Ukrajina

Post Reply
Kikibombona

#7226 Re: Ukrajina

Post by Kikibombona »

jefferson wrote: Sadam je klao Kurde dok je bio na vlasti, malo vise malo manje, kako mu se cejfnulo.
Gadafi, nasimao dao par cokoladica i ispao svetinja (bez obzira sto je bio guzni haver sa Milosevicem). Ameri mu nikad Pan Am nisu oprostili i bilo je pitanje kad ce ga sjebati.
Medjutim, sve su to igre, Libija (tu su uslugu trazili Francuzi od Amerikanca zbog nafte itd), Irak (ameri se sjebali pokusavajuci opravdati to), Afganistan, necu da komentarisem, da su nas tako zajebali mi bi ih zive spalili.
Ono sto je kod Rusa karakteristicno je da se oni vazda bune kada neko dodje u Vijece Sigurnosti da trazi neki legalitet za napad (bar dodju pa priupitaju). Rusi kada napadju, boli ih qrtz, oni smatraju da mogu kako hoce. Valjda zato i jesu tu gdje jesu, biju izgubljene bitke iz 1945-1991.
Rusi su otvoreni, sirovi, siledzijski raspolozeni. Ne trude se upakovati u celofan.

Ameri su ljigavi, skloni manipulaciji, iako podjednako beskrupulozni kada je u pitanju interes.

Princip je isti, razlika je u nijansama. Gamad i jedni i drugi.
radostan dan

#7227 Re: Ukrajina

Post by radostan dan »

Dok SAD i Evropska unija nameću dodatne sankcije Rusiji, koja im uzvraća istom merom, ukrajinske vlasti organizuju mitinge sa učenicima, i podstiču ih da pokazuju mržnju prema Ruskoj Federaciju, uz parole "Obesite Ruse" i "Ko ne skače taj je Rus".

ovi kako su krenuli, vrlo brzo će nas stići... :-?
McMoy

#7228 Re: Ukrajina

Post by McMoy »

Kikibombona wrote:
jefferson wrote: Sadam je klao Kurde dok je bio na vlasti, malo vise malo manje, kako mu se cejfnulo.
Gadafi, nasimao dao par cokoladica i ispao svetinja (bez obzira sto je bio guzni haver sa Milosevicem). Ameri mu nikad Pan Am nisu oprostili i bilo je pitanje kad ce ga sjebati.
Medjutim, sve su to igre, Libija (tu su uslugu trazili Francuzi od Amerikanca zbog nafte itd), Irak (ameri se sjebali pokusavajuci opravdati to), Afganistan, necu da komentarisem, da su nas tako zajebali mi bi ih zive spalili.
Ono sto je kod Rusa karakteristicno je da se oni vazda bune kada neko dodje u Vijece Sigurnosti da trazi neki legalitet za napad (bar dodju pa priupitaju). Rusi kada napadju, boli ih qrtz, oni smatraju da mogu kako hoce. Valjda zato i jesu tu gdje jesu, biju izgubljene bitke iz 1945-1991.
Rusi su otvoreni, sirovi, siledzijski raspolozeni. Ne trude se upakovati u celofan.

Ameri su ljigavi, skloni manipulaciji, iako podjednako beskrupulozni kada je u pitanju interes.

Princip je isti, razlika je u nijansama. Gamad i jedni i drugi.
... oli, Amerikanci samo stave malo više vazelina, al' zato dublje penetriraju.
daxon

#7229 Re: Ukrajina

Post by daxon »

Ljudi su se jasno opredjelili od početka, po Kijevu ljude legitimišu naoružani civili iz radikalno desnih stranaka, u školama stvaraju Hitlerjugend, a naravno, Europa im aplaudira i hrabri ih.
litlledax

#7230 Re: Ukrajina

Post by litlledax »

General War wrote:

Ja ne znam kojom bojom, kojim podebljanim slovima, kojim odabirom prostijih clanaka i objasnjenja treba tebi objasniti da Rusija i Ukrajina su dvije razlicite zemlje...i ako je rusiji bas toliko zapela ta ukrajina mogla je na isti nacin kao i zapad probati vrbovati opet te NVO klince-palce da pobjedi pro-ruska struja po ko zna koji put nego sto prodajes jeftino Ruske "Ajnslusove" po forumu...Ako su Rusi mogli gledat i Timosenko na vlasti i druge por zapadne vodje prije Janukovica, sta se SADA desilo novo pa da "oslobadjaju vekovna ognjista"...stvarno mislim dosadan si sa nelogicnim opravdavanjem tipicne agresije.
-Rusi su u dva navrata zavrtali plin evropi radi ukrajine...zasto je evropa morala ispastati radi Rusko-Ukrajinske ujdurme.
-Kokosari samo prijete na nacin kako prijeti Rusija, treba EU da placa ukrajinske dugove?
-U prirodnost mjesanja u tudje stvari...to je tipican hegemonizam, sto se ukrajina ne mjesa u ruske stvari?
-Rusi JESU krivi i jednio krivi za AGRESIJU na suverenu zemlju za koju su i potpisali da se slazu da je Krim u Ukrajini a ne u Rusiji. I amerika ima baze u Njemackoj ali zamisli da Americki vojnici izadju na ulici i ladno prisajednine Bajern sa USA.
Nisu ameri toliki fanovi da ce anektirati FC....?
nixon69

#7231 Re: Ukrajina

Post by nixon69 »

daxon wrote:Ljudi su se jasno opredjelili od početka, po Kijevu ljude legitimišu naoružani civili iz radikalno desnih stranaka, u školama stvaraju Hitlerjugend, a naravno, Europa im aplaudira i hrabri ih.
Ista stvar i sa Egiptom,Libijom i Sirijom.
Banda podrzava bandu.
Kretenima je u interesu da aktiviraju treci svjetski rat i u zadnje vrijeme pokusavaju na svim frontovima,ali ono punim gasom.
valensija

#7232 Re: Ukrajina

Post by valensija »

Šogorov: Sve je počelo s Kosovom

IZVOR: BETA

Kosovska Mitrovica -- Šef kancelarije Ruske Federacije u Prištini Andrej Šogorov kaže da je akcija rušenja suvereniteta država počela upravo u Srbiji, na Kosovu.

Image

Govoreći na Filozofskom fakultetu u Kosovskoj Mitrovici, na promociji knjige Jelene Guskove "Kosovo i Metohija - rat i uslovi mira", Šogorov je dodao da je nakon toga usledilo rušenje i drugih država i prisutne podsetio na dogadjaje u Iraku, Iranu, Libiji, Siriji, Avganistanu, Egiptu i u Ukrajini.

"Niko nije svestan i nije shvatio da Rusija ima granice do kojih može da trpi. Zapadne kolege su prešli tu granicu", rekao je Šogorov i istakao da im Rusija to "neće oprostiti".

Šogorov je rekao da se Rusija trudila 25 godina da sa zapadom gradi partnerske odnose ali da je to bilo uzalud i naveo da Rusija više nije spremna na kompromise koji idu na štetu njenih i interesa "slovenske braće".

"Nadam se da im neće pasti na pamet da vode rat. Stav Rusije je principijelan, nećemo menjati stav prema Kosovu", zaključio je Šogorov.

Šogorov je dodao da je bio u Prištini 17. marta na liturgiji posvećenoj žrtvama martovskog nasilja 2004. godine i da ga je bilo stid što sa njim nije bilo nijednog predstavnika zapadnih zemalja, koji ni tada nisu uspeli da zauste to nasilje "niti su imali želju da to učine".
jefferson

#7233 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

@Tijana_NS:
Neistina, i te kako su izvrsili agresiju na suverenu drzavu 1999-te, ignorisuci stavove Rusije i Kine, i to ne samo Amerikanci, nego NATO pakt u celini. Da im je tada poslo za rukom onako kako su zacrtali, nastavili bi istim tempom da rokaju po celom svetu kako im se cefne.
Nesto se ne bunis oko agresije na BiH 1992? Isto tako suverena drzava!
Zezas, cuj Rusi bili protiv? Pa da je resto svijeta pitao Rusiju i dan danas bi bradate spodobe pucale iznad Sarajeva uz vikend ratnike iz Novog Sada i njihovu bracu iz Rusije i Grcke.
Ti mjesas jabuke i kruske. 1999 je Srbija zasluzila ono sto se desilo!
Bodkin

#7234 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

jefferson wrote:@Tijana_NS:
Neistina, i te kako su izvrsili agresiju na suverenu drzavu 1999-te, ignorisuci stavove Rusije i Kine, i to ne samo Amerikanci, nego NATO pakt u celini. Da im je tada poslo za rukom onako kako su zacrtali, nastavili bi istim tempom da rokaju po celom svetu kako im se cefne.
Nesto se ne bunis oko agresije na BiH 1992? Isto tako suverena drzava!
Zezas, cuj Rusi bili protiv? Pa da je resto svijeta pitao Rusiju i dan danas bi bradate spodobe pucale iznad Sarajeva uz vikend ratnike iz Novog Sada i njihovu bracu iz Rusije i Grcke.
Ti mjesas jabuke i kruske. 1999 je Srbija zasluzila ono sto se desilo!
kao i libija, avganistan, irak, koreja, vijetnam, a i sirija i iran samo sto nikako da prodje dovoljno ruku :D
Walther

#7235 Re: Ukrajina

Post by Walther »

Tijana_NS wrote:Neistina, i te kako su izvrsili agresiju na suverenu drzavu 1999-te, ignorisuci stavove Rusije i Kine, i to ne samo Amerikanci, nego NATO pakt u celini. Da im je tada poslo za rukom onako kako su zacrtali, nastavili bi istim tempom da rokaju po celom svetu kako im se cefne.
Ko o cemu, k.... o postenju. Cuj. Neko iz Srbije se usudjuje filozofirati o agresiji na suverenu drzavu. Nakon sto su izvrsili agresiju na HR i BiH. :run: A jos gore je filozofiranju o ignorisanju jer je Srbije ignorisala svaku UN rezoluciju. Zbog jedne je cak osudjena pred sudom.

I tad je bio cilj da ustave progon Albanaca sto je uspjelo 100%, da si zeljeli moglu su rositljati sred Beograda ali fucka se Amerikancima za neke balkanske zabiti.
nixon69

#7236 Re: Ukrajina

Post by nixon69 »

Walther wrote:
Tijana_NS wrote: da si zeljeli moglu su rositljati sred Beograda ali fucka se Amerikancima za neke balkanske zabiti.
Amerima i Europi je bilo u interesu da ukinu komunizam u svom dvoristu a na koji nacin se mi izmedju sebe budemo poklali njih nije briga.Da to nisu tad napravili,danas bi bivsa Yuga bila malo veca ekonomska drzava,ali naravono to kapitalistickim smradovima nije odgovaralo i bilo je sto je bilo.
nixon69

#7237 Re: Ukrajina

Post by nixon69 »

@borras
Slazem se da je politika "jebena",ali ne moramo nikog vrijedjati. :)
Ima tu dosta drustva koje nezna kako je za vrijeme bivse Yuge bilo.
A ima i dosta onih koji neznaju da je prije skolovanje,zdravstvo i sport bilo besplatno.
Sad nesmijes ni prdnuti a da ne platis. :D
Ako prdnes malo jace,odmah kaze: "halo ba sta je to?Nisi platio za zvonimire nego za tihomire". :D
zilog

#7238 Re: Ukrajina

Post by zilog »

Tijana_NS wrote:Neistina, i te kako su izvrsili agresiju na suverenu drzavu 1999-te, ignorisuci stavove Rusije i Kine, i to ne samo Amerikanci, nego NATO pakt u celini. Da im je tada poslo za rukom onako kako su zacrtali, nastavili bi istim tempom da rokaju po celom svetu kako im se cefne.
Tijana duso, da nisi zensko, rekao bih ti da se ne qurcis.

Prije svega, NABIJEM NA NEKU STVAR TU TVOJU SUVERENU DRZAVU OD 1999-TE I PRIJE.

TA DRZAVA JE OSUDJENA ZA NESPRIJECAVANJE GENOCUDA.

Zapamti to VELIKIM SLOVIMA.

Ovima sto ce poceti spominjati PTSP, I VAS ISTO NABIJEM.

Djeco draga, dosli ste na sajt, relativno, normalnih ljudi. Nemojte pretjerivati sa mitologijom. Nas je ovde to krhalo puno vise nego sto mozete zamisliti. Sve sto je bilo, zasluzili ste. I JOS PUNO GORE. Samo, svi znamo, svijet se ne okrece na taj nacin.

JOS JEDNOM, BEZ MITOLOGIJE.
notsure

#7239 Re: Ukrajina

Post by notsure »

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/eu-ocek ... ije-rusiji

Kako god da se dalje budu razvijali "odnosi" Rusija-Ukrajina, meščini da ćemo ostati bez plina?
spreca

#7240 Re: Ukrajina

Post by spreca »

notsure wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/teme/eu-ocek ... ije-rusiji

Kako god da se dalje budu razvijali "odnosi" Rusija-Ukrajina, meščini da ćemo ostati bez plina?
ako se sveto trojstvo dogovori.........cini mi se da se nece moci dogovoriti
Objektivni navijac

#7241 Re: Ukrajina

Post by Objektivni navijac »

spreca wrote:
notsure wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/teme/eu-ocek ... ije-rusiji

ako se sveto trojstvo dogovori.........cini mi se da se nece moci dogovoriti
BiH nece uvesti sankcije Rusiji. BiH ce ostati uz Majku Rusiju :D :D :D
No,onako,mi trebamo biti suzdrzani,uz slicne izgovore kao prilikom dogadjaja na Kosovu. Nasa politicko-etnicka situacija,kao i komplikovano i specificno drustveno uredjenje ( nametnuto od Zapada ),kao i nedostatak centralnih ,drzavnih poluga vlasti ( isto nametnuto od Zapada ) nam ne dozvoljava da se uplicemo u bilo kakve konflikte.
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#7242 Re: Ukrajina

Post by UnscarD »

General War wrote:
Kikibombona wrote: To su ruske metode. Niko ih ne opravdava.

Americke metode su napadi na suverene drzavu pod izmisljenim optuzbama. Ti napadi su uzrukovali stotine hiljada mrtvih i tri puta toliko ranjenih.

Ako mene pitas, 'humanije' je zauzeti Krim bez zrtava nego Irak uz stotine hiljada poginulih i ranjenih.

Jel vama fakat treba crtati da velike sile ne zanima moral i pravda?
Amerikanci Izmislili sto je Irak potusio Kurde?
Nisu izmislili. Samo su se toga sjetili kada im je zatrebalo a dok nije zatrebalo nije bilo ni bitno. Kao sto neko rece gore, krajnje licemjerno. Tada mu je Rumsfeld letio u zagrljaj da ga potapse po ledjima zbog uspijeha u Dezful bitki ...

A o kakvim psihopatama se radi, dovoljno je pogledati Medlin Olbrajt kojoj je ok 500.000 mrtve djece (misli se na posljedice sankcija da ne bude neke zabune).
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#7243 Re: Ukrajina

Post by JoseMujica »

sad če Birać na Mičin prdež radit
Objektivni navijac

#7244 Re: Ukrajina

Kikibombona wrote:
General War wrote:Ja ne znam kojom bojom, kojim podebljanim slovima, kojim odabirom prostijih clanaka i objasnjenja treba tebi objasniti da Rusija i Ukrajina su dvije razlicite zemlje...i ako je rusiji bas toliko zapela ta ukrajina mogla je na isti nacin kao i zapad probati vrbovati opet te NVO klince-palce da pobjedi pro-ruska struja po ko zna koji put nego sto prodajes jeftino Ruske "Ajnslusove" po forumu...Ako su Rusi mogli gledat i Timosenko na vlasti i druge por zapadne vodje prije Janukovica, sta se SADA desilo novo pa da "oslobadjaju vekovna ognjista"...stvarno mislim dosadan si sa nelogicnim opravdavanjem tipicne agresije.
To su ruske metode. Niko ih ne opravdava.

Americke metode su napadi na suverene drzavu pod izmisljenim optuzbama. Ti napadi su uzrukovali stotine hiljada mrtvih i tri puta toliko ranjenih.

Ako mene pitas, 'humanije' je zauzeti Krim bez zrtava nego Irak uz stotine hiljada poginulih i ranjenih.

Ne mogu se sjetiti da sam odavno vidio nesto pravednije i moralnije od vracanja Krima ,svojoj domovini Rusiji. Pa Rusi su dali kroz istoriju barem milion zivota za Krim i sada nije pravedno i moralno da Krim bude u Rusiji :? Uz svo odusevljenje Krimljana tim potezom i opste slavlje 'okupiranih' .
Rusija ce uloziti vise para u Krim nego sto je ulozila u Ceceniju.
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusij ... /140320020
Krimljanima je pala kasika u med. Odvojili su se od propale i nemirne Ukrajine,vratili su svoju zemlju.
Gojeni H

#7245 Re: Ukrajina

Post by Gojeni H »

Majcica Rusija mnogima ne izlazi iz glave. Jake su to emocije.

Rusija ima pravo na Krim kao i Srbi na Focu. Ubistva, silovanja, raseljavanja domicilnog stanovnistva ... i naravno ide ono "mi smo svoje kosti ostavili za slobodu ovog komada zemlje".
Objektivni navijac

#7246 Re: Ukrajina

Gojeni H wrote:Majcica Rusija mnogima ne izlazi iz glave. Jake su to emocije.

Rusija ima pravo na Krim kao i Srbi na Focu. Ubistva, silovanja, raseljavanja domicilnog stanovnistva ... i naravno ide ono "mi smo svoje kosti ostavili za slobodu ovog komada zemlje".
Kolega forumas je vjerovatno htio reci kao Srbija na Focu . Srbija a ne Srbi,jer kao sto Srbija nema prava na Focu,isto tako Srbi imaju,jer zive tamo,od stoljeca sedmoga :D
Osim toga Rusi su domicilno stanovnistvo Krima,od stoljeca sedmoga :D
Gojeni H

#7247 Re: Ukrajina

Post by Gojeni H »

Objektivni navijac wrote:

Kolega forumas je vjerovatno htio reci kao Srbija na Focu . Srbija a ne Srbi,jer kao sto Srbija nema prava na Focu,isto tako Srbi imaju,jer zive tamo,od stoljeca sedmoga :D
Pa kad je Nuh a.s. izasao iz barke nakon potopa za njim su namah dosli Rusi i Srbi.
Zar se domicilnost moze dovesti u pitanje? Raseljavanje Tatara je naravno "dovodjenje pravde".
wyoming

#7248 Re: Ukrajina

Post by wyoming »

UnscarD wrote:
General War wrote:
Kikibombona wrote: To su ruske metode. Niko ih ne opravdava.

Amerikanci Izmislili sto je Irak potusio Kurde?
Nisu izmislili. Samo su se toga sjetili kada im je zatrebalo a dok nije zatrebalo nije bilo ni bitno. Kao sto neko rece gore, krajnje licemjerno. Tada mu je Rumsfeld letio u zagrljaj da ga potapse po ledjima zbog uspijeha u Dezful bitki ...

A o kakvim psihopatama se radi, dovoljno je pogledati Medlin Olbrajt kojoj je ok 500.000 mrtve djece (misli se na posljedice sankcija da ne bude neke zabune).

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

u tome je sva poenta.
no_mani=no_fjučr

#7249 Re: Ukrajina

Post by no_mani=no_fjučr »

Gojeni H wrote:
Objektivni navijac wrote:

Pa kad je Nuh a.s. izasao iz barke nakon potopa za njim su namah dosli Rusi i Srbi.
Zar se domicilnost moze dovesti u pitanje? Raseljavanje Tatara je naravno "dovodjenje pravde".
Kako ti znas da je barka potonula, da ona nije bila poletjela? Dokaži?
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#7250 Re: Ukrajina

Post by anthraxQ »

Mislim, hajde realno da razmisljamo.

Kako je Kosovo moglo ostati u Srbiji? Pa tamo je 2 miliona albanaca, zamislite srbijanski parlament tada, ustroj zemlje.

Sta bi srbi sa 2 miliona zestoko neprijateljskih albanaca?

Kosovo se moralo nekako odvojiti od Srbije. Da li nezavisno ili autonomno, ne znam, i iskreno ni sama nezavisnost Kosova me ne fascinira.

Nije nista pocelo sa Kosovom, pocelo je u Ceceniji npr, u Bosni ...
Post Reply