ja zavidim na parking prostoru. zgrade nisu poput tibre gdje ti je dovoljna fosna da predjes iz jedne zgrade u drugu, sirina dominira.Bodkin wrote: ↑23/06/2025 15:40naselje je staromodno. imali su mogucnost da naprave sta hoce tu. ali ne mozes ocekivati holandske arhitekte u kotorcuJavier Pena wrote: ↑23/06/2025 15:12Odi malo tamo pa baci krug autom, djeluje mi da si pogledao jednu zgradu i izgradio mišljenje. Ima par upitnih boja fasada, ali ova novogradnja u zadnjih 4-5 godina je vizuelno odlična. Zgrade su prilično niske, nijedna ne odstupa, ima dosta zelenila, jeftiniji stanovi nego u sarajevu. Da nije situacija kakva jeste, idealno za živjeti.moimoi wrote: ↑23/06/2025 14:37
Dje ba ne odudara?? Gledaj boja fasada![]()
Grehota prostora, para i materijala. Jos jedno soc naselje… buduci geto. Da su pametni kao sto nisu, mogli su izgraditi naselje koje bi pruzilo vrhunske zivotne uslove za razumnu cijenu… da se ljudi otimaju… niske zgrade sa velikim terasama i portalima. Parkovi… sirina.. sve ono sto Sa vise ne moze pruziti.tako je kako. nije da puno drugacije od tibre
Istočno Sarajevo
- okanomalo
#7226 Re: Istočno Sarajevo
-
Bodkin
#7227 Re: Istočno Sarajevo
slazem se. sirina je kao u pravom graduokanomalo wrote: ↑23/06/2025 15:44ja zavidim na parking prostoru. zgrade nisu poput tibre gdje ti je dovoljna fosna da predjes iz jedne zgrade u drugu, sirina dominira.Bodkin wrote: ↑23/06/2025 15:40naselje je staromodno. imali su mogucnost da naprave sta hoce tu. ali ne mozes ocekivati holandske arhitekte u kotorcuJavier Pena wrote: ↑23/06/2025 15:12
Odi malo tamo pa baci krug autom, djeluje mi da si pogledao jednu zgradu i izgradio mišljenje. Ima par upitnih boja fasada, ali ova novogradnja u zadnjih 4-5 godina je vizuelno odlična. Zgrade su prilično niske, nijedna ne odstupa, ima dosta zelenila, jeftiniji stanovi nego u sarajevu. Da nije situacija kakva jeste, idealno za živjeti.tako je kako. nije da puno drugacije od tibre
-
Naslovnica
#7228 Re: Istočno Sarajevo
Tako nekako.Bodkin wrote: ↑23/06/2025 15:00nek uci. nemoj samo pisati po forumu kako je cudno sto ne moze zivjetu pola drzave jer su dokumenti na cirilici
cuj beskorisno, a zivis u drzavi gdje je zvanicno pismo. vjerujem da mu/joj to kazes i kad uci o historiji meksika ili grografiji kambodze
Učili smo mi i ćirilicu i latinicu, a učili i strani jezik.
Ono, službeni ti jezik u državi a ne znaš ga.
Ja bih volio da znam i arapski, kineski, zašto da ne
Jezici su bogatstvo
- nepass1
#7229 Re: Istočno Sarajevo
U pola drzave zbog samog imena ne moze zivjeti a ne zbog nepoznavanja cirilice (ne ide jos u skolu nije imalo kad ni uciti)Bodkin wrote: ↑23/06/2025 15:00nek uci. nemoj samo pisati po forumu kako je cudno sto ne moze zivjetu pola drzave jer su dokumenti na cirilici
cuj beskorisno, a zivis u drzavi gdje je zvanicno pismo. vjerujem da mu/joj to kazes i kad uci o historiji meksika ili grografiji kambodze
makedonija, srbija, bugarska i rusija od 192 zemlje na svijetu koriste cirilicu ako se ne varam i jos tadzikistan?
Evo ja znam citati cirilicu, pisati bi vec morao razmisljati jer u jebenih 40g mog zivota ni jednom mi nije zatrebala.
Ok u skoli, sluzbeno pismo pa da se nauci ali nesta forsirati da mi djete zna cirilicu kao latinicu, nidje veze
- okanomalo
#7230 Re: Istočno Sarajevo
" U Ahenskoj šumi, jugozapadno od Aachena, leži tromeđa. Tu se susreću Belgija, Holandija i Njemačka. Ljudi govore njemački, holandski i francuski" . tako to rade narodi koji hoce da imaju suzivot bez ograda i smetnji.
-
talijan97
#7231 Re: Istočno Sarajevo
Pitanje koliko od tih su prijavljeni u Lukavici.. Onako iz licnog hira mozda 5-10%bumerangss wrote: ↑22/06/2025 22:37 40% stanova su vlasnici Bošnjaci... toga se prepao i Dodik pa je rekao da bi za par godina mogli izglasati i nacelnike opstina bosnjake![]()
Iskreno ni ja ne znam cirilicu... pisana nikako a stampana natucam ponesto i treba mi 3 minute da procitam recenicu
- nepass1
#7232 Re: Istočno Sarajevo
Ljudi koji preferirqju cirilicu u ovoj zemlji ne zele suzivot ne znam kad cete to skontati. Ne zele da zive sa nama "latinima" ne zele da zive u ovoj drzavi, hoce onih 49% da pripoje drugoj drzavi. Najmanje je tu kriv neko ko nece ili ne zna cirilicu
-
moimoi
#7233 Re: Istočno Sarajevo
Bila vise puta i ne vidim nikakvu razliku od soc gradnje. Ne znam da li me razumijes. Nekada je gradnja ovakvih zgrada imala smisla. Kada je za cilj bilo smjestiti sto vise ljudi sto jeftinije. Danas takvih potreba vise nemas… ali ima potreba za kvalitetnim zivotom.Javier Pena wrote: ↑23/06/2025 15:12Odi malo tamo pa baci krug autom, djeluje mi da si pogledao jednu zgradu i izgradio mišljenje. Ima par upitnih boja fasada, ali ova novogradnja u zadnjih 4-5 godina je vizuelno odlična. Zgrade su prilično niske, nijedna ne odstupa, ima dosta zelenila, jeftiniji stanovi nego u sarajevu. Da nije situacija kakva jeste, idealno za živjeti.moimoi wrote: ↑23/06/2025 14:37Dje ba ne odudara?? Gledaj boja fasadaJavier Pena wrote: ↑22/06/2025 23:01 Primjer kako se skladno gradi i da to liči na nešto, bez odudaranja i koride. Na stranu pranje love preko zgrada, samo estetski govorim.![]()
Grehota prostora, para i materijala. Jos jedno soc naselje… buduci geto. Da su pametni kao sto nisu, mogli su izgraditi naselje koje bi pruzilo vrhunske zivotne uslove za razumnu cijenu… da se ljudi otimaju… niske zgrade sa velikim terasama i portalima. Parkovi… sirina.. sve ono sto Sa vise ne moze pruziti.
-
bumerangss
#7234 Re: Istočno Sarajevo
A stavljaju H gdje ne ide npr radnici bih velike plate a da ne radedječak sa šibicama wrote: ↑23/06/2025 11:54 Da se ne znaju potpisati... Gomila ljudi pise nebuloze, nepismeni totalno, fol skolovani ljudi pisu "radijo, bijo, nemoze" a najjaci su mi samoproklamovani veliki Bosnjaci koji napisu "radijo sam kod nasi ljudi" ili "puno je uveli cvjetova" izostavljaju H u svakom prisvojnom pridjevu
Moja šefica u emailustalno TE pise odvojeno
Npr Molim Vas uradi te to do sutra i ima te slobodan dan
Naravno fax zavrsila u Travniku vanredno preko vikenda
-
radostan dan
#7235 Re: Istočno Sarajevo
Jesmo l šta osvojili od zadnjeg upisa, potonja je ura...
-
Bodkin
#7236 Re: Istočno Sarajevo
tvoj izbor naravno. ne znam sta znaci forsirati. ako zivis u bosni trebao bi prirodno znati cirilicu. sve dok mozes dokumenat dobiti na pismu drzave, to je tvoje pismo. nista, das nekome da ti prevede za 30 km po stranici ili zamolis nekoga kao stranci sto rade. ne znam sta drugo da ti kazem. vratis se sa sluzbenog puta i racun na cirilici. pojma nemas sta si plationepass1 wrote: ↑23/06/2025 16:27U pola drzave zbog samog imena ne moze zivjeti a ne zbog nepoznavanja cirilice (ne ide jos u skolu nije imalo kad ni uciti)
makedonija, srbija, bugarska i rusija od 192 zemlje na svijetu koriste cirilicu ako se ne varam i jos tadzikistan?
Evo ja znam citati cirilicu, pisati bi vec morao razmisljati jer u jebenih 40g mog zivota ni jednom mi nije zatrebala.
Ok u skoli, sluzbeno pismo pa da se nauci ali nesta forsirati da mi djete zna cirilicu kao latinicu, nidje veze
- Isner
#7237 Re: Istočno Sarajevo
Ovako i ja kad nisam znao napisati diktat na engleskom u školi, svi mi bili krivi...

-
ljubijankic
#7238 Re: Istočno Sarajevo
A šta je po tebi moderno naselje?Bodkin wrote: ↑23/06/2025 15:40naselje je staromodno. imali su mogucnost da naprave sta hoce tu. ali ne mozes ocekivati holandske arhitekte u kotorcuJavier Pena wrote: ↑23/06/2025 15:12Odi malo tamo pa baci krug autom, djeluje mi da si pogledao jednu zgradu i izgradio mišljenje. Ima par upitnih boja fasada, ali ova novogradnja u zadnjih 4-5 godina je vizuelno odlična. Zgrade su prilično niske, nijedna ne odstupa, ima dosta zelenila, jeftiniji stanovi nego u sarajevu. Da nije situacija kakva jeste, idealno za živjeti.moimoi wrote: ↑23/06/2025 14:37
Dje ba ne odudara?? Gledaj boja fasada![]()
Grehota prostora, para i materijala. Jos jedno soc naselje… buduci geto. Da su pametni kao sto nisu, mogli su izgraditi naselje koje bi pruzilo vrhunske zivotne uslove za razumnu cijenu… da se ljudi otimaju… niske zgrade sa velikim terasama i portalima. Parkovi… sirina.. sve ono sto Sa vise ne moze pruziti.tako je kako. nije da puno drugacije od tibre
- nepass1
#7239 Re: Istočno Sarajevo
Ne guraj srpsku retoriku bgt. Preskocio si naravno prvi dio mog postaBodkin wrote: ↑23/06/2025 17:27tvoj izbor naravno. ne znam sta znaci forsirati. ako zivis u bosni trebao bi prirodno znati cirilicu. sve dok mozes dokumenat dobiti na pismu drzave, to je tvoje pismo. nista, das nekome da ti prevede za 30 km po stranici ili zamolis nekoga kao stranci sto rade. ne znam sta drugo da ti kazem. vratis se sa sluzbenog puta i racun na cirilici. pojma nemas sta si plationepass1 wrote: ↑23/06/2025 16:27U pola drzave zbog samog imena ne moze zivjeti a ne zbog nepoznavanja cirilice (ne ide jos u skolu nije imalo kad ni uciti)
Ok u skoli, sluzbeno pismo pa da se nauci ali nesta forsirati da mi djete zna cirilicu kao latinicu, nidje veze![]()
Ja napisah da znam cirilicu ne treba prevod. Isto napisah da mi u 40g mog zivota ni jednom nije zatrebala.
Isto rekoh da je ok znati cirilicu ali to je isto kao da sad spance forsiras da uce onaj jezik zvizdanja sto 15 ljudi u spaniji zna u nekoj zabacenij regiji. U svijetu je cirilica na marginama i potpino nepotrebna i to je fakt
Nije cirilica kineski da se ne skonta nit kakav bauk. Garant mi treba neko prevoditi racun sa cirilice na latinicu. Mani se suplje
- Edin H.
#7240 Re: Istočno Sarajevo
Nije tvoje da ispravljaš šeficubumerangss wrote: ↑23/06/2025 17:11A stavljaju H gdje ne ide npr radnici bih velike plate a da ne radedječak sa šibicama wrote: ↑23/06/2025 11:54 Da se ne znaju potpisati... Gomila ljudi pise nebuloze, nepismeni totalno, fol skolovani ljudi pisu "radijo, bijo, nemoze" a najjaci su mi samoproklamovani veliki Bosnjaci koji napisu "radijo sam kod nasi ljudi" ili "puno je uveli cvjetova" izostavljaju H u svakom prisvojnom pridjevu![]()
-
Bodkin
#7241 Re: Istočno Sarajevo
Druze zivis u drzavi gdje na pola teritorije izdaju sve dokumente na tom pismu. Ne znam kako mozes reci da tebi ne treba.nepass1 wrote: ↑23/06/2025 18:04Ne guraj srpsku retoriku bgt. Preskocio si naravno prvi dio mog postaBodkin wrote: ↑23/06/2025 17:27tvoj izbor naravno. ne znam sta znaci forsirati. ako zivis u bosni trebao bi prirodno znati cirilicu. sve dok mozes dokumenat dobiti na pismu drzave, to je tvoje pismo. nista, das nekome da ti prevede za 30 km po stranici ili zamolis nekoga kao stranci sto rade. ne znam sta drugo da ti kazem. vratis se sa sluzbenog puta i racun na cirilici. pojma nemas sta si plationepass1 wrote: ↑23/06/2025 16:27
U pola drzave zbog samog imena ne moze zivjeti a ne zbog nepoznavanja cirilice (ne ide jos u skolu nije imalo kad ni uciti)
Ok u skoli, sluzbeno pismo pa da se nauci ali nesta forsirati da mi djete zna cirilicu kao latinicu, nidje veze![]()
![]()
Ja napisah da znam cirilicu ne treba prevod. Isto napisah da mi u 40g mog zivota ni jednom nije zatrebala.
Isto rekoh da je ok znati cirilicu ali to je isto kao da sad spance forsiras da uce onaj jezik zvizdanja sto 15 ljudi u spaniji zna u nekoj zabacenij regiji. U svijetu je cirilica na marginama i potpino nepotrebna i to je fakt
Nije cirilica kineski da se ne skonta nit kakav bauk. Garant mi treba neko prevoditi racun sa cirilice na latinicu. Mani se suplje
Da, nekom njemcu je nebitno. Al da tebi i tvom djetetu ne treba je meni smijesno. A nije bauk kako kazes. 6 mjeseci negdje u 3 razredu osnovne i zavrsis to.
- Porodice Foht
#7242 Re: Istočno Sarajevo
Mora da sefica fejsbuci puno. Upravo je tamo zastrasujuca nepismenost servirana da cak i naizgled pismeni ljudi prihvataju “radnici biH da to i to”, ili kreni te, poruci te i slicno. Strasno kako se narod onepismenio posljednjih desetak godina.bumerangss wrote: ↑23/06/2025 17:11A stavljaju H gdje ne ide npr radnici bih velike plate a da ne radedječak sa šibicama wrote: ↑23/06/2025 11:54 Da se ne znaju potpisati... Gomila ljudi pise nebuloze, nepismeni totalno, fol skolovani ljudi pisu "radijo, bijo, nemoze" a najjaci su mi samoproklamovani veliki Bosnjaci koji napisu "radijo sam kod nasi ljudi" ili "puno je uveli cvjetova" izostavljaju H u svakom prisvojnom pridjevu![]()
- mirota
#7243 Re: Istočno Sarajevo
i to sve uz gledanje Farme, Elite, Grand zvezda i inih sr.njaPorodice Foht wrote: ↑23/06/2025 18:20Mora da sefica fejsbuci puno. Upravo je tamo zastrasujuca nepismenost servirana da cak i naizgled pismeni ljudi prihvataju “radnici biH da to i to”, ili kreni te, poruci te i slicno. Strasno kako se narod onepismenio posljednjih desetak godina.bumerangss wrote: ↑23/06/2025 17:11A stavljaju H gdje ne ide npr radnici bih velike plate a da ne radedječak sa šibicama wrote: ↑23/06/2025 11:54 Da se ne znaju potpisati... Gomila ljudi pise nebuloze, nepismeni totalno, fol skolovani ljudi pisu "radijo, bijo, nemoze" a najjaci su mi samoproklamovani veliki Bosnjaci koji napisu "radijo sam kod nasi ljudi" ili "puno je uveli cvjetova" izostavljaju H u svakom prisvojnom pridjevu![]()
Naravno fax zavrsila u Travniku vanredno preko vikenda![]()
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#7244 Re: Istočno Sarajevo
Vjeruj da ti papci nisu nikad ni bili pismeni,nego su dobili pristup drustvenim mrezama zadnjih 10 godinaPorodice Foht wrote: ↑23/06/2025 18:20 Strasno kako se narod onepismenio posljednjih desetak godina.![]()
- Didier
#7245 Re: Istočno Sarajevo
Ćirilica je naše pismo i ko ju ne zna, taj je nepismen.
Jednostavno.
Jednostavno.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- nepass1
#7247 Re: Istočno Sarajevo
Kazem ti do sad mi sluzbeno ni jednom nije trebala. Znam je, citam cirilicu. Ali da mi je trebalo, nije. Mislim da su mi u trecem osnovne sve knjige bile na cirilici i tad sam zadnji put radio sa cirilicomBodkin wrote: ↑23/06/2025 18:20Druze zivis u drzavi gdje na pola teritorije izdaju sve dokumente na tom pismu. Ne znam kako mozes reci da tebi ne treba.nepass1 wrote: ↑23/06/2025 18:04Ne guraj srpsku retoriku bgt. Preskocio si naravno prvi dio mog postaBodkin wrote: ↑23/06/2025 17:27
tvoj izbor naravno. ne znam sta znaci forsirati. ako zivis u bosni trebao bi prirodno znati cirilicu. sve dok mozes dokumenat dobiti na pismu drzave, to je tvoje pismo. nista, das nekome da ti prevede za 30 km po stranici ili zamolis nekoga kao stranci sto rade. ne znam sta drugo da ti kazem. vratis se sa sluzbenog puta i racun na cirilici. pojma nemas sta si platio![]()
![]()
Da, nekom njemcu je nebitno. Al da tebi i tvom djetetu ne treba je meni smijesno. A nije bauk kako kazes. 6 mjeseci negdje u 3 razredu osnovne i zavrsis to.
i uvjerenja sam da je svakoj odrasloj osobi danas bolje znati engleski nego cirilicu
-
bumerangss
#7248 Re: Istočno Sarajevo
Ja je znam procitati ali isto kao sto sam u ratu ucio arapski jezik u osnovnoj i ne znam ni recenicu reci ali znam ga citati ali mi nikad do sad nije trebao kao ni cerilica
I prije ce mi zatrebati arapsko pismo nego cirilica kako dolaze arapi pogotovo na elidži vec sad dosta restorana imaju reklamne natpise na arapskom
-
moimoi
#7249 Re: Istočno Sarajevo
Ova izjava je nadrealnabumerangss wrote: ↑23/06/2025 19:54Ja je znam procitati ali isto kao sto sam u ratu ucio arapski jezik u osnovnoj i ne znam ni recenicu reci ali znam ga citati ali mi nikad do sad nije trebao kao ni cerilica
I prije ce mi zatrebati arapsko pismo nego cirilica kako dolaze arapi pogotovo na elidži vec sad dosta restorana imaju reklamne natpise na arapskom
-
NediM17
#7250 Re: Istočno Sarajevo
To se uci u osnovnoj, je l' i nju zavrsila u Travniku?bumerangss wrote: ↑23/06/2025 17:11A stavljaju H gdje ne ide npr radnici bih velike plate a da ne radedječak sa šibicama wrote: ↑23/06/2025 11:54 Da se ne znaju potpisati... Gomila ljudi pise nebuloze, nepismeni totalno, fol skolovani ljudi pisu "radijo, bijo, nemoze" a najjaci su mi samoproklamovani veliki Bosnjaci koji napisu "radijo sam kod nasi ljudi" ili "puno je uveli cvjetova" izostavljaju H u svakom prisvojnom pridjevu![]()