SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#7226 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

VenomousV wrote:
ema_ wrote:
VenomousV wrote:

i mi cemo djuture da ga narucujemo :D :D

Jel to ono od jučer.... S onim pigmentom što nije puder, nego nešto ni tam' ni 'vam? :D Morem li i ja to koristiti? :zoka: :)

ali tebi to ne trebaaaaaaa :-)
hvala svima na druzenju, posebno domacici. Al se nacitah komplimenata, hvala svima. Cure su sve preslatke i prepametne.

Fakat ti ne treba. Ali nije tezak za lice pa mozes...dobra stvar ima spf 15.
E neko pitao za elf podlogu...moze ispod kremaste sjene.

I da biljezim se za obrFe next time. Pustam ih.
kolega

#7227 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by kolega »

šta se ovde to naručuje ... :roll: :D
BJB

#7228 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

I ja sam ljubomorna..Ja sam jucer nazulj posred stopala ispod prstiju nabila hodajuci po Sarajevu, danas nisam 10 koraka napravila.. Al' sam se zato pocastila novim ArtDeco sjenama :D. Pokupila sam zadnju 208 za kolegicu, kupila sebi 32,40,20 i rezervnu 214. Kupila sam i Pupa 4eyes, dodju cetiri sjene i mini multiplay eyepencil.
Image
Ubijedjena sam da su me prodavacice u CM-u jucer izlevatile za bodove..Nisu mi dale racun, jer kao moraju to pravdati a fiskalna kasa ne podrzava izdavanje kopije racuna..A posto je bila guzva pred kasom nisam ni stigla pogledati, al' sam sve vise ubjedjena da mi nisu nista odbile. Kad sve sto sam kod njih kupila saberem ispadne tacno koliko su mi naplatile. :( :( Vise nikad necu uci u onaj CM u Sarajevu..
boracha

#7229 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

pa mozda ti bodovi onda nisu ni iskoristeni
ema_

#7230 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ema_ »

semlaca wrote:prvo @kolega Nije te sramota čitati temu vezanu za šminku?
drugo @cure Drage moje hvala na super druženju sinoć, posebno domaćici eluni
treće @VermousV kiflice su bile ekstra
četvrto @ ako ćemo kolektivno naručivati almay oću i ja :D

:lol: :lol: :lol: Baš me nasmija :kiss:

Ima li šta od tih narudžbi? :zoka: Meni trebaju četke koje kaže venomousV :D
BJB

#7231 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

boracha wrote:pa mozda ti bodovi onda nisu ni iskoristeni
Pokusat cu to saznati na drugi nacin, ako upali, reci cu vam kako. :D
boracha

#7232 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

pa ako ti je rekla da imas nesto za iskoristit, onda ti je morala rec i koliko imas bodova, npr.ako si imala 10 bodova, imala bi 5 km, a ispod 10 bodova nema nista

edit: u stvari, slijedeci put na kasi pitas koliko imas bodova, ako nemas nista, znaci da su iskoristeni :-) ali ja pretpostavljam da nisu, jer ih mozes skupljat do pred kraj godine, i onda iskoristit, kad je malo veca cifra, mada za 10% bi morali potrosit 1000 km
BJB

#7233 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Ja sam imala 28KM na kartici za potrositi, ne bodova vec KM-ova..Kupujem shampone, regeneratore,farbe, kozmetiku i pocesto i drugima, i vremenom se bas nakupilo..Provjericu sutra.
boracha

#7234 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

uh pa bas bi te zajebale da su ti to naplatile...a jel moze tako i 28 km, ja sam mislila da je kao po onoj tablici, 30 bodova 18 maraka, i poslije dobivas 35 maraka na 50 bodova, nisam znala da moze i nesto izmedju
BJB

#7235 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by BJB »

Pa skupljas bodove, a koliko sam ja shvatila 10 bodova je 5 KM, 28KM je 56 bodova..
Jedino sto su mogle uraditi jer su uzele racun je da "poniste" bodove i naplate kao da ih nisu ponistile..Sto bi znacilo da su dobile 28KM..A znam da imam toliko bodova jer su mi zadnji put u Mostaru fino rekle na kasi da imam 28KM a ne bodova na kartici i pitale da li ih zelim potrositi, ja odbila jer sam htjela prvo razmisliti i uzeti nesto od Pupe..
Inace one Pupa sjene sam uzela u Mamcetu..Ma sigurna sam da su me prevarile, al' nema veze..Sve se vraca, sve se placa..
. Na jednostavan način sakupljajte nagradne bodove
Svaka kupovina preko 10 KM donosi Vam bodove. (npr. 10KM = 1 bod, 20KM = 2 boda, 30KM = 3 boda...) Nagradne bodove ostvarujete uvijek na isti način, bez obzira na sredstvo plaćanja, a ostvareni bodovi iz te kupovine, kao i ukupan broj bodova, ispisani su na Vašem računu.
baby24

#7236 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by baby24 »

drugariceeeeeee, samo da vas pozdravim:-)
dosla sam sa godisnjeg, ali neka frka trka, pa se tek sad javljam :-) vidim da je na sminkerijadi bilo diiivno:-) uh kako vam zavidim, posebno na cupkanju obrvaaaaa :-) ljubim vas:-*
Nadinka

#7237 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

I ja se prijavljujem, pretuzna sto sam masila tu sminkerijadu, cekam vase slike i clanak za blog :)
nego za one iz zenice, evo nove nagrade
http://malezensketeme-beauty.blogspot.c ... zi-za.html
plavooka

#7238 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

BJB jesi probala ta Pupina sjenila ? Kakva su ?

nemam dobra iskustva s njihovim sjenilima ali probala sam samo one iz paleta a mjerkam taj quad već duže vrijeme
Nadinka

#7239 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

plavooka wrote:BJB jesi probala ta Pupina sjenila ? Kakva su ?

nemam dobra iskustva s njihovim sjenilima ali probala sam samo one iz paleta a mjerkam taj quad već duže vrijeme
Plavooka, ja sam prije 2 gdoine kupila prvu kombinaciju ovih quad - smeđi smokey eye sa smedjom olovkom, nisam ni ja bila odusevljena, malo sma ih nesto koristila i odustala. meni su puno bolj one male orkugle duple.
boracha

#7240 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

nek ste vratili slova :D
zamzija

#7241 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

ema_ wrote:
VenomousV wrote:
Mariella wrote:I da, puder se zove almay smart shade :D

i mi cemo djuture da ga narucujemo :D :D

Jel to ono od jučer.... S onim pigmentom što nije puder, nego nešto ni tam' ni 'vam? :D Morem li i ja to koristiti? :zoka: :)

i ja bih naručila taj puder , ali i meni rekoše da mi ne treba puder :)
ionako kad ga stavim, osjećam se kao da imam masku na licu . Tako da ću se ja zadržati na savjetu o ljubičastim sjenama i onim divnim eluninim avonovim :)
niko_niko_kao_ja

#7242 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by niko_niko_kao_ja »

zene help, treba mi sjenilo u bordo boji, gdje mogu zbaviti. unaprijed se zahvaljujem. :)
Michun

#7243 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

zamzi...ne treba ti puder ali ako vec ne koristis, obavezno kremu sa spf. 20 najmanje.
eluna

#7244 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by eluna »

ja ću ipak ostati samo kod sjene za oči, maskare i sjaja za usne ...... ne volim kad danima moram čistiti lice da bi izvukla te kreme i ta čuda

i hvala žene svima na druženju, bila je zaista ugodno, i hvala za pohvale Image
zamzija

#7245 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

niko_niko_kao_ja wrote:zene help, treba mi sjenilo u bordo boji, gdje mogu zbaviti. unaprijed se zahvaljujem. :)
Vidi ima li u avonovom katalogu, postavila eluna link 316 stranica ove teme :)

Michun, pa jeste - lice mi se odmah zacrveni čim izađem na sunce, zato koristim ljeti one kreme 40 faktor :D
eluna

#7246 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by eluna »

ej drage moje ........... bezveze se zagledah da vidim šta ima u oriflame, kad tamo i oni počeli "custom" sjene kao i elf što ima, ono kutijica pa sam biraš 3 sjenila :-D

http://ba.oriflame.com/products/product ... isionseyes
nera18

#7247 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

eluna wrote:ej drage moje ........... bezveze se zagledah da vidim šta ima u oriflame, kad tamo i oni počeli "custom" sjene kao i elf što ima, ono kutijica pa sam biraš 3 sjenila :-D

al njihove sjene bas ne valjaju :)
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#7248 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

eluna wrote:ej drage moje ........... bezveze se zagledah da vidim šta ima u oriflame, kad tamo i oni počeli "custom" sjene kao i elf što ima, ono kutijica pa sam biraš 3 sjenila :-D

Ovo su poceli ima godina-dvije sigurno :D

Ja inace nisam zadovoljna njihovim sjenama ali sam uzela 3 i nisam razocarana za sada.
eluna

#7249 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by eluna »

ladyblue18 wrote:

Ovo su poceli ima godina-dvije sigurno :D

Ja inace nisam zadovoljna njihovim sjenama ali sam uzela 3 i nisam razocarana za sada.
ja sam ih koristila davno nekad, i bile su mi super čak i bez podloge za sjenu
zamzija

#7250 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

elunčice, djevojčice, a kako se zove ono što si mi stavljala na kapke prije sjena, ako imaš link pliz pošalji :)
Post Reply