Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
joj britanaca kita . ne zna se ko je gori ovdje bio. jedino sto islandjani imaju neki sistem i bolje sutere. sad moramo misliti, mada ja mislim da cemo ih na islandu totalno rastimati
Britanci su krenuli silovito u ovu utakmicu, ne želeći da im se ponovi utakmica protiv nas kad su proigrali tek u zadnjoj četvrtini kad su već bili u velikom zaostatku. Igrali su agresivno u odbrani a u napadu šut za tri poena ih je odlično služio, tako da su otišli na poluvrijeme za prednošću od 10 poena(38 - 28). U istom ritmu su krenuli i u drugom poluvremenu, negdje sredinom treće četvrtine vodili su rezultatom 46 - 34, i onda su jednostavno ispuhali, kao da su već potrošili svu energiju koju su imali. Island pravi seriju od 10 : 0, a na kraju i završavaju treću četvrtinu sa vodstvom od 2 poena. Zadnju četvrtinu obilježila je negledljiva košarka, slabo je šta polazilo za rukom i jednima i drugima, u posljednoj minuti Steffanson pogađa trojku za vodstvo Islanda 71 - 67 i to je i prelomilo utakmicu. Pisao sam da je Jon Arnor Steffanson veliko ime islandske košarke(godinama igrao u Španiji i Italiji, imao i epizodu u NBA), ali koji se tek pred ovu utakmicu priključio reprezentaciji kako bi svojim iskustvom pomogao u zadnje dvije utakmice, i odmah je večeras ubacio 23 poena. Uz njega je najbolji bio Hordur Vilhjalmsson(17 poena), koji je pogađao kad je bilo najbitnije, a nije pretjerano ni forsirao. Što se tiče nas, Britanija više nema nikakvih šansi, a mi smo osigurali najmanje drugo mjesto. Ako pobjedimo nemotivisane Britance, čak i da izgubimo od Islanda u zadnjem kolu sa više od 10 poena razlike koliko smo mi njih dobili i završimo na drugom mjestu, ne vjerujem da bi sa samo jednim porazom bili ta najgora drugoplasirana ekipa koja će ostati bez prvenstva.
Rijecica wrote:
Nije provokacija ali cime je bas Gegic zasluzio ovaj epitet a ne recimo Dzanan Musa ili Njegos Sikiras? Mislim, koliko vidim po statistikama bas ovaj Gegic dosta grijesi.
Sama Fiba je izbacila pred prvenstvo imena 5 igrača na koje treba obratiti posebnu pažnju:
Ja mislio da će nas helaći natamburati.Jel ovo moguće oni 7 faulova mi samo 1 u 3/4.
edit Musa i Sikraš nas vuku,moraju se i ostali probuditi ne moze ovako
Last edited by MOSALJOZE on 21/08/2014 13:47, edited 1 time in total.
Island dobio š to nama odgovara, jer da su britanci dobili došli bi napaljeni protiv nas i bilo bi teško pobjediti. ovako čemo ih lakše dobiti i idemo na EP. što neko reče sa omjerom 3-1 teško da čemo biti najslabija deugoplasirana ekipa pa da neodmeo na EP.