BAKIRE ODLAZI

Post Reply
Hafis

#7226 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

luckylaka wrote:
Hafis wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/bakir-i ... /181117078
Bakir Izetbegović u Zenici: BiH se mora naoružavati ili će biti krajnja adresa

Jao ovog hamala. Mladost gleda kako će na bilo koji način preko granice, a ovaj trezoraš vergla o haubicama i višecjevnim bacačima...
Jebote život s kim mi živimo. Hajde kada to diple ovi dijasporski zgubidani ili naš Olanđanin, ali ovaj se lik ipak dosta pita u glavama velikog broja maloumnih delegata u ovoj zemlji.
Zamisli kada bi sad svi političari počeli dipliti o neophodnoj potrebi naoružavanja.... fuj.
Ma jasta razoruzati i ovo sto ima .Ti si prespavao ovo zadnje vrijeme,gdje ti zivis Boga ti.Hrvatska i Srbija se naoruzavaju svaki dan,,,avioni,tenkovi a Bosance jelde ko jebe zasto.
Dodatno se zadužiti i nabaviti štogod modernog oklopa, općenito mehanizacije.... ne znam rade li se igdje uniforme i obuća, konzerve ...sjeba ova privatizacija upravo te grane...zamisli oprema bataljon namirnicama iz Binga :)
Hafis

#7227 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

insomnia78 wrote:
channel10 wrote:Kad je tako pametan, što nije rekao kako da se naoruzamo.
Namjenska industrija radi punom parom. Proizvodimo svoj pistolj, pusku, minobacac, haubicu...
Baš. Je li vam plaća čemu...imate li regres?
channel10

#7228 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by channel10 »

Hafis wrote:
insomnia78 wrote:
Namjenska industrija radi punom parom. Proizvodimo svoj pistolj, pusku, minobacac, haubicu...
Baš. Je li vam plaća čemu...imate li regres?
Regres će od vas dobiti kad spustite balvane na asfalt :wink:
channel10

#7229 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by channel10 »

insomnia78 wrote:
I prodajemo. Ima li gdje kakvog steka? Pusti priču ove ublehe. Konačno je pao i on opet vrti istu priču. Kakav.......
Hafis

#7230 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

Ovaj me prati :)
Hafis

#7231 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

Ok. Povlačim što sam napisao. Jebat ga, ovo je Klix.
Bake je u pravu, treba se još više naoružavati u slučaju da komšije opet napadnu.
Seawolf

#7232 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Seawolf »

insomnia78 wrote:
Proizvodimo kvalitetno i u značajnoj količini, ali za onoga ko to može da plati.

Proizvodi namjenske industrije ne idu onome ko ih je proizveo, nego onome ko ih je kupio.

Je li može Bosna i Hercegovina platiti i kupiti proizvode svoje namjenske industrije?
drug_profi

#7233 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by drug_profi »

Pa alija je prodavao kalaše po istočnoj bosni za 3 prosječne plate umjesto da ih je dijelio da se ljudi brane. Neće ni sad bake dijeliti ni haubice ni bacace nego gleda da se napravi kakva situacija da se potpise solidan ugovor sa OS, obzirom da im bas ne ide prodaja u inostranstvu kako bi voljeli.
kmirsad

#7234 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by kmirsad »

drug_profi wrote:Pa alija je prodavao kalaše po istočnoj bosni za 3 prosječne plate umjesto da ih je dijelio da se ljudi brane. Neće ni sad bake dijeliti ni haubice ni bacace nego gleda da se napravi kakva situacija da se potpise solidan ugovor sa OS, obzirom da im bas ne ide prodaja u inostranstvu kako bi voljeli.
Neki su ih po istočnoj Bosni dobijali i đabe...pa ih prodavali za svoj račun...jedan od njih, inače jedan od tadašnjih funkcionera SDA, je pod misterioznim okolnostima poginuo nakon rata, u zasjedi na putu iz Zagreba u Visoko...Ljudi porijeklom iz Bratunca, Vlasenice, Srebrenice, Cerske, Konjević Polja... dobro znaju o kome se radi. Rasprodao puške, i sa svojom sekretaricom, prekomandovan u Zageb, Energopetrol...
Izvan Faze

#7235 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Izvan Faze »

jebo ti budalu

Image
mayab

#7236 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by mayab »

Image
Nero Histrion

#7237 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Nero Histrion »

mayab wrote:Image
:lol: dobar
155_mm

#7238 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by 155_mm »

Jao ovog hamala. Mladost gleda kako će na bilo koji način preko granice, a ovaj trezoraš vergla o haubicama i višecjevnim bacačima...
Jebote život s kim mi živimo. Hajde kada to diple ovi dijasporski zgubidani ili naš Olanđanin, ali ovaj se lik ipak dosta pita u glavama velikog broja maloumnih delegata u ovoj zemlji.
Zamisli kada bi sad svi političari počeli dipliti o neophodnoj potrebi naoružavanja.... fuj.
iz hrvatske i mladost i starost ne samo da gleda kako otici nego odlazi i opet ovi iz hrvatske dolaze u sarajevo i mole za saradnju u proizvodnji oruzja.

ako iko od politicara u regionu dipla o potrebi za naoruzavanjem to je hrvatski ministar oBrane krsticevic.

on je ujedno i prvi hrvatski zvanicnik koji je javno govorio o saradnji sa bh. namjenskom industrijom.
155_mm

#7239 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by 155_mm »

drug_profi wrote:Pa alija je prodavao kalaše po istočnoj bosni za 3 prosječne plate umjesto da ih je dijelio da se ljudi brane. Neće ni sad bake dijeliti ni haubice ni bacace nego gleda da se napravi kakva situacija da se potpise solidan ugovor sa OS, obzirom da im bas ne ide prodaja u inostranstvu kako bi voljeli.
mozes ovo podvuceno malo pojasniti. ocigledno imas informacije koje nemaju obicna raja.

hvala u naprijed!
155_mm

#7240 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by 155_mm »

Hafis wrote:
luckylaka wrote:

Ma jasta razoruzati i ovo sto ima .Ti si prespavao ovo zadnje vrijeme,gdje ti zivis Boga ti.Hrvatska i Srbija se naoruzavaju svaki dan,,,avioni,tenkovi a Bosance jelde ko jebe zasto.
Dodatno se zadužiti i nabaviti štogod modernog oklopa, općenito mehanizacije.... ne znam rade li se igdje uniforme i obuća, konzerve ...sjeba ova privatizacija upravo te grane...zamisli oprema bataljon namirnicama iz Binga :)
obuca i uniforme se rade u koteksu i trenutno se izvoze za vojske i policije NATO zemalja. u istoj firmi se rade i balistcki sljemovi i prsluci razvijeni testirani i certificirani u saradnji sa holandjanima.

sto se tice oklopa i mehanizacije to je vec odavno odluceno projekat se privodi kraju.
high_volume

#7241 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by high_volume »

Obzirom na izjavu Bakira Izetbegovića na TV1 da će nakon Predsjedništva biti na "birou" nezaposlenih, da li ima pravo na novčanu naknadu od Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo?
kmirsad

#7242 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by kmirsad »

155_mm wrote:
mozes ovo podvuceno malo pojasniti. ocigledno imas informacije koje nemaju obicna raja.

hvala u naprijed!
Mislim da profil prati berzu i berzovne podatke i odatle crpi informacije.
SSemir

#7243 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by SSemir »

.....
Last edited by SSemir on 22/11/2020 14:29, edited 1 time in total.
insomnia78

#7244 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by insomnia78 »

Koja je svrha? Izbori su prosli. Sad nema nazad
Sreca pa ne bi interneta 90-tih. Ne bi niko glavu sacuvo radi internet “pacifista”.
palermo

#7245 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by palermo »

Strasno je glup bosnjo...glup, glup :izet:
GandalfSivi

#7246 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by GandalfSivi »

insomnia78 wrote:Koja je svrha? Izbori su prosli. Sad nema nazad
Sreca pa ne bi interneta 90-tih. Ne bi niko glavu sacuvo radi internet “pacifista”.
Izbori su samo prvo poluvrijeme, sada ide prava zajebancija. Pravi se pritisak na opoziciju da “ugrozava jedinstvo Bosnjaka” i da hoce da izbaci iz vlasti SDA koja je “jedina sposobna da nas odbrani”.

Neka kmece, dugo sam na ovo cekao...
tandmand

#7247 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by tandmand »

GandalfSivi wrote:
insomnia78 wrote:Koja je svrha? Izbori su prosli. Sad nema nazad
Izbori su samo prvo poluvrijeme, sada ide prava zajebancija. Pravi se pritisak na opoziciju da “ugrozava jedinstvo Bosnjaka” i da hoce da izbaci iz vlasti SDA koja je “jedina sposobna da nas odbrani”.

Neka kmece, dugo sam na ovo cekao...
Pa šta je SDA radila do sada? Država im propada kroz prste, oni su doveli narod u tu situaciju da ga neko treba braniti i eto oni se nude jer imaju iskustva. Bakir je svaku malu i veliku bitku protiv Čovića izgubio. Kako da te brani neko ko svome narodu ne može obezbijediti pravo na Bosanski jezik u vlastitoj državi. To samo pokazuje koliko su slabi, bez mehanizma kojim bi secesionistu pritisli na nekoj drugoj temi, pa da bi dobili tkzv. "ustupke" kojih su se oni merhametli nadijelili . Dosta je bilo Bakirove "mudrosti", rezultate vidimo, za razliku neka sada on i njegova stranka pokažu malo "muda".
tandmand

#7248 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by tandmand »

A šta će oni koji ne odu na vrijeme i granice se zatvore?

Čitam kako su civile iz Vukovara vozili u Srbiju, tamo vamo, pa ih opet vratili u Vukovar za vrijeme pokolja na Ovčari, pa onda nekako preko Bosne ...
Dugo je trajala ta predaja. Krenuli smo iz podruma nakon doručka, a već je padao zlokoban mrak kad su nas kamionima doveli na Ovčaru. Pretovarili su nas u autobuse, nekakve vojne s drvenim klupama. Rezervist koji nas je vozio ispričavao se zbog onoga što su napravili, govorio da je mobiliziran, ali i njega su babe psovale. Kad je on ušutio, ušutjele su i one.

Noć smo proveli pod stražom u Adaševcima, mjestu u Srbiji blizu Šida, na odmorištu uz autocestu Zagreb-Beograd. Nitko se nije pomaknuo kad su došli Beli orlovi i počeli izvlačiti ljude iz autobusa. Nismo se usudili ni gledati, samo smo ljude iz Crvenog križa koji bi povirili u bus tu i tamo upozoravali na krv koja je prekrivala beton. Ne znam jesu li ikog ubili jer nisu pucali. Ali jauci su bili stravični.

Kad je svanuo dan, odvezli su nas u Bogdanovce, nekakvim poljskim putovima. Rekli su da nas žele poslati u Hrvatsku, ali da nas Tuđman neće i da je bolje da odemo u Srbiju, da će se Crveni križ pobrinuti za nas. Iza naših autobusa parkirali su tenkove i cijeli dan pokušavali su nagovoriti branitelje Vinkovaca da im otvore put u minskom polju, pa će nas poslati. Bio sam ponosan što nisu pali na tu 'foru'. Čuli smo ih kako razgovaraju preko motorola i svima nam je bilo drago kada je nekakav kapetan JNA tražio da mu daju na vezu 'oficira' ZNG-a, da se dogovore. Jedini odgovor bio mu je da ZNG ima časnike i da nema dogovora.

Noć pokolja na Ovčari

Te su nas noći vratili na Ovčaru. Autobus su uvezli u jedan od hangara. Neki mladi vojnik rekao nam je da se ne udaljavamo od autobusa jer 'ima puno četnika' i da se 'puca na sve što se kreće'. Nitko se nije usudio ni otići pišati. Cijelu tu noć u drugim su hangarima ubijali ranjenike. Slušali smo rafale i turiranje bagera, što je trajalo cijelu noć. Znali smo da ubijaju ljude, ali nismo imali pojma da su to ranjenici iz bolnice. Čekali smo kada će na nas već jednom doći red. Nitko se nije mogao ni pomjeriti, progovoriti riječ ili dvije. Svi smo sjedili kao katatonični. Zaspao sam sjedeći na drvenoj klupi vojnog autobusa, uz tu pucnjavu i bagere, potpuno slomljen. Spavao sam dok su ih ubijali, ukočen na drvenom sjedalu među ljudima koji su gledali u prazno. U tom busu, s nepunih 13 godina, bio sam najstariji muškarac, jedini u svojoj užoj i široj obitelji za kojeg smo bili sigurni da je u tom času još živ.

Ujutro su nas odvezli u Šid, u kojem sam zadovoljno na tamošnjoj otvorenoj tržnici vidio nepregledno more uništenih i spaljenih tenkova i oklopnih transportera. Valjda su to mjesto odredili za stovarište onih oklopnjaka koji su stradavali u Vukovaru. Znam da su brojke uništenih kojima smo se hvalili pretjerane, ali da ste vidjeli tih pedesetak spaljenih olupina na jednom mjestu, ne biste mogli vjerovati kakav je to spektakularan prizor.

Potom su nas zatvorili u sportskoj dvorani u Sremskoj Mitrovici i ponovno nam punili glave time da nas Hrvatska ne želi, da nas je Tuđman izdao, da bi bilo bolje da ostanemo u Srbiji. Nitko nije ni trepnuo na te budalaštine. U pravom času uspjeli smo dojaviti ljudima iz međunarodnog Crvenog križa da bi nas mogli poslati u Hrvatsku preko Bosne. Na njihovo inzistiranje, ljudi iz JNA nevoljko su pristali. Potrpali su nas u autobuse, pa pravac Bosna.

U Brčko smo stigli kada je već pao mrak.

Ljudi iz grada su se okupili, okružili naše autobuse i zaustavili ih. Plakali su zbog nas, zbog naših mrtvih i ranjenih, zbog naših srušenih domova. Grlili su nas i donosili nam hranu i piće iz svojih kuća. Netko mi je donio mlijeko, ono u mekanoj plastičnoj vrećici kakvo se prodavalo prije rata. Jedva sam ga pio, bilo je mlako i neprokuhano, a slijevalo mi se niz obraze po jakni. Pa što, pokušajte vi piti takvo mlijeko ravno iz vrećice!Iz podruma u hotel, na sedam godina

One iste babe koje su psovale vojnike govorile su sada uplakanim ljudima iz Brčkog proročanski: 'I kod vas će doći rat - ljudi, pazite se.' A oni su dobrodušno i u čudu govorili: 'Što vam je ljudi, ovo je Bosna, ne može ovdje biti rata.' :izet:

Iz Brčkog nas je JNA pod oružanom pratnjom odvezla u Bosanski Šamac, a tamo su nas poslali pješice preko mosta u Hrvatsku.
Nego, što nam nekad poruči Mile Dedaković Jastreb, "prodaj kravicu, kupi puškicu" a u međuvremenu nije problem prakticirati duhovnu obnovu, sveopće pomirenje, regionalnu saradnju i EU integracije ...
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#7249 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

Hafis wrote:Ok. Povlačim što sam napisao. Jebat ga, ovo je Klix.
Bake je u pravu, treba se još više naoružavati u slučaju da komšije opet napadnu.
Ti bas NISTA nemas pravo reci, jer RH nabavlja raketne sisteme. To odobravas, a Bosnjaci ne smiju imati ostar noz. E, pa tako ne moze i nece. Druga je stvar sto Baketova diplomacija nije otisla dalje od Erdoanove guze, pa bas i nema(mo) druge opcije. Tako to BIDNE kad je Nermina Kapetanovic lobist.
Hafis

#7250 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Hafis »

KatarinaKosaca wrote:
Hafis wrote:Ok. Povlačim što sam napisao. Jebat ga, ovo je Klix.
Ti bas NISTA nemas pravo reci, jer RH nabavlja raketne sisteme. To odobravas, a Bosnjaci ne smiju imati ostar noz. E, pa tako ne moze i nece. Druga je stvar sto Baketova diplomacija nije otisla dalje od Erdoanove guze, pa bas i nema(mo) druge opcije. Tako to BIDNE kad je Nermina Kapetanovic lobist.
Kakve veze ima RH s Bakirovim pozivom Bošnjacima da se treba naoružavati. Ta nije se meni i mom kumu Rafi obraćao. Tu sam činjenicu htio naglasiti.

A inače, RH je država koja je inkorporirana u NATO sustav i tu nema nikakvih samovoljnih izleta vojne naravi.
Post Reply