PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

O'zone
Globalni moderator

#7226 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Lasta92 wrote:
O'zone wrote:E ovo vam je gore na protestima od bilo čega

Image
Pa da je i taj isti Radoncic pokretač svega ovoga, kakve veze to ima !? očito prpa politickih stranaka i pojedinaca, Radončić i ako stoji iza svega ovoga svaka mu cast, pokusava da pokrene neke stvari za razliku od pojedinaca, i pojedinih stranaka koje su na vlasti 20.i vise godina, čovjek je usao u politiku prije par godina, kako on tako mu i stranka čisti su sto se tice nekih stvari, samim tim zna se koga treba da bude strah i to s pravom :)
Onda glavni štab SBB napravi proglas u kome će fino navesti da oni narod vode u bolje sutra i da oni zahtjevaju da se izađe na ulice. Manit se građanski protesta ovdje nema ni G od građansko.
nOrMaLaC

#7227 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nOrMaLaC »

LEDA wrote:
Styling wrote:
Paranoid wrote:Na pumpama na Vracama i Dobrinji policija sa dugim cijevima :shock: ... reče Backović..
Jeste, ja sam ih vidjela. To je policija RS-a.
:shock: :shock: :( :run:
I danas je bila patrola MUP-a RS na ulazak u Doboj iz pravca Zenice. Zaustavljaju i traze licnu kartu od vozila koja ulaze u Republiku Srpsku.
O'zone
Globalni moderator

#7228 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

LEDA wrote:
BegA_ wrote:Da bi ovi protesti postali iole masovniji, moraju se odrediti tacni ciljevi i mora se izabrati vodja. Ja bih se prvi pridruzio ovim protestima, al' necu da me tamo predstavlja neki Fahraonov stranacki pijun. Isto tako, ne zelim da ucestvujem na protestima gdje jedna osoba zeli ukidanje kantona, a druga osoba zeli nesto potpuno trece.
Vjerujem da nisam jedini koji tako misli, zato sa nestrpljenjem ocekujem rezultate danasnjeg plenuma. Iskreno se nadam da nece zasrati.
Potpisujem :thumbup:

Ideš li na plenum?
Iskreno ne znam čemu se nadam od tog plenuma ali eto sačekat ću ga čak i pokušati otići na isti. Ali ako je ovo način da SBB preuzme vlast mogu biti sigurni da neće.
kingofsnake

#7229 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

Hugo Boss wrote:što bi on izlazio, on nije u vlasti
nek izađu govnari koji jesu

izvagat će uostalom naredni izbori sve
prognoziram kraj SDP i laguzije slična onom SBH i Silajdžića
A on je ministar u Kirgistanu? Ili poslanik u Sandžaku? ON NIJE U VLASTI :shock: :-) :lol:
Styling

#7230 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

Hugo Boss wrote:
Styling wrote: OK. ONDA POZIVAN VASEG IDOLA FAHRUDINA RADONCICA DA JAVNO IZADJE PRED MASU I POSTANE VODJA OVIH PROTESTA!
što bi on izlazio, on nije u vlasti

Iako tvrdi da nije u vlasti, jeste u vlasti jer sjedi na poziciji Ministra sigurnosti u Vladi BiH. I upravo zbog toga sto, kako kaze, nije u vlasti, treba i ima obavezu da izadje pred svoje aktiviste koji su aktivni na protestima i da ih sve povede u promjene.
O'zone
Globalni moderator

#7231 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Ovo čak nije ni smiješno
Lasta92

#7232 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Lasta92 »

O'zone wrote:
Lasta92 wrote:

Image
Pa da je i taj isti Radoncic pokretač svega ovoga, kakve veze to ima !? očito prpa politickih stranaka i pojedinaca, Radončić i ako stoji iza svega ovoga svaka mu cast, pokusava da pokrene neke stvari za razliku od pojedinaca, i pojedinih stranaka koje su na vlasti 20.i vise godina, čovjek je usao u politiku prije par godina, kako on tako mu i stranka čisti su sto se tice nekih stvari, samim tim zna se koga treba da bude strah i to s pravom :)
Onda glavni štab SBB napravi proglas u kome će fino navesti da oni narod vode u bolje sutra i da oni zahtjevaju da se izađe na ulice. Manit se građanski protesta ovdje nema ni G od građansko.
Hvala sto si rekao odmah u startu, ko si, šta si i kome pripadaš ;-)
kingofsnake

#7233 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

O'zone wrote:

Ovo čak nije ni smiješno
Najgore je što imam osječaj da ove kamikaze počinju pomalo vjerovati u ove nebuloze koje šire. Unbefuckinlievable.
tataćusak

#7234 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by tataćusak »

O'zone wrote:
LEDA wrote:
BegA_ wrote:Da bi ovi protesti postali iole masovniji, moraju se odrediti tacni ciljevi i mora se izabrati vodja. Ja bih se prvi pridruzio ovim protestima, al' necu da me tamo predstavlja neki Fahraonov stranacki pijun. Isto tako, ne zelim da ucestvujem na protestima gdje jedna osoba zeli ukidanje kantona, a druga osoba zeli nesto potpuno trece.
Vjerujem da nisam jedini koji tako misli, zato sa nestrpljenjem ocekujem rezultate danasnjeg plenuma. Iskreno se nadam da nece zasrati.
Potpisujem :thumbup:

Ideš li na plenum?
Iskreno ne znam čemu se nadam od tog plenuma ali eto sačekat ću ga čak i pokušati otići na isti. Ali ako je ovo način da SBB preuzme vlast mogu biti sigurni da neće.
Ma plenum će biti bezveze, šta sad jel' trebamo praviti parelelne institucije :-) :-) :-) .
Ovo je trenutno kraj građanskih protesta za sad, nastavak će biti uskoro jer živimo u zemlji beznađa.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7235 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

Lasta92 wrote:

Image
Ja otprilke u prevodu pokrenuo Zika Turkovic borbu protiv kriminala!!!! Ogromna vecina ljudi u SBB-u su preljev (da ne kazem proljev) koji je dosao iz SDA, S BiH itd tako da o nekoj previlikoj cistoci je diskutabilno razgovarati a pogotovo od Fahri i njegovom neimarstvu i pocecima tog neimarstva. Tesko da postoje cisti u viseuglu SDA-SDP-SBB-HDZ-HDZ1990-SBiH-SDU jer se samo preljevaju iz stranke u stranku. Ima i kod Zeljka takvih ali Zeljko kao osnivac stranke nema kriminalnih oraha a politickih mozda, medjutim bas me briga za politiku ako ta politika mene ne krade a Zeljko sasvim sigurno niti je krao niti je sebi grabio. I u ovom svemu postupa sasvim mudro jer da je izasao onda bi bio Fahro 2 koji kupi politicke poene na muci naroda a lijepo i javno je ponudio da se sa ispitivanjem korupcije krene od njega. Meni je to dovoljno bar za sada.
O'zone
Globalni moderator

#7236 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Lasta92 wrote: Hvala sto si rekao odmah u startu, ko si, šta si i kome pripadaš ;-)
U startu? Gdje si ti do sad bio pa sam ja nakon ovog posta "u startu"?

Da protesti trebaju biti građanski, ne politički obojeni, gdje će se građani ove države boriti za svoja socijalno-ekonomska prava a ne protesti gdje se borimo da SBB i Fahro likovni umjetnik dođe na vlast.
biske

#7237 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by biske »

nOrMaLaC wrote:U petak se vidjela strah i trepet kod politicara u ocima jer su ozbilno bili zabrinuti za svoju fotelju. Veceras kad upalite tv i vidite gostovanje bilo kojeg politicara vidjet cete olaksanje u ocima jer znaju da je ovo ovoih dana obicna piz...ja sto se pravi po gradovima.
Ne odobravam nasilje, ali sami se sjetite petka i danas... :wink:
za dva dana je opet petak. :mrgreen:

skoro pa definitivno je fahraon kidnapovo sarajevske proteste, što ni najmanje ne smeta političkim "protivnicima" jer su im tako otvorena mala izlazna vrata.

bravo za tuzlu, bihać, pa donekle i zenicu. nama ostalim želim više sreće idući pet... put, put.
LEDA

#7238 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by LEDA »

Ljudi mislim da treba ići na Plenum. Treba pomoći u artikuliranju zahtijeva , o načinu istupanja , odetaljima ......Nikada nisam pripadala nijednoj stranci . Jednom iz opklade predala prijavu u općini za prijem u jednu stranku i......ništa . Bila sam im prviše tj , moj CV bio im "previše" jer sam u momentu mogla "prešišati" mnoge od žena koje su tamo već bile zakucane za stolice.

Sada je trenutak da se napravi pomak s mrtve tačke,ali pametno :izet:
biske

#7239 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by biske »

Hugo Boss wrote:
hrasno38 wrote: Ja otprilke u prevodu pokrenuo Zika Turkovic borbu protiv kriminala!!!! Ogromna vecina ljudi u SBB-u su preljev (da ne kazem proljev) koji je dosao iz SDA, S BiH itd tako da o nekoj previlikoj cistoci je diskutabilno razgovarati a pogotovo od Fahri i njegovom neimarstvu i pocecima tog neimarstva. Tesko da postoje cisti u viseuglu SDA-SDP-SBB-HDZ-HDZ1990-SBiH-SDU jer se samo preljevaju iz stranke u stranku. Ima i kod Zeljka takvih ali Zeljko kao osnivac stranke nema kriminalnih oraha a politickih mozda, medjutim bas me briga za politiku ako ta politika mene ne krade a Zeljko sasvim sigurno niti je krao niti je sebi grabio. I u ovom svemu postupa sasvim mudro jer da je izasao onda bi bio Fahro 2 koji kupi politicke poene na muci naroda a lijepo i javno je ponudio da se sa ispitivanjem korupcije krene od njega. Meni je to dovoljno bar za sada.
DF i SBB buduća koalicija na vlasti protiv SDA-SDP bande
nakon ovakvih poteza iskreno se nadam da će se deef ditancirati od neostvarenog vođe. :wink:
Lasta92

#7240 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Lasta92 »

Hugo Boss wrote:
hrasno38 wrote: Ja otprilke u prevodu pokrenuo Zika Turkovic borbu protiv kriminala!!!! Ogromna vecina ljudi u SBB-u su preljev (da ne kazem proljev) koji je dosao iz SDA, S BiH itd tako da o nekoj previlikoj cistoci je diskutabilno razgovarati a pogotovo od Fahri i njegovom neimarstvu i pocecima tog neimarstva. Tesko da postoje cisti u viseuglu SDA-SDP-SBB-HDZ-HDZ1990-SBiH-SDU jer se samo preljevaju iz stranke u stranku. Ima i kod Zeljka takvih ali Zeljko kao osnivac stranke nema kriminalnih oraha a politickih mozda, medjutim bas me briga za politiku ako ta politika mene ne krade a Zeljko sasvim sigurno niti je krao niti je sebi grabio. I u ovom svemu postupa sasvim mudro jer da je izasao onda bi bio Fahro 2 koji kupi politicke poene na muci naroda a lijepo i javno je ponudio da se sa ispitivanjem korupcije krene od njega. Meni je to dovoljno bar za sada.
:thumbup:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7241 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hrasno38 »

Hugo Boss wrote:
pa ako Zeljko hoce politicko samoubistvo onda mozda i bude!!!!
hellue

#7242 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Vidi ovog lesinara... :? :?
Image
kingofsnake

#7243 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

Hugo Boss wrote:
kingofsnake wrote:

A on je ministar u Kirgistanu? Ili poslanik u Sandžaku? ON NIJE U VLASTI :shock: :-) :lol:
pa ostao je da spriječi policiju da tuče "bagru i huligane"

pa šta tek reći za Komšića

SBB se povukla iz svih nivoa vlasti !!! jel ti pratiš poltiiku ili si marsovac
Slabo pratim, al znam da je Fahrudin Radončić(SBB) ministar sigurnosti/bezbjednosti u Vladi BiH. I znam da je i to povlačenje iz "svih nivoa vlasti" (sem državnog, gdje Don može ostvarit najveću korist ) takva predstava da bi se i Sulejman Kupusović postidio(lafo evo da narod vidi kako njima nije stalo do vlasti).

Al ponavljam: Ništa se ne brinite, sve ćemo vas streljati.
kingofsnake

#7244 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

hrasno38 wrote:DF i SBB buduća koalicija na vlasti protiv SDA-SDP bande
pa ako Zeljko hoce politicko samoubistvo onda mozda i bude!!!![/quote]

Zlatni ljiljan i ratni profiter. Teško da će ići ta kombinacija.
O'zone
Globalni moderator

#7245 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Hugo Boss wrote:
O'zone wrote:
Lasta92 wrote: Hvala sto si rekao odmah u startu, ko si, šta si i kome pripadaš ;-)
U startu? Gdje si ti do sad bio pa sam ja nakon ovog posta "u startu"?

Da protesti trebaju biti građanski, ne politički obojeni, gdje će se građani ove države boriti za svoja socijalno-ekonomska prava a ne protesti gdje se borimo da SBB i Fahro likovni umjetnik dođe na vlast.
sve je u opticaju
neko na sljedećim izborima MORA na vlast
dakle, ovo je pogled unaprijed, koga postaviti a koga eliminisati
Ne dolazi u obzir!

Trenutno na političkoj sceni ne postoji stranka koja je zaslužila povjerenje naroda NITI JEDNA! A posebno ne SBB u koji su se uvukle stare prelivode iz drugih političkih stranaka koje nisu našle svoje mjesto na političkom nebu ili su naglo propale a sve u nadi da će nači fotelju za sebe. Ista stvar se dešava sa DF-om.

Trenutna politička klika je za smetljišta a ne za davanja prilike jer eto"oni nisu bili na vlasti"
hellue

#7246 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Danguba wrote:
Swedbank je napisao/la:Jasmin Mujanović ‏@JasminMuj 5m
Reports of mass arrests taking place in #Bihac, cannot yet confirm.
zasto ne provjerite ko je predsjednik OO SBB Bihac... :-) :-)

Daj reci da se salis????
nOrMaLaC

#7247 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nOrMaLaC »

biske wrote:
nOrMaLaC wrote:U petak se vidjela strah i trepet kod politicara u ocima jer su ozbilno bili zabrinuti za svoju fotelju. Veceras kad upalite tv i vidite gostovanje bilo kojeg politicara vidjet cete olaksanje u ocima jer znaju da je ovo ovoih dana obicna piz...ja sto se pravi po gradovima.
Ne odobravam nasilje, ali sami se sjetite petka i danas... :wink:
za dva dana je opet petak. :mrgreen:

skoro pa definitivno je fahraon kidnapovo sarajevske proteste, što ni najmanje ne smeta političkim "protivnicima" jer su im tako otvorena mala izlazna vrata.

bravo za tuzlu, bihać, pa donekle i zenicu. nama ostalim želim više sreće idući pet... put, put.
Izlazio sam u svom gradu kada su bili protesti. Znam da od ovoga nema nista, kada se svira gitara i fura neki rastafarijanski (hippi) fazon kao ljetos kada se protestovalo za jmbg. Dok je tih fazona i komedije na ulicama zaboravite na neke promjene u drustvu ili u drzavi. Zamislite da su grci igrali sirtakis kada su protestovali unazad par godina?
Paranoid

#7248 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

hellue wrote:Vidi ovog lesinara... :? :?
Image
Sad kontaš piskaranja Huge boSSa..
Lasta92

#7249 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Lasta92 »

hellue wrote:Vidi ovog lesinara... :? :?
Image
Makar skontaj o čemu se radi :roll:
Styling

#7250 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

LEDA wrote:Ljudi mislim da treba ići na Plenum. Treba pomoći u artikuliranju zahtijeva , o načinu istupanja , odetaljima ......Nikada nisam pripadala nijednoj stranci . Jednom iz opklade predala prijavu u općini za prijem u jednu stranku i......ništa . Bila sam im prviše tj , moj CV bio im "previše" jer sam u momentu mogla "prešišati" mnoge od žena koje su tamo već bile zakucane za stolice.

Sada je trenutak da se napravi pomak s mrtve tačke,ali pametno :izet:
Evo, Backovic rece da ona zenska Svetlana sto je gostovala na Posteno na FTV i sto se predstavlja kao vodja plenuma ubaceni element jer su joj roditelji jedni od osnivaca SDS-a.
Post Reply