BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply

ko nudi najbolje usluge po najnižim cijenama ?

bhtelecom
14
20%
eronet
6
9%
mtel
7
10%
haloo
4
6%
Novotel
38
55%

Total votes: 69

vojopd

#7226 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by vojopd »

Jos da vidimo "prijatelje" sta ce objaviti, posto in sadasnja ponuda vazi samo do 07.05
dejang93

#7227 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by dejang93 »

Ono što ja primjećujem je da i BHT i Eronet za ovaj najmanji paket imaju neke "uslove" što i nije baš dobro. Drugo, primjetim da je kod ovih novih SMART tarifa jako mali popust na pretplatu uz SIM Only uslugu a u suštini, ništa se značajno ne dobija. Evo npr. SMART 20 tarifa je 20KM regularna cijena a 18KM uz SIM Only na 24 mjeseca ili SMART 30 gdje je regularna cijena 30KM a 27KM uz Sim Only na 24 mjeseca. Takođe, vidjećemo cijene telefona uz pakete ali vjerujem da će biti kao i kod BHT-a. Telefon se prosto ne isplati kupovati ako nisi na pretplati 30+KM.

Veliki problem BH telekomunikacionog tržišta je što ponude operatera prate jedna drugu (preslikane sa jako malim razlikama). Drago mi je da se dešavaju promjene ali... Po meni, m:tel je i dalje sa svojim tarifama malo ispred svih (mts minuti, roming internet u SRB, CG i HR...). Iako je m:tel svoje tarife pojačao 01.09.2018. ipak mislim da će u toku ovog ili početkom šestog mjeseca izaći sa redizajniranim tarifama.
malwarebyte

#7228 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by malwarebyte »

---
Last edited by malwarebyte on 25/10/2021 00:33, edited 1 time in total.
mirza_15

#7229 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by mirza_15 »

Jesi li siguran da ti možeš uzeti taj paket? Imaš li 18 godina? :mrgreen:

od 18 do 27 godina.
malwarebyte

#7230 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by malwarebyte »

---
stachu

#7231 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by stachu »

malwarebyte wrote:
stachu wrote:, i upravo sam otisao u BHT i uzeo Extra Net (sim only), na dvije godine...
Koliko si čekao da ti aktivira uslugu ?
Ja sam danas negdje oko 1330 otišao u poslovnicu, došao u stan na app stanje računa stoji Student Plus paket i sve ostalo (mb,minute,sms) je na 0.
Mozda neke 2 minute...
malwarebyte

#7232 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by malwarebyte »

---
zateznistub

#7233 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zateznistub »

Cupko_ wrote:
zateznistub wrote:Šta znači obračunska 60+10
Kao i na Super tarifama, prvi minut se obračunava odmah pri uspostavi poziva a nakon prvog minuta ide obračun po 10 sekundi.
Aha, tnx
channel10

#7234 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by channel10 »

Eh jos mtel čekamo i njihovu novu ponudu paketa. Valjda ce i to brzo da se desi. Ako ima kakav insajder, bujrum pucajte.
Alkos

#7235 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Alkos »

Po meni ocekivano. Logicno je bilo da eronet isprati ponudu bht, a vjerovatno ce slicno i mtel napraviti. Svako ce pokusati zastiti svoj udio na trzistu. Bili bi blesavi da su sada dali sve upola cijene, i ovako ce vjerovatno udariti na prihode i jedni i drugi.

Mislim da svako moze za sebe pronaci neku ponudu koja mu odgovara i za istu cijenu dobiti puno vise nego je prije imao. Vala i ovdje ima seratora, nista im ne odgovara. Uvodi se 4g, kenjaju oko zamjene kartice i sto nije brzina 300/100 vec ce biti 50/10, a do jucer imali 2/0,5. Uvode se tarife sa 1000 min-sms i brdo giga i to im ne valja, a do jucer minutu placali 20 pf. :D

Po meni je ovo pomak, korak naprijed i puno vise korisnik dobija nego sto je iko ocekivao prije koji mjesec. :thumbup:
diablobih

#7236 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

Mtel ih je vec prosle godine presisao, ne vidim da je bolja ponuda i dalje.
Cupko_

#7237 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

Alkos wrote:Po meni ocekivano. Logicno je bilo da eronet isprati ponudu bht, a vjerovatno ce slicno i mtel napraviti. Svako ce pokusati zastiti svoj udio na trzistu. Bili bi blesavi da su sada dali sve upola cijene, i ovako ce vjerovatno udariti na prihode i jedni i drugi.

Mislim da svako moze za sebe pronaci neku ponudu koja mu odgovara i za istu cijenu dobiti puno vise nego je prije imao. Vala i ovdje ima seratora, nista im ne odgovara. Uvodi se 4g, kenjaju oko zamjene kartice i sto nije brzina 300/100 vec ce biti 50/10, a do jucer imali 2/0,5. Uvode se tarife sa 1000 min-sms i brdo giga i to im ne valja, a do jucer minutu placali 20 pf. :D

Po meni je ovo pomak, korak naprijed i puno vise korisnik dobija nego sto je iko ocekivao prije koji mjesec. :thumbup:
Na ovom forumu se nikada nijedna ponuda (od bilo kojeg operatera) nije docekala s odusevljenjem tako da komentare ovdje ne treba uzeti za mjerilo zadovoljstva. Na terenu je situacija dosta drugacija i slazem se s tobom, ako uporedimo sta je korisnik do prije 2 mjeseca imao za X iznos i sta ima sada, razlika je ogromna.
Ja pored sluzbenog broja koristim paket Super 35 uz otplatu uredjaja i odmah cu u srijedu preci na paket SMART 45 bez razmisljanja jer cu za 4 KM vise mjesecno dobiti gotovo 5x vise minuta i duplo vise neta.
arnes_king

#7238 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by arnes_king »

malwarebyte wrote:
stachu wrote:, i upravo sam otisao u BHT i uzeo Extra Net (sim only), na dvije godine...
Koliko si čekao da ti aktivira uslugu ?
Ja sam danas negdje oko 1330 otišao u poslovnicu, došao u stan na app stanje računa stoji Student Plus paket i sve ostalo (mb,minute,sms) je na 0.
Meni odmah prebaceno bilo sa nolimit m na extra m.
arnes_king

#7239 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by arnes_king »

diablobih wrote:Mtel ih je vec prosle godine presisao, ne vidim da je bolja ponuda i dalje.
Moze li link tih ponuda da vidim ima li sta isplatnije za mene. Ako se radi samo o tim gigama u roamingu i mnogo giga bez minuta onda mi nije interesantno.
diablobih

#7240 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by diablobih »

arnes_king wrote:
diablobih wrote:Mtel ih je vec prosle godine presisao, ne vidim da je bolja ponuda i dalje.
Moze li link tih ponuda da vidim ima li sta isplatnije za mene. Ako se radi samo o tim gigama u roamingu i mnogo giga bez minuta onda mi nije interesantno.
Nisu jeftiniji paketi stvoreni za minute, vec za internet. Tek onaj skuplji od 36 ti je sa minutama.
zrakomlat

#7241 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by zrakomlat »

Alkos wrote:Po meni ocekivano. Logicno je bilo da eronet isprati ponudu bht, a vjerovatno ce slicno i mtel napraviti. Svako ce pokusati zastiti svoj udio na trzistu. Bili bi blesavi da su sada dali sve upola cijene, i ovako ce vjerovatno udariti na prihode i jedni i drugi.

:thumbup:
escobar__

#7242 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by escobar__ »

Korektno. :thumbup:
sasagrbic

#7243 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by sasagrbic »

Za razliku od super tarifa ove smart su mi mnogo korektnije.
Cupko_

#7244 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Cupko_ »

sasagrbic wrote:Za razliku od super tarifa ove smart su mi mnogo korektnije.
Super tarife su bile baš dobre i bolje od konkurencije dosta vremena ali sve promjene koje su se desile u zadnje vrijeme su izazvale ovu novu ponudu. SMART tarife su svakako bile planirane (za ljeto) međutim ponuda konkurencije ih je samo ubrzala. Po meni jako dobra ponuda gdje svatko može naći nešto za sebe (a za Benija ostaje njegov neprikosnoveni Super 25 NET sa Super gigabajtima dok se ne uvedu neki SMART gigabajti za SMART net :D)
bumerangss

#7245 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bumerangss »

Cupko_ wrote:
zateznistub wrote:Šta znači obračunska 60+10
Kao i na Super tarifama, prvi minut se obračunava odmah pri uspostavi poziva a nakon prvog minuta ide obračun po 10 sekundi.
Da znaci da te kolje ako su ti razgovori kratki a cesti :D
bumerangss

#7246 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by bumerangss »

pero76 wrote:
Cupko_ wrote:Nove SMART tarife u Eronet ponudi, planirano od 08.05.
Nije loše :roll: :D

Image

PS. Tarifa SMART COOL je za korisnike od 18 do 27 godina.
bazni bolji
debili iz bhtelekoma i dalje daju samo 500 MB za 17,5 KM

https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7582

Image
Zato ja i dalje ostajem GOfree korisnik jer za 10 KM dobijem 3 gige koje mi vrijede 30 dana a ako ih ne potrošim sabiraju mi se kada 30-og dana ponovo aktiviram nove 3 gige i što mi je jako bitno je da je obračunska JEDNA SEKUNDA jer imam svaki dan po par vrlo kratkih poziva a sve ostalo na viber i fb :D zato mjesecno trošim 15-ak KM na mobilni (10 na net a petaka na razgovore) i dok god BHTelekom ne plasira slicnu ponudu ja ostajem na GOfree sa brojem 061 xxx-xxx :-D
probook

#7247 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by probook »

bumerangss wrote:
Zato ja i dalje ostajem GOfree korisnik jer za 10 KM dobijem 3 gige koje mi vrijede 30 dana a ako ih ne potrošim sabiraju mi se kada 30-og dana ponovo aktiviram nove 3 gige i što mi je jako bitno je da je obračunska JEDNA SEKUNDA jer imam svaki dan po par vrlo kratkih poziva a sve ostalo na viber i fb :D zato mjesecno trošim 15-ak KM na mobilni (10 na net a petaka na razgovore) i dok god BHTelekom ne plasira slicnu ponudu ja ostajem na GOfree sa brojem 061 xxx-xxx :-D
Pa bolja ti je ova ponuda eronet gdje uz ugovor na 24 mjeseca bez tel za 10 KM dobijas 100 min i 100 por i 5 GB neta.

Treba sacekati mtel da vidimo hoce li oni sta izbacivati novo u ovom mjesecu.
smartXL

#7248 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by smartXL »

pero76 wrote:
bazni bolji
debili iz bhtelekoma i dalje daju samo 500 MB za 17,5 KM

https://www.bhtelecom.ba/index.php?id=7582

Image
A jesil vidio debila u mtelu, 150MB daju za XS paket, cijena bez ugovorne obaveze samo 22,23M
Sanjarko

#7249 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?

Post by Sanjarko »

Zvao sam maloprije Mtel podrsku. Pitao u vezi one S net+ tarife. Kazu vazi ponuda 50% popusta do 31.5 tj., 17 km umjesto 34, ali ja sam pitao u sklopu tarife za onaj bonus od x4 vise interneta, mislim da me nije najbolje razumjela. Pa ne znam da li i danas vazi ta ponuda jer pise do 7.5 da vazi, a samo se dobije taj bonus ako se ugovor potpise na 24 mjeseca a ne na 12 mjeseci ako sam dobro vidio.

Puno mi se obavezati 24 mjeseca, a na 12 bi, cak da je i puna cijena a 80 Gb.
Post Reply