FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Mea_parvitas
#72151 Re: FK Željezničar
Hajde ba ne kenjaj molim te da neko psuje Osima ili Gredica, to su ciste nebuloze
jer pratim sve forume i ako je bilo 10 takvih postova ubij me, a sada bi apsolutno svi potpisali da Osim bude sportski direktor i trener menadzer, a za Gredica, hvala mu, ali nema kapacitet da bude predsjednik Zelje
- Mea_parvitas
#72152 Re: FK Željezničar
Mozes li nam ti reci gdje je lova onda od ranije kad smo sve osvajali i prodavali za dobru lovu igrace, imali pogon uredjen i sve zivo, vidim da u stadion nije marke ulozeno, a ovi su ulozili 4,5 miliona, od toga 2 miliona klupskih para, gdje je lova? Sto tada nisi pljuvao? Ova uprava je svake sezone izasla u evropu, Gredic je bio pola one sezone kad nismo... Izgubili 2 titule na smijesan navin, gdje je uprava jedino "kriva" jer nije kupovala utakmice i sudije, nije premirala protivnike nasih rivala i sl.ultima_palabra wrote:
Koliko para je izgubljeno u bjesomučnom dovođenju trenera i igrača, koliko u nestručnom vođenju omladinskog pogona, koliko u neostvarenim transferima, koliko u propuštanju Evrope i izgubljenim titulama? Moglo bi se nagurati na osam cifara...
- ultima_palabra
#72153 Re: FK Željezničar
Naravno da jesam, prozivala se uprava da parazitiraju i žive na račun Amarovog rada, ismijavao se Žujo blagodet i činjenica da se ne može krov na zapadu popraviti, uvid u knjige nisam imao jbg...Mea_parvitas wrote:Mozes li nam ti reci gdje je lova onda od ranije kad smo sve osvajali i prodavali za dobru lovu igrace, imali pogon uredjen i sve zivo, vidim da u stadion nije marke ulozeno, a ovi su ulozili 4,5 miliona, od toga 2 miliona klupskih para, gdje je lova? Sto tada nisi pljuvao? Ova uprava je svake sezone izasla u evropu, Gredic je bio pola one sezone kad nismo... Izgubili 2 titule na smijesan navin, gdje je uprava jedino "kriva" jer nije kupovala utakmice i sudije, nije premirala protivnike nasih rivala i sl.ultima_palabra wrote:
Koliko para je izgubljeno u bjesomučnom dovođenju trenera i igrača, koliko u nestručnom vođenju omladinskog pogona, koliko u neostvarenim transferima, koliko u propuštanju Evrope i izgubljenim titulama? Moglo bi se nagurati na osam cifara...P.S. to smo tada radili tako dobro da nas cekaju nova 2 miliona duga za period do 2014
Gredić je dao ostavku u septembru 2015., a i do tada je Misimović debelo bio u strukturama kluba.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#72154 Re: FK Željezničar
I sa ta "nova" 2mil duga, dug je do Misimovica bio 5mil KM.Mea_parvitas wrote:Mozes li nam ti reci gdje je lova onda od ranije kad smo sve osvajali i prodavali za dobru lovu igrace, imali pogon uredjen i sve zivo, vidim da u stadion nije marke ulozeno, a ovi su ulozili 4,5 miliona, od toga 2 miliona klupskih para, gdje je lova? Sto tada nisi pljuvao? Ova uprava je svake sezone izasla u evropu, Gredic je bio pola one sezone kad nismo... Izgubili 2 titule na smijesan navin, gdje je uprava jedino "kriva" jer nije kupovala utakmice i sudije, nije premirala protivnike nasih rivala i sl.ultima_palabra wrote:
Koliko para je izgubljeno u bjesomučnom dovođenju trenera i igrača, koliko u nestručnom vođenju omladinskog pogona, koliko u neostvarenim transferima, koliko u propuštanju Evrope i izgubljenim titulama? Moglo bi se nagurati na osam cifara...P.S. to smo tada radili tako dobro da nas cekaju nova 2 miliona duga za period do 2014
Gredic kad je odlazio (to sam ti taksativno naveo) ostavio 4.5mil KM. Uz potpisan reprogram sa PU.
Gdje su pare?
Zašto dug nije plaćen?
Ne volim da se iko napada. I Misimovica napadam zbog miješanja u sport, famozni sportski segment i procedure, a ne zbog izgradnje. Na izgradnji i na organizaciji administracije kluba ima moj duboki naklon i poštovanje.
Last edited by mali_milojica on 31/07/2018 12:36, edited 2 times in total.
- Mea_parvitas
#72155 Re: FK Željezničar
Ja ja, bili milioni na racunu a Miske posudjivao lovu do Evrope... mani mi gg.ba novinara i njihovog dodavanja ulja na vatru... imali milione a doveli Diattu, Livaju i ostalr vedete Odi...
P.S. ako je istina ovo za Zakarica i 200.000 eura yo je predobar posao za igraca koji jr slobodan za par mjeseci a i ruku na srce igra toplo hladno
P.S. ako je istina ovo za Zakarica i 200.000 eura yo je predobar posao za igraca koji jr slobodan za par mjeseci a i ruku na srce igra toplo hladno
- mali_milojica
#72156 Re: FK Željezničar
Pa ospori moje nečim, bilo čime.Mea_parvitas wrote:Ja ja, bili milioni na racunu a Miske posudjivao lovu do Evrope... mani mi gg.ba novinara i njihovog dodavanja ulja na vatru... imali milione a doveli Diattu, Livaju i ostalr vedete Odi...
Naveo sam ti taksativno. Imaš intervju Gredica.
Ospori ga nekako, reci da lažem ja ili on, bilo sta?
- ultima_palabra
#72157 Re: FK Željezničar
Postby ultima_palabra » 04/09/2012 17:25
U kojem je segmentu, osim po rezultatima prve ekipe, Željo danas bolji klub nego 2009.?
fk-zeljeznicar-p7704130.html#p7704130by ultima_palabra » 04/09/2012 17:44
Relativna finansijska stabilnost je došla kao plod rezultata... pare od Evrope, neki igrači ostvarili transfere, sve je to Amarov domen odgovornosti.
Žujo niti je obezbjedio kakvog sponzora, niti je prstom maknuo na rekonstrukciji stadiona, niti je bolje organizovao rad u klubu, medijska promocija nula bodova, posjeta na utakmicama svake godine slabija nakon 2010...
- Mea_parvitas
#72158 Re: FK Željezničar
Ti si bio eto kap u moru, svaka cast, ali si bio 1 od 1000 koji je o tome razmisljao.
Ima intervju na zvanicnoj stranici, mislim da su to nebuloze o nekakvim milionima a mi jedva sastavljali kraj sa krajem, posudjivali lovu (famoznih 7%), tako da mi razum govori da je to cista nebuloza Ace govnara
Ima intervju na zvanicnoj stranici, mislim da su to nebuloze o nekakvim milionima a mi jedva sastavljali kraj sa krajem, posudjivali lovu (famoznih 7%), tako da mi razum govori da je to cista nebuloza Ace govnara
- mali_milojica
#72159 Re: FK Željezničar
Ok, hajmo reći da je taj neki novinar dodao nešto svoje da potpali navijače.Mea_parvitas wrote:Ti si bio eto kap u moru, svaka cast, ali si bio 1 od 1000 koji je o tome razmisljao.
Jel Riad otišao za 500k €
Jel Amir otišao za 500k €
Jel Kvesić otišao za 115k €
Jel se Zukanović prodao za 3mil € a mi dobili % (75k €)
Jel se Dzeko prodao za 11mil € a mi dobili % (350k €)
Jesmo li igrali Evropu sa Ferencođ i Standardom i zaradili cca 500k+ €.
Dakle cca nekih 2mil €.
Sve se ovo desilo u roku od nekih pola godine. Ili se nije desilo?
Amir i Riad još igraju za Zelju, a Dzeko još hara po EPL?
Last edited by mali_milojica on 31/07/2018 12:50, edited 1 time in total.
- UnKnownBA
#72160 Re: FK Željezničar
Nije nebuloza nego ti zaboravljaš ... Gredić je te pare gurao ili planirao za vraćanje dugova i nismo se razbacivali sa novcem, navijači su isto tako toga bili svjesni i pristali na period konsolidacije od 2 godine a onda kada su ovi došli doveli su i Husu i Hasu Mulaliću, doveli gomilu igrača, reprezentativaca od tih para po dobro utvrđenoj proceduri a na kraju ni Evrope ne vidjesmo. Doveli bi oni moj ... tada ikog da ne bi tih para.
- ultima_palabra
#72161 Re: FK Željezničar
Pa kad je odlazio Gredić vjerovatno nije bilo para, ali se znalo da će ubrzo biti... do kraja 2015. su sigurno legle pare od Evrope, Bajića, Kvesića, Džeke, ubrzo se prodao i Amir.
Po meni je to ljeto trebalo baš pojačati ekipu, uzeti neke pare na đemdo jer imaš od čega vratiti... to se uradilo na zimu, ali zaostatak je bilo ogroman.
Po meni je to ljeto trebalo baš pojačati ekipu, uzeti neke pare na đemdo jer imaš od čega vratiti... to se uradilo na zimu, ali zaostatak je bilo ogroman.
-
vryzas
#72162 Re: FK Željezničar
UnKnownBA wrote:Nije nebuloza nego ti zaboravljaš ... Gredić je te pare gurao ili planirao za vraćanje dugova i nismo se razbacivali sa novcem, navijači su isto tako toga bili svjesni i pristali na period konsolidacije od 2 godine a onda kada su ovi došli doveli su i Husu i Hasu Mulaliću, doveli gomilu igrača, reprezentativaca od tih para po dobro utvrđenoj proceduri a na kraju ni Evrope ne vidjesmo. Doveli bi oni moj ... tada ikog da ne bi tih para.
To je ona sezona kada smo na pocetku gurali djecu jer nismo imali para. Sutnuli su Odovica, postavili Mulalica i skrsili bruku na Zahirovica&co.
-
vryzas
#72163 Re: FK Željezničar
ultima_palabra wrote:Pa kad je odlazio Gredić vjerovatno nije bilo para, ali se znalo da će ubrzo biti... do kraja 2015. su sigurno legle pare od Evrope, Bajića, Kvesića, Džeke, ubrzo se prodao i Amir.
- mali_milojica
#72164 Re: FK Željezničar
Nisam pobornik posuđivanja.
Bio da je klub u pitanju ili domaćinstvo ili bilo sta.
Pruži se koliki ti je jorgan.
Imaš dvije KM u dzepu. Idi kupi makarone i pavlaku i jedi kući i šuti.
Nemoj otici kod mesara kupiti pola kg teletine na teku, a onda gledaj sta i kako.

Nemoj otici kod mesara kupiti pola kg teletine na teku, a onda gledaj sta i kako.
- Mea_parvitas
#72165 Re: FK Željezničar
Jbt nisam znao da smo bili milioneri tada a niko nije htio u Zelju... sad nekakve nebuloze da su tw pare fol ostavljene za stabilizaciju. Znaci pare su poslije dolazile i to u ratama i sluzile su za notmalno funkcionisanje kluba. Nakon katastrofalnih rezultata u prvom dijelu da bi pokusali izboriti Evropu doveli smo dosta dobrih igraca ali su sve na kraju usrali na celu sa Mulalicem.
Kako znamo da te pare nisu i u sljedecoj sezoni koristene, opet kazem to je sve dolazilo u ratama, pa su se prvo pokrpile posudjene pare pa onda se trosi sta ostane. Kako smo poslije funkcionisali nrmalno, placali igrace, dobijali uredno licencu, itd a nije bilo ni jednog veceg transfera, pa ocigledno jer su se pare pametno trosile
Kako znamo da te pare nisu i u sljedecoj sezoni koristene, opet kazem to je sve dolazilo u ratama, pa su se prvo pokrpile posudjene pare pa onda se trosi sta ostane. Kako smo poslije funkcionisali nrmalno, placali igrace, dobijali uredno licencu, itd a nije bilo ni jednog veceg transfera, pa ocigledno jer su se pare pametno trosile
- ultima_palabra
#72166 Re: FK Željezničar
Ako znaš da ti sigurno dolazi milja za par dana, što da ne?mali_milojica wrote:Nisam pobornik posuđivanja.
- mali_milojica
#72167 Re: FK Željezničar
ultima_palabra wrote:Ako znaš da ti sigurno dolazi milja za par dana, što da ne?mali_milojica wrote:Nisam pobornik posuđivanja.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#72168 Re: FK Željezničar
To može na malo, mislim u domaćinstvu, kad imaš svoj stambeni prostor.mali_milojica wrote:Nisam pobornik posuđivanja.
Kad su u pitanju veće stvari, pa tako i fudbalski klubovi, giganti fudbala se zadužuju, da to ne budu ekipe kao Željo.
Ako je opravdan potez, naravno da ćeš se zadužiti, jer ako budeš čekao, ode voz.
- ultima_palabra
#72169 Re: FK Željezničar
BTW, sa Zakarićem je spašeno što se spasiti dalo, možda se moglo ranije bolje riješiti, ali bitno je da je donekle zaštićen interes kluba. Kad je nešto korektno urađeno, treba reći, isto kao i za dolazak Rodina.
- mali_milojica
#72170 Re: FK Željezničar
Nadam se da se neću prevariti, ali ovaj prelazni rok mi je možda i najbolji otkad su ovi ljudi u klubu.ultima_palabra wrote:BTW, sa Zakarićem je spašeno što se spasiti dalo, možda se moglo ranije bolje riješiti, ali bitno je da je donekle zaštićen interes kluba. Kad je nešto korektno urađeno, treba reći, isto kao i za dolazak Rodina.
Rodin, Bakrač, Curjuric, Veselinovic, valjda se Arezina dozove (daj Bože). Sasvim pristojno.
-
DonieBrasco
#72171 Re: FK Željezničar
Ja bi samo volio da znam sta je u glavama ovih idiota navijaca iz nasih redova sto tjeraju upravu, ko njih huska, nagovara na to. Blago njima ako im odgovara da ova uprava ode i da se vrate stare garniture jer novih nema sigurno. Odovicu sretno da konacno odstrani ove igrace koji su dobro doprinjeli ovim problemima u klubu, a vjerujte ima ih itekako odogovornih za ove lose rezultate, namjerno losom igrom i kuhanjem u svalacionici.
-
vryzas
#72172 Re: FK Željezničar
Rodin bi mogao biti top pojacanje. 
-
FreakyStyley
#72173 Re: FK Željezničar
Bakrac-Rodin, Hazime imamo stoperski par. Pavic jako dobar do sad, konacno lijevi bek. Desno Sinisa/Seha.
Zadnja linija nam ne bi trebala bit problem.
- avetinja
#72174 Re: FK Željezničar
U buduće bi mogli da naplaćuju karte za gledanje građevinskih radova, pošto na utakmice ne vrijedi dolaziti, a sportski uspjesi svakako nisu pretjerano bitni.
- mali_milojica
#72175 Re: FK Željezničar
Kako uvijek zaboravim PavicaFreakyStyley wrote:Bakrac-Rodin, Hazime imamo stoperski par. Pavic jako dobar do sad, konacno lijevi bek. Desno Sinisa/Seha.
Valjda više i ne mislim na lijevog beka, jer bez njega igramo već nekoliko godina
Pavić, sad za sad