nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#7226 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
bio danas radar i iz pravca grada prema ilidzi na skretanju u pijacnu ulicu prije semafora energoinvest
-
Naslovnica
#7227 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Postalo dosadno voziti se po Sarajevu.
Niko ne gasa, ne divlja, ne uvaljuje se iz izlivnih traka, ništa kroz crveno, baš sumorno...
Odem 'do grada' i vratim se, niti sam kome hebo majku, niti se ko meni sestre sjetio...pritisak normala, 120/80.

Niko ne gasa, ne divlja, ne uvaljuje se iz izlivnih traka, ništa kroz crveno, baš sumorno...
Odem 'do grada' i vratim se, niti sam kome hebo majku, niti se ko meni sestre sjetio...pritisak normala, 120/80.
- bitanga_sa_otesa
#7228 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ja sam primjetio da sad voze 30 glavnom :smajlikojiudarauzid:
-
zdruzdjo
#7229 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Pravo bezveze. dosadno do bola.Naslovnica wrote:Postalo dosadno voziti se po Sarajevu.
Sinoc vozim iz grada do ch vile, ma nista. Isto vozic iz lakoviceve pjesme: Sad ulicom tako juri ta čudna kolona......
Sve gledam hocu li koga vidjeti pa da kazem "e veed' onoga.....". Ali nista.
Sto kazu u TLN: da li je to nada konacno zakucala i na nasa vrata.
Cisto sumnjam ali eto.
- kloniran
#7230 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sto rece bitanga veceras vozim iza jednog cunera pici lik citavih 40 km/h kroz grad iako guzve ni na mapi i onda ga sirotan moradoh obići, dosadan biozdruzdjo wrote:Pravo bezveze. dosadno do bola.Naslovnica wrote:Postalo dosadno voziti se po Sarajevu.
Sinoc vozim iz grada do ch vile, ma nista. Isto vozic iz lakoviceve pjesme: Sad ulicom tako juri ta čudna kolona......
Sve gledam hocu li koga vidjeti pa da kazem "e veed' onoga.....". Ali nista.
Sto kazu u TLN: da li je to nada konacno zakucala i na nasa vrata.
Cisto sumnjam ali eto.
- bitanga_sa_otesa
#7231 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
prpa guzici da ih ne zaustavi policija pa sad sve po ps-u 
- O'zone
- Globalni moderator
#7232 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Ne znam Boga mi za Vas ali ja sam jučer jbvo majku kroz majku. Ubacivanja, prestrojavanja bez žmigavaca, pješaci koji se kreću kud ne treba.....danas isto, malo manje nego jučer ali prisutno
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#7233 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
I ja viđam opet tih papaka, ubacivanja i tako te "mangupske" fore, al da je manje, jes.
- kloniran
#7234 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
To ti je zato sto si vozio ujutro
To je vec standardno i haman nemoguce smiriti i sankcionisati
To je vec standardno i haman nemoguce smiriti i sankcionisati
-
preludezalude
#7235 Re: RE: Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Nesto si nabrojao od 1 do 8 a uopste se ne vidi sta si citirao ili si izmislio.Bakir1 wrote:preludezalude wrote:Jednostavno, nije definisano sta je to pojam "prekomjerna buka" niti su odredjene mjerne granice.1. bicikle s motorom koji razvijaju maksimalnu brzinu
do 25 km/h - 66 dB(A);
2. bicikle s motorom koji razvijaju maksimalnu brzinu
preko 25 km/h - 71 dB(A);
3. lahke motocikle ~ija je radna zapremina do 80 cm³ -
75 dB(A);
4. motocikle ~ija je radna zapremina u dijapazonu
80-175 cm³ - 77 dB(A);
5. motocikle ~ija je radna zapremina 175 cm³ - 80
dB(A);
b) za motorna vozila na tri to~ka - 85 dB(A);
c) za motorna vozila sa 4 i vi{e to~kova i to za:
1. putni~ka i kombinovana vozila - 74 dB(A);
2. autobuse ~ija je snaga motora do 150 kW - 78
dB(A)
3. autobuse ~ija je snaga motora preko 150 kW - 80
dB(A)
4. putni~ka i kombinirana vozila ukupne dozvoljene
mase do 2 t - 76 dB(A)
5. putni~ka i kombinirana vozila ukupne dozvoljene
mase u dijapazonu 2-3,5 t - 77 dB(A)
6. teretna vozila ~ija je snaga motora do 75 kW - 77
dB(A)
7. teretna vozila ~ija je snaga motora u dijapazonu
75-150 kW - 78 dB(A)
8. teretna vozila ~ija je snaga motora preko 150 kW -
80 dB(A)Na stanici za tehnički pregled vozila su obavezni uređaji, shodno Pravilniku o tehničkim pregledima vozila (SG BiH br. 13/07, 72/07, 74/08, 3/09, 76/09 i 29/11) i Pravilniku o uslovima rada, organizacionim i drugim uslovima za rad stanica za tehnički pregled vozila (SN F BiH br. 51/06 i 11/09):
e) fonometar za mjerenje buke vozila i jačine zvuka sirene vozila,
Sto se tice fonometra...ja ga jos ne vidjeh na tehnickom pregledu. Ali ja se slazem sa tim da postoji na stanici za TB i to sam vec pomenuo. Ali da policajac procjenjuje bez mjernog uredjaja i kaznjava je totalna glupost. Poslati na VTB je ok radi sumnje u tehnicku neispravnost vozila tj ako proizvodi prekomjernu buku.
- Bakir1
#7236 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Milja maraka da vidis jesam li izmislio 
-
Naslovnica
#7237 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Što se pješaka, 75% ne jebe ni semafor, ni zebru, sve kao da je odlijepilo, gleda ili sebi u cipele ili u nebo, niko da pogleda lijevo ili desno, retardi slušalice u oba uha i teže nečemu što nikada biti neće, lud narod sestrem.O'zone wrote:Ne znam Boga mi za Vas ali ja sam jučer jbvo majku kroz majku. Ubacivanja, prestrojavanja bez žmigavaca, pješaci koji se kreću kud ne treba.....danas isto, malo manje nego jučer ali prisutno
-
preludezalude
#7238 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bez zajebancije. Koji je pravilnik i koji clan i kako se mjeri ova buka? Nije isto na stangasu ili punom gasu.Bakir1 wrote:Milja maraka da vidis jesam li izmislio
- Bakir1
#7239 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Gdje ima izmisljati pravilnike i taksativno clanove?
Dobar ti?
Dobar ti?
-
mirzet87sa
#7240 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Na koliko rpm se mjeri buka? A sta je s autima koji u leru ne mogu preko 2000-3000 rpm, kako njih mjeriti? Ja sam s predproslim autom bio na vanrednom tehnickom. Drot odokativno ocjenio da je preglasno, ja da nije. Posla me na pregled, ljudi provjerili nije glasno. Njemu muka, dobacuje a kocnice?
nema od toga nista, fataju i peglaju ove s dvicicama i odrezanim katalizatorima ondnoso straight pipe instalacijom
-
zdruzdjo
#7241 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Zato sto neko mora taj tehnicki platiti a u tom slucaju nisi bio timirzet87sa wrote:Na koliko rpm se mjeri buka? A sta je s autima koji u leru ne mogu preko 2000-3000 rpm, kako njih mjeriti? Ja sam s predproslim autom bio na vanrednom tehnickom. Drot odokativno ocjenio da je preglasno, ja da nije. Posla me na pregled, ljudi provjerili nije glasno. Njemu muka, dobacuje a kocnice?nema od toga nista, fataju i peglaju ove s dvicicama i odrezanim katalizatorima ondnoso straight pipe instalacijom
- amar1994
-
preludezalude
#7243 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Bakir bi trebao biti jako dobro upoznat kako se na tehnickom pregledu mjeri nivo buke koju proizvodi automobil ali ocito taj podatak presucuje. Evo ja cu reci sta pise u pravilniku stanice za tehnicki pregled pa da ubuduce ne bude zabune. Nivo buke koju vozilo proizvodi se mjeri "u mirovanju vozila s upaljenim motorom". I to je sve. Znaci opet neka nedorecenost koja moze da se tumaci na vise nacina. Da li to znaci da se mjeri na stangasu? Zasto onda tako ne pise? Da li to znaci da se mjeri kroz citav raspon obrtaja? Zasto onda tako ne pise?
Znaci opet nesto sto bas i nije 100% primjenjivo u praksi. Zato se i ne mjeri nivo buke na TB.
Znaci opet nesto sto bas i nije 100% primjenjivo u praksi. Zato se i ne mjeri nivo buke na TB.
- Bakir1
#7244 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sta pise maximalan nivo buke
Nemoj dalje elaborirati majke ti
Nemoj dalje elaborirati majke ti
-
MAN-lion's coach
#7245 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
....
Last edited by MAN-lion's coach on 12/01/2017 00:55, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#7246 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Jbg, meni su nesto trazili da dodam gas na 2500 obrtaja, pa onda da dam naglo gaspreludezalude wrote:Bakir bi trebao biti jako dobro upoznat kako se na tehnickom pregledu mjeri nivo buke koju proizvodi automobil ali ocito taj podatak presucuje. Evo ja cu reci sta pise u pravilniku stanice za tehnicki pregled pa da ubuduce ne bude zabune. Nivo buke koju vozilo proizvodi se mjeri "u mirovanju vozila s upaljenim motorom". I to je sve. Znaci opet neka nedorecenost koja moze da se tumaci na vise nacina. Da li to znaci da se mjeri na stangasu? Zasto onda tako ne pise? Da li to znaci da se mjeri kroz citav raspon obrtaja? Zasto onda tako ne pise?
- O'zone
- Globalni moderator
#7247 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Prošao od Grbavice do Hrasnice sporednom trolejbuskom trasom pa Kasindolskom i Butmirskom i niti jednu patrolu nisam vidio.
Još fino pripremio dokumente da budu na gotovs
jer mi sinoć kolegica kaže da ih je na ruti Marijin dvor - Alipašino - Marijin dvor, šest patrola zaustavilo

s mob'tela
Još fino pripremio dokumente da budu na gotovs
s mob'tela
- vješalica
#7248 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
ima i škoda crvena kod grasa večeras
standardno kod džamije na čengić vili itd...
izgleda samo na ovoj glavnoj udarnoj saobračajnici
standardno kod džamije na čengić vili itd...
izgleda samo na ovoj glavnoj udarnoj saobračajnici
- bitanga_sa_otesa
#7249 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
zauzeti su racijom na bp c vila ,sve su cunere skupili tamo i popisujuO'zone wrote:Prošao od Grbavice do Hrasnice sporednom trolejbuskom trasom pa Kasindolskom i Butmirskom i niti jednu patrolu nisam vidio.
Još fino pripremio dokumente da budu na gotovsjer mi sinoć kolegica kaže da ih je na ruti Marijin dvor - Alipašino - Marijin dvor, šest patrola zaustavilo
![]()
s mob'tela
- O'zone
- Globalni moderator
#7250 Re: nasi nazovi trkaci oni koji ugrozavaju zivote i saobracaj
Sedam jednim udarcembitanga_sa_otesa wrote:zauzeti su racijom na bp c vila ,sve su cunere skupili tamo i popisujuO'zone wrote:Prošao od Grbavice do Hrasnice sporednom trolejbuskom trasom pa Kasindolskom i Butmirskom i niti jednu patrolu nisam vidio.
Još fino pripremio dokumente da budu na gotovsjer mi sinoć kolegica kaže da ih je na ruti Marijin dvor - Alipašino - Marijin dvor, šest patrola zaustavilo
![]()
s mob'tela