Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Na citroenima si ih vidio 1. put jer su kod nas bili najcesci auti sa izrazeno polozenom zadnjom sajbom kojima je plasticna blenda sprecavala prodor vrucine i uticaja sunca.
Jucer u Citroen servisu Ovnak u Vitezu cackaju zutog GS-a, 4 okrugla fara, vjerovatno Cimosov GSX 1,2 ili Super 1,3.
GSX je, fale mu crne štrafte po dnu vrata. Nikada ga nisu završili do kraja. Imaju i po meni upropaštenog CX-a čini mi se bordo i još neke boje, dvobojni.
Meni je interesantnija streha sa kontra strane kad se ide dalje prema Lasvanskoj petlji, 2 x Renault 12, BMW E21, Ascona B, mislim jos nesto, a ispred Renault 18.
auti su zanimljivi, ali lik je kokosar neki teski, prije je rasturao samo r18 i r4, auti su bili blago receno tanki....
imas prije skretanja za vlasic sa desne strane caprija mk2 isto zanimljivog i legendarnog bracu kod plave vode
tempuser wrote:Na citroenima si ih vidio 1. put jer su kod nas bili najcesci auti sa izrazeno polozenom zadnjom sajbom kojima je plasticna blenda sprecavala prodor vrucine i uticaja sunca.
Jucer u Citroen servisu Ovnak u Vitezu cackaju zutog GS-a, 4 okrugla fara, vjerovatno Cimosov GSX 1,2 ili Super 1,3.
Bakir1 wrote:auti su zanimljivi, ali lik je kokosar neki teski, prije je rasturao samo r18 i r4, auti su bili blago receno tanki....
imas prije skretanja za vlasic sa desne strane caprija mk2 isto zanimljivog i legendarnog bracu kod plave vode
tempuser wrote:Na citroenima si ih vidio 1. put jer su kod nas bili najcesci auti sa izrazeno polozenom zadnjom sajbom kojima je plasticna blenda sprecavala prodor vrucine i uticaja sunca.
Jel mu ovo boldovano bila jedina funkcija?
Funkcionalno jeste osnovna namjena. Kad je taj fastback oblik karoserije sa dugackim zadnjim staklom postao popularan onda se otrkilo da zbog velikog prodora sunca dolazi do velikog zagrijavanja kabine. Ove blende su se nudile kao rjesenje, max ugao zamracenja uz min smanjenje vidnog polja kroz staklo. Kasnije je to postala moda, a danas retro accessory (mada ima dosta savremenih auta, prvenstveno nasljednika muscle cars).