Demokratska fronta Željko Komšić

Post Reply
It_is_a_Leclerc

#7226 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by It_is_a_Leclerc »

ultima_palabra wrote:Na temi svake političke stranke sigurno ima rečenica: Ako znate da je neko kriminalac, prijavite ga policiji/sudu/SIPI... Najčudnije je što ga DF-ovci koriste za tuđeg, a ne za svog lidera :-?
Ako ti imaš dokaz da je Komšić kriminalac, ti imaš zakonom utvrđenu obavezu da ga prijaviš, i ja se radujem što ćeš ti to (ako ćeš) učiniti. Nemam iluzije o tome da se politikom bave sveci. Međutim, odbijam orkestriranu kampanju demoniziranja Fahrudina Radončića koja je rezultirala sa 0 (slovom: nula) sudskih epiloga.
Havatar

#7227 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

It_is_a_Leclerc wrote:
Vasco da Gama wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ko god smatra da je Fahrudin Radončić kriminalac ima zakonsku obavezu da sutra u 8h, ista saznanja preda tužilaštvu BiH. Ako vam se, pak, saznanja zasnivaju na tome da "ne može pošten čovjek napraviti onoliku zgradurinu" i pisanju Slobodne (Herceg)-Bosne, onda ništa.

haha, nema dokaza pa zato fahro nije kriminalac... pa fbi nije mogla dokazat al caponu da je kriminalac nego su mu spakovali utaju poreza, a da se neko usudi tuzit fahru za kriminal pred ovako "nezavisnim" sudovima...
Nema tu tužbe, već građanske odgovornosti i zakonske obaveze da prijaviš kriminalca u svojoj blizini, ako imaš dokaza. To ti je kao da dođeš u posjed snimka u kome neko ubija nekog drugog, i premišljaš se da li ćeš ili nećeš isti predati tužilaštvu.

However, ja i dalje tvrdim da dokaza nema. Da ima davno bi Radončiić bio iza rešetaka.
Da ima najbolji je dokaz sto radi tacno onako kako mu se kaze i sto je najdrazi politicar stranih diplomata. Da nema dokaza nikako ne bi mogli da ga natjeraju da radi sve sto moze da bi pogorsao polozaj Bosnjaka i ne bi se trudio da unisti svaku instituciju i organizaciju koja radi na tome da se stanje Bosnjaka poboljsa niti bi dopustao formiranje cetnickih formacija i njihovo marsiranje po Bosni.
ultima_palabra

#7228 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

It_is_a_Leclerc wrote:
ultima_palabra wrote:Na temi svake političke stranke sigurno ima rečenica: Ako znate da je neko kriminalac, prijavite ga policiji/sudu/SIPI... Najčudnije je što ga DF-ovci koriste za tuđeg, a ne za svog lidera :-?
Ako ti imaš dokaz da je Komšić kriminalac, ti imaš zakonom utvrđenu obavezu da ga prijaviš, i ja se radujem što ćeš ti to (ako ćeš) učiniti. Nemam iluzije o tome da se politikom bave sveci. Međutim, odbijam orkestriranu kampanju demoniziranja Fahrudina Radončića koja je rezultirala sa 0 (slovom: nula) sudskih epiloga.
Na drugim temama se ne libiš druge političare nazvati kriminalcima bez sudskih presuda... ko je bolan kod nas presuđen za privredni kriminal, ja mislim da je Alemko jedini slučaj u ovih 20 godina :lol: Da li je Nedžad Branković po tebi kriminalac?

Ono što se zna jeste da je radio sa Keljmendijem (vozio njegov džip) i sa Gašijem (ovaj ga oslovljava kao novinar). Zna se i da je mutikaša i prelivoda koji svaku javnu osobu popljuvao pa kasnije polizao. Poslodavac je užasan, u Avazu ima možda i najviše mobbinga od većih firmi u BiH. Dosta ozbiljnih ljudi ga je povezivalo sa KOS-om, ali eto ne moramo ići tim putem...
Styling

#7229 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

pezzar wrote:Osovina: Komšić - Radončić - Raguž - Čavić?

Umjesto dosadašnje Lagumdžija - Tihić - Čović - Dodik?
Kolika je kvota na jedne a kolika na druge.?
k1ks

#7230 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by k1ks »

fortitudo wrote:gradjani bih treba da podrze DF iz razloga sto je to nakon stranke za BIH drugi pozitivni pokusaj da se ispred nacionalnog stavi gradjanski prefix.mnogo je pozitivniji DF jer na celu ima postenog covjeka,koji voli bih,nije nacionalno I vjerski opterecen I najvaznije nije pljakao ovu napacenu zemlju.
svi politicari I mnogi tzv biznismeni su sve zaradili pljackajuci narodno.sa platama koje politicari imaju mozda bi uspjeli otplatiti stan za 20 godina.
bih je zemlja u kojoj je na vlasti mafija koja drzi sudstvo pod kontrolom/tuzilastva dizu optuzbe ali sudovi ne kaznjavaju

/circus sa covicem,dodikom,lagumdjijom a o radoncicu da I ne govorim,njaga ne smiju ni optuziti.
pred bosnom su crni dani jer politicari ne misle na narod nego samo na sebe I samo dovodjem novih postenih ljudi /a ne glasanjem uvijek za iste lopove/moze doci do promijena
Komsic je mogao uspjeti samo da je pametnije krenuo sa osnivanjem stranke.
Prva greska po meni je ulazak Hanke Vajzovic u DF. Isto tako osnivanje DF na opcinskim nivoima je namjesteno bilo da se djeca od elite postave kao osnivaci,tako da dosta mladih pametnih ljudi nemaju sta radit pored ovih. Par njih je okupilo svoje prijatelje koji veze nemaju i postavili ih na celo mjesnog odbora kako bi njih izabrali. Vec na ovom nivou su pocele malverzacije i namjestaljke (poznajem cijelu ekipu).
Komsic je trebao u startu da kaze da li su ljevicari ili desnicari,sa kim bi usli u koaliciju a sa kim ne. Gradjani traze nesto novo a to se nece desit ako oni udju u koaliciju sa SDA,SBIH,SDP,SBB. Rano kalkulisanje sa kim bi mogao biti na vlasti i da se nekom ne zamjeri je pogresna politika i nesto sto je vec vidjeno kod nas.
Upuceno tebi jer vidim da je razlog tvog dolaska na forum promovisanje DF.
vatrogasac

#7231 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by vatrogasac »

Styling wrote:
pezzar wrote:Osovina: Komšić - Radončić - Raguž - Čavić?

Umjesto dosadašnje Lagumdžija - Tihić - Čović - Dodik?
Kolika je kvota na jedne a kolika na druge.?
Teško...Raguž pravi koalicuju narodnjačkih stranaka (HDZ BiH, HDZ 1990, PDP i SDA). Kako će ta koalicija funkcionisati stvar je dogovora koji će početi poslije Nove godine. Sponzori ovoga su vani.
Plivac

#7232 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Plivac »

It_is_a_Leclerc wrote:
Vasco da Gama wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Ko god smatra da je Fahrudin Radončić kriminalac ima zakonsku obavezu da sutra u 8h, ista saznanja preda tužilaštvu BiH. Ako vam se, pak, saznanja zasnivaju na tome da "ne može pošten čovjek napraviti onoliku zgradurinu" i pisanju Slobodne (Herceg)-Bosne, onda ništa.

haha, nema dokaza pa zato fahro nije kriminalac... pa fbi nije mogla dokazat al caponu da je kriminalac nego su mu spakovali utaju poreza, a da se neko usudi tuzit fahru za kriminal pred ovako "nezavisnim" sudovima...
Nema tu tužbe, već građanske odgovornosti i zakonske obaveze da prijaviš kriminalca u svojoj blizini, ako imaš dokaza. To ti je kao da dođeš u posjed snimka u kome neko ubija nekog drugog, i premišljaš se da li ćeš ili nećeš isti predati tužilaštvu.

However, ja i dalje tvrdim da dokaza nema. Da ima davno bi Radončiić bio iza rešetaka.
Dokaza trenutno nema. Kad bude potreba, naci ce se, kao sto su se nasli i za sve druge prije njega...i u BiH a i sire...
tako da... :wink:
It_is_a_Leclerc

#7233 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Havatar wrote: Da ima najbolji je dokaz sto radi tacno onako kako mu se kaze i sto je najdrazi politicar stranih diplomata. Da nema dokaza nikako ne bi mogli da ga natjeraju da radi sve sto moze da bi pogorsao polozaj Bosnjaka i ne bi se trudio da unisti svaku instituciju i organizaciju koja radi na tome da se stanje Bosnjaka poboljsa niti bi dopustao formiranje cetnickih formacija i njihovo marsiranje po Bosni.
Da je raditi po diktatu stranih diplomata krivično djelo, ne bi postojao slobodan političar u BiH.
Šta on to radi da pogorša položaj Bošnjaka ? Ako sam dobro upratio, SDP je taj koji svesrdno gura zakon kojim se piša na glave povratnika.
Koju to instituciju on uništava ? Ako misliš na onu Cerićevu penzionersku zajebanciju, skoncentriši se.
Četničke formacije..Hmm... Vrlo je neobično da su se iste dešavale i dok je ministar sigurnosti bio, npr. Sadik Ahmetović iz Srebrenice. Možda zato što nema zakona kojim bi zabranili njihovo djelovanje :?
It_is_a_Leclerc

#7234 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

ultima_palabra wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Na drugim temama se ne libiš druge političare nazvati kriminalcima bez sudskih presuda... ko je bolan kod nas presuđen za privredni kriminal, ja mislim da je Alemko jedini slučaj u ovih 20 godina :lol: Da li je Nedžad Branković po tebi kriminalac?

Ono što se zna jeste da je radio sa Keljmendijem (vozio njegov džip) i sa Gašijem (ovaj ga oslovljava kao novinar). Zna se i da je mutikaša i prelivoda koji svaku javnu osobu popljuvao pa kasnije polizao. Poslodavac je užasan, u Avazu ima možda i najviše mobbinga od većih firmi u BiH. Dosta ozbiljnih ljudi ga je povezivalo sa KOS-om, ali eto ne moramo ići tim putem...
Kriminalcima nazivam osobe koje su trenutno u sudskim procesima, jer na to imam pravo po principu da niko nije ni kriv ni nevin dok se to sudski ne potvrdi. Za mene Branković jeste kriminalac, sve dok me Sud ne demantira. Isto važi i za Čovića, Budimira...

Ne moraš ti meni dokazivati da je kriminalac. Sve to što si napisao, zajedno sa dokumentacijom, predaj tužilaštvu, a oni neka odluče je li to dovoljno da se započne sudski proces protiv Radončića.

Nije on meni omiljeni političar, ali mi je strašno da nijedan političar u BiH niti politička stranka nisu izloženi jednoj orkestriranoj kampanji napada i optužbi koje nemaju uporišta - nigdje.
JThomas

#7235 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

ne kaže tako princip, već da je svako nevin dok sud pravosnažno ne kaže da je kriv. al' ti samo guraj kako ti odgovara, k'o i na svakoj drugoj temi.

znači ako ćemo biti legalisti - privrednog kriminala u državi i nema, na nivou je statističke greške, svi su nevini. a čović je najneviniji jer ima kolekciju oslobađajućih... :lol:
Havatar

#7236 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Havatar »

It_is_a_Leclerc wrote:
Havatar wrote: Da ima najbolji je dokaz sto radi tacno onako kako mu se kaze i sto je najdrazi politicar stranih diplomata. Da nema dokaza nikako ne bi mogli da ga natjeraju da radi sve sto moze da bi pogorsao polozaj Bosnjaka i ne bi se trudio da unisti svaku instituciju i organizaciju koja radi na tome da se stanje Bosnjaka poboljsa niti bi dopustao formiranje cetnickih formacija i njihovo marsiranje po Bosni.
Da je raditi po diktatu stranih diplomata krivično djelo, ne bi postojao slobodan političar u BiH.
Šta on to radi da pogorša položaj Bošnjaka ? Ako sam dobro upratio, SDP je taj koji svesrdno gura zakon kojim se piša na glave povratnika.
Koju to instituciju on uništava ? Ako misliš na onu Cerićevu penzionersku zajebanciju, skoncentriši se.
Četničke formacije..Hmm... Vrlo je neobično da su se iste dešavale i dok je ministar sigurnosti bio, npr. Sadik Ahmetović iz Srebrenice. Možda zato što nema zakona kojim bi zabranili njihovo djelovanje :?
Ti si rekao da ima dokaza on bi zavrsio u zatvoru a ja sam ti objasnio da je on mnogo korisniji u politici sa svim tim dokazima koje imaju protiv njega i da je to razlog zbog cega je omiljeni politicar stranih ambasadora ( uglavnom oih iz zapadne i srednje Evrope) . Sto se tice koju organizaciju i instituciju napada on i licno i preko njegovih medija napada i Islamsku zajednicu i sve organizacije koje se bore za bosnjacke interese i tu mislim na sve organizacije koje govore o onim problemima i opasnostima koji postoje a koje se drugi trude da sakriju . Cetnicke formacije su i ranije postojale ali je u vrijeme dok je on bio ministar sigurnosti doslo do porasta takvih formacija i do omasovljenja svake od tih formacija a on ih nijednom nije istakao kao problem nego je pokasao da preuvelica opasnost od vehabija i da prikaze Bosnu i Bosnjake kao opasnost za Evropu a to je direktan rad za velikosrpske ciljeve posto oni pokusavaju preko te retorike da opravdaju i ono sto su radili u proslom ratu i ono sto rade sada u RS i da opravdaju teznje za otcjepljenjem RS i jedno je kada to pricaju srpski politicari ali kada to prica neki "bosnjacki" politicar i to ministar sigurnosti onda vec moze veoma negativno da utice na Bosnjake i time direktno pomaze srpskim politicarima u njihovom lobiranju da zapadne zemlje promijene politiku prema Bosni i Bosnjacima i da dozvole Srbiji da bude partner u "borbi protiv terorizma " a sta to znaci najbolje se vvidjelo 90-tih .
webby-x

#7237 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

It_is_a_Leclerc wrote:Kriminalcima nazivam osobe koje su trenutno u sudskim procesima, jer na to imam pravo po principu da niko nije ni kriv ni nevin dok se to sudski ne potvrdi.
Je li to neki komunistički princip?
Čovjek je valjda nevin dok se ne dokaže suprotno!?
Na stranu te budalaštine o presudama.
Ako gledamo presude onda su u BiH sve pošteni političari.
It_is_a_Leclerc

#7238 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

webby-x wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Kriminalcima nazivam osobe koje su trenutno u sudskim procesima, jer na to imam pravo po principu da niko nije ni kriv ni nevin dok se to sudski ne potvrdi.
Ako se tebi sudi, to znači da postoje osnovi sumnje da si kriminalac i moje je pravo da te smatram takvim do donošenje presude. Ako sud utvrdi da nisi kriminalac, ni ja to više neću misliti.

Neka su pošteni. Ja sam legalista i poštujem pravo i pravdu.
It_is_a_Leclerc

#7239 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

JThomas wrote:ne kaže tako princip, već da je svako nevin dok sud pravosnažno ne kaže da je kriv. al' ti samo guraj kako ti odgovara, k'o i na svakoj drugoj temi.

znači ako ćemo biti legalisti - privrednog kriminala u državi i nema, na nivou je statističke greške, svi su nevini. a čović je najneviniji jer ima kolekciju oslobađajućih... :lol:
Bit ćemo legalisti. ;)

Objasnio sam za princip u prethodnom postu. I naravno da ću gurati ono šta meni odgovara. Da ne bih možda gurao ono što tebi odgovara ?
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#7240 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

webby-x wrote:
Ne vidim po čemu je to sinonim sa komunizmom ? Nije valjda samo Višinski oličenje komunizma ?
webby-x

#7241 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

It_is_a_Leclerc wrote:Ako se tebi sudi, to znači da postoje osnovi sumnje da si kriminalac i moje je pravo da te smatram takvim do donošenje presude.
Dakle, BiH je toliko uređena država da nema nikakve
sumnje u pravosuđe? Ne može biti korumpiran tužilac,
politička optužnica i slično?

:D

I što kada oslobode toga koga si ti smatrao kriminalcem?
Više nije po tebi kriminalac ili što?
It_is_a_Leclerc wrote:Ja sam legalista i poštujem pravo i pravdu.
Nemaš ti pojma ni što je pravo i pravda.
sabina1

#7242 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

-LIBERO- wrote: U sustini, DF je bitno postici da budu barem izravnati sa SDA. DF ima ubjedljivo najveci i najsiri koalicioni kapital i potencijal. Uvjeren sam da SDA i SDP nece u bilo sta sto je slicno koaliciji :D , tako da DF sa solidnim rezultatom (par posto gore-dole od SDA) i uz SBB pa koliko god da Fahro uzme glasova (uzet ce barem 70 000)..uz HDZ1990 i jos par manjih satelita, mogu imati vlast u federaciji.
Daleko je jos do izbora, svasta se moze izdesavati, ali tesko da moze biti drugacije od ovoga kako se moze procitati izmedju redova, vec sada.
Uh libero , bilo bi to sjajno ako bi DF bio egal sa SDA , to bi zbilja bilo sjajno.
:thumbup:
Bez HDZ-ova se nažalost ne može jer bosanskohercegovački Hrvati su jedini evropski narod koji nema političku opoziciju :sad:
Last edited by sabina1 on 23/12/2013 21:17, edited 1 time in total.
webby-x

#7243 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

tvsabina wrote:Ne vidim po čemu je to sinonim sa komunizmom ?
Pa dobro, to je bila odlika komunističkih sudova.
Proglase te krivim pa ti dokazuj da nisi.
ultima_palabra

#7244 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by ultima_palabra »

It_is_a_Leclerc wrote:
Kriminalcima nazivam osobe koje su trenutno u sudskim procesima, jer na to imam pravo po principu da niko nije ni kriv ni nevin dok se to sudski ne potvrdi. Za mene Branković jeste kriminalac, sve dok me Sud ne demantira. Isto važi i za Čovića, Budimira...

Ne moraš ti meni dokazivati da je kriminalac. Sve to što si napisao, zajedno sa dokumentacijom, predaj tužilaštvu, a oni neka odluče je li to dovoljno da se započne sudski proces protiv Radončića.

Nije on meni omiljeni političar, ali mi je strašno da nijedan političar u BiH niti politička stranka nisu izloženi jednoj orkestriranoj kampanji napada i optužbi koje nemaju uporišta - nigdje.
Odnosno kriminalac je onaj za koga ti to misliš, nebitno šta sud kaže :lol: Daj malo realnije, na par tema ispravno rezonuješ iako si očigledno mlad...

Pravni sistem koji ne može osuditi Čovića, Bičakčića, Brankovića iz nekoliko desetina pokušaja ne zaslužuje moje povjerenje.

Što se tiče orkestirane kampanje i hajke, preporučujem da otvoriš bilo koji broj Avaza u zadnjih 15 godina i vidjećeš odličan primjer toga ;-)
It_is_a_Leclerc

#7245 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Havatar wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Ti si rekao da ima dokaza on bi zavrsio u zatvoru a ja sam ti objasnio da je on mnogo korisniji u politici sa svim tim dokazima koje imaju protiv njega i da je to razlog zbog cega je omiljeni politicar stranih ambasadora ( uglavnom oih iz zapadne i srednje Evrope) . Sto se tice koju organizaciju i instituciju napada on i licno i preko njegovih medija napada i Islamsku zajednicu i sve organizacije koje se bore za bosnjacke interese i tu mislim na sve organizacije koje govore o onim problemima i opasnostima koji postoje a koje se drugi trude da sakriju . Cetnicke formacije su i ranije postojale ali je u vrijeme dok je on bio ministar sigurnosti doslo do porasta takvih formacija i do omasovljenja svake od tih formacija a on ih nijednom nije istakao kao problem nego je pokasao da preuvelica opasnost od vehabija i da prikaze Bosnu i Bosnjake kao opasnost za Evropu a to je direktan rad za velikosrpske ciljeve posto oni pokusavaju preko te retorike da opravdaju i ono sto su radili u proslom ratu i ono sto rade sada u RS i da opravdaju teznje za otcjepljenjem RS i jedno je kada to pricaju srpski politicari ali kada to prica neki "bosnjacki" politicar i to ministar sigurnosti onda vec moze veoma negativno da utice na Bosnjake i time direktno pomaze srpskim politicarima u njihovom lobiranju da zapadne zemlje promijene politiku prema Bosni i Bosnjacima i da dozvole Srbiji da bude partner u "borbi protiv terorizma " a sta to znaci najbolje se vvidjelo 90-tih .
Nije tačno da napada Islamsku zajednicu. On i Cerić su imali neki erotično-politički odnos koji je prolazio uspone i padove. Da Radončić nema ništa protiv islamske zajednice se vidi na primjeru dolaska Huseina ef. Kavazovića za reis-l-ulemu.
Nadalje, nije tačno da je došlo do omasovljavanja četničkog pokreta. To je toliko neosnovano i nepotvrđeno, a i da jest, to, ponovio bih, nije rezultat nerada ministra sigurnosti već nepostojanja zakona koji brani njihovo postojanje.
I treće, opasnost vehabijskog terorizma je veoma, veoma realna i snažna. Ministar sigurnosti koji zatvara oči pred tim problemom ili ga čak i podržava (Tarik Sadović) nije prijatelj, ni BiH, ni Bošnjacima.
sabina1

#7246 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by sabina1 »

webby-x wrote:

I u Americi se pedesetih na sličan način branilo od komunizma.
Styling

#7247 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

It_is_a_Leclerc wrote:
Kriminalcima nazivam osobe koje su trenutno u sudskim procesima, jer na to imam pravo po principu da niko nije ni kriv ni nevin dok se to sudski ne potvrdi.
Kakav ovo ti pravni sistem zagovaras? Po tvom principu moze se svakoga ko se ne svidja strukturama optuziti za nesto bez dokaza pa se ti peri na sudu i dokazuj da nisi kriv. Pa nismo u Rusiji.
It_is_a_Leclerc

#7248 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

ultima_palabra wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:

Odnosno kriminalac je onaj za koga ti to misliš, nebitno šta sud kaže :lol: Daj malo realnije, na par tema ispravno rezonuješ iako si očigledno mlad...

Pravni sistem koji ne može osuditi Čovića, Bičakčića, Brankovića iz nekoliko desetina pokušaja ne zaslužuje moje povjerenje.

Što se tiče orkestirane kampanje i hajke, preporučujem da otvoriš bilo koji broj Avaza u zadnjih 15 godina i vidjećeš odličan primjer toga ;-)

To nisam ja napisao.

Za mene je kriminalac svako onaj :
A)protiv kojeg postoje osnovi sumnje za počinjenje krivičnog djela.
B)onaj koga sam vidio svojim očima da je počinio krivično djelo .

Ako sud za bilo koji od dva slučaja utvrdi da se ne radi o krivičnom djelu ili da pomenuti nije kriv za njega, ja ga više nemam pravo smatrati kriminalcem. Dakle, u slučaju Fahrudina Radončića, dok neko protiv njega ne podigne optužnicu ili dok ga ja ne vidim sa koferom kojeg predaje Keljmendiju, Gašiju, Turkoviću, bit će jednako loš političar kao i svi ostali. Ali, kriminalac - ne.
webby-x

#7249 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by webby-x »

tvsabina wrote:
webby-x wrote:
I u Americi se pedesetih na sličan način branilo od komunizma.
Jeste. Samo neusporedivo po brutalnosti i masovnosti.
U SAD-u su ti uništili karijeru i u ekstremnim slučajevima
bi otišao kratko u zatvor. U komunističkim zemljama bi te
smaknuli ili poslali u "radni" logor.
It_is_a_Leclerc

#7250 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Styling wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
Kriminalcima nazivam osobe koje su trenutno u sudskim procesima, jer na to imam pravo po principu da niko nije ni kriv ni nevin dok se to sudski ne potvrdi.
Kakav ovo ti pravni sistem zagovaras? Po tvom principu moze se svakoga ko se ne svidja strukturama optuziti za nesto bez dokaza pa se ti peri na sudu i dokazuj da nisi kriv. Pa nismo u Rusiji.
Bit će da mi je promaklo, jer ja ne zagovaram nikakav pravni sistem. Govorim samo o vlastitoj terminologiji na koju imam pravo.
Post Reply