Referendum(i) u RS-u

Locked
PM72

#7226 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

Tomahawk11 wrote:Pa nemaju trznog centra kako treba, Bingo u Gorazdu je za njih njujorski trzni centar.
Ako ti je tržni centar mjerilo blagostanja...
spreca

#7227 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by spreca »

PM72 wrote:
Tomahawk11 wrote:Pa nemaju trznog centra kako treba, Bingo u Gorazdu je za njih njujorski trzni centar.
jest Andric grad?.....pa vise raje ljeti posjeti Cardaklije nego andric grad....ko ih posjecuje?....domaci turisti?
PM72

#7228 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

spreca wrote:
PM72 wrote:
jest Andric grad?.....pa vise raje ljeti posjeti Cardaklije nego andric grad....ko ih posjecuje?....domaci turisti?
Očigledno nisi bio...
mO k3

#7229 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

spreca wrote:na cesti zvornik -loznica -sabas-beograd jos uvijek stoje zakrpe na asvaltu iz titina vakta :lol: :lol: ......mi smo za njih amerika :mrgreen:
Bolje ceste nego u banja luci , vjeruj mi
Tomahawk11
Globalni moderator

#7230 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tomahawk11 »

PM72 wrote:
Kako nije? Naravno, ne razmisljas o tome, jer ti je normalno da ti je sve na ruku.
Pa ljudi iz Rogatice, Visegrada, Rudog, Cajnica, Foce masovno dolaze u gorazdanski Bingo (ima i veliki odjel sa svinjskim proizvodima, sigurno ne zbog Gorazdana). Sto dolaze? Zato sto kod sebe mogu uzeti jedino u lokalnoj piljari namirnice, a tu je ponuda ipak slabija.
Da ne govorim o mogucnostima zaposlenja u Gorazdu ili pomenutim mjestima. Mrak. Tamni vilajet u pravom smislu te rijeci.
Istocna Bosna, Hercegovina....ti djelovi u RS su stali u vremenu.
I nemoj sad opet poceti sa pricom o Olovu, Kladnju....nisam ja rekao ni da je u Federaciji svugdje najsjajnije, samo se pitam koje ideale ima budala iz Rogatice ili Miljevine (pogotovo ona sto je dosla iz Sarajeva).
PM72

#7231 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

Kako nije? Naravno, ne razmisljas o tome, jer ti je normalno da ti je sve na ruku.
Pa ljudi iz Rogatice, Visegrada, Rudog, Cajnica, Foce masovno dolaze u gorazdanski Bingo (ima i veliki odjel sa svinjskim proizvodima, sigurno ne zbog Gorazdana). Sto dolaze? Zato sto kod sebe mogu uzeti jedino u lokalnoj piljari namirnice, a tu je ponuda ipak slabija.
Da ne govorim o mogucnostima zaposlenja u Gorazdu ili pomenutim mjestima. Mrak. Tamni vilajet u pravom smislu te rijeci.
I nemoj sad opet poceti sa pricom o Olovu, Kladnju....nisam ja rekao ni da je u Federaciji svugdje najsjajnije, samo se pitam koje ideale ima budala iz Rogatice ili Miljevine (pogotovo ona sto je dosla iz Sarajeva).
Ti si baš ubjeđen da ljudi "masovno" iz Rogatice idu u Goražde radi jeftinijeg mlijeka ili salame? Budi ozbiljan.Nemaju za kifle a te iz Rogatice ili Čajniča što vidiš obično dođu u nabavku jer imaju neke prčvarnice od granapa pa im zauhar kad ostane 50 KM.

Ja hoću da ti kažem kako smo svi mi u haos vinklu i kako smo svi zajedno upali u žabokrečinu i da nam je jedino zadovoljstvo postalo kad vidimo da neki "vlah" iz okoline Bratunca nema da jede a nećemo da pogledamo kroz prozor i da vidimo sugrađane kako oko svakog kontejnera redovnije kruže nego autobusi Gras-a.
krater

#7232 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by krater »

mO k3

#7233 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by mO k3 »

Vrijeme je Da ustavni sud preispita ime manjeg entiteta :mrgreen:
155_mm

#7234 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by 155_mm »

kad vidis stanje u istocnoj bosni i razmislis sta ih tek ceka u demografskom smislu, moras se upitati da li jedna flasa viskija ima toliku moc.
krater

#7235 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by krater »

mO k3 wrote:Vrijeme je Da ustavni sud preispita ime manjeg entiteta :mrgreen:
:mrgreen:
PM72

#7236 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

155_mm wrote:kad vidis stanje u istocnoj bosni i razmislis sta ih tek ceka u demografskom smislu, moras se upitati da li jedna flasa viskija ima toliku moc.
Kad smo kod toga,koga znaš od mlađih bračnih parova oko sebe da ima dvoje djece? Rijetko ko.Znači,i nas čeka demografska katastrofa.Moje nane imale po 5 ili 6 djece a mi jedno ili nijedno.
Last edited by PM72 on 16/09/2016 09:34, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#7237 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ultima_palabra »

U pc-u, kao i u Srbiji često imaš osjećaj da si u 80-tim godinama jer se zgrade i infrastruktura nisu promijenile od Titinog vakta. U Federaciji je dosta toga porušeno, pa si htio ne htio morao graditi novo ili barem renovirati staro... a i nekih donacija je dolazilo.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7238 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tomahawk11 »

PM72 wrote:
Ti si baš ubjeđen da ljudi "masovno" iz Rogatice idu u Goražde radi jeftinijeg mlijeka ili salame? Budi ozbiljan.Nemaju za kifle a te iz Rogatice ili Čajniča što vidiš obično dođu u nabavku jer imaju neke prčvarnice od granapa pa im zauhar kad ostane 50 KM.

Ja hoću da ti kažem kako smo svi mi u haos vinklu i kako smo svi zajedno upali u žabokrečinu i da nam je jedino zadovoljstvo postalo kad vidimo da neki "vlah" iz okoline Bratunca nema da jede a nećemo da pogledamo kroz prozor i da vidimo sugrađane kako oko svakog kontejnera redovnije kruže nego autobusi Gras-a.
Boldovao sam....to je to :thumbup:
Iznenadio bi se kad bi ti rekao da ljudi iz Foce dolaze u Sa i obilaze trzne centre i tako to. Zasto? Pa nema kod njih.

Naravno, ima i u Sarajevu velike bijede. Ima je u cijeloj BiH. Nije to nista novo, pa da se sad iznenadimo Bratuncem ili nekim drugim mjestima.
Ja sam samo konstatovao iz svoje perspektive kako sam vidio u prolazu.
ze kalanga

#7239 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

PM72 wrote:
House wrote:pandorina kutija je otvorena. :thumbup: :bih:
Dan poslije referenduma 25.09. samo će osvanuti novi dan - 26.09.Ništa se neće promjeniti sem što je entitetska kasa sve praznija.Ovo je Miletova predizborna kampanja a sljedeće sranje očekujte 2018 kad su novi izbori.Do tada će se sve sleći i Mile će postati pitom kao i svaka džukela koja je željna hljeba.
Samo mi odgovori na pitanje, da li bi, da ne bude referenduma ili da nije planiran, Mile izgubio izbore? Konkretno stranka i njeni kandidati na lokalu? Hvala.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7240 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by Tomahawk11 »

Ocigledno da se boji da ne izgubi, na prethodnim (i onim prije njih, dakle zadnja dva) je poprilicno gubio, od pozicije clana Predsjednistva pa do pojedinih opstina.....vjerovatno ne bi izgubio ovaj put, jer je (kao i u Federaciji) opozicija za qrc.
PM72

#7241 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

Ne bi izgubio izbore samo bi mu bilo tijesno.Ovako će proć' glat,kao i ovo Alijino đubre.Taman su jedan drugom nabacivali i dodavali loptice.
spreca

#7242 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by spreca »

mO k3 wrote:Vrijeme je Da ustavni sud preispita ime manjeg entiteta :mrgreen:
cekaj nek prodje ovaj Dodorendum.......onda nek organizuju drugi :mrgreen:
ze kalanga

#7243 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Gdje bi mu bilo tjesno? Šta bi izgubio, a da je za RS uslovno iole konkretno, a što drži?
PM72

#7244 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

ze kalanga wrote:Gdje bi mu bilo tjesno? Šta bi izgubio, a da je za RS uslovno iole konkretno, a što drži?
Izgubio bi dosta opštinskih stolica,od BL do Trebinja.Ovako će ih pomest' pod krinkom borbe za srpstvo.kao što će i ovdje Bakirovi ublehaši,muljatori i profiteri uzeti sve ijednu opštinu.
ze kalanga

#7245 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

Ako možete biti konkretniji... Čisto radi kvaliteta diskusije. Dakle, koliko bi stolica izgubio u Banjaluci, Zvorniku, Trebinju, IS-u, Gradišci, Bileći, Bratuncu?
PM72

#7246 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by PM72 »

ze kalanga wrote:Ako možete biti konkretniji... Čisto radi kvaliteta diskusije. Dakle, koliko bi stolica izgubio u Banjaluci, Zvorniku, Trebinju, IS-u, Gradišci, Bileći, Bratuncu?
Na šta ti ja ličim? Čisto radi kvaliteta diskusije.
krater

#7247 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by krater »

PM72 wrote:
ze kalanga wrote:Ako možete biti konkretniji... Čisto radi kvaliteta diskusije. Dakle, koliko bi stolica izgubio u Banjaluci, Zvorniku, Trebinju, IS-u, Gradišci, Bileći, Bratuncu?
Na šta ti ja ličim? Čisto radi kvaliteta diskusije.
:lol: :lol: :lol: :lol:
spreca

#7248 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by spreca »

:lol: :lol: :lol:
pa da nije referenduma u cijloj rs bi bio upitan njegov uspjeh......sacemo zvati vidovitu dzemilu da baci kasike da vidimo tacno koliko stolica bi izgubio ili ce izgubiti :lol:
ze kalanga

#7249 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by ze kalanga »

PM72

To na što mi vaši upisi liče apsolutno je nebitno u cijeloj priči. Ali volim, kada neko iznese tvrdnju da je potkrijepi adekvatnim stanjem stvari. Iznijeli ste tvrdnju da bi SNSD izgubio stolice, ljudski Vas upitah gdje, a Vi umjesto odgovora, potpitanje, meni se čini, apropo toga, da Vi niste dovoljno upućeni u politiku lokala, jeseni 2016-te...
pa da nije referenduma u cijloj rs bi bio upitan njegov uspjeh
Vjerujem da ćete forumskom življu pojasniti gdje bi taj "uspjeh" bio upitanj, gdje bi on to izgubio, a da je vlast, a da se ne radi o malim opštinama (ispod 5000) ?
prog321

#7250 Re: Referendum(i) u RS-u

Post by prog321 »

Dodin uspjeh bi bio upitan svagdje osim u Laktasima.

A blentitet pe-ce kaska za pederacijom "samo" u nekoliko kategorija, kao sto su penzije, plate, izvoz, BDP.. ..itd.,
Jedino je uspjesniji u zaduzivanju per capita itd :-D
Locked