. I btw, za dvadesetak serija mozes rec da su kultne decko a rec da je buffy kultna serija je kao da ja kazem da je moje govno punjeno cokolinom.

Buffy je emitirana na stanici WB i UPN, malim stanicama, tako da ti taj podatak o velikoj gledanosti i glavesinama nije tacan.Pozivam se na kriticare, ne na glavesine i pozivam se na Udruzenje scenarista .Buffy je uvijek medju najboljim serijama kad god se prave liste najboljih serija svih vremena, bilo da je prave casopisi, gledaoci ili kriticari.Seriju je kreirao Joss Whedon, oskarovac, autor Fireflya, Dollhouse, Avengersa, Toy Storya, genijalac.Serija je vremenom postala eksperimentalnija i neke od najcenjenih epizoda “Buffy” predstavljaju uspešne eksperimente sa formom: epizoda bez govora, mjuzikl-epizoda, epizoda koja se većinom sastoji iz snova glavnih likova i epizoda koja bez muzičke podloge na potpuno ogoljen i realističan način prikazuje neposredne reakcije na smrt člana porodice.vise u linku http://wannabemagazine.com/serija-cetvr ... re-slayer/
Serija je sva u alegorijama i metaforama: govori o odrastanju i odnosima sa drugima, zadnje dvije sezone zivot na Zemlji metaforicki predstavljaju kao pakao.Zena je bila nominirana za Emmy za ovu scenu (scena bez muzicke podloge i jezivo realna)i Zlatni globus: https://www.youtube.com/watch?v=B8lKEckx4yE
Meni se cini da je tvoj cilj samo da se poseres ovdje i da izazoves svadju, tipican internetski trol-izraz trol označava osobu koja dolazi na internetske zajednice kao što su internetski forum s jedinim ciljem da na njih šalje podrugljive, grube i uvredljive poruke kako bi namjerno dosađivala ostalim sudionicima, stvarala zavade, odnosno remetila tijek rasprave.I kako mozes komentarisati ono sto nisi gledao i vrijedjati.

I ja care obozavam filmove guy ritchija pa sam realan i popljujem kad snimi smece. Ne moze mi niko rec da mu je onaj sa madonom film ok. Da je pejgamber pravio kad je nešta sranje sranje je. Ni oskari ni emiji danas nisu mjerilo kvalitete. I fakat ne kontam jel stvarno mislis da su sve nabrojane serije od tog lika dobre. A o trolanju decko znas ko i o serijama haman. Jako plitko i povrsno. Sta ocekivat od insana kojem je buffy kultna serija.

I dalje ostaje cinjenica da pricas o seriji koju nisi gledao.Tvoj decko nisam, ako te decki privlace, slobodno ih potrazi na nekom drugom mjestu.Ti blage veze nemas o cemu pricas zato sto Toy Story nije serija, Farscape je toliko popularan da to ne mozes zamisliti,Dollhouse je dobra serija.Taj covjek jeste genijalac i Buffy mu je najbolje ostvarenje i ti jesi trol-trol šalje podrugljive, grube i uvredljive poruke kako bi namjerno dosađivala ostalim sudionicima, stvarala zavade, odnosno remetila tijek rasprave(ismijavanje drugih , izrazi kao:"Ja najbolje znam- drugi nista ne znaju niti kriticari, niti gledaoci,samo sam JA pametan, sve drugo je sranje, decko, pejgamber , smece").Buffy nije meni kultna serija, kultna je Udruzenju scenarista i kriticarima koji je stalno stavljaju na sve liste kad se prave kultne serije svih vremena, to je serija o kojoj je napisano najvise radova na fakultetim jer je serija pisana u alegoriji i metaforama (proguglaj sta to znaci ako to ne razumijes). Tvoje je misljenje totalno nebitno, trolu. Serija je za pametne ljude sto ti ocigledno nisi.Podaci iz 2013. http://aktualno.hr/novosti/tag/Weekly/3 ... Eo4qfmUeT8 Ne pricaj o seriji koju nisi gledao.To je jadno.Kao kad bi neko komentarisao film Bilo jednom u Americi, a nije ga ni gledao i onda dao komentar o njemu.Buffy ti ima nesto poruciti: https://scontent-b-mxp.xx.fbcdn.net/hph ... e=54F1C628
serijofanatik

#7234 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by serijofanatik »

BlackSteel wrote:Ray donovan probaj. Nije nabudjena nerealna akcija al grmi.

O čem se točno radi u seriji? Vidio sam opis na imdbu, ali je to prekratko :D.

Inače...prije par dana sam završio True Detectivea..crazy shit...ili bolje rečeno heavy shit. :-D
BlackSteel

#7235 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BlackSteel »

Ja nit gdje napisah da nisam gledao to smece nit vrjedjam tako kako pokusavas predocit izvrtanjem cinjenica. Normalno da sam gledao ponekad na tv kao klinac, jer je prosto nemoguce eskivirat smecarski program na tv. A ja nit napisah MOJ decko kolko vidim. Ne kontam u kakvim ti tripovima zivis pa ti se ucini da te pokusavam nedo bog svojatat. Ne kontam isto tako zasto te vrjedja toliko sto MENI LICNO ne pashe ama bas nijedna serija ili film tog lika. Sve slican kalup. Lik svoje komplekse lijeci trpanjem klisea u smece koje pise. Mislim da je najbolja referenca i pokazatelj kvaliteta opusa doticnog cinjenica da je njegova i agents of shield. Nuff said.

BlackSteel

#7236 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BlackSteel »

serijofanatik wrote:
BlackSteel wrote:Ray donovan probaj. Nije nabudjena nerealna akcija al grmi.

O čem se točno radi u seriji? Vidio sam opis na imdbu, ali je to prekratko :D.

Inače...prije par dana sam završio True Detectivea..crazy shit...ili bolje rečeno heavy shit. :-D
Ma vidices, neces se pokajat garant. 4 brata irskog porjekla. Otac hajvan glumi ga andjin stari woight. Predobra mu je uloga. A u biti ray je handler za svakakve neke stvari i poslice, legalne i ilegalne. Jos je bitno spomenut da je pojedinu bracu silovao svecenik kao male ukljucujuci i ray-a. Pa se i posljedice toga vide u njihovim zivotima i borba s tim. Sve u svemu serija prejaka.

nelle_tz

#7237 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by nelle_tz »

BlackSteel wrote:Ja nit gdje napisah da nisam gledao to smece nit vrjedjam tako kako pokusavas predocit izvrtanjem cinjenica. Normalno da sam gledao ponekad na tv kao klinac, jer je prosto nemoguce eskivirat smecarski program na tv. A ja nit napisah MOJ decko kolko vidim. Ne kontam u kakvim ti tripovima zivis pa ti se ucini da te pokusavam nedo bog svojatat. Ne kontam isto tako zasto te vrjedja toliko sto MENI LICNO ne pashe ama bas nijedna serija ili film tog lika. Sve slican kalup. Lik svoje komplekse lijeci trpanjem klisea u smece koje pise. Mislim da je najbolja referenca i pokazatelj kvaliteta opusa doticnog cinjenica da je njegova i agents of shield. Nuff said.

Pise se " ne dao Bog", niti, vrijedjam,svojatati, licno, koliko" ( kad napises rijec " licno" onda se to odnosi na tebe, ne treba ti ta rijec "meni" jer je to onda pleonazam), Toy Story nije na isti kalup (to je film), Firefly se desava u buducnosti ( kaubojski sci-fi), Dollhouse je serija sa odlicnim idejama i ti covjeka koji ima toliko uspjesnih projekata nazivas smecem samo zbog jedne serije koja jeste losa, a da druge njegove stvari nisi gledao. Agents of Shields jeste losa serija i to je njegova zadnja serija, koja ne moze srozati kvalitet Buffy. Buffy nije serija za djecu, opet ti pisem da je to serija koja je sva u metaforama i simbolima, alegorijama, serija je o zivotu, odnosu prema drugima, to je miks drame, komedije, drugih zanrova.https://www.youtube.com/watch?v=LUaCOHpNrTY Serija je za pametne ljude.Evo ti diplomski rad pa procitaj https://www.ffri.hr/cultstud/attachment ... ampira.pdf Naporan si, ako si napisao da ti ne odgovara, onda ti ne odgovara. Jedini koji svoje komplekse lijeci ovdje je tip koji vec nekoliko postova trola o necemu sto nije gledao. Na osnovu nekoliko epizoda koje si "gledao" kao klinac, i to "ponekad", ne mozes imati dojam o necemu.
http://www.ranker.com/crowdranked-list/ ... f-all-time
http://www.afterellen.com/the-best-cult ... 1/07/2012/
http://io9.com/top-25-scariest-science- ... 1450803057
Nuff said. Pisi dalje sta god zelis, trola necu vise hraniti. Ostalima preporucujem seriju. http://rs1img.memecdn.com/please-dont-f ... 74238.webp
BlackSteel

#7238 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BlackSteel »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Kako sam samo znao da ces u nedostatku argumentacije potegnut za lektorisanjem :lol: :lol: :lol: so fcking cliche :D
dale cooper

#7239 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

Vjerovatno je bila, ali nije zgoreg pomenuti još jednom ovakav klasik:

Image

Jed Bartlet...najbolji predsjednik kojeg Amerika nikada nije imala. :-D
omar little

#7240 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

jebo predsjednika, najjaci direktor komunikacija ikad igdje :D
dale cooper

#7241 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

omar little wrote:jebo predsjednika, najjaci direktor komunikacija ikad igdje :D
Hahaha, Toby "vječito nadrkani" Ziegler. :lol: Ali da su svi skupa dobar tim, vala jesu. :D
zanzakpizdolizije

#7242 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by zanzakpizdolizije »

Odgledao Fargo neki dan.Predobra serija.Predobar Bili Bob Thornton.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
tap3ah75

#7243 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by tap3ah75 »

serijofanatik wrote:Eh ovako...treba mi neka serija Action, Crime, Drama...znate nešto ko Sons of Anarchy, Breaking Bad i to. :D.

Čuo sam za 24 al mi ne leži baš...imate vi neku? :)
Homeland
Sherlock
Fargo
Deadwood (2004) kaubojci :)
The Americans
oskarboy

#7244 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by oskarboy »

Fargo je odlican,prvo film je predobar a onda i ova serija koja je povezana sa filmom jednim dijelom
omar little

#7245 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by omar little »

dale cooper wrote:
omar little wrote:jebo predsjednika, najjaci direktor komunikacija ikad igdje :D
Hahaha, Toby "vječito nadrkani" Ziegler. :lol: Ali da su svi skupa dobar tim, vala jesu. :D
sorkin voli zaroniti u sladunjavost i melodramu (sto obicnu sto politicku :D), rabiti jeftine muzicke orkestracije da to poprati, sto meni ne lezi, ali kad se bavi brzim, ostrim, duplim pasovima :D od lajni onda zna biti velemajstor. takodjer je znao izabrati, za ono vrijeme, vrijedne i zanimljive teme za debate i rasprave u epizodama.
a toby, toby je nardrkan, sarkastican, ironican, cinican, granicno mizantrop a pametan i saljiv <3 gdje da potpisem odmah. :D

ovo mozda ima smisla samo ako se gledala serija, ali je steta sto su samo prvu sezonu izrezali, trebali su sve. :D

ovo je jedna od najjacih epizoda. opet steta sto su na kraju isjekli tobijevo kolutanje ocima. :D

BlackSteel

#7246 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BlackSteel »

Ne kontam kako al ja sam nedje pokupio ovog konstantina ima hladno vise od mjesec dana. Ne kontam kako pisete da je tek izasla serija. Skinuh bezze danas, kad ukljucih maloprije vidim da sam gledao.

irac300

#7247 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by irac300 »

BlackSteel wrote:Ne kontam kako al ja sam nedje pokupio ovog konstantina ima hladno vise od mjesec dana. Ne kontam kako pisete da je tek izasla serija. Skinuh bezze danas, kad ukljucih maloprije vidim da sam gledao.

Nekada se pilot epizode određenih serija pojave na internetu koji mjesec ranije od zvanične premijere na TV-u. Znam da je The Flash isto tako izašao. Što se tiče Koste, njesra. Prekin'o sam gledanje negdje na polovici epizode.
cassius

#7248 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by cassius »

BlackSteel wrote:Ne kontam kako al ja sam nedje pokupio ovog konstantina ima hladno vise od mjesec dana. Ne kontam kako pisete da je tek izasla serija. Skinuh bezze danas, kad ukljucih maloprije vidim da sam gledao.

Bio je webrip prije mjesec i jos nesto. I ja sam ga gledao, bezveze.
BlackSteel

#7249 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by BlackSteel »

Hvala vam, konto sam da sam prso ocami. Kontam jos jbte sve obidjoh i gdje god pise aired 24tog ovog. A znam da sam gledao nisam lud.

dale cooper

#7250 Re: Gledate seriju - preporucite je

Post by dale cooper »

omar little wrote:
dale cooper wrote:
sorkin voli zaroniti u sladunjavost i melodramu (sto obicnu sto politicku :D), rabiti jeftine muzicke orkestracije da to poprati, sto meni ne lezi, ali kad se bavi brzim, ostrim, duplim pasovima :D od lajni onda zna biti velemajstor. takodjer je znao izabrati, za ono vrijeme, vrijedne i zanimljive teme za debate i rasprave u epizodama.
a toby, toby je nardrkan, sarkastican, ironican, cinican, granicno mizantrop a pametan i saljiv <3 gdje da potpisem odmah. :D

ovo mozda ima smisla samo ako se gledala serija, ali je steta sto su samo prvu sezonu izrezali, trebali su sve. :D

ovo je jedna od najjacih epizoda. opet steta sto su na kraju isjekli tobijevo kolutanje ocima. :D

Sorkin je nepopravljivi liberal i idealista. Ovakva Bijela Kuća danas jedino može postojati u mašti
i u ovakvoj jednoj seriji. Ali čovjek zna da piše sjajne dijaloge, odlično izgrađene likove i da se dotakne
i bavi preispitivanjem nekih bitnih tema, tako da mu lako opraštam svu melodramatičnost i sladunjavost.
Za Ameriku predstavljenu u ovoj seriji čovjek zaista može navijati. Sorkin je čini mi se u zadnje vrijeme,
vjerovatno nakon godina vladavine što Busha, što Obame, postao razočaran onime što je Amerika postala.
Ova sjajno napisana scena iz Newsrooma najbolje tome svjedoči:

By the way, Will McAvoy je još jedan lik u stilu Toby Zieglera. Dobrodušni namćor. :D
Post Reply