Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najbolja čevabdžinica u Sarajevu

Zmaj Željeznička
137
13%
Zmaj Hrasno
141
13%
Ferhatović
175
16%
Željo
150
14%
Petica
158
15%
Hodžić
83
8%
Besko
168
15%
Vezir
8
1%
Mrkva
48
4%
Sport
21
2%

Total votes: 1089

made_in_sarajevo

#7226 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by made_in_sarajevo »

Ja dugo nisam kod mujanica usao, jos eto pred kucom ga imamo. Ali svaki.petak i subota pogotovo ispadaju ljudi iz njega. To mi je fascinantno, isto kao bingo. Bingo samo treba postaviti reklamu na zgradu i to je to, krcato sve.
Naslovnica

#7227 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Naslovnica »

Naslovnica wrote: 12/04/2025 14:06 Eo kupio maloprije kilu ćevapa u AEMS na Ajliđi, veze nemam pošto su, 1kg ćevapa i 3 somuna 21KM
Update:
Ćevapi nisu išli na roštilj nego kućna varijanta. Obično ih roknemo u tavu i tjt, jbjga.
Ovaj put žena navalila, negdje pročitala da ih stavi u tepsiju na papir i papir odozgo, pred kraj malo ih "odgrneš" i tjt.
Jbjga, znam da je to blasfemija prema ćevapima ali u kućnoj varijanti nema roštilja i ćumura.
Elem, napuhali su se momački a prilikom vađenja i hlađenja skvrčili. To mi nije dobar znak. Ukusni jesu, mesnati (pravo meso), minimalno masnoće, bez hrskavica i tako tih primjesa.
Volio bih da vidim kako se ponašaju na roštilju.
I supruga i ja smo saglasni da najbolje ćevape iz mesare za sada ima, vjerovali ili ne, Hipermarket u Olimpijskom (Amko).
Nismo ih ove godine derali, prethodnih godina zaista su bili odlični, pogotovu za ćevap iz mesnice. Ona je baš muhanata i taj iz Hipera najviše hvali.
Nemoj da se ko zezno pa kupio ćevape kod onog Mujanića (Ado) na Vracama. Upropastio nam prošli Prvi maj, toliko su loši da su ih i cuke njuškale, hoće-neće, baš sam se izblamiro, izvinjavo se gostima koliko je loše bilo
mayab

#7228 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by mayab »

Naslovnica wrote: 13/04/2025 07:45
Naslovnica wrote: 12/04/2025 14:06 Eo kupio maloprije kilu ćevapa u AEMS na Ajliđi, veze nemam pošto su, 1kg ćevapa i 3 somuna 21KM
Update:
Ćevapi nisu išli na roštilj nego kućna varijanta. Obično ih roknemo u tavu i tjt, jbjga.
Ovaj put žena navalila, negdje pročitala da ih stavi u tepsiju na papir i papir odozgo, pred kraj malo ih "odgrneš" i tjt.
Jbjga, znam da je to blasfemija prema ćevapima ali u kućnoj varijanti nema roštilja i ćumura.
Elem, napuhali su se momački a prilikom vađenja i hlađenja skvrčili. To mi nije dobar znak. Ukusni jesu, mesnati (pravo meso), minimalno masnoće, bez hrskavica i tako tih primjesa.
I supruga i ja smo saglasni da najbolje ćevape iz mesare za sada ima, vjerovali ili ne, Hipermarket u Olimpijskom (Amko).
Nismo ih ove godine derali, prethodnih godina zaista su bili odlični, pogotovu za ćevap iz mesnice. Ona je baš muhanata i taj iz Hipera najviše hvali.
Nemoj da se ko zezno pa kupio ćevape kod onog Mujanića (Ado) na Vracama. Upropastio nam prošli Prvi maj, toliko su loši da su ih i cuke njuškale, hoće-neće, baš sam se izblamiro, izvinjavo se gostima koliko je loše bilo

Uh , to mi zaista nije dobar znak :skoljka: , baš me razočara , jer vidim da se ta mesnica nahvalila ovdje
Naslovnica

#7229 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Naslovnica »

Slušaj, možda je to zbog načina pripreme, ne znam.
Ono, ukusni su, mesnati, nema hrskavica, samo to napuhivanje. I meni je to obično loš znak.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#7230 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by bitanga_sa_otesa »

made_in_sarajevo wrote: 13/04/2025 06:26 Ali svaki.petak i subota pogotovo ispadaju ljudi iz njega. To mi je fascinantno,
pa kolicina graDŽana koji nemaju culo ukusa je velika,njima je samo bitno da pozderu kolicinski :D
nivla

#7231 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by nivla »

meni tako neko nahvalio bingo pljeskavice, kao top jos u tavi i odem ja i kupimna odusevljenje, nidje mesa u njima samo se prezla osjetila
zato sad probam i ganjam po svom ukusu, a generalno je stav vecine da ima kolicinski a ostalo ce zamaskirati prilozi u vidu ogromnih kolicina sosova, luka itd
last mohicans

#7232 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by last mohicans »

Ma joj ima i nas svakakvih, nije ni nama svakom vjerovati. Nekome je nesto top, drugome flop. Jaran mi je poguzija opasna, falio mi je ćevape neka mesnica kod doma za slijepe, kod one pekare, tu negdje u nizu. Eto neka neko proba, kome usput, pa ovdje prenese impresije. Kod Semića isto nisam uzimao. Ima onaj Konzum na Otoci i dobrog supljatora mesara, životom ih je falio, kao mahsuzija, probaj, spomenut ćeš me. Nešto nisam mogao.
Naslovnica

#7233 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Naslovnica »

Kod Mujanića u Blažuju znamo kupiti onu ljutkastu kobasicu, blažujka meščini?
I pajcovana krilca i otkošteni batak.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#7234 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by sime_cipol »

last mohicans wrote: 13/04/2025 12:17 Ma joj ima i nas svakakvih, nije ni nama svakom vjerovati. Nekome je nesto top, drugome flop. Jaran mi je poguzija opasna, falio mi je ćevape neka mesnica kod doma za slijepe, kod one pekare, tu negdje u nizu. Eto neka neko proba, kome usput, pa ovdje prenese impresije. Kod Semića isto nisam uzimao. Ima onaj Konzum na Otoci i dobrog supljatora mesara, životom ih je falio, kao mahsuzija, probaj, spomenut ćeš me. Nešto nisam mogao.
Znam na koju mislis, odmah autopraona uz nju, Qrcu tu ne valjaju cevapi.
nivla

#7235 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by nivla »

to je vjerovatno mesnica sabanac, iako im nisu po mom ukusu cevapi objektivno su daleko iznad mujanicevih, ali ono nije receptura cevapa, apsolutno su mu iste i sudzukice, nesto bolja im je receptura kad sidjes s autoputa u ilijasu
mist

#7236 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by mist »

Auuu i na sabanca dosao red,znaci cevapi su otisli u klinac :D
made_in_sarajevo

#7237 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by made_in_sarajevo »

Maloprije mujanic stup i djulic rajlovac. Rostilj raspalio, stavim i istih dimenzija. Mujanic se malo skupio ali mujanic brze gotov nego djulic. Doduse i voda/piva obavezna za zaljevanja koliko mujanic kapa masnocu. Dok je vruce ukusno, poslije onako. Nikakva drasticna razlika, dakle otisli smo definitivno u neku stvar.

Prosle godine familiju u zagrebu zajebavam za rostilj i idemo kod njih hajde na elektricni cemo prziti. Kupili oni pakovanja u konzumu, kauflandu i ja se spremio da ih pilam. Na kraju se usutio jer njihov cevap zapakovan u kutiju sa police ukusom ako nije bolji nije ni losiji od svakog naseg cevapa. Na sta smo spali jebem im sve mesarsko
bitanga_sa_otesa

#7238 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

made_in_sarajevo wrote: 13/04/2025 17:44 Na kraju se usutio jer njihov cevap zapakovan u kutiju sa police ukusom ako nije bolji nije ni losiji od svakog naseg cevapa. Na sta smo spali jebem im sve mesarsko
proslog ljeta sam jeo na moru, kod jarana vjerovatno iste te ,ne sjecam se etikete i bili su bas dobri :thumbup:
last mohicans

#7239 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by last mohicans »

Meščini da smo mi za one izreke, hrđavu kurcu i dlaka smeta. :lol: Ti iz Kauflanda i ostalih marketa fakat nisu loši. Pogotovo PIKovi. Malo većih dimenzija, piše 100% juneće meso, ja sam na moru pržio u tavi, iznad očekivanja.
Last edited by last mohicans on 13/04/2025 18:05, edited 3 times in total.
bitanga_sa_otesa

#7240 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

to su ti :thumbup: mi smo na cumuru przili :bih:
last mohicans

#7241 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by last mohicans »

Super smo krenuli, do 1 maja ćemo naći neke da valjaju. More i loko do 20km mesnice oko Sarajeva. :lol:
bumerangss

#7242 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by bumerangss »

Meni su iz mesnice Bajre najbolji :mrgreen:
leki hz

#7243 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by leki hz »

Meni su Semićevi najbolji, dajdža redovno kod njega kupuje u tržnici. Nisam ih odavno jela, nadam se da i oni nisu grohnuli. Mujanić se odavno pokvario.
nivla

#7244 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by nivla »

bumerangss wrote: 13/04/2025 18:14 Meni su iz mesnice Bajre najbolji :mrgreen:
a cika bajrine sudjukice
nepass1

#7245 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by nepass1 »

nivla wrote: 13/04/2025 11:06 meni tako neko nahvalio bingo pljeskavice, kao top jos u tavi i odem ja i kupimna odusevljenje, nidje mesa u njima samo se prezla osjetila
zato sad probam i ganjam po svom ukusu, a generalno je stav vecine da ima kolicinski a ostalo ce zamaskirati prilozi u vidu ogromnih kolicina sosova, luka itd
Davno sam ja te bingo pljeskavice probao, lose da losije ne moze biti. Mislim jos i prije korone da sam kupovao. Radije pastetu namazati
nepass1

#7246 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by nepass1 »

Update:
Tako sam ja jednom u bingo uletio po cevape, kasno krenuli na vikendicu. Oko 20h ih kupim, kontam ima da rostiljam pa makar u 22h. Isto djete kakvo.
Helem ja pojeo 2-3 cevapa, zena jedan probala. Ostalo istresem mackama i drugim divljim zivotinjama. Macke se hrane gusterima i skakavcima, to sve sama kost na zivotinji. Nisu htjele pojesti. Ja se tjesio vruce im, pojest ce kasnije :lol: Ujutro ustanem cevapi u poljani stoje kako stoje.
Kakav sam ja otrov pojeo boga pitaj
epik

#7247 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by epik »

Izgleda vrijeme otvoriti temu o mesnicama... u Bingu mi je mesar pokazao zacin koji koriste za pravljenje cevapa, crveno kao zacinska paprika, vjerovatno za prikrivanje masnoce i da cevapi izgledaju friski.
Edin H.

#7248 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by Edin H. »

nepass1 wrote: 14/04/2025 23:41
Update:
Tako sam ja jednom u bingo uletio po cevape, kasno krenuli na vikendicu. Oko 20h ih kupim, kontam ima da rostiljam pa makar u 22h. Isto djete kakvo.
Helem ja pojeo 2-3 cevapa, zena jedan probala. Ostalo istresem mackama i drugim divljim zivotinjama. Macke se hrane gusterima i skakavcima, to sve sama kost na zivotinji. Nisu htjele pojesti. Ja se tjesio vruce im, pojest ce kasnije :lol: Ujutro ustanem cevapi u poljani stoje kako stoje.
Kakav sam ja otrov pojeo boga pitaj
Hajde ne zezaj :lol: :lol: :lol:
dječak sa šibicama

#7249 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Image

iz lokalne mesnice, znace komsiluk na koga mislim, odlicne pljeske

nije puno kalirala, nije pustila puno masnoce, debela je oko cenat ipo do dva i kad se ispece, pecena na obicnoj tavi
muha_sa

#7250 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu

Post by muha_sa »

dječak sa šibicama wrote: 18/04/2025 18:36 Image

iz lokalne mesnice, znace komsiluk na koga mislim, odlicne pljeske

nije puno kalirala, nije pustila puno masnoce, debela je oko cenat ipo do dva i kad se ispece, pecena na obicnoj tavi
Što je ne raspljeska crni dječaće :lol:
Post Reply