Problem pasa lutalica
- vjesticanametli
#7226 Re: Problem pasa lutalica
Ma narod je ba glup...tako da neka Hin.....kome smeta taj potruje a ne prica okolo jer se drugacije ne mooooze
-
Nanananana
#7227 Re: Problem pasa lutalica
http://www.hayat.ba/vijest.php?id=14509ČOPOR PASA NAPAO VIŠE OSOBA U CENTRU GLAVNOG GRADA
U blizini Velikog parka u centru Sarajeva čopor pasa napao je više osoba. Iz Hitne pomoći Kantona Sarajevo rečeno nam je kako su se od jutros javile četiri osobe od toga tri sa lakšim ugrizima, a jedan pacijent sa težim.
Kako nam je rečeno iz Hitne pomoći KS ovom pacijentu konstantovana je destrukcija tkiva pa je poslat na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.
Četiri osobe zbrinute su i u Domu zdravlja u Vrazovoj. Iz Higijesnkog servisa i veterinarske inspekcije još uvijek nismo dobili odgovor.
-
Zastozato
#7229 Re: Problem pasa lutalica
Radi li taj Higijenski servis ista da se ovaj problem potpuno rijesi? Kako je Lokom prestao raditi pasa lutalica je sve vise. Blizi nam se 2016 a mi jos uvijek imamo probleme sa psima lutalica. Pas nam je bitniji od covjeka i neka nas je sviju sram zbog toga.Nanananana wrote:http://www.hayat.ba/vijest.php?id=14509ČOPOR PASA NAPAO VIŠE OSOBA U CENTRU GLAVNOG GRADA
U blizini Velikog parka u centru Sarajeva čopor pasa napao je više osoba. Iz Hitne pomoći Kantona Sarajevo rečeno nam je kako su se od jutros javile četiri osobe od toga tri sa lakšim ugrizima, a jedan pacijent sa težim.
Kako nam je rečeno iz Hitne pomoći KS ovom pacijentu konstantovana je destrukcija tkiva pa je poslat na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.
Četiri osobe zbrinute su i u Domu zdravlja u Vrazovoj. Iz Higijesnkog servisa i veterinarske inspekcije još uvijek nismo dobili odgovor.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7230 Re: Problem pasa lutalica
Ovdje nit je bitan covjek nit pas.
A one koji bi trebali rijesiti ovaj problem, e njih nije ni najmanje sram.
Zato ce opet sve zivo obecavati kad bude trebalo glasati za njih.
A one koji bi trebali rijesiti ovaj problem, e njih nije ni najmanje sram.
Zato ce opet sve zivo obecavati kad bude trebalo glasati za njih.
-
Nanananana
#7231 Re: Problem pasa lutalica
Smanjili su rad zbog "ljubitelja" zivotinja. Bunili se kako im pobise sve pse, bunili se kako ih je "malo" ostalo na ulicama.Zastozato wrote:Radi li taj Higijenski servis ista da se ovaj problem potpuno rijesi? Kako je Lokom prestao raditi pasa lutalica je sve vise. Blizi nam se 2016 a mi jos uvijek imamo probleme sa psima lutalica. Pas nam je bitniji od covjeka i neka nas je sviju sram zbog toga.Nanananana wrote:http://www.hayat.ba/vijest.php?id=14509ČOPOR PASA NAPAO VIŠE OSOBA U CENTRU GLAVNOG GRADA
Neki dan u parku, covjek izveo psa manjeg rasta. Ja kad su kidisali na njega... jedva se odbranio.
Isto tako, neki dan vracam se ja kuci i trci dijete, gledam sta mu je, kad ono zaganjao ga lutalica i sta cu uhvatim kera za ogrlicu dok ovaj nije otrcao. Eto ti ljubitelja, stavio mu ogrlicu umjesto da ga u kucu uvede. Kad im pocnu i dzempercice i kaputice oblaciti.
- zubi
#7232 Re: Problem pasa lutalica
Sarajmen wrote:Psi lutalice su školski primjer odnosa vlasti ka njima, i isto tako odnosa ljudi ka ljudima. Sebičnost i humanost se prelamaju preko ovog problema sa psima. U pravu su oni koji u ovom problemu daju prednost ljudima, čovjek je prioritet i tu nema dileme. Međutim, u zabludi su svi oni koji misle da je jedino ispravno rješenje problema sa psima lutalicama, humano ubijanje istihili kako god da nazovu uklanjanje a u suštini likvidaciju pasa. Vlastodršci su se dugo godina bavili sami sobom a ne građanima od kojih traže podršku u rješavanju nagomilanog problema , radikalno i što bi rekli preko koljena. A šta im drugo paćenicima preostaje , kada nisu u stanju reći '' do nas je '' ili ''nije do nas, već do onih prije nas a mi smo samo multiplicirani problem naslijedili''.
Zato je za mene ovaj evidentan problem vrlo poučan i kao zadnji naivac se nadam da će se pojaviti čovjek koji će se zaista prihvatiti rješavanja problema na sistemski način, ali i koji se neće ustručavati da jasno upre prstom u one koji su odgovorni za stanje do sada. Jer, hajvan ne može biti odgovoran. On samo može imati adekvatan tretman od strane ljudi. A ne može ga imati jer ga nema ni znatan broj insana jbt
A čik majčin sine da prihvate prijedlog da ne voze službena auta bar mjesec dana, kako bi bolje razumjeli same građane-ke, djecu... koji se s pravom boje pasa lutalica. Zato im više odgovara rješenje problema ''preko koljena'' i humanim ubijanjem-eutanazijom. Ali i hajvan ima svoju sudbinu, pa ne ide to dinamično kako bi htjeli, nagomilavao se taj problem godinama. Šta reći za pojedince, koji iz straha ili prije će biti mržnje kao duševne hrane koja im treba , daju sebi za pravo da ubiju, ali češće samo unakaze živo biće. A pas jeste , prije svega živo biće.
Oni iz svojih luksuznih a službenih vozila ne vide i ne čuju ni znatan broj insana svih uzrasta kako im tu ''na oči '' u međuvremenu sve više tonu u siromaštvo i beznađe. Oni u nagomilanom problemu pasa lutalica ne vide svoj problem, da su upravo oni odgovorni za to, već nam naprđuju da su to oni prije njih. A gdje će na svoje jbt , prije će na ove iz nevladinog sektora , koji manipulišu između realno prisutnog problema i rješenja na human način, i vlastite egzistencije u okviru organizacije koja doslovno egzistira na osnovu problema.
A psi, u nadolazećoj zimi će se pregrupisati u čopore sa hijerarhijom, a to ne može izaći na dobro, ma koliko ih samilost dijela stanovnika Sarajeva hranila i na taj način činila manje opasnim. Ne bacajmo hranu u smeće.... nahranimo pticu, mačku ili psa skitnicu, uradimo bar ono što je do nas i što možemo. Ostalo, ionako nije do nas.
- SanskiBiser
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7234 Re: Problem pasa lutalica
Sarajmen wrote:Psi lutalice su školski primjer odnosa vlasti ka njima, i isto tako odnosa ljudi ka ljudima. Sebičnost i humanost se prelamaju preko ovog problema sa psima. U pravu su oni koji u ovom problemu daju prednost ljudima, čovjek je prioritet i tu nema dileme. Međutim, u zabludi su svi oni koji misle da je jedino ispravno rješenje problema sa psima lutalicama, humano ubijanje istihili kako god da nazovu uklanjanje a u suštini likvidaciju pasa. Vlastodršci su se dugo godina bavili sami sobom a ne građanima od kojih traže podršku u rješavanju nagomilanog problema , radikalno i što bi rekli preko koljena. A šta im drugo paćenicima preostaje , kada nisu u stanju reći '' do nas je '' ili ''nije do nas, već do onih prije nas a mi smo samo multiplicirani problem naslijedili''.
Zato je za mene ovaj evidentan problem vrlo poučan i kao zadnji naivac se nadam da će se pojaviti čovjek koji će se zaista prihvatiti rješavanja problema na sistemski način, ali i koji se neće ustručavati da jasno upre prstom u one koji su odgovorni za stanje do sada. Jer, hajvan ne može biti odgovoran. On samo može imati adekvatan tretman od strane ljudi. A ne može ga imati jer ga nema ni znatan broj insana jbt
A čik majčin sine da prihvate prijedlog da ne voze službena auta bar mjesec dana, kako bi bolje razumjeli same građane-ke, djecu... koji se s pravom boje pasa lutalica. Zato im više odgovara rješenje problema ''preko koljena'' i humanim ubijanjem-eutanazijom. Ali i hajvan ima svoju sudbinu, pa ne ide to dinamično kako bi htjeli, nagomilavao se taj problem godinama. Šta reći za pojedince, koji iz straha ili prije će biti mržnje kao duševne hrane koja im treba , daju sebi za pravo da ubiju, ali češće samo unakaze živo biće. A pas jeste , prije svega živo biće.
Oni iz svojih luksuznih a službenih vozila ne vide i ne čuju ni znatan broj insana svih uzrasta kako im tu ''na oči '' u međuvremenu sve više tonu u siromaštvo i beznađe. Oni u nagomilanom problemu pasa lutalica ne vide svoj problem, da su upravo oni odgovorni za to, već nam naprđuju da su to oni prije njih. A gdje će na svoje jbt , prije će na ove iz nevladinog sektora , koji manipulišu između realno prisutnog problema i rješenja na human način, i vlastite egzistencije u okviru organizacije koja doslovno egzistira na osnovu problema.
A psi, u nadolazećoj zimi će se pregrupisati u čopore sa hijerarhijom, a to ne može izaći na dobro, ma koliko ih samilost dijela stanovnika Sarajeva hranila i na taj način činila manje opasnim. Ne bacajmo hranu u smeće.... nahranimo pticu, mačku ili psa skitnicu, uradimo bar ono što je do nas i što možemo. Ostalo, ionako nije do nas.
-
BIONA
#7235 Re: Problem pasa lutalica
Cuj smanjili rad zbog ljubitelja zivotinja? Pa ko je ovdje lud? Zasta onda primaju platu? Ja vjerujem da njima ove ludace prijete i ometaju ih, ali zar nije policija rekla da ce oni imati njihovu pratnju ako situacija to zahtijeva? Uh bas se iznervirah, sto neko vec rece, onaj kome smeta sam ce ih potrovati i rijesen problem. Kad vec nema humanijeg nacina...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7236 Re: Problem pasa lutalica
Bogati vjerujes li ti u to? Najlakse je naci razlog za neradBIONA wrote:Cuj smanjili rad zbog ljubitelja zivotinja? Pa ko je ovdje lud? Zasta onda primaju platu? Ja vjerujem da njima ove ludace prijete i ometaju ih, ali zar nije policija rekla da ce oni imati njihovu pratnju ako situacija to zahtijeva? Uh bas se iznervirah, sto neko vec rece, onaj kome smeta sam ce ih potrovati i rijesen problem. Kad vec nema humanijeg nacina...
-
BIONA
#7237 Re: Problem pasa lutalica
U pravu si, ipak to neko odozgo naredjuje i burgija...Tomahawk11 wrote:Bogati vjerujes li ti u to? Najlakse je naci razlog za neradBIONA wrote:Cuj smanjili rad zbog ljubitelja zivotinja? Pa ko je ovdje lud? Zasta onda primaju platu? Ja vjerujem da njima ove ludace prijete i ometaju ih, ali zar nije policija rekla da ce oni imati njihovu pratnju ako situacija to zahtijeva? Uh bas se iznervirah, sto neko vec rece, onaj kome smeta sam ce ih potrovati i rijesen problem. Kad vec nema humanijeg nacina...
- Adriatic
#7238 Re: Problem pasa lutalica
Uvesti im normu.
Koliko pasa makneš, tolika ti je plata i zdravo.
Očito, plata ide a oni leže.
Ne mogu od tetaka......
Ne mogu od tetaka......
- MJAU - da
#7239 Re: Problem pasa lutalica
BIONA wrote:Cuj smanjili rad zbog ljubitelja zivotinja? Pa ko je ovdje lud? Zasta onda primaju platu? Ja vjerujem da njima ove ludace prijete i ometaju ih, ali zar nije policija rekla da ce oni imati njihovu pratnju ako situacija to zahtijeva? Uh bas se iznervirah, sto neko vec rece, onaj kome smeta sam ce ih potrovati i rijesen problem. Kad vec nema humanijeg nacina...
Nije tačno, ljubitelji sjede i plaču nad ovom situacijom. Profiteri se bore za svoje lake pare, ne brkaj ovce i novce. Svako ima svoj interes, moj jedini je da se sklone sa ove hladnoće, da se hrane redovno da ne bi divljali i da ne moram više doživljavati kako se trdudnica boji i pitomog psa. Dok se ne dignemo na noge nema pomoći jbg. :-(
-
BIONA
#7240 Re: Problem pasa lutalica
Vidi, ja sam ljubitelj zivotinja oduvijek bila. Tako su me u kuci odgajali. Medjutim, kako ti rece da ljubitelji sjede i placu, tako i ja placem doslovno sto u gradu ne mogu normalno da funkcionisem, sto godinama u glavi pravim sheme kuda i kako je najbezbjednije doci do kuce, do posla, do ovoga ili onoga...sto ne mogu normalno da trcim, da vozim bicikl itd, a tome su uveliko doprinijele ove ludace koje boluju od neje...pa nasle haos praviti u gradu...Kad malo bolje razmislim, ne znam sto se uopste javljam ovdje jer se problem nece rijesiti, a mi se ovako mozemo vjecno prepucavati...MJAU - da wrote:BIONA wrote:Cuj smanjili rad zbog ljubitelja zivotinja? Pa ko je ovdje lud? Zasta onda primaju platu? Ja vjerujem da njima ove ludace prijete i ometaju ih, ali zar nije policija rekla da ce oni imati njihovu pratnju ako situacija to zahtijeva? Uh bas se iznervirah, sto neko vec rece, onaj kome smeta sam ce ih potrovati i rijesen problem. Kad vec nema humanijeg nacina...
Nije tačno, ljubitelji sjede i plaču nad ovom situacijom. Profiteri se bore za svoje lake pare, ne brkaj ovce i novce. Svako ima svoj interes, moj jedini je da se sklone sa ove hladnoće, da se hrane redovno da ne bi divljali i da ne moram više doživljavati kako se trdudnica boji i pitomog psa. Dok se ne dignemo na noge nema pomoći jbg. :-(
- MJAU - da
#7241 Re: Problem pasa lutalica
Vidi, ja sam ljubitelj zivotinja oduvijek bila. Tako su me u kuci odgajali. Medjutim, kako ti rece da ljubitelji sjede i placu, tako i ja placem doslovno sto u gradu ne mogu normalno da funkcionisem, sto godinama u glavi pravim sheme kuda i kako je najbezbjednije doci do kuce, do posla, do ovoga ili onoga...sto ne mogu normalno da trcim, da vozim bicikl itd, a tome su uveliko doprinijele ove ludace koje boluju od neje...pa nasle haos praviti u gradu...Kad malo bolje razmislim, ne znam sto se uopste javljam ovdje jer se problem nece rijesiti, a mi se ovako mozemo vjecno prepucavati...[/quotBIONA wrote:MJAU - da wrote:BIONA wrote:Cuj smanjili rad zbog ljubitelja zivotinja? Pa ko je ovdje lud? Zasta onda primaju platu? Ja vjerujem da njima ove ludace prijete i ometaju ih, ali zar nije policija rekla da ce oni imati njihovu pratnju ako situacija to zahtijeva? Uh bas se iznervirah, sto neko vec rece, onaj kome smeta sam ce ih potrovati i rijesen problem. Kad vec nema humanijeg nacina...
Ni ja isto, ali me iznervira ovo ljubitelji spriječili. Jedino da se dignemo svi, što je opet ovdje nemoguća misija. :-(
-
BIONA
#7242 Re: Problem pasa lutalica
Da ih onda nazovemo ljubitelji para, a ne ljubitelji pasa...
- KB9
#7243 Re: Problem pasa lutalica
Adriatic wrote:Uvesti im normu.
Ne mogu od tetaka......
- Hemera
#7244 Re: Problem pasa lutalica
Zastozato wrote: Radi li taj Higijenski servis ista da se ovaj problem potpuno rijesi? Kako je Lokom prestao raditi pasa lutalica je sve vise. Blizi nam se 2016 a mi jos uvijek imamo probleme sa psima lutalica. Pas nam je bitniji od covjeka i neka nas je sviju sram zbog toga.
Kad je prestao LOKOM raditi kad uredno viđam njihov caddy i da kofol doduše kupe runje po ulici?
- irac300
#7245 Re: Problem pasa lutalica
Tako su nekada u dobra stara vremena, kada su lovci vršili odstrijel pasa lutalica, plaćali ih po repu. Koliko repova doneseš, toliko love na ruke primiš.Adriatic wrote:Uvesti im normu.
Ne mogu od tetaka......
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#7246 Re: Problem pasa lutalica
Junačine.irac300 wrote: Tako su nekada u dobra stara vremena, kada su lovci vršili odstrijel pasa lutalica, plaćali ih po repu. Koliko repova doneseš, toliko love na ruke primiš.
- irac300
#7247 Re: Problem pasa lutalica
Kmečiš pogrešnoj osobi.sabina1 wrote:Junačine.irac300 wrote: Tako su nekada u dobra stara vremena, kada su lovci vršili odstrijel pasa lutalica, plaćali ih po repu. Koliko repova doneseš, toliko love na ruke primiš.
-
Nanananana
#7248 Re: Problem pasa lutalica
Pa gospoda iz udruzenja hoce da pricaju sa Efendicem oko Lokoma itd.
Ja njihovo auto vidjam svaki dan, parkiran ispred kafane. Mozda su psi u kafane sad presli i tamo napadaju raju...
Ja njihovo auto vidjam svaki dan, parkiran ispred kafane. Mozda su psi u kafane sad presli i tamo napadaju raju...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#7249 Re: Problem pasa lutalica
Prijavljen ti je post zbog "kmecanja".irac300 wrote:Kmečiš pogrešnoj osobi.sabina1 wrote:Junačine.irac300 wrote: Tako su nekada u dobra stara vremena, kada su lovci vršili odstrijel pasa lutalica, plaćali ih po repu. Koliko repova doneseš, toliko love na ruke primiš.
"Kmeci"onom kom možeš.....