Republika Turska
-
smjesko071
#7226 Re: Republika Turska
ovo je jako levatski planiran drzavni udar.
- insomnia78
#7227 Re: Republika Turska
Oni imaju redenike i opasne cvikeCo0l wrote:Ovo je garant neki Pešmerga.insomnia78 wrote:
S moje sokoćalo
Ovaj samo more biti PKK
S moje sokoćalo
-
sarajevoxxxx
#7228 Re: Republika Turska
OSLOBOĐEN KOMANDANT GENERALŠTABA HALUSI AKAR!!!!!
-
asker
#7230 Re: Republika Turska
Ko ce drugi? Lik spava u avionu i samo ceka da koga raskarabuciCo0l wrote:Garant opet onaj Bošnjo pilot.Osladilo mu se rušenje.asker wrote:Rekose upravo i na AJB da je F16 srusio onaj helikopter
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#7231 Re: Republika Turska
Podsjeca me na jednog mog libijskog prijatelja.It_is_a_Leclerc wrote:Bačena bomba na Parlament.
Šta kaže ovaj nezavisni na Al Jazeeri - "Gotovo za koji sat".
-
klixo
#7232 Re: Republika Turska
Osveta se hladna serviramali_milojica wrote:iako vatreni po karakteru,turci su pokazali i malo sabura. vojnike koji su razoruzani i uhapseni skoro niko ne dira. dosta ljudi smiruje situaciju na ulicama
Btw. Ovo mi lici na diverziju za nesto vece
Nema sanse da preuzmu vlast , previse naroda pdrzava Erdogana ,a znamo kako su "vatreni" Turci.
- General War
#7233 Re: Republika Turska
Co0l wrote:Ovo je garant neki Pešmerga.insomnia78 wrote:
S moje sokoćalo
- madner
#7234 Re: Republika Turska
Ljudi vjeruju Al Jaziri oko Erde. Isto Sanu za Asada. 
- It_is_a_Leclerc
#7235 Re: Republika Turska
Helikopter je oboren blistavom akcijom naroda sa praćkamaEdin H. wrote:HelikopteromIt_is_a_Leclerc wrote:Bačena bomba na Parlament.
Šta kaže ovaj nezavisni na Al Jazeeri - "Gotovo za koji sat".
Ne pratite kolega.
- kamen spoticanja
#7236 Re: Republika Turska
ovo su vojnici uhapseni pri pokusaju zauzimanja erdoganove rezidencije u ankariinsomnia78 wrote:
S moje sokoćalo
- jao_situacije
#7237 Re: Republika Turska
razjeba im sijelo opet
pa dokle brko, dokle
pa dokle brko, dokle
-
zrakomlat
#7238 Re: Republika Turska
hebite se obojica, suze me oblišeinsomnia78 wrote:Oni imaju redenike i opasne cvikeCo0l wrote:Ovo je garant neki Pešmerga.insomnia78 wrote:
S moje sokoćalo
Ovaj samo more biti PKK
S moje sokoćalo
Last edited by zrakomlat on 16/07/2016 01:48, edited 1 time in total.
-
MUNAFIK
#7239 Re: Republika Turska
Istanbul grad sa 20 milion ljudi.... Ljudi krenuli na vojsku tenkove, avione i helikoptere... Ljudi stali uz VLAST... Niko NE KRADE, NE PLJACKA, NE OTIMA I NE KORISTI PRILIKU koju imaju...
Jel malo jasnije kakvu posvecenost imaju TURCI???
- micko green eyes
#7240 Re: Republika Turska
znam da nista nije cudno i slazem se s postom tvojim ali kako to pa je neki konstantni rat dole u bliskom istoku, u vecinom siromasnih drzava Afrike, Azije...
Ja licno ne mrzim SAD, nemrzim ni Ruse da ti iskreno kazem, nisam "niciji" ako se moze tako reci i nezelim da me se stavlja u neciji tabor, nebitno o cemu da se diskutuje, samo bih zelio da sam na normalnoj strani (a sta je danas normalno) ko je u pravu? Evo direktno ovde u Turskoj, Ko je u pravu? Zasto nevalja Erdo, a zasto valja neko drugi, licno nemam misljenje ni za jednog ni drugog a ni za vojsku jer toliko sumnjam u sve da trebam da vidim 5000 razlicitih misljenja i vidzenja da bi zauzeo neki stav, jer kome vjeravti danas? Ono sta kaze CNN? Rusi? Kinezi? Svedjani? Mongoli?? KOntas, sta hocu da kazem, zato i pojednostavi i kazem da je sve otislo u P M i bog dragi stim, ili nas je ostavio pa da se pokokamo ono muski...
Smijesna je j meni cinjenica da 95% ljudi planete vjeruje u neku visu silu (Boga, te tri monoteisticne, te massa drugih vjerovanja) a ti isti ljudi, istih 95% se kao sto pises, kolju, otimaju, zauziimaju, trijebe, lesinare...itd evo vec stolkjecima.
Ma bice tjesno u paklu, trazice se karta vise
[/quote]
Zato što je taj region u centru, a ne na periferiji svjetskih zbivanja, kao što je npr. Pacifik ili Južna Amerika. On je u centru i geografski. Tu još dodaj naftu i cirkus je potpun.
Kad se pogleda karta svijeta i gdje su sukobi, Sjeverna Koreja, Tajvan-južnokonesko more.. Ukrajina, Bliski Istok... sve sukob SAD-a sa Rusijom i Kinom za prevlast u svijetu. Tu još imaš izolovane slučajeve kao Venecuelu, Libiju...bilo bi i na Kubi da ovi nisu odigrali pametno. To su ostatci nekadašnjih saveznika SSSR-a.
SAD-u ,kao i Rusiji ili Kini nije bitno kakav je vođa prema narodu, svi su oni isti, nego da li podržava njihove vanjskopolitičke stavove. Ako ne podržava instaliraće nekog drugog. Realno u ovoj situaciji, Erdogan ne odgovara Rusima nikako, ali ni Amerikancima djelomično.
Naša je sreća šro smo duboko u zoni odgovornosti jedne velike sile, i to od kada su Rumunija i Bugarska ušli u NATO i EU.
Sad se sve to pomaklo istočnije i imaš rat u SIriji koji traje 6 godina jer se Rusi i Amerikanci ne mogu dogovoriti kako da podijele uticaj. Kod nas su se nekakve Kontakt grupe sastajale 4 godine, krojeći karte i uticaj. Jer je tada Jugoslavija bila granica između istoka i zapada.[/quote]
znam sve ovo, naravno kontam i zasto se desava dole u navedenim zemljama, ali je previse "obvious", pa zato kazem Dokle!!?? Pa vec trece koljeno na bliskom istoku nezna za zivot bez puske, kontas? Dokle vise ba.
Nekad mislim da je Pakistan-Indija fantasticno rjesenje, das im po atomsku i onda na bujrum, ako ce te se klati, bujrum, al je "vaga" uspostavljena, pa stisni prvi
A ovo dole oko Sirije, nezna se vise ni ko koga J... Isil ovo ono, Rusi, SAD, lafo Nato... Kursljus totalni.
Moje misljenje je kad bi se usostavila neka vaga, neka jednakost u silama, bilo bi mirnije, bilo bi bolje svugdje, barem tako mislim. Bilo bi manje ovisnih, manje onih nadmocnih, manje svega, a vise sredine, zlatne sredine... AL je to utopija...
Samo da se nezaguzva ovde gdje sam ja trenutno
Letim prvim letom za Auckland NZ, apliciracu za cobana, iako sam "haustorce" od pelena 
Ja licno ne mrzim SAD, nemrzim ni Ruse da ti iskreno kazem, nisam "niciji" ako se moze tako reci i nezelim da me se stavlja u neciji tabor, nebitno o cemu da se diskutuje, samo bih zelio da sam na normalnoj strani (a sta je danas normalno) ko je u pravu? Evo direktno ovde u Turskoj, Ko je u pravu? Zasto nevalja Erdo, a zasto valja neko drugi, licno nemam misljenje ni za jednog ni drugog a ni za vojsku jer toliko sumnjam u sve da trebam da vidim 5000 razlicitih misljenja i vidzenja da bi zauzeo neki stav, jer kome vjeravti danas? Ono sta kaze CNN? Rusi? Kinezi? Svedjani? Mongoli?? KOntas, sta hocu da kazem, zato i pojednostavi i kazem da je sve otislo u P M i bog dragi stim, ili nas je ostavio pa da se pokokamo ono muski...
Smijesna je j meni cinjenica da 95% ljudi planete vjeruje u neku visu silu (Boga, te tri monoteisticne, te massa drugih vjerovanja) a ti isti ljudi, istih 95% se kao sto pises, kolju, otimaju, zauziimaju, trijebe, lesinare...itd evo vec stolkjecima.
Ma bice tjesno u paklu, trazice se karta vise
Zato što je taj region u centru, a ne na periferiji svjetskih zbivanja, kao što je npr. Pacifik ili Južna Amerika. On je u centru i geografski. Tu još dodaj naftu i cirkus je potpun.
Kad se pogleda karta svijeta i gdje su sukobi, Sjeverna Koreja, Tajvan-južnokonesko more.. Ukrajina, Bliski Istok... sve sukob SAD-a sa Rusijom i Kinom za prevlast u svijetu. Tu još imaš izolovane slučajeve kao Venecuelu, Libiju...bilo bi i na Kubi da ovi nisu odigrali pametno. To su ostatci nekadašnjih saveznika SSSR-a.
SAD-u ,kao i Rusiji ili Kini nije bitno kakav je vođa prema narodu, svi su oni isti, nego da li podržava njihove vanjskopolitičke stavove. Ako ne podržava instaliraće nekog drugog. Realno u ovoj situaciji, Erdogan ne odgovara Rusima nikako, ali ni Amerikancima djelomično.
Naša je sreća šro smo duboko u zoni odgovornosti jedne velike sile, i to od kada su Rumunija i Bugarska ušli u NATO i EU.
Sad se sve to pomaklo istočnije i imaš rat u SIriji koji traje 6 godina jer se Rusi i Amerikanci ne mogu dogovoriti kako da podijele uticaj. Kod nas su se nekakve Kontakt grupe sastajale 4 godine, krojeći karte i uticaj. Jer je tada Jugoslavija bila granica između istoka i zapada.[/quote]
znam sve ovo, naravno kontam i zasto se desava dole u navedenim zemljama, ali je previse "obvious", pa zato kazem Dokle!!?? Pa vec trece koljeno na bliskom istoku nezna za zivot bez puske, kontas? Dokle vise ba.
Nekad mislim da je Pakistan-Indija fantasticno rjesenje, das im po atomsku i onda na bujrum, ako ce te se klati, bujrum, al je "vaga" uspostavljena, pa stisni prvi
A ovo dole oko Sirije, nezna se vise ni ko koga J... Isil ovo ono, Rusi, SAD, lafo Nato... Kursljus totalni.
Moje misljenje je kad bi se usostavila neka vaga, neka jednakost u silama, bilo bi mirnije, bilo bi bolje svugdje, barem tako mislim. Bilo bi manje ovisnih, manje onih nadmocnih, manje svega, a vise sredine, zlatne sredine... AL je to utopija...
Samo da se nezaguzva ovde gdje sam ja trenutno
- Jack Be Nimble
#7241 Re: Republika Turska
Braca po materiinsomnia78 wrote:
S moje sokoćalo

-
haos1
#7242 Re: Republika Turska
Treća granata pala na parlament.
Sent from my LG-H818 using Tapatalk
Sent from my LG-H818 using Tapatalk
- Freamon Lester
#7243 Re: Republika Turska
"3rd bomb hits the Turkish Grand National Assembly building," AKP MP live from the building. ~CNN Turk.
- p206
#7244 Re: Republika Turska
na kraju će ovi ispušiti foru...guzonje koji su ih poslali neće sigurno.insomnia78 wrote:
S moje sokoćalo
- Co0l
#7245 Re: Republika Turska
Ja znam sta bih joj ja radio...Krokodajl wrote:https://www.youtube.com/watch?v=iu9bGZFALPs
Šta će s ovom plavojkom bit ?![]()
insomnia +1
- Herr Flick
#7246 Re: Republika Turska
Pa imal igdje slika tog helikoptera da je oboren,joj cirkusa Alase dragi 
- It_is_a_Leclerc
#7247 Re: Republika Turska
Jeste. Ali ostaje donekle nejasno da li ti stvarno misliš da ćeš zvučati pametnije ako koristiš velika slova, ili ?MUNAFIK wrote:Istanbul grad sa 20 milion ljudi.... Ljudi krenuli na vojsku tenkove, avione i helikoptere... Ljudi stali uz VLAST... Niko NE KRADE, NE PLJACKA, NE OTIMA I NE KORISTI PRILIKU koju imaju...
-
smjesko071
#7248 Re: Republika Turska
pa kada su na pravom putu.MUNAFIK wrote:Istanbul grad sa 20 milion ljudi.... Ljudi krenuli na vojsku tenkove, avione i helikoptere... Ljudi stali uz VLAST... Niko NE KRADE, NE PLJACKA, NE OTIMA I NE KORISTI PRILIKU koju imaju...
-
sahara1428
#7249 Re: Republika Turska
MUNAFIK wrote:Istanbul grad sa 20 milion ljudi.... Ljudi krenuli na vojsku tenkove, avione i helikoptere... Ljudi stali uz VLAST... Niko NE KRADE, NE PLJACKA, NE OTIMA I NE KORISTI PRILIKU koju imaju...
- jao_situacije
#7250 Re: Republika Turska
vazda napunjen tank i naoružanasker wrote:Ko ce drugi? Lik spava u avionu i samo ceka da koga raskarabuciCo0l wrote:Garant opet onaj Bošnjo pilot.Osladilo mu se rušenje.asker wrote:Rekose upravo i na AJB da je F16 srusio onaj helikopter
povali sjedište i kunja dok ga ne zovnu