Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
155_mm

#72151 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

"Dejtonski sporazum nikad nije bio zamišljen kao fiksni okvir, nego kao okvir koji se mijenja. No, ja sam skloniji evoluciji nego revoluciji utjecaja tog sporazuma", kazao je Palmer za Delo, te dodao je Dejtonski sporazum "još živ".
"U BiH trebamo neku vrstu političke reforme koja će podržati snažne i funkcionalne institucije na državnom nivou i na nivou FBiH. Posvećen sam partnerskom radu sa vlastima na svim nivoima", poručio je Palmer.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/palmer- ... /190902149

sta nije fiksno? sta reforme? sta hoce sad ovaj? ko je on da bude kao neki partner preCedniku?
155_mm

#72152 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

da ne bi na kraju od dejtona ostale samo korice.
:lol:
L u c i f e r

#72153 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by L u c i f e r »

"snažne i funkcionalne institucije na državnom nivou i na nivou FBiH."

:plete:
155_mm

#72154 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a BiH Dragan Čović je uputio čestitku Matthewu Palmeru na imenovanju na funkciju posebnog predstavnika državnog sekretara SAD-a za Zapadni Balkan.
"Duboko sam uvjeren kako ćete ukazano povjerenje odgovorno iskoristiti i svojim budućim radom doprinijeti daljnjem jačanju stabilnosti i suradnji u regiji", napisao je Čović.

On je iskoristio priliku da obavijesti Palmera kako su dužnosnici HNS-a BiH i HDZ-a BiH predvodnici su integracija Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO.

"Ustrajno insistiramo na otvaranju procesa pregovaranja, te dobijanja kandidatskog statusa za ulazak u EU. Iznimno je važno da Bosna i Hercegovina svojim novim iskorakom kroz politički dogovor konstitutivnih naroda što prije postigne kompromis kako bi postali dio velike obitelji EU i NATO-a. Čvrsto vjerujem da će Vaše imenovanje potaknuti razgovor te pridonijeti sporazumu unutar BiH ka evropskim i euroatlantskim integracijama", poručio je Čović.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/covic-p ... /190902123

palmer jos nije poceo da radi a covic se vec usro.

pa nek posalje karamatica da on
palmeru objasni kako to NATO ispaljuje tomahawk sa zrakomlata na grupu muslimana.
p206

#72155 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by p206 »

ovaj je poslan da završi posao
i to ne zbog ova 3 plemena što se glođu godinama nakon agresije, i zato što nas vole i žele da napokon živimo ko ljudi, već da jebu kevu Rusima
jer su vidjeli da su ovi iz EU teška birokratska ubleha, koja je izgubila kontrolu nad situacijom i uvukla Ruse u priču ... dali su im 10 godina, ništa nisu uradili
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#72156 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

IZGRADNJOM INSTITUCIJE KULTURE ODGOVORIO BRUTALNIM AGRESORIMA I IZDAJNICIMA!NAŠ GUARDIAN! 8-)

Vlada će pomoći gradnju pozorišta, dvorane, Trg... :izet:

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Istočnom Novom Sarajevu da će Vlada sigurno preuzeti obavezu i pomoći ovoj lokalnoj zajednici da što prije završi izgradnju zgrade pozorišta, sportske dvorane i Trga Republike Srbije.

https://www.rtvbn.com/3964500/vlada-ce- ... vorane-trg

Vijesti Republika Srpska Ponedjeljak, 02.09.2019. | 14:20

Maestralan odgovor našeg Guardian i imperijalisti i poturice su u šoku! :kiss:

U pozorište biće zabranjem pristup slijedećim osobama:M.Palmer,E.Nelson.M.Field,Ž.Komšić.Š.Džaferović i još grupa od oko stotinjak mešetara,
lažova i petljanaca koji su mogli prevariti Guardiana dok je ovaj bio mlad i naivan,ali gotovo je s tim gospodo!Nema više! :mrgreen:
Tomahawk11
Globalni moderator

#72157 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Tomahawk11 »

PreCjednik o braCkoj Rusiji:
On je podsjetio da Rusija uvijek izjavljuje da podržava ustavni poredak BiH i nikada nije učinila ništa da destabilizuje ovu zemlju, niti je preduzimala akcije koje bi se mogle ocijeniti kao udar na ustavni poredak BiH.

Nisu, tačno, čak ni plaćenike nisu slali tokom rata, a isto tako se slažu sa svim što ide u korist BiH :mrgreen: :oops:
Maraschino

#72158 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

archi_a

#72159 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

"Naša vizija Zapadnog Balkana je da sve zemlje budu građanske, a ne samo vlasništvo određene etničke grupe. U BiH to bi poboljšalo osjećaj za nacionalni, državni identitet za razliku od njegove tradicionalne etničke pripadnosti", kazao je Palmer.
:wink:
bunk

#72160 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bunk »

Tomahawk11 wrote:PreCjednik o braCkoj Rusiji:
On je podsjetio da Rusija uvijek izjavljuje da podržava ustavni poredak BiH i nikada nije učinila ništa da destabilizuje ovu zemlju, niti je preduzimala akcije koje bi se mogle ocijeniti kao udar na ustavni poredak BiH.

Nisu, tačno, čak ni plaćenike nisu slali tokom rata, a isto tako se slažu sa svim što ide u korist BiH :mrgreen: :oops:
Srecom,i vise su nego dovoljno daleko,mada o kome se radi i da su svjetlosne godine ne bi me smetalo..
problemnatravunu

#72161 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by problemnatravunu »

Najradikalnija mjera prema BiH koju je Dodik donio kao član Predsjedništva BiH bila je stavljanje značke sa zastavom RS na rever svog sakoa. Kad se sve oduzme i sabere, suštinski radikalne mjere do sada je Dodik donosio i provodio isključivo prema građanima Republike Srpske, prometnuvši se u njena despota, poklopivši sve institucije, poslovne mreže, pa vidimo i gradske trgove i većinu medija. No i pored toga, on uspješno održava imidž borca za srpsku stvar.
:lol: :lol: :lol: :izet: :izet:
mayab

#72162 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mayab »

Čestiti direktor Elektrokrajine i bivši „veliki“ opozicionar Dragan Čavić postao je velika perjanica režima i poslušnik Milorada Dodika. To potvrđuje i namještanje tendera za dvorski „Prointer“.

Prema mojim saznanjima Elektrokrajina je raspisala tender za nabavku AMM daljinska očitavanja, a Čavić je naknadno izmijenio tendersku dokumentaciju kako bi eliminisao konkurenciju Prointeru. Tender je izmijenjen tako što je naknadno zatraženo da ponuđač mora imati certifikat “ Prins 2″.

Takav certifikat jedino ima Prointer, jer je iznajmio osobu sa tim certifikatom iz Srbije, pa je jasno da će dvorska firma biti jedini ponuđač i dobiti novi unosan posao na teret javnih preduzeća.

Certifikat je potpuno nevažan, a ovakvi uslovi tendera se izmišljaju i namještaju kako bi se eliminisala konkurencija firmi sa kojom je posao dogovoren koruptivnim radnjam
:serbo:
155_mm

#72163 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

Radmanović: Sporazum nije "mrtvo slovo na papiru", nakon 5. septembra ne prestaje važiti dogovor SDA, HDZ-a BiH i SNSD-a
:lol: :lol: :lol:
Styling

#72164 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Styling »

155_mm wrote:
Radmanović: Sporazum nije "mrtvo slovo na papiru", nakon 5. septembra ne prestaje važiti dogovor SDA, HDZ-a BiH i SNSD-a
Ko li ce uloziti amandman na sporazum?
archi_a

#72165 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

5. je sutra! Znamo šta je obećao. Ko izda pizda! ;)
NATO članice povećale ulaganje u Crnu Goru: Strane investicije porasle za čak 64 posto
A što se CG tiče, nek ulažu ovi spletkaroši. Mogu još malo ulagati, dok na red ne dođe i ovo miloradovo obećanje o uzimanju dijela CG i spajanju sa pi si-jem i srbijom. Samo polako. Obećanje po obećanje. Mapa je nacrtana i tačka! :pisnuo:
Maraschino

#72166 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

mayab wrote:
Čestiti direktor Elektrokrajine i bivši „veliki“ opozicionar Dragan Čavić postao je velika perjanica režima i poslušnik Milorada Dodika. To potvrđuje i namještanje tendera za dvorski „Prointer“.

Prema mojim saznanjima Elektrokrajina je raspisala tender za nabavku AMM daljinska očitavanja, a Čavić je naknadno izmijenio tendersku dokumentaciju kako bi eliminisao konkurenciju Prointeru. Tender je izmijenjen tako što je naknadno zatraženo da ponuđač mora imati certifikat “ Prins 2″.

Takav certifikat jedino ima Prointer, jer je iznajmio osobu sa tim certifikatom iz Srbije, pa je jasno da će dvorska firma biti jedini ponuđač i dobiti novi unosan posao na teret javnih preduzeća.

Certifikat je potpuno nevažan, a ovakvi uslovi tendera se izmišljaju i namještaju kako bi se eliminisala konkurencija firmi sa kojom je posao dogovoren koruptivnim radnjam
:serbo:
Ne znam ko ono prije neki dan rece '' u eresu sve propada osim porodice M.Dodika''. :lol:
Thorgerson

#72167 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Thorgerson »

archi_a wrote:
"Naša vizija Zapadnog Balkana je da sve zemlje budu građanske, a ne samo vlasništvo određene etničke grupe. U BiH to bi poboljšalo osjećaj za nacionalni, državni identitet za razliku od njegove tradicionalne etničke pripadnosti", kazao je Palmer.
:wink:
Što reče Ivica Dačić na Bledu jučer "...puno očekujemo od Palmerove žene..." :D

Žena mu je btw. beograđanka, koju je valjda ulovio dok je bio u ambasadi u Beogradu.

Ne znam. Ne bih se ja previše sad uzdao. Stranci su nas iskarali jednom, sjetimo se samo Holbruka. I onda i godinama poslije. Zasto se onda uzdati u ovoga?

:-)
155_mm

#72168 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

Styling wrote:
155_mm wrote:
Ko li ce uloziti amandman na sporazum?
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Hafis

#72169 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Hafis »

Dodik je gotov.
Ima omču oko vrata: ili će pristati na ANP ili ostaje vijeće ministara u tehničkom mandatu do 2022. Pa nek se sad misli, što će i kako će.
Doduše, osim što se na taj način neće potpisati ANP, mene više brine kako će Zvizdić, Mektić, Čolak i ostali ministri izdržati taj ritam. Jebote evo već im gotovo pet godina traje mandat i ja mislim da su ljudi kraju snaga, a ne još da trebju izdržati i slijedeće tri godine...pogotovo Zvidić, jer ga je sad još prisililo da rilja i u parlamentu.
Ali sva sreća, neće raditi parlament pa se neće morati zajebavati s predlaganjem kojekvih glupih zakona :thumbup:
howdy

#72170 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by howdy »

Hafis wrote:Dodik je gotov.
Ima omču oko vrata: ili će pristati na ANP ili ostaje vijeće ministara u tehničkom mandatu do 2022. Pa nek se sad misli, što će i kako će.
Doduše, osim što se na taj način neće potpisati ANP, mene više brine kako će Zvizdić, Mektić, Čolak i ostali ministri izdržati taj ritam. Jebote evo već im gotovo pet godina traje mandat i ja mislim da su ljudi kraju snaga, a ne još da trebju izdržati i slijedeće tri godine...pogotovo Zvidić, jer ga je sad još prisililo da rilja i u parlamentu.
Ali sva sreća, neće raditi parlament pa se neće morati zajebavati s predlaganjem kojekvih glupih zakona :thumbup:
Brini se za Haluminijum care. To ti je domet.
155_mm

#72171 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

Hafis wrote:Dodik je gotov.
a brine li te to sto covic nece biti ministar inozemnih poslova ni u jednoj kombinaciji?
155_mm

#72172 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

kad citas ove sto tvrde da je federacija ekonomski bolja. razbacuju se nekim podatcima. te ova statistika te ona..

ovako to radi preCednikov strucnjak.
Premijer Višković tvrdi: RS je za dva koplja bolji dio BiH od Federacije
https://www.klix.ba/vijesti/bih/premije ... /190904095

i to je to. nikakva statistika vise nije potrebna. kome ovo nije jasno on je prirodno glup i ne konta te stvari.
megaman4

#72173 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by megaman4 »

155_mm wrote:kad citas ove sto tvrde da je federacija ekonomski bolja. razbacuju se nekim podatcima. te ova statistika te ona..

i to je to. nikakva statistika vise nije potrebna. kome ovo nije jasno on je prirodno glup i ne konta te stvari.
ovaj Viskovic je obicna budaletina. treba mu neko u lice sasuti istinu da pola RS-a radi u Sarajevu i Mostaru a ostalih 50% u okolici Banja luke i Bijeljine.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#72174 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

megaman4 wrote:
155_mm wrote:kad citas ove sto tvrde da je federacija ekonomski bolja. razbacuju se nekim podatcima. te ova statistika te ona..

ovaj Viskovic je obicna budaletina. treba mu neko u lice sasuti istinu da pola RS-a radi u Sarajevu i Mostaru a ostalih 50% u okolici Banja luke i Bijeljine.
Ovih dana?U ponedeljak? :lol: :lol: :lol:

U posjedu sam fotografije dva koplja za koje je šumska bolji dio tzv BiH! :mrgreen:
Image

Čestitke premijeru Viškoviću na ubitačno uspješnom radu i rezultatima šumske vlade!!! :thumbup: :kiss:

Šumska vlada je vlada kontinuiteta,nakon preCednice Željka na čelo je došao takođe vrhunski stručnjak i nije bilo sumnje će šumska potući
tzv federaciju na svim poljima! :izet:

Maraschino

#72175 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Kako se na srpskom kaze ćutuk?

Viskovic je ćutuk od pola koplja.
Locked