FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

ljevoruki

#72226 Re: FK Željezničar

Post by ljevoruki »

Svidjalo se nama ili ne - Zeljo je privatni klub.
Na nama je da to prihvatimo ili da odustanemo od navijanja i odlaska na Grbavicu.
Senad moze raditi sta hoce, klub je njegov i cini mi se da se ne snalazi bas najbolje jer se mijesa u dovodjenje igraca i trenera sto ne bi trebao biti slucaj.
Ima i veliki ego jer da nema Amar bi sigurno bio menadjer kluba i Zeljo bi bio u boljem polozaju nego sto je sada.
FreakyStyley

#72227 Re: FK Željezničar

Post by FreakyStyley »

Ne moze se nama “svidjati ili ne” nesto sto nema uporista u stvarnosti. To je nonsens. Zeljo nije privatni klub, jer nije u privatnom vlasnistvu.
manijak1

#72228 Re: FK Željezničar

Post by manijak1 »

Nikad Pisti neću oprostiti valjanje protiv Videotona.
Ali eto, nema Lendrića nazad :D .Nije Oda baš mekan :oops: nego budala iz ljubavi , kao i mi .
Uostalom, vidjet ćemo sutra.Očekujem da ih dobro napatimo.
Bacanje dresa - nepromišljen i nepotreban čin , bez obzira na dobacivanja i nezaslužene uvrede , taj postupak se ničim ne može opravdat.Neko reče da je Lendrić dobro prehlađen , ni to nije opravdanje za bacanje dresa.Što će reć , neka ga u klubu , ja se za to ne pitam , ali za mene više ne postoji.Ali eto reče Pista , hoće vanka .
Qler

#72229 Re: FK Željezničar

Post by Qler »

Ma ja slabo pišem po ovo temi jer samo sebi sekiraciju pravim... Svaku utakmicu kažem neću se nervirari i uvijek završim više oznojen nego neki igrači od skakanja i nerviranja... Sebi život bezveze kratim... Ali redovno čitam i pratim šta se priča :)
cvrčak_na_hedonizmu

#72230 Re: FK Željezničar

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Jeste, Grediceva uprava je smijenila Odovica, a Gredic otisao 12 dana nakon smjene Odovica pri cemu je Misimovic vec bio u klubu.

Cim su se pojavile pare dosle su i unaprijed utvrdjene procedure.
cvrčak_na_hedonizmu

#72231 Re: FK Željezničar

.
kazo

#72232 Re: FK Željezničar

Post by kazo »

Krpic i Lendric nisu nikako dobra kombinacija da igraju u startnoj postavi + sto ni jedan ne bi trpio da sjedi na klupi.
Mutivoda

#72233 Re: FK Željezničar

Post by Mutivoda »

sve što je urađeno dobro dok je bio Gredić tu - odgovoran je samo Gredić, sve što je loše - odgovorni su neki drugi.. i tako u krug :mrgreen:

amar <3 senad <3

Oda, sretno! :kiss:
cvrčak_na_hedonizmu

#72234 Re: FK Željezničar

Gledam trening sa Kipra, Odović im pokazuje linije kretanja, igru sa dva dodira. Siguro ćemo imati bolju odbranu, bržu igru i bolju kontrolu lopte. Bekovi će imati mnogo aktivniju ulogu u napadu ( što je logično, jebo beka koji stoji na centru, igrač manje ). Isto tako očekujem da će juniori, ovi što ih stručnjak nije rastjerao dobijati više prilika.

Sad sam siguran da ćemo završiti među prve tri ekipe, titula isto nije nerealna. Ako bude strpljenja, a njega će biti, zbog Odovića. I tačno se vidi da čovjek zna loptu u dušu. Za razliku od većine ubleha koje su nas vodile i srozavale.

-------------------------Veca-----------------
------Stevanovic----Rodin---Bakrač-----Pavić
--------Hajdarević-------Blagojević/Šaban
------Zec-------Ćurjurić----Zajmović
-------------------Krpić------------

Mislim da nam fali lijevo krilo i da je Zajmović logičnija opcija kao napadač.

Ne očekujem puno, da se ne obrukamo protiv Apolona i da se potučemo sa Zrinjskim. Ubleha je na vrijeme otišla. Hvala mu na Ćurjuriću. Morao je nešto i pogoditi. Valjda.

VTŽ
vryzas

#72235 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

Qler wrote:to je ovaj

http://sportske.ba/lendric-zavrsio-sa-p ... e-tribine/

ili smo zaboravili?
Lendric ide vani. Taj isti Lendic je potpisao produzenje ugovora da bi klub dobio kakvo-takvo obestecenje. Znaci momak iz Splita koji je igrao za nekoliko klubova trenutno trenira sa nasom ekipom. Da se taj Lendric nekome zamjerio, da je napravio sranje kao sto mnogi pisu, da nije pokazao postovanje prema klubu, sigurno mu ne bi dozvolili da trenira sa ekipom u ovom periodu kada trazi angazman.
Na ovom snimku se ne vidi da je bacio dres. To sto je nekome nesto psovao nije ok, pa sve i da je psovao onim debilima koji su njemu psovali ustasku majku. Mi spominjemo Lendrica koji je "pukao" na jednoj utakmici, a ne spominjemo stoku na tribinama. Takvim idiotima treba dozivotno zabraniti ulaz na stadion.

Lendric Ivan momak je divan! 8)
UnKnownBA

#72236 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Beze je ta priča da je Odu Grdeić smjenio kada se zna da je Almir zbog Odine smjene podnio ostavku, čovjek je to javno rekao. Ali eto, da ne povlačimo temu sada ... Ne branim ga, samo kažem, treba pošteno govoriti a ne kriviti stvari kako bi veličali drugog.

Željo nije privatni klub sve dok postoji skupština, ne znam odakle taj zaključak. Skupština ih može sve smjeniti pa i svemogućeg lično! Članove skupštine predlažu članovi kluba tj. navijači, suvišno je dalje truniti.

To što se tako ponaša, najviše pita i vuče sve konce ne znači da je klub privatni. To je sasvim normalno za jednog predsjednika, zato ta funkcija i postoji, tako i treba da se ponaša predsjednik. Možda malo pretjeruje glumeći i menadžera ali eto i to može ako hoće samo će biti odgovoran za to. Neka se ne čudi kada raja traže krivca za rezultate u njemu, umjesto da su doveli čovjeka za to i ogradili se.
Last edited by UnKnownBA on 02/08/2018 10:24, edited 3 times in total.
vryzas

#72237 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Gledam trening sa Kipra, Odović im pokazuje linije kretanja, igru sa dva dodira. Siguro ćemo imati bolju odbranu, bržu igru i bolju kontrolu lopte. Bekovi će imati mnogo aktivniju ulogu u napadu ( što je logično, jebo beka koji stoji na centru, igrač manje ). Isto tako očekujem da će juniori, ovi što ih stručnjak nije rastjerao dobijati više prilika.

Sad sam siguran da ćemo završiti među prve tri ekipe, titula isto nije nerealna. Ako bude strpljenja, a njega će biti, zbog Odovića. I tačno se vidi da čovjek zna loptu u dušu. Za razliku od većine ubleha koje su nas vodile i srozavale.

-------------------------Veca-----------------
------Stevanovic----Rodin---Bakrač-----Pavić
--------Hajdarević-------Blagojević/Šaban
------Zec-------Ćurjurić----Zajmović
-------------------Krpić------------

Mislim da nam fali lijevo krilo i da je Zajmović logičnija opcija kao napadač.

Ne očekujem puno, da se ne obrukamo protiv Apolona i da se potučemo sa Zrinjskim. Ubleha je na vrijeme otišla. Hvala mu na Ćurjuriću. Morao je nešto i pogoditi. Valjda.

VTŽ

Meni se cini da je ova postava ono najbolje sto trenutno imamo. Na "jacim" utakmicama treba forsirati Hajdarevica zbog agresivnosti i igre u duelu. Jaci je fizicki, ima veci kapacitet pluca i veci radijus kretanja. Saban ima inteligentnija dodavanja, bolji je tehnicar i bolje razumije igru.
Dosao nam je i ovaj Jazvic, valjda su papiri gotovi. Dobro bi bili kada bi sa njim uboli.
Nije losa ekipa na papiru, ali mi zadnjih nekoliko sezona imamo dobre igrace na papiru, a svi znamo kako je to izgledalo na terenu i kakvi su rezultati bili.

Nadam se da ce Oda ovo posloziti kako treba.
ultima_palabra

#72238 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Mutivoda wrote:sve što je urađeno dobro dok je bio Gredić tu - odgovoran je samo Gredić, sve što je loše - odgovorni su neki drugi.. i tako u krug :mrgreen:

amar <3 senad <3

Oda, sretno! :kiss:
Meni se čini da spin ide u obrnutom pravcu.
vryzas

#72239 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

UnKnownBA wrote:Beze je ta priča da je Odu Grdeić smjenio kada se zna da je Almir zbog Odine smjene podnio ostavku, čovjek je to javno rekao. Ali eto, da ne povlačimo temu sada ... Ne branim ga, samo kažem, treba pošteno govoriti a ne kriviti stvari kako bi veličali drugog.

Željo nije privatni klub sve dok postoji skupština, ne znam odakle taj zaključak. Skupština ih može sve smjeniti pa i svemogućeg lično! Članove skupštine predlažu članovi kluba tj. navijači, suvišno je dalje truniti.

To što se tako ponaša i vuče sve konce ne znači da je klub privatni. To je sasvim normalno za jednog predsjednika, zato ta funkcija i postoji, tako i treba.
Jah, a ko je birao clanove skupstine? :oops:

Statut je nakaradan i kosi sa "Mi smo Željini, Željo je naš". Zasto ja kao clan kluba ne mogu ucestvovati u izboru predsjednika? Tu mogucnost imaju clanovi najvecih klubova u Spaniji, Njemackoj, Portugalu itd. Jedan clan - jedan glas, tzv. socios model.

https://www.telegram.hr/price/analiza-k ... -navijaca/#

Samo pitam :oops: :mrgreen: :run:
UnKnownBA

#72240 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Bogami ja sam učestvovao u izboru kao član kluba, ne lično ali preko člana skupštine kojeg smo predložili, koji je izabran i koji je glasao kako smo se dogovorili. Čovjek nema nikakve veze sa trenutnom upravljačkom garniturom, jednostavno su ga izabrali, tako da to baš i nije bilo toliko dirigovano kako raja misli. A to si u pravu da je od predloženih kandidata članove skupštine birala uprava. Ko nam je kriv, palamudimo po forumima i društvenim mrežama umjesto da smo nešto konkretno uradili i predlagali članove skupštine. Tuga je da su navijači predložili jedva 20 članova umjesto da smo ih stotine predložili.

Što se statuta tiče, on se može mijenjati, neka ga predloži jedan od članova i glasaće se.
Edin H.

#72241 Re: FK Željezničar

Post by Edin H. »

Ko prenosi Željezničar.
FreakyStyley

#72242 Re: FK Željezničar

Post by FreakyStyley »

Sport Klub 8-)
Edin H.

#72243 Re: FK Željezničar

Post by Edin H. »

FreakyStyley wrote:Sport Klub 8-)
:thumbup:
salle_eh1986

#72244 Re: FK Željezničar

Post by salle_eh1986 »

vryzas wrote:Statut je nakaradan i kosi sa "Mi smo Željini, Željo je naš". Zasto ja kao clan kluba ne mogu ucestvovati u izboru predsjednika? Tu mogucnost imaju clanovi najvecih klubova u Spaniji, Njemackoj, Portugalu itd. Jedan clan - jedan glas, tzv. socios model.:
Željo ima cca 5 hiljada članova. Prostom matematikom se dođe do toga da 100% porška košta 100.000 KM
Svaki iole snalažljiv "privrednik" za te pare može se uvaliti u klub iz kojeg može izvući bar 10 puta toliko na nezakonit način, kako se to radilo nekad davno. Pa su onda i ostali dugovi svima i svakome, napuniš koševo 35 hiljada ljudi, 350 hiljada maraka i eto nove vikendice.

Da se razumijemo, nisam ja protiv toga, naprotiv bilo bi to odlično. Ali da postoji neko "zlatno članstvo" koje košta (mnogo) više nego obično i da se njihova pita, a da mi sitna buranija imamo pravo recimo 30%
FreakyStyley

#72245 Re: FK Željezničar

Post by FreakyStyley »

Dobar ti avatar Sale.
vryzas

#72246 Re: FK Željezničar

Post by vryzas »

salle_eh1986 wrote:
vryzas wrote:Statut je nakaradan i kosi sa "Mi smo Željini, Željo je naš". Zasto ja kao clan kluba ne mogu ucestvovati u izboru predsjednika? Tu mogucnost imaju clanovi najvecih klubova u Spaniji, Njemackoj, Portugalu itd. Jedan clan - jedan glas, tzv. socios model.:
Željo ima cca 5 hiljada članova. Prostom matematikom se dođe do toga da 100% porška košta 100.000 KM
Svaki iole snalažljiv "privrednik" za te pare može se uvaliti u klub iz kojeg može izvući bar 10 puta toliko na nezakonit način, kako se to radilo nekad davno. Pa su onda i ostali dugovi svima i svakome, napuniš koševo 35 hiljada ljudi, 350 hiljada maraka i eto nove vikendice.

Da se razumijemo, nisam ja protiv toga, naprotiv bilo bi to odlično. Ali da postoji neko "zlatno članstvo" koje košta (mnogo) više nego obično i da se njihova pita, a da mi sitna buranija imamo pravo recimo 30%

Kazem samo da bi mozda bilo dobro da se clanovima omoguce neke stvari. Evo covjek rece da su predlozili svog predstavnika i to mi je ok za pocetak. Ista ta skupstina dodje ko pozoriste kada pogledas izvjestaj. Izgleda kao da su svi zadovoljni, a nesto mi to suhveli.
Amar kaze u jednom momentu da ce sve reci na skupstini, pa se ne pojavi ili dodje i ne progovori. :-)
Eto neka neko na narednoj skupstini postave samo dva-tri pitanja. Sta se konkretno uradilo na razvoju OP? Imena ljudi koji su u komisiji za izbor trenera? Koji nivo iskustva imaju i koje su im strucne kvalifikacije za taj posao? Isto vazi i za osobe koje biraju igrace.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#72247 Re: FK Željezničar

Post by mali_milojica »

Miriše mi na neku dramu na Kipru :lol:
Nadam se pozitivnu :mrgreen:
Hajde Zeljooooooo :sretan:
Tromblon

#72248 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

mali_milojica wrote:Miriše mi na neku dramu na Kipru :lol:
Nadam se pozitivnu :mrgreen:
Hajde Zeljooooooo :sretan:
Dvica glat!!!!
insaneinthebrain

#72249 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

Drama moze biti samo kolikom ce nas razlikom kiprani opet mlatnuti :oops:
ultima_palabra

#72250 Re: FK Željezničar

Post by ultima_palabra »

Da je onaj ublehaš ostao, strah bi me bilo potopa od 4-5 razlike. Mislim da se sa Odom to ne može desiti.
Post Reply