Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
stokton

#7226 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by stokton »

burekdzijabezmesa wrote:
Bosanski_hibrid wrote:
burekdzijabezmesa wrote:kako neko za palestince moze reci da su mu kao braca, meni su USA,Israel, i Germany konza, pare, moc, prvi u svemu, ...jok braca nam ova sirotinja :lol:

Šta ti je reći ne imati karakter i čast. Kakva moć ba, kakvu to moć ljudi imaju? Svi se rađaju i umiru, samo Vječni i Pravedni ostaje i pred Njim će se računi polagati!

Ne mogu da shvatim ljude koji se pale na nekakvu prolaznu moć i bogatstvo nastale na prevari, otimanju i nepravdi!
u pitanju je klasicna borba za opstanak malih drzava, u tom kontekstu ne vidim nikakvu dobit za BiH ako se "druzi" sa marginalcima i sirotinjom...a to oko prolazne moci i slicno vec spada u domen religije sto ja kao antiteista uopste ne uzimam ozbiljno
Jedini marginalac i sirotinja su oni koji imaju ovakav mentalni sklop, koji bi majku prodali samo da njima bude bolje, beskičmenjaci i poltroni koji životare na račun drugih i koji misle da ako komšiji crkne krava će njemu bit bolje
stotka12

#7227 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by stotka12 »

plain vanilla wrote:
Devet zemalja koje su bile protiv su: Kanada, Češka, Izrael, Palau, Panama, Maršalska Ostrva, Mikronezija, Nauru i Sjedinjene Američke Države.

Suzdržana je bila Bosna i Hercegovina zajedno sa Hrvatskom, Slovenijom, Slovačkom, Mađarskom, Bugarskom, Albanijom, Austrijom, Andorom, Njemačkom, itd.

Srbija je glasala za prijedlog.
Srbija znaci glasala za a Radmanovicu(ili kako se zvase) dala instrukciju da ne dodje do konzensusa po tom pitanju samo da bi pokazala moc i ponizila vecinski broj drzavljana BiH koji su bila za pozitivno glasanje.
:x
Bosanski_hibrid

#7228 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosanski_hibrid »

burekdzijabezmesa wrote:
Bosanski_hibrid wrote:
burekdzijabezmesa wrote:kako neko za palestince moze reci da su mu kao braca, meni su USA,Israel, i Germany konza, pare, moc, prvi u svemu, ...jok braca nam ova sirotinja :lol:

Šta ti je reći ne imati karakter i čast. Kakva moć ba, kakvu to moć ljudi imaju? Svi se rađaju i umiru, samo Vječni i Pravedni ostaje i pred Njim će se računi polagati!

Ne mogu da shvatim ljude koji se pale na nekakvu prolaznu moć i bogatstvo nastale na prevari, otimanju i nepravdi!
u pitanju je klasicna borba za opstanak malih drzava, u tom kontekstu ne vidim nikakvu dobit za BiH ako se "druzi" sa marginalcima i sirotinjom...a to oko prolazne moci i slicno vec spada u domen religije sto ja kao antiteista uopste ne uzimam ozbiljno

Tvoj problem što ne vjeruješ u proživljenje već u dolar, ja vjerujem u Boga i Njegovu konačnu pravdu što me motiviše da budem na pravoj strani historije.
stokton

#7229 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by stokton »

cyprus wrote:
Pustinjski_Vjetar wrote:ne moraju ti biti braca - ali je dovoljno da su predmet nevidjene torture i zlocina kao i afganistanci, sirijci, libijci, somalijci, iracani....

a mi smo se naguzili americkim interesima za jedno veliko nista... jednako imamo paradrzavicu sa imbecilima poltronima kretenima u vlasti bez ikakvog napretka vec 20 godina.... dok BH cetnicko-mafijaska eminencija ima zamah u krila....
Čekaj... zar Libijci nisu sami sebe naguzili... Sirijci isto tako, Afganistance su Talibani naguzili, Somalijci sami sebe isto... Jedino bi se o Iraku dalo diskutovat ko je koga...
Hahahaha reci da se šališ :D
burekdzijabezmesa

#7230 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by burekdzijabezmesa »

Pustinjski_Vjetar wrote:
a mi smo se naguzili americkim interesima za jedno veliko nista...
po tvojoj prici trebali smo da zavrsimo kao palestinci jel? da se uzdamo u kamenje, da nastave da ginu djeca i zene...jel to taj tvoj obrnuti sistem vrijednosti?

uostalom, eto dobili su poludrzavu, sada me samo zanima cime ce istu da brane, od 4 najjace planetarne sile

@stokton:
spominjanje majke nije pozeljno u intelektualnoj raspravi, molim da se iduci put vratis na nivo rasprave dostojne pismenog covjeka
Last edited by burekdzijabezmesa on 30/11/2012 00:16, edited 1 time in total.
amoninan

#7231 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

Odlična vijest!

Izraelci su ovom posljednjom ofanzivom zabili sebi par autogolova. Jedan je sigurno i ovaj.

Ma, znalo se da ćemo biti suzdržani, znamo i zbog čega. Nema potrebe o tome nešto posebno palamuditi. Usput, RS veze s Izraelom se ne smiju naivino posmatrati. Nije to samo tek onako da se kontrira Sarajevu, ili već kome.
Last edited by amoninan on 30/11/2012 00:16, edited 1 time in total.
popokatepetl_com

#7232 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by popokatepetl_com »

Ma sta govorili o njima, imaju mane ali Amerikanci su uvijek bili nas najveci prijatelj i saveznik, uvijek treba biti uz njih jer je to dobro za nas. Trebamo vise da volimo sebe i mislimo na sebe a ne na neke Palestince. Odlican potez BH diplomatije. Lijepo je vidjeti BiH u drustvu eminentnih svjetskih sila poput Njemacke, Amerike i Britanije bar u necemu.
burekdzijabezmesa

#7233 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by burekdzijabezmesa »

popokatepetl_com wrote:Ma sta govorili o njima, imaju mane ali Amerikanci su uvijek bili nas najveci prijatelj i saveznik, uvijek treba biti uz njih jer je to dobro za nas. Trebamo vise da volimo sebe i mislimo na sebe a ne na neke Palestince. Odlican potez BH diplomatije.
:thumbup:
cyprus

#7234 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by cyprus »

stokton wrote:
cyprus wrote:
Pustinjski_Vjetar wrote:ne moraju ti biti braca - ali je dovoljno da su predmet nevidjene torture i zlocina kao i afganistanci, sirijci, libijci, somalijci, iracani....

a mi smo se naguzili americkim interesima za jedno veliko nista... jednako imamo paradrzavicu sa imbecilima poltronima kretenima u vlasti bez ikakvog napretka vec 20 godina.... dok BH cetnicko-mafijaska eminencija ima zamah u krila....
Čekaj... zar Libijci nisu sami sebe naguzili... Sirijci isto tako, Afganistance su Talibani naguzili, Somalijci sami sebe isto... Jedino bi se o Iraku dalo diskutovat ko je koga...
Hahahaha reci da se šališ :D
Ne šalim se, ali nije tema, pa da ne začatavamo... Samo ću konstatovat da strani faktor naravno ima uticaja u svim navedenim problemima, ali nije valjda da misliš da nije njega da bi dotičnim narodima bilo dobro :-) :-)
ArthurSpooner

#7235 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

ne moraju ti biti braca - ali je dovoljno da su predmet nevidjene torture i zlocina kao i afganistanci, sirijci, libijci, somalijci, iracani....
¨
Cuj nevidjene torture i zlocina :-) :-) Jedna Srebrenica je 10x krvavija i gora nego bilo sta sto su Izraelci radili Palestincima. Ali koga briga za BiH, koga briga za Bosnjake, mi cemo liti suze za Palestince, pa cak i Sirijce i Libijce koji su SAMI SEBI NAGUZILI samo zbog toga sto su Arapi.

Ma fuj, nisam nikada u svom zivotu bio fan Izraela ali nakon svega ovoga navijam za njih u inat ovim nasim vjerskim fanaticima.
veleno

#7236 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by veleno »

Danas me je stid što sam Bosanac i Hercegovac. :sad:
m_l

#7237 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by m_l »

veleno wrote:Danas me je stid što sam Bosanac i Hercegovac. :sad:
Nije moglo drugacije, nazalost ali je tako.
stokton

#7238 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by stokton »

ArthurSpooner wrote:
ne moraju ti biti braca - ali je dovoljno da su predmet nevidjene torture i zlocina kao i afganistanci, sirijci, libijci, somalijci, iracani....
¨
Cuj nevidjene torture i zlocina :-) :-) Jedna Srebrenica je 10x krvavija i gora nego bilo sta sto su Izraelci radili Palestincima. Ali koga briga za BiH, koga briga za Bosnjake, mi cemo liti suze za Palestince, pa cak i Sirijce i Libijce koji su SAMI SEBI NAGUZILI samo zbog toga sto su Arapi.

Ma fuj, nisam nikada u svom zivotu bio fan Izraela ali nakon svega ovoga navijam za njih u inat ovim nasim vjerskim fanaticima.
U inat je i kenjac crko :D
ArthurSpooner

#7239 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

@ml Ne vidim zbog cega, koliko sam vidio bili smo (nazalost) na strani Hamasa

@stokton: shalom :-D

Image
Bosanski_hibrid

#7240 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

stokton wrote:
ArthurSpooner wrote:
¨

U inat je i kenjac crko :D

:D :thumbup: :thumbup: :bih:
polovka

#7241 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by polovka »

Mene brine ovaj glas Mikronezije :cry:

Elem, da sam juce umro ne bi znao kakvih delegata ima :-) , pa jel stvarno još neko vjeruje da je bitan glas tamo nekog međunarodnog protektorata pod nazivom BiH :-? , ono glas BiH i Mikronezije kroji sudbinu Palestine :roll:

I neko kaže loše ovaj narod živi :-)
amoninan

#7242 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

ArthurSpooner wrote:@ml Ne vidim zbog cega, koliko sam vidio bili smo (nazalost) na strani Hamasa

Image
Ova im bolje pristaje.

Image
stokton

#7243 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by stokton »

ArthurSpooner wrote:@ml Ne vidim zbog cega, koliko sam vidio bili smo (nazalost) na strani Hamasa

Image
Pokakim ti se na tu zastavu :D
PS. šalom i tebi
Drvosjeca iz Dejcica

#7244 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Mislim da se ovim otvara novo poglavlje u odnosima Palestine i Izraela i ostalih susjeda. Treba vidjeti šta će i koliko dobrog ili lošeg to donijeti prosječnom Palestincu koji živi i radi u Palestini. Svakako je ovo diplomatska pobjeda Palestine, rat još nije dobijen, ali ova velika bitka sigurno jeste. Neka je sa srećom Palestini. :thumbup:

P.S Srbija glasala ZA?
ArthurSpooner

#7245 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by ArthurSpooner »

stokton wrote:

Image
PS. šalom i tebi
Aj slobodno. Pa se grli sa bracim cetnicima koji su glasali isto kao vi :lol: Ipak se moze sa svima protiv "cifuta", pa cak i sa onima koji su pocinili genocid nad tvojim narodom prije samo 15 god :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#7246 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

[quote="ArthurSpooner"]@ml Ne vidim zbog cega, koliko sam vidio bili smo (nazalost) na strani Hamasa

Naravno, uvijek na strani pravednika. :wink:
MrBega

#7247 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by MrBega »

"dosta agresije, naseljenika i okupacije". reče Abbas
Ne mogu da vjerujem da ona izjavi nakon toga da je on covjek koji ne zeli mir, nije mi cudo za cionistu, ali ovo je previse ocigledno i besmisleno
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#7248 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by plain vanilla »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Mislim da se ovim otvara novo poglavlje u odnosima Palestine i Izraela i ostalih susjeda. Treba vidjeti šta će i koliko dobrog ili lošeg to donijeti prosječnom Palestincu koji živi i radi u Palestini. Svakako je ovo diplomatska pobjeda Palestine, rat još nije dobijen, ali ova velika bitka sigurno jeste. Neka je sa srećom Palestini. :thumbup:

P.S Srbija glasala ZA?
da :mrgreen:
hrastov žižak

#7249 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

mislim da je nekima veće razočarenje što je Srbija glasala za, nego što BiH nije :D
Bosanski_hibrid

#7250 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

ArthurSpooner wrote:
stokton wrote:

Image
PS. šalom i tebi
Aj slobodno. Pa se grli sa bracim cetnicima koji su glasali isto kao vi :lol: Ipak se moze sa svima protiv "cifuta", pa cak i sa onima koji su pocinili genocid nad tvojim narodom prije samo 15 god :lol:

Haha argumentacije, a genocidna tvorevina podržava izraelske genocidaše.

Btw. Uneredim ti ovu tvoju zastavu, jesi čuo :mrgreen:
Locked