Real Madrid C.F.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
2407

#7226 Re: Real Madrid C.F.

Post by 2407 »

Slabo se oni nesto loze protiv Reala, od 99-te ih nisu dobili :-)
ultima_palabra

#7227 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Pa izgore u želji, jbg :D
5 0 5

#7228 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: Da, napad imaju, pa mozda i uspiju dati gol. Ali odbrana nije kadra izdrzati napade Madrida. Pogotovo nakon sto su se ispromasivali protiv Valencije (30-ak udaraca), mislim da ce biti veselo u srijedu.
Onda dolazi Gijon, pa idu Barceloni 8-) Mislim da ce tu tekmu docekati sa +4.
uzmi u obzir da je madrid izgubio bodove svaki put kada su morali stizati barcelonu. znaci na -10, -8, -6. (uvijek igrali utakmicu poslije barcelone)
sad, moguce je da ce doci u barcelonu sa +4 ali je vise vjerovatno da ce utakmicu sa atm poceti na +1, sto je priznat ces veeeelika razlika od onih utakmica koje su pocinjali na -13 (prije mjesec dana). pritisak je sigurno veci. vidio si sinoc.
mislio sam prije mjesec dana da bi se liga mogla zavrsiti sa 94 boda za oba tima ali sad mislim da je 96 barca 95 madrid isto moguce.
moglo bi biti veoma lako da utakmica bilbao-madrid odredi sampiona za ovu godinu.
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#7229 Re: Real Madrid C.F.

Post by bordo gandalf »

Svi uvjereni u pobjedu barce u el clasicu :-)
5 0 5

#7230 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

barcelona da bi ostala sampion mora pobjediti sve utakmice do kraja. znaci tu nema neke velike pameti. pogotovo tu utakmicu protiv madrida. pitanje je samo gdje ce i kako ce madrid izgubiti dva-tri boda (ako se to desi). to su sad sve spekulacije. utakmicu po utakmicu. (evo npr. nisam ni ja vjerovao da ce madrid izgubiti bodove kuci pa ih ipak gubi).
Tomahawk11
Globalni moderator

#7231 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

505sCrtom wrote:
Tomahawk11 wrote: Da, napad imaju, pa mozda i uspiju dati gol. Ali odbrana nije kadra izdrzati napade Madrida. Pogotovo nakon sto su se ispromasivali protiv Valencije (30-ak udaraca), mislim da ce biti veselo u srijedu.
Onda dolazi Gijon, pa idu Barceloni 8-) Mislim da ce tu tekmu docekati sa +4.
uzmi u obzir da je madrid izgubio bodove svaki put kada su morali stizati barcelonu. znaci na -10, -8, -6. (uvijek igrali utakmicu poslije barcelone)
sad, moguce je da ce doci u barcelonu sa +4 ali je vise vjerovatno da ce utakmicu sa atm poceti na +1, sto je priznat ces veeeelika razlika od onih utakmica koje su pocinjali na -13 (prije mjesec dana). pritisak je sigurno veci. vidio si sinoc.
mislio sam prije mjesec dana da bi se liga mogla zavrsiti sa 94 boda za oba tima ali sad mislim da je 96 barca 95 madrid isto moguce.
moglo bi biti veoma lako da utakmica bilbao-madrid odredi sampiona za ovu godinu.
Moglo bi biti svasta nesta. Nisam vodio racunice, ali pod ovim zbrojem bodova vjerovatno podrazumjevas sve pobjede Barcelone 8-)
El Clasico je prije tekme sa Bilbaom, tako da ce tu krojiti sudbina Primere. Kad smo kod pritiska, Osasuni su strpali peticu bas pod tim pritiskom :mrgreen:
Pritisak, pritisak. Kome je veci pritisak, Realu ili Barceloni?! Ili, kako si ti ono na temi Barcelone napisao, smradidu :roll:
5 0 5

#7232 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: Moglo bi biti svasta nesta. Nisam vodio racunice, ali pod ovim zbrojem bodova vjerovatno podrazumjevas sve pobjede Barcelone 8-)
El Clasico je prije tekme sa Bilbaom, tako da ce tu krojiti sudbina Primere. Kad smo kod pritiska, Osasuni su strpali peticu bas pod tim pritiskom :mrgreen:
Pritisak, pritisak. Kome je veci pritisak, Realu ili Barceloni?! Ili, kako si ti ono na temi Barcelone napisao, smradidu :roll:
izbrisali su mi to. pa se i ti pazi. :lol: sve sam ti vec odgovorio u prijasnjem osim ovog zadnjeg pitanja. mislim da je veci pritisak na igracima madrida, trenutno. imaju tezi raspored i opadajucu formu. i naravno, ona psiholoska prednost (sa virtualnih +13 do veoma realisticnog +1). barcelona je pobjedila zadnjih 9 utakmica. ne mislim da je njihova forma losa. oni nemaju sta izgubiti. liga je bonus.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7233 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

505sCrtom wrote:
Tomahawk11 wrote: Moglo bi biti svasta nesta. Nisam vodio racunice, ali pod ovim zbrojem bodova vjerovatno podrazumjevas sve pobjede Barcelone 8-)
izbrisali su mi to. pa se i ti pazi. :lol: sve sam ti vec odgovorio u prijasnjem osim ovog zadnjeg pitanja. mislim da je veci pritisak na igracima madrida, trenutno. imaju tezi raspored i opadajucu formu. i naravno, ona psiholoska prednost (sa virtualnih +13 do veoma realisticnog +1). barcelona je pobjedila zadnjih 9 utakmica. ne mislim da je njihova forma losa. oni nemaju sta izgubiti. liga je bonus.
I pored argumentacije koju prilazes u korist svojih tvrdnji, i vise si nego subjektivan. Barcelona jeste u odlicnoj formi. Real ima taj luksuz da moze ovako prosipati bodove. Sta ti znaci ovo: liga je bonus? Liga je prioritet i jednima i drugima. Pored LP, naravno. Madrid ce kovati svoju sudbinu kad je Primera u pitanju na Camp Nou, kako god okrenes.
ultima_palabra

#7234 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

Tomahawk11 wrote:Ili, kako si ti ono na temi Barcelone napisao, smradidu :roll:
Propustio sam taj biser :lol: Nije da me čudi...
5 0 5

#7235 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

Tomahawk11 wrote: I pored argumentacije koju prilazes u korist svojih tvrdnji, i vise si nego subjektivan. Barcelona jeste u odlicnoj formi. Real ima taj luksuz da moze ovako prosipati bodove. Sta ti znaci ovo: liga je bonus? Liga je prioritet i jednima i drugima. Pored LP, naravno. Madrid ce kovati svoju sudbinu kad je Primera u pitanju na Camp Nou, kako god okrenes.
apsolutno. veoma sam subjektivan. navijam za svoj klub kao i ti.
madrid nema vise taj luksuz. vidio si juce u engleskoj kako se liga moze izgubiti u par sedmica. ali hajde, nema veze. jedine utakmice gdje madrid moze kiksati su atm, atb i bcn. s druge strane barcelona mora uzeti sve, kao sto sam vec napisao. hipoteticki, neka barca pobjedi sve utakmice (pa i clasico) u tom slucaju utakmica atb-rmd bi bila utakmica koja bi rjesavala ligu. tako sam mislio.
zasto sam rekao da je liga bonus za barcelonu. jer je tolika razlika bila prije par kola i matematika je bila puno teza. sada se pritisak prebacio u madrid a barcelona je kao na krilima. mislim da su se u barceloni vec fokusirali na ona druga dva trofeja a ako se madrid opet posklizne, liga im dodje kao bonus. tako nekako.
ruud

#7236 Re: Real Madrid C.F.

Post by ruud »

ccc pade sa 10 na 4, haj što se obradovaše već odma i titulu prisvojiše :-)

iako razočaran sinoćnjim remijem i neiskorištenim prilikama, vjerujem u Mourinha i ekipu, i zaista teško će oni ispustiti i ova 4 boda do kraja, a što se tiče rasporeda Reala do kraja:

Atl. Madrid AWAY solidna ekipa sa finim napadom, ali ne mogu sa Realom u otvorenoj borbi ništa, jos ako uzmemo u obzir da Realu ni boda nisu uzeli jos od 2009. :)

Gijon (HOME) bi mogao biti nezgodan protivnik jer se grcevito bori za opstanak a i ne leze nam, prosle godine u ovo doba su nas uzeli kući 0-1, ali opet prosla i ova, drugi par cipela :wink:

Barcelona (AWAY) - šta se tu ima reći osim da će biti strašna utakmica, a stanje prije i poslije tekme se neće promijeniti :-D

Sevilla (HOME) iako se bori za izlazak na evropsku scenu, trenutno nije dorasla Realu i već je demolirana par puta ove sezone, sve drugo osim pobjede je razocarenje. ;-)

Atl Bilbao (AWAY) nije ona ista ekipa kao u Europa ligi, a s obzirom da se ova utakmica igra nekoliko dana poslije meča u Europa ligi, mislim da Atl. Bilbao neće bit bas u najboljoj formi jer ce biti i umora, a ako se doda činjenica da su demolirani na Bernabeu u januaru, onda nema razloga za brigu. :mrgreen:

Granada (AWAY) Real sa Granadom igrao samo jednom, i to pobjeda 5-1 kući, iako su se i oni trznuli u zadnje vrijeme jer su blizu zone ispadanja, pobjeda ne bi trebala doći u pitanje 8)

Mallorca (HOME) zna biti žilav protivnik, međutim kući i zadnje kolo, još ukoliko bude odlučivalo o šampionu, onda se nema sta ocekivati osim pobjede 8)

tako nekako bi trebalo biti do kraja, pa sad uz kakav god rezultat u Barceloni, a nadamo se najboljem, ove godine titual ipak u vitrine Reala 8-)
5 0 5

#7237 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

@Tomahawk: vidis objektivnosti kod ruuda. :-? curi...
ruud

#7238 Re: Real Madrid C.F.

Post by ruud »

možda nije onako kako ti želiš, a nisam ni ja rekao da je to objektivno, aii ti ne mogu ni reći:
Atl. Bilbao je samljeo Schalkea kući, strah me da i nama ne uvale barem 3 komada :-)

drug, imate svoju temu, otiđi i tamo nekad, više si ovdje.
5 0 5

#7239 Re: Real Madrid C.F.

Post by 5 0 5 »

ruud wrote:možda nije onako kako ti želiš, a nisam ni ja rekao da je to objektivno, aii ti ne mogu ni reći:
Atl. Bilbao je samljeo Schalkea kući, strah me da i nama ne uvale barem 3 komada :-)

drug, imate svoju temu, otiđi i tamo nekad, više si ovdje.
nemam ja "svoju" temu. samljeo je i manU a i barceloni su otkinuli 2 boda u svojoj kuci. ne vidim zasto ih potcjenjujes? i ja sam mislio da ce madrid probusiti valenciju pa opet nekako nisu bili sposobni za to. usput, valencija je izgubila utakmice protiv zaragoze i getafea.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7240 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

505sCrtom wrote:@Tomahawk: vidis objektivnosti kod ruuda. :-? curi...
Ne mogu ja nikom zabraniti sta ce pisati ;-) Bode mi oci analiza za Bilbao, nece to uopste biti tako lahko, nema tog umora koji ce ih demoralisati, oni se uvijek naloze sa velikim ekipama.
Kad sam rekao ''i vise nego subjektivan'', mislio sam na to da argumentima koje ponudis kreiras istinu kakva tebi odgovara. Logicno je da je covjek subjektivan kad gleda na stvari sa jedne strane, ali znas onu: babi se snilo sto joj je milo 8-) Ne mozes ocekivati da Barcelona dobije sve utakmice, a Madrid kiksa sa Barcelonom i jos jednu utakmicu. Uzmi u obzir i faktor LP. Uzmi u obzir i da je najveci dio sezone Real odigrao odlicno. U otvorenoj utakmici sa Valencijom zavrsilo 0-0. Nije se desio niti jedan gol. I to se desava. Atletico ce iskihati te promasaje.
Nemoj me shvatiti pogresno, ne osporavam ti tvoje subjektivno misljenje, samo mislim da je ono pretjerano subjektivno, da mu fali mala doza realnosti. Da imas priliku kojim slucajem, ti bi igracima Reala napunio glavu kako je Barcelona ta koja odlucuje o tituli :mrgreen:
ruud

#7241 Re: Real Madrid C.F.

Post by ruud »

505sCrtom wrote: apsolutno. veoma sam subjektivan.
:arrow:
505sCrtom wrote:@Tomahawk: vidis objektivnosti kod ruuda. :-? curi...
ko o čemu ... :run:
veljaca

#7242 Re: Real Madrid C.F.

Post by veljaca »

Image
Revolucionar ★

#7243 Re: Real Madrid C.F.

Post by Revolucionar ★ »

Iako navijac RM-a, mnogo me nerviraju u zadnje vrijeme. Jasno je da je Valencia protivinik po mjeri, al ne mogu im halalit prokockane prilike. Sta se desava sa Benzom. Serija promasaja se nastavlja, jos od Apoela u prvoj tekmi, pa Malaga, Villareal, Valencia ?? Svaki put čisto, i onda ofula. Definitivno ga ovo izgleda psiholoski pritisce. Mou grijesi i sa Kakom ? Covjek je u fazi u kojoj osjeca da moze napravit vise, sto i dokazuje , a i neumoljiv je u kombinaciji sa Marcelom ? U tekmama kao ove, treba napadom rijesit, a ne defanzivno sa Khedirom u sredini. Barem je to moje misljenje, jer u lovu na titulu sa +10 nismo smjeli dopustit ovakav luxuz.

A.Madrid je sljedeci, i gradski derbi je sto je dosta komplikovano za nas, jer je u pitanju motivacija vise. Sto se tice Barce, volio bih nerijeseno, uz uslov da dignem Jorgandzije prethodno. Solidnih +4, i nesto laksi raspored, osim Bilbaa koji je definitivno pored Barce najjaci protivnik do kraja.

Do kraja ustalit formaciju, ne ide rotacija jednostavno
Static-X

#7244 Re: Real Madrid C.F.

Post by Static-X »

Jes da trema fata, al mozda je i bolje ovako, mnogo zanimljivije nego da kaskaju 10 bodova iza nas :)

p.s. onaj pepe ne zasluzuje da nosi bilo cij dres a kamoli kraljevski.
2407

#7245 Re: Real Madrid C.F.

Post by 2407 »

Image
:mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7246 Re: Real Madrid C.F.

Post by Tomahawk11 »

:mrgreen: Mou pantomimicar
Madrid

#7247 Re: Real Madrid C.F.

Post by Madrid »

Uglavnom ce biti slađe bilo ko da osvoji primeru na ovaj nacin, nego da su Real ili barca otisli na 10 i rutinski odradili to :D
Ako Real kiksa prije Barce opet, bit ce sigurno paklena utakmica, ali ako ostane +4, na Nou Campu se mozda svasta desiti, pa cak da utakmica bude sa manje zara nego neke prije, jednostavno je pregust raspored da bi se tu uslo sa 120%, nakon takve borbe treba vremena da se oporavi, a ni jedni ni drugi ga nemaju zbog LP...
Uglavnom bit ce zanimljivo, kroz cijelu sezonu se podvlaci da Real ima jacu klupu (bar na papiru), pa da vidimo sada...
pikoi

#7248 Re: Real Madrid C.F.

Post by pikoi »

Realu opet sudija kriv... Po ko zna koji put opet se trvi o sudijama, ali sigurno nije zadnji put, za bilo koji slijedeci poraz vec se zna ko snosi odgovornost ....
"The referee didn't give his best performance and the crowd was angry at him," Albiol was quoted as saying on the club's official website.
http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... -best-game

stvarno da zaplaces od tuge kad vidis kako sudije muce ove postenjacine iz madrida :lol:
Saian

#7249 Re: Real Madrid C.F.

Post by Saian »

dzemmo vodauushima, vodauushima :D
ultima_palabra

#7250 Re: Real Madrid C.F.

Post by ultima_palabra »

pikoi wrote:Realu opet sudija kriv... Po ko zna koji put opet se trvi o sudijama, ali sigurno nije zadnji put, za bilo koji slijedeci poraz vec se zna ko snosi odgovornost ....
"The referee didn't give his best performance and the crowd was angry at him," Albiol was quoted as saying on the club's official website.
http://www.goal.com/en/news/12/spain/20 ... -best-game

stvarno da zaplaces od tuge kad vidis kako sudije muce ove postenjacine iz madrida :lol:
http://spanishleaguetickets.blogspot.co ... feree.html
http://www.goal.com/en-gb/news/3277/la- ... nt-la-liga
Post Reply