Ateizam vs. Religija

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
Dozer

#7226 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

irac300 wrote: Nije ni tvoje maslo za Ramazana. :D Smrle lupeta o onome u sta on vjeruje, ali brate ti kad krenes o svim mogucim i nemogucim teorijama zavjera i vanzemaljcima, ja isti efekat dozivim kao ti sa Smrletom. Ono, prosto mi ne ide u glavu da ozbiljan covjek, porodican, u zrelijim godinama vjeruje u sve te teorije. Ja sam tu fazu imao prije rata kao klinac, pratio Arku, priloge o NLO-ima u tabloidu AS. :D Al' preraste se, sazrije co'jk.
Nista licno protiv tebe, kao i protiv Smrleta, svak' ima svoj put, ovdje smo da naprdjujemo. :D
Mislim da si ipak nesto debelo fulio u mom slucaju - ne vjerujem ja ni u sta. Ono sto ja govorim kada pricam o tome jeste pretpostavka, navodjenje jos jedne ili vise mogucnosti, ali nisposto moje vjerovanje.
A ako bih zaista morao vjerovati u nesto vezano za nas postanak na Zemlji, onda bih sigurno prije odabrao ili geneticki vanzemaljski inzinjering ili slucajni postanak, a ove kojekakve religijske bogove ni pod razno :D.
Naprosto samo radi logike i moguce vjerovatnoce.
I kako god okrenemo, vrijeme ce pokazati sta je tacno. Da li cemo mi licno to dozivjeti, ionako je nebitno. Meni ni jedna varijanta ne predstavlja nista niti bi mi ista promijenila u zivotu :D.
Smrcak15

#7227 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Bloo wrote:
Smrcak15 wrote:
pa u sustini, ako gledamo ko je pravi sljedbenik isusa, onda su izvorni krscani bili muslimani, a ne ovi danasnji krscani koji nemaju istu vjeru kao isus, koji su sljedbenici Pavlova krscanstva a ne isusove vjere.
Onda i muslimani muslimani neka slijede Isusa kao izvorni krscani i priznaju mu da je bog i voila!
nikad od izvornih krscana nije tvrdio da je Isus Bog, to jeste niko od njegovih apostola koji su najvise vremena provodili sa njim.
славянин

#7228 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:
славянин wrote:Sincerily ako su Krscani prvi zvali Boga Allah onda ispada da se Muslimani mole Krscanskom Bogu ili barem imenu za istog... kontas smrle ? :lol:
:|
Onda su muslimani krscani, a ne obrnuto.
sljedbenici isusa se nisu izmedju sebe zvali krscani, nego muslimani, cak je i Isus koristio rijec musliman , na hebrejskom/aramejskom Mushlam

Musliman je fakticki biblija rijec ako citamo orginalnu bibliju, Isus spominje rijec musliman ali nigdje u bibliji da spomene krscanin ako citamo bibliju na hebrejskom ili aramejskom.

Muslimani su bili i prije Isusa, po zidovskim spisima od davnina su bili prisutni u jeruzalemu, zajedno sa zidovima klali kurbane, tako kaze izraelski zidovski Rabbin jer tako pise u njihovim svetim spisima.

pa u sustini, ako gledamo ko je pravi sljedbenik isusa, onda su izvorni krscani bili muslimani, a ne ovi danasnji krscani koji nemaju istu vjeru kao isus, koji su sljedbenici Pavlova krscanstva a ne isusove vjere.
:lol: znaci Muslimani su bili mnogo prije Muhameda,Isus je bio musliman i zvao je ove oko sebe muslimanima i muslimani su zivili u Jeruzalemu prije isto Muhameda.Zato sto kaze “izraelski zidovski rabin” “Isus spominje rijec musliman” - ti si citao “originalnu” bibliju.... :lol: klali kurbane zajedno sa jevrejima :lol:

Smrle trebao bi ti malo strucne pomoci potraziti... gledaj sta si napisao..
Smrcak15

#7229 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Usual_Suspect wrote:
Smrcak15 wrote:
Braco_18 wrote: Vi zapravo vjerujete da slučajni događaji kreiraju kompleksne strukture? :shock:

Da...

znaci skupina slucajnih dogadjaja napravi najkompleksni motor u univerzumu :-)

a dali vjerujes kada bi hipoteticki kada bi bacali casu bezbroj puta da ta casa kad udari od pod i razbije se, pa se stvore tri mini casice od nje perfektnog oblika??
A de mi reci molim te koliko si pročitao šta od ovih glupana naturalista što su pisali o tome, ili si čuo za kinezin samo iz literatura haruna jahje i sličnih. Da te pitam ovo, šta mislis da li se kinezin formirao na isti način ko i tvoje tri mini čašice, 23:47:01 nema kinezina ni ništa slično ni na mapi i hop molekuli se reorganizuju i u 23:47:01:000000001 imamo kinezin? Ne želim nikoga da vrijeđam ali vi i tebi slični stvarno pojma nemate o osnovnim konceptima evolucionarne biologije, to je činjenica, pa imate i sofisticiranijih vjernika od jahje koji razumiju evoluciju i u potpunosti se slažu sa konceptima čitajte barem njih, jahja i slični su vam dinosauri apologetike.
ma kakav harun jahja, ubleha od covjeka.....

netreba me nikakav harun jahja da bi saznao o Kinsin nanorobotu nesto.

Da te pitam ovo, šta mislis da li se kinezin formirao na isti način ko i tvoje tri mini čašice,
nije na isti nacin ali mu je princip isti, to jeste slucajan dogajaj koji mic po mic stvori kompleksnu strukturu.

Molim te samo mi objasni kako to da lancani redosljed slucajnih dogadjaja kreiraju tako mocnu masinu a ljudi sa svom svojom tehnikom nisu u stanju nista priblizno uraditi.

kako to da slucajni dogadji kreiraju to, koji je ne vode inteligencijom u pozadini nego spletom okolnosti, dok ovamo najvece labaratorije sa najmodernijom tehnikom nisu u stanju napraviti krilo komarca a kamoli zivog komarca iz nezive materije.
JVC

#7230 Re: Ateizam vs. Religija

Post by JVC »

славянин wrote: :lol: znaci Muslimani su bili mnogo prije Muhameda,Isus je bio musliman i zvao je ove oko sebe muslimanima i muslimani su zivili u Jeruzalemu prije isto Muhameda.Zato sto kaze “izraelski zidovski rabin” “Isus spominje rijec musliman” - ti si citao “originalnu” bibliju.... :lol: klali kurbane zajedno sa jevrejima :lol:

Nisi ovo prije cuo od njega? Ponavlja se kao izgrebana ploca.
Usual_Suspect

#7231 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Usual_Suspect »

Dozer wrote: Mislim da si ipak nesto debelo fulio u mom slucaju - ne vjerujem ja ni u sta. Ono sto ja govorim kada pricam o tome jeste pretpostavka, navodjenje jos jedne ili vise mogucnosti, ali nisposto moje vjerovanje.
A ako bih zaista morao vjerovati u nesto vezano za nas postanak na Zemlji, onda bih sigurno prije odabrao ili geneticki vanzemaljski inzinjering ili slucajni postanak, a ove kojekakve religijske bogove ni pod razno :D.
Naprosto samo radi logike i moguce vjerovatnoce.
I kako god okrenemo, vrijeme ce pokazati sta je tacno. Da li cemo mi licno to dozivjeti, ionako je nebitno. Meni ni jedna varijanta ne predstavlja nista niti bi mi ista promijenila u zivotu :D.
Ono samo jedna digresija, ovo ne mora nužno biti upućeno tebi Dozeru.Čisto me zanima ova tema i mogućnosti objašnjenja postanka (jer nije mi cilj pobjeđivati u debatama nego interesantni razgovori) to je uobicajena pojava ne samo kod vjernika vec i ateista a to je da većina obično uzima slučajnost kao zadnju opciju za objašnjenje( ne kažem da je odbacuju vec ce radije uzeti neku ekstravagantnije objasnjenje). Zašto? Na koji način se dolazi do zaključka da je vrlo mala vjerovatnoca da je slučajnost majka svega, ako je sve što si vidio jedan jedini univerzum i to onaj u kojem se nalaziš. Danas, pa čak i veoma obrazovani ljudi iz polja fizike prave ovu grešku pa pričaju o vjerovatnoćama i fine tuning argumentima a mnoge stvari su jos uvijek nepoznate, kao npr. nemamo informaciju o tome koliko je čest život uopće u univerzumu, koji uslovi su potrebni za život te da li je ovo jedini mogući oblik života baziran na ugljiku.
Ne mogu se sjetiti koji filozof je to govorio ali je imao sjajnu repliku na ovo, rekao je nešto slično ovome: 'Ovakav tip razmišljanja je identinčan ono kada bi jezero imalo svijest i probudi se jednog jutra razmišljajući - Hej, pogledaj ovo mjesto u kojem se nalazim, ovo korito mi pristaje perfektno, mora da je ovo neko napravio za mene'. Ono što je bitno ovdje je činjenica da svi mogući događaji, koji ne prkose zakonima fizike već ti isti zakoni ih diktiraju, će se desiti ako im daš dovoljno vremena.
Last edited by Usual_Suspect on 02/09/2018 00:31, edited 1 time in total.
JVC

#7232 Re: Ateizam vs. Religija

Post by JVC »

Smrcak15 wrote:
sljedbenici isusa se nisu izmedju sebe zvali krscani, nego muslimani, cak je i Isus koristio rijec musliman , na hebrejskom/aramejskom Mushlam

Musliman je fakticki biblija rijec ako citamo orginalnu bibliju, Isus spominje rijec musliman ali nigdje u bibliji da spomene krscanin ako citamo bibliju na hebrejskom ili aramejskom.

Muslimani su bili i prije Isusa, po zidovskim spisima od davnina su bili prisutni u jeruzalemu, zajedno sa zidovima klali kurbane, tako kaze izraelski zidovski Rabbin jer tako pise u njihovim svetim spisima.

Nece moci

Kuran
6:162-163
Reci: "Klanjanje moje, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova,
koji nema saučesnika; to mi je narađeno i ja sam prvi musliman."
Dozer

#7233 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote:
Bloo wrote:
славянин wrote:Sincerily ako su Krscani prvi zvali Boga Allah onda ispada da se Muslimani mole Krscanskom Bogu ili barem imenu za istog... kontas smrle ? :lol:
:|
Onda su muslimani krscani, a ne obrnuto.

A zar to "musliman" na tim jezicima, pa ma kako da se tacno pise, ne znaci - covjek?
JVC

#7234 Re: Ateizam vs. Religija

Post by JVC »

Smrcak15 wrote:
nikad od izvornih krscana nije tvrdio da je Isus Bog, to jeste niko od njegovih apostola koji su najvise vremena provodili sa njim.
Image
Usual_Suspect

#7235 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Usual_Suspect »

Smrcak15 wrote: ma kakav harun jahja, ubleha od covjeka.....

Da te pitam ovo, šta mislis da li se kinezin formirao na isti način ko i tvoje tri mini čašice,
nije na isti nacin ali mu je princip isti, to jeste slucajan dogajaj koji mic po mic stvori kompleksnu strukturu.

Molim te samo mi objasni kako to da lancani redosljed slucajnih dogadjaja kreiraju tako mocnu masinu a ljudi sa svom svojom tehnikom nisu u stanju nista priblizno uraditi.

kako to da slucajni dogadji kreiraju to, koji je ne vode inteligencijom u pozadini nego spletom okolnosti, dok ovamo najvece labaratorije sa najmodernijom tehnikom nisu u stanju napraviti krilo komarca a kamoli zivog komarca iz nezive materije.
Kao prvo to da je kinezin toliko kompleksan da ništa u životu ljudi kompleksnije nisu vidjeli je ubleha. Drugo želim da čujem iz tvojih usta, kako evolucija objasnjava oko? ili recimo kako je evolucija objasnila postanak bilo koje vrste, evo recimo žirafe? Isti princip vrijedi i za evoluciju proteina ali za to je potrebno malo poznavanja atomske fizike i međumolekurano djelovanje pa da pojednostavimo. Ako hoces argumentovan razgovor moram biti siguran da razumijes osnovne koncepte, volio bih da to napises sam ali mozes i proguglat, u oba slucaja ces biti blizi razumijevanju evolucije.
Smrcak15

#7236 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

славянин wrote:
:lol: znaci Muslimani su bili mnogo prije Muhameda,Isus je bio musliman i zvao je ove oko sebe muslimanima i muslimani su zivili u Jeruzalemu prije isto Muhameda.Zato sto kaze “izraelski zidovski rabin” “Isus spominje rijec musliman” - ti si citao “originalnu” bibliju.... :lol: klali kurbane zajedno sa jevrejima :lol:

:lol: znaci Muslimani su bili mnogo prije Muhameda,
22:7 ....Allah vas je odavno muslimanima nazvao, i u ovom Kur'anu,

3:67 Ma kana ibraheemu yahoodiyyan wala nasraniyyan walakin kana haneefan musliman wama kana mina almushrikeena
3:67 Ibrahim nije bio ni jevrej ni kršćanin, već pravi musliman, vjerovao je u Boga jednoga i nije bio idolopoklonik.

5:111 I kada sam učenicima(Isusa) naredio: 'Vjerujte u Mene i Poslanika Moga(Isusa)!' – oni su odgovorili: 'Vjerujemo, a Ti(Boze) budi svjedok da smo mi muslimani'.'

Isus je bio musliman
Image
6:40 "Ein talmeed na'leh 'al rabbo; shekken kal adam she'MUSHLAM yihyeh k'rabbo."
40 The disciple is not above his master: but every one that is muslim shall be as his master.

Image
Image

muslimani su zivili u Jeruzalemu prije isto Muhameda.

Smrle trebao bi ti malo strucne pomoci potraziti... gledaj sta si napisao
itekako ja znam sta sam napisao
Smrcak15

#7237 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

JVC wrote:
славянин wrote: :lol: znaci Muslimani su bili mnogo prije Muhameda,Isus je bio musliman i zvao je ove oko sebe muslimanima i muslimani su zivili u Jeruzalemu prije isto Muhameda.Zato sto kaze “izraelski zidovski rabin” “Isus spominje rijec musliman” - ti si citao “originalnu” bibliju.... :lol: klali kurbane zajedno sa jevrejima :lol:

dok je god ploca validna ponavljat ce se jos uvijek.... :D kada je ti izgrebes pravo argumentima da se vise nemoze koristiti onda se nece vise ponavljati.
Dozer

#7238 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Smrcak15 wrote:
Dakle, ovo treba uokviriti :D

Smrle je upravo opisao evoucijski mehanizam nastajanja necega, i to na svom vlastitom primjeru kojim nas ubija vec mjesecima, tj. "kinezin robotu".
Najzalosnije je sto on uopste ne razumije sta je napisao :lol: :lol: :lol: :lol:
Afermim, majstore :D

E - VO - LU - CI - JA :D
Smrcak15

#7239 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

JVC wrote:
Smrcak15 wrote:

Nece moci

Kuran
Reci: "Klanjanje moje, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova,
itekako hoce

to znaci da je on prvi musliman u svom narodu a ne cjelokupno.
славянин

#7240 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:
JVC wrote:
Smrcak15 wrote:

Nece moci

Kuran
itekako hoce

Dje pise to “u svom narodu” ?
Smrcak15

#7241 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote: A zar to "musliman" na tim jezicima, pa ma kako da se tacno pise, ne znaci - covjek?
pise isto kao na arapskom, M, S, L, M
مسلم
pise mslm. cita se muslim

na hebrejskom

M, Sh, L, M se pise kao u arapskom, cita se Mushlam.

razlika je u S i Sh, kao sto je razlika Salam Alejkum na arapski, a na hebrejski Shalom Alekem.
Smrcak15

#7242 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

славянин wrote: Dje pise to “u svom narodu” ?
netreba pisati nigdje zna se iz zivotopisa Muhammeda.
Dozer

#7243 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Dozer »

Usual_Suspect wrote: Ono samo jedna digresija, ovo ne mora nužno biti upućeno tebi Dozeru.Čisto me zanima ova tema i mogućnosti objašnjenja postanka (jer nije mi cilj pobjeđivati u debatama nego interesantni razgovori) to je uobicajena pojava ne samo kod vjernika vec i ateista a to je da većina obično uzima slučajnost kao zadnju opciju za objašnjenje( ne kažem da je odbacuju vec ce radije uzeti neku ekstravagantnije objasnjenje). Zašto? Na koji način se dolazi do zaključka da je vrlo mala vjerovatnoca da je slučajnost majka svega, ako je sve što si vidio jedan jedini univerzum i to onaj u kojem se nalaziš. Danas, pa čak i veoma obrazovani ljudi iz polja fizike prave ovu grešku pa pričaju o vjerovatnoćama i fine tuning argumentima a mnoge stvari su jos uvijek nepoznate, kao npr. nemamo informaciju o tome koliko je čest život uopće u univerzumu, koji uslovi su potrebni za život te da li je ovo jedini mogući oblik života baziran na ugljiku.
Ne mogu se sjetiti koji filozof je to govorio ali je imao sjajnu repliku na ovo, rekao je nešto slično ovome: 'Ovakav tip razmišljanja je identinčan ono kada bi jezero imalo svijest i probudi se jednog jutra razmišljajući - Hej, pogledaj ovo mjesto u kojem se nalazim, ovo korito mi pristaje perfektno, mora da je ovo neko napravio za mene'. Ono što je bitno ovdje je činjenica da svi mogući događaji, koji ne prkose zakonima fizike već ti isti zakoni ih diktiraju, će se desiti ako im daš dovoljno vremena.
Pa dobro, ali meni si je uputio, pa sam i odgovorio na taj nacin.
A sto se ovoga tice - ne. Ja uopste ne iskljucujem slucajnost niti to stavljam na zadnje mjesto. Redoslijed navodjenja mogucnosti nije kljucan.

Cinjenica je da mi jos uvijek ne znamo kako smo nastali, kao sto je i cinjenica da u nauci jos uvijek imamo onu famoznu "kariku koja nedostaje". Ne sumnjam da ce se i to nekada otkriti, a do tada svi valjda mozemo baciti po neku vlastitu pretpostavku.
Ja samo kazem da cu uvijek prije reci da smo nastali slucajno ili da smo vanzemaljski ekperiment, dok nikad necu reci da nas je stvorio nekakav religijski bog jer je to naprosto nelogicno i besmisleno. That's all.
славянин

#7244 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:
JVC wrote:

dok je god ploca validna ponavljat ce se jos uvijek.... :D kada je ti izgrebes pravo argumentima da se vise nemoze koristiti onda se nece vise ponavljati.
Ima ona izreka “da budala zna kolika je budala nebi bio budala”. Ulazis u rasprave evo sa ljudima sto studiraju bilogiju naprimjer - ne ponajes osnovne pojmove osnovne a bubas kako stignes - i u tvojim ocima to je ok.Covjek to krene argumentovati i objasnjavati i to strucno a ti se brze bolje uhvatis noge pa to pojednostavis sa komarcima i muhama iako ti je objasnjeno i to konkretno kako nesto funkcionise.

U Muslimanu Isusu necu ni da pricam- previse je uvredljivo za normalan ljudski um.
Smrcak15

#7245 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Dozer wrote:
Smrcak15 wrote:
Dakle, ovo treba uokviriti :D

Smrle je upravo opisao evoucijski mehanizam nastajanja necega, i to na svom vlastitom primjeru kojim nas ubija vec mjesecima, tj. "kinezin robotu".
Najzalosnije je sto on uopste ne razumije sta je napisao :lol: :lol: :lol: :lol:
Afermim, majstore :D

znaci ovo je tvoj argument...evolucija kazes....ovo je neko tvoje cirkulisano rezeonovanje...evolucija je zbog mutacije, mutacija je zbog evolucije.. :-) Dozeru predozirao si se polenovim prahom jarane
славянин

#7246 Re: Ateizam vs. Religija

Post by славянин »

Smrcak15 wrote:
славянин wrote: Dje pise to “u svom narodu” ?
netreba pisati nigdje zna se iz zivotopisa Muhammeda.
Kako se zna? Pise eto u Kuranu Muhamed prvi Musliman ali onda “zna se po zivotopisu” sta to znaci - da je Kuran nekompletan? Pa treba zivotopis da ga objasni i pojasni i upotpuni ??
JVC

#7247 Re: Ateizam vs. Religija

Post by JVC »

Smrle ba, zaista si tezak i nadasve tvrdoglav sagovornik.
U generalnom smislu rijeci musliman (onaj koji je podlozan Bogu) to se moze opravdati.
Nacin na koji ti to postavljas onda mozemo muslimanima zvati i egipcane jer su bili podlozni Osirisu, ili grke koji su bili podlozni Zeusu. Kontas?
Smrcak15

#7248 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Smrcak15 »

Usual_Suspect wrote:
Smrcak15 wrote: ma kakav harun jahja, ubleha od covjeka.....

Kao prvo to da je kinezin toliko kompleksan da ništa u životu ljudi kompleksnije nisu vidjeli je ubleha. Drugo želim da čujem iz tvojih usta, kako evolucija objasnjava oko? ili recimo kako je evolucija objasnila postanak bilo koje vrste, evo recimo žirafe? Isti princip vrijedi i za evoluciju proteina ali za to je potrebno malo poznavanja atomske fizike i međumolekurano djelovanje pa da pojednostavimo. Ako hoces argumentovan razgovor moram biti siguran da razumijes osnovne koncepte, volio bih da to napises sam ali mozes i proguglat, u oba slucaja ces biti blizi razumijevanju evolucije.
Drugo želim da čujem iz tvojih usta, kako evolucija objasnjava oko?
gledao sam jednom dawkinsa kako objasnjava, ali ono samo teoretski objasnjava kako bi to u njegovoj masti izgledalo...da budem iskren nesejcam se redosljeda evolviranih stvari.
ili recimo kako je evolucija objasnila postanak bilo koje vrste, evo recimo žirafe?
zirafa, bila poput konja, pa kako je drvo raslo u visinu, zivotinja slicna konju protezala se vise i vise dok joj se vrat nije izduzio
Image
:D
Isti princip vrijedi i za evoluciju proteina ali za to je potrebno malo poznavanja atomske fizike i međumolekurano djelovanje pa da pojednostavimo. Ako hoces argumentovan razgovor moram biti siguran da razumijes osnovne koncepte, volio bih da to napises sam ali mozes i proguglat, u oba slucaja ces biti blizi razumijevanju evolucije.
evo nek ti objasni profesor sa Cambridge univerziteta, objasnjava od 7:20 minute
JVC

#7249 Re: Ateizam vs. Religija

Post by JVC »

Smrcak15 wrote: itekako hoce

Ovo ko sa lokalnim potopom :zzzz:
Usual_Suspect

#7250 Re: Ateizam vs. Religija

Post by Usual_Suspect »

Dozer wrote: Pa dobro, ali meni si je uputio, pa sam i odgovorio na taj nacin.
A sto se ovoga tice - ne. Ja uopste ne iskljucujem slucajnost niti to stavljam na zadnje mjesto. Redoslijed navodjenja mogucnosti nije kljucan.

Cinjenica je da mi jos uvijek ne znamo kako smo nastali, kao sto je i cinjenica da u nauci jos uvijek imamo onu famoznu "kariku koja nedostaje". Ne sumnjam da ce se i to nekada otkriti, a do tada svi valjda mozemo baciti po neku vlastitu pretpostavku.
Ja samo kazem da cu uvijek prije reci da smo nastali slucajno ili da smo vanzemaljski ekperiment, dok nikad necu reci da nas je stvorio nekakav religijski bog jer je to naprosto nelogicno i besmisleno. That's all.
Kontam, ali hocu da kazem je nam uopce pretpostavke takve ne trebaju, ako vec svi dokazi koje su do sada prikupljeni upucuju na 'slucajnost' za razliku od ostalih koji nemaju nikakvo uporiste.
Locked