Da se kladimo da ce za 10 dana dzihadisti pokrenuti veliku ofanzivu na Lataminu?Krokodajl wrote:Čuj napreduju![]()
![]()
![]()
Pa Sirijatel je u njihovim rukama još jučer.
Zalin SAA nije ni uzela.
Neko te laže, i to žestoko, počeli osvajat kote koje već drže.
Kakav crni Tejbet Imam, pluskvanperfekat je to za njih, njima je ofanziva u drugom smjeru, pravac Kafr Zita i Han Šejhun![]()
Sirija vol. 2
- Kikibombona
#72151 Re: Sirija vol. 2
- Krokodajl
#72152 Re: Sirija vol. 2
Bolje im je išlo prije Tomahavka.
@Kiki, ne znam, vidjet ćemo, cilj je Han Šejhun, kada će ovi doći i da li će doći, to ćemo vidjeti, samo prisustvo Rusa je garant ozbiljne strategije a ne da se nekom ćefnulo.
Rusi imaju i drugi razlog da uzmu Han Šejhun, skontaj koji bi to šamar zapadu bio ?
Ono, cijeli svijet se digao zbog hemijskog napada u Han Šejhunu, slike djece, sankcije, tomahavci, ovo ono, Asad mora ići.
A rus čizmom uđe u Han Šejhun ko mangup, "šta je imal' ko jači, smijel ko 1 na 1"...
Opet preko Sirijskih leđa, ali dobro.
I onda recimo u svom stilu, sprovedu još istragu i "dokažu" da su ovi sami sebe zbombali.
Mislim, pravu istinu u vezi Han Šejhuna nikad nećemo saznati, ali Rusima isto svašta pod kapu može stati, a raja puši fore.
Rus dovuče neke bačve recimo, snimi skladišta i kaže, evo vidite da imaju Sarin, imaju uran, imaju sve.
@Kiki, ne znam, vidjet ćemo, cilj je Han Šejhun, kada će ovi doći i da li će doći, to ćemo vidjeti, samo prisustvo Rusa je garant ozbiljne strategije a ne da se nekom ćefnulo.
Rusi imaju i drugi razlog da uzmu Han Šejhun, skontaj koji bi to šamar zapadu bio ?
Ono, cijeli svijet se digao zbog hemijskog napada u Han Šejhunu, slike djece, sankcije, tomahavci, ovo ono, Asad mora ići.
A rus čizmom uđe u Han Šejhun ko mangup, "šta je imal' ko jači, smijel ko 1 na 1"...
I onda recimo u svom stilu, sprovedu još istragu i "dokažu" da su ovi sami sebe zbombali.
Mislim, pravu istinu u vezi Han Šejhuna nikad nećemo saznati, ali Rusima isto svašta pod kapu može stati, a raja puši fore.
Rus dovuče neke bačve recimo, snimi skladišta i kaže, evo vidite da imaju Sarin, imaju uran, imaju sve.
- Kikibombona
#72153 Re: Sirija vol. 2
Tako ce i biti, nema sumnje.Krokodajl wrote:Bolje im je išlo prije Tomahavka.
Samo, smatram da ce potrajati borbe za Lataminu, Kafr Zitu i Morek.
Ako se sjecas, Halfaja i Tejbet Imam su i ranije padali veoma lako iz ruke u ruku. Garant je konfiguracija terena takva da se tesko braniti.
Sjeti se kako je SAA silovito napadala Kafr Nabudu al' je nisu mogli zauzeti. Dobra odbrana i pogodan teren za odbranu. Ili motivisano lokalno stanovnistvo. Ili svasta pomalo.
Isto gore u Alepu, Anadan i taj sjeverni dio, veoma tesko napredovati.
- Krokodajl
#72154 Re: Sirija vol. 2
vidjet ćemo, SAA je došla blizu Latamine ali im teren ne ide u prilog jer je Latamina viša u odnosu ovaj prostor ispod, dole su poljane oko Orontes rijeke, SAA bi morala prvo uzeti Morek, ako ipak uspiju uzeti Lataminu prije, onda je sve otvoreno, Latamina je za sjever Hame što je Selma bila za Latakiju, samo što do Latamine vodi mnogo puteva, a SAA je uzela najteži kako stvari stoje, a pitanje je Kiki koliko su te fortifikacije izdržale nakon toliko godina, i Ma'an je nekada važio za utvrđenje Sirijske vojske, pa je u jednoj noći pao, zašto i Latamina ne bi.
- Kikibombona
#72155 Re: Sirija vol. 2
Bumo vidjeli, sto bi rekao nas Garda koji vuce korijene iz Rojave.Krokodajl wrote:vidjet ćemo, SAA je došla blizu Latamine ali im teren ne ide u prilog jer je Latamina viša u odnosu ovaj prostor ispod, dole su poljane oko Orontes rijeke, SAA bi morala prvo uzeti Morek, ako ipak uspiju uzeti Lataminu prije, onda je sve otvoreno, Latamina je za sjever Hame što je Selma bila za Latakiju, samo što do Latamine vodi mnogo puteva, a SAA je uzela najteži kako stvari stoje, a pitanje je Kiki koliko su te fortifikacije izdržale nakon toliko godina, i Ma'an je nekada važio za utvrđenje Sirijske vojske, pa je u jednoj noći pao, zašto i Latamina ne bi.
Serijatski sudija Nusre presao na krscanstvo. 'Ljeb te jebo, zar je i to moguce.
https://youtube.com/watch?v=fEIHsvovfVc ... qrNxpe6XJw
- Ironmen
#72156 Re: Sirija vol. 2
zrakomlat wrote:Neće moći ući u USA i zamrznuta im je imovina u istoj, koju nisu nikad ni imali?sarajevoxxxx wrote:Američke sankcije za ukupno 217 uposlenika sirijskog Centra za istraživanje i studije.
Svaka čast![]()
![]()
Prestava za javnost Trump ubire pojene kod ispranih masa mozaka ovaj mozgova.
- salik79
#72157 Re: Sirija vol. 2
Vec sam danas, par stranica unazad, postavljao:Kikibombona wrote:Bumo vidjeli, sto bi rekao nas Garda koji vuce korijene iz Rojave.Krokodajl wrote:vidjet ćemo, SAA je došla blizu Latamine ali im teren ne ide u prilog jer je Latamina viša u odnosu ovaj prostor ispod, dole su poljane oko Orontes rijeke, SAA bi morala prvo uzeti Morek, ako ipak uspiju uzeti Lataminu prije, onda je sve otvoreno, Latamina je za sjever Hame što je Selma bila za Latakiju, samo što do Latamine vodi mnogo puteva, a SAA je uzela najteži kako stvari stoje, a pitanje je Kiki koliko su te fortifikacije izdržale nakon toliko godina, i Ma'an je nekada važio za utvrđenje Sirijske vojske, pa je u jednoj noći pao, zašto i Latamina ne bi.![]()
Serijatski sudija Nusre presao na krscanstvo. 'Ljeb te jebo, zar je i to moguce.![]()
salik79 wrote:Iz Džibhetun-nusre u kršćanstvo
Hassan Ebu Hamza, a sad Paul, jedan od čelnika vehabijske bande Džibhetun-nusre, sirijski ogranak zloglasne vehabijske terorističke organizacije Al-Kaide, koji je obavljao dužnost "šerijatskog sudije" u Nusri, prešao je u kršćanstvo nakon što je sa emigrantima otišao u Njemačku.
Paul, bivši vehabija Hassan Ebu Hamza, iz Rakke u Siriji, već od 2003., se borio u redovima Al-Kaide u Iraku, pa u Siriji.
Paul, bivši vehabija Hassan Ebu Hamza, šerijatski sudija Nusre, o svojoj prošlosti je izjavio da se on borio protiv kršćana jer je mislio da Amerika čini zločin pozivajući se na Bibliju, a sad mu je jasno da je kršćanstvo čisto od toga.
Paul, bivši vehabija Hassan Ebu Hamza, se izvinuo pripadnicima svih drugih religija i ateistima što je u prošlosti, iz neznanja, huškao ljude protiv njih!
Za opširnije vidjeti:
http://www.almayadeen.net/news/politics/56047/
Napomena: Ovo je jedan primjer od katastrofalnih posljedica širenja vehabizma od strane Ali Sauda i cionista kao najprljavijeg rata protiv islama. Masovno prelaženje u ateizam u Saudiji i Egiptu i žestoke borbe protiv islama, Poslanika, s.a.v.a., i Kur'ana od strane ateista, biviših muslimana koji su ogorčeni vehabijskim terorizmom, nanijet će nenadoknadive štete muslimanima.
-
sarajevoxxxx
#72158 Re: Sirija vol. 2
Tabka: Od 20.03.2017. pa do danas dokumentovana imena 80 građana koji su poginuli u zračnim udarima međunarodne koalicije.
#الرقـة #الطبقة #توثيـق استشهاد 80 شهيـد موثقين بالاسم منذ 20/3/2017 حتى اليوم من قصف طيران التحالف الدولي على مدينة #الطبقة_المحاصرة
#الرقـة #الطبقة #توثيـق استشهاد 80 شهيـد موثقين بالاسم منذ 20/3/2017 حتى اليوم من قصف طيران التحالف الدولي على مدينة #الطبقة_المحاصرة
- Kikibombona
#72159 Re: Sirija vol. 2
Besar se malo pravi mutav!
“We support whoever wants to liberate any city from the terrorists, but that doesn’t mean to be liberated from terrorists and being occupied by American forces, for example, or by another proxy, or other terrorists,” he told the AFP news agency.
“So, it’s not clear who is going to liberate Raqa. Is it really Syrian forces that are going to hand it over to the Syrian army? Is it going to be in cooperation with the Syrian army? It’s not clear yet,” Assad said.
“But what we hear is only allegations about liberating Raqa. We’ve been hearing that for nearly a year now, or less than a year, but nothing happened on the ground. So, it’s just, let’s say, a hypothetical question, because there is nothing concrete on the ground,” he concluded.
- Ironmen
#72160 Re: Sirija vol. 2
sarajevoxxxx wrote:U toku je silovit kontranapad revolucionara na Tajbetul Imam i Halfaja.Sve vojne formacije učestvuju.
Kako revolucionari mogu sami sebe napasti u Tajbetul Imamu ????
- Ironmen
#72161 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Putna komunikacija Kamislo - Damask - Bejrut otvorena po prvi put nakon dogovora Bas rezima i PYD.
![]()
![]()
Nadam se nastavku saradnje Bas rezima i PYD. Rojava ima sta ponuditi, kontrolisu velike rezerve nafte i plina, kontrolisu hidroelektrana, poljoprivreda je izuzetno razvijena. Iz PYD isticu da se nadaju razvoju saradnje.
Ovdje bi jedino Amerikanci mogli srati i biti prepreka. Nadam se da nece. Bas rezim je realnost, cjelovita Sirija je realnost. Valja zivjeti nakon rata.
Sa turskim kmetovima nikakva saradnja nije moguca. Turci im ne zele nikakvo dobro, koriste ih za vlastite interese, vode u patnju i nestanak. Svaka saradnja sa Kurdima je strogo zabranjena.
Prica se i o otvorenom putu za civile Alep-Kobani ??
- salik79
#72162 Re: Sirija vol. 2
Ne bi im bilo prvi put. Malo-malo porokaju se izmedju sebe. Jedan tekfir je dovoljan.Ironmen wrote:Kikibombona wrote:Putna komunikacija Kamislo - Damask - Bejrut otvorena po prvi put nakon dogovora Bas rezima i PYD.
![]()
![]()
Nadam se nastavku saradnje Bas rezima i PYD. Rojava ima sta ponuditi, kontrolisu velike rezerve nafte i plina, kontrolisu hidroelektrana, poljoprivreda je izuzetno razvijena. Iz PYD isticu da se nadaju razvoju saradnje.
Ovdje bi jedino Amerikanci mogli srati i biti prepreka. Nadam se da nece. Bas rezim je realnost, cjelovita Sirija je realnost. Valja zivjeti nakon rata.
Sa turskim kmetovima nikakva saradnja nije moguca. Turci im ne zele nikakvo dobro, koriste ih za vlastite interese, vode u patnju i nestanak. Svaka saradnja sa Kurdima je strogo zabranjena.
Prica se i o otvorenom putu za civile Alep-Kobani ??
- apsidejzi
#72163 Re: Sirija vol. 2
Jebo ovo, odoh ja u Njemacku, svakako gubimo.Kikibombona wrote:Bumo vidjeli, sto bi rekao nas Garda koji vuce korijene iz Rojave.Krokodajl wrote:vidjet ćemo, SAA je došla blizu Latamine ali im teren ne ide u prilog jer je Latamina viša u odnosu ovaj prostor ispod, dole su poljane oko Orontes rijeke, SAA bi morala prvo uzeti Morek, ako ipak uspiju uzeti Lataminu prije, onda je sve otvoreno, Latamina je za sjever Hame što je Selma bila za Latakiju, samo što do Latamine vodi mnogo puteva, a SAA je uzela najteži kako stvari stoje, a pitanje je Kiki koliko su te fortifikacije izdržale nakon toliko godina, i Ma'an je nekada važio za utvrđenje Sirijske vojske, pa je u jednoj noći pao, zašto i Latamina ne bi.![]()
Serijatski sudija Nusre presao na krscanstvo. 'Ljeb te jebo, zar je i to moguce.![]()
Meni se cini da ovaj prevodi na njemacki i da su svabe u publici?
Last edited by apsidejzi on 25/04/2017 00:20, edited 1 time in total.
- Kikibombona
#72164 Re: Sirija vol. 2
Da, da, put je otvoren, samo trebaju dozvole da bi se putovalo, tako sam citao ranije...Ironmen wrote:Prica se i o otvorenom putu za civile Alep-Kobani ??
Salik
Fakat cudno da Nusras predje na bilo sta drugo... Ja sam mislio da su to trajno isprani mozgovi. Jednako bi bilo cudno da je presao na sufizam, siizam, da je na kraju krajeva postao normalan musliman.
-
solar7
#72165 Re: Sirija vol. 2
Najbolje da ovi prackama ratuju protiv rezima a ne tovovima da bi rezim mogao napredovati.Ja sta ljudi sve ne pisu u naboju osjecaja,pa haj reci cemu se rezim more zahvaliti sto uopste opstoji u Siriji jos uvijek,Da nije ruja rezim bi davno nestao tako treba reciKrokodajl wrote:dovoljno je pogledati Idlib, jedini razlog što SAA ne uspjeva da napreduje tako brzo jesu TOW-ovi, a njih koristi Džejš al Iza koja je dio FSA, gdje je Nusra, kakva Nusra kakvi bakrači, Nusra pošalje dva kamiona ko fol pomoći, da ovi misle evo braće evo ludila, da Nusra brani to bila bi druga priča.
Gdje su autobombe, gdje su samoubilački napadi, nigdje ni jednog, ovi neka se zahvale towovima što SAA već nije u Han Šejhunu.
Nusra ih neće braniti to je sigurno, neka se zahvale budale Katru koji ih je uvalio u ovo zbog šake šejhova što su lovili sokolove po Iraku.
- salik79
#72166 Re: Sirija vol. 2
Ovaj je bio na "budzetu" (pozicija) i ima mozga, za razliku od sljedbenika. On je njihov Kuduzovic. Ide za interesom, ovamo bezbeli "presahlo", pa sada ganja drugi interes.Kikibombona wrote:Da, da, put je otvoren, samo trebaju dozvole da bi se putovalo, tako sam citao ranije...Ironmen wrote:Prica se i o otvorenom putu za civile Alep-Kobani ??
Salik
Fakat cudno da Nusras predje na bilo sta drugo... Ja sam mislio da su to trajno isprani mozgovi. Jednako bi bilo cudno da je presao na sufizam, siizam, da je na kraju krajeva postao normalan musliman.
Last edited by salik79 on 25/04/2017 00:32, edited 1 time in total.
- Krokodajl
#72167 Re: Sirija vol. 2
Slažem se, praćkama kada bi ratovali svakako da bi Sirijska vojska brže pobjedila.solar7 wrote:Najbolje da ovi prackama ratuju protiv rezima a ne tovovima da bi rezim mogao napredovati.Ja sta ljudi sve ne pisu u naboju osjecaja,pa haj reci cemu se rezim more zahvaliti sto uopste opstoji u Siriji jos uvijek,Da nije ruja rezim bi davno nestao tako treba reciKrokodajl wrote:dovoljno je pogledati Idlib, jedini razlog što SAA ne uspjeva da napreduje tako brzo jesu TOW-ovi, a njih koristi Džejš al Iza koja je dio FSA, gdje je Nusra, kakva Nusra kakvi bakrači, Nusra pošalje dva kamiona ko fol pomoći, da ovi misle evo braće evo ludila, da Nusra brani to bila bi druga priča.
Gdje su autobombe, gdje su samoubilački napadi, nigdje ni jednog, ovi neka se zahvale towovima što SAA već nije u Han Šejhunu.
Nusra ih neće braniti to je sigurno, neka se zahvale budale Katru koji ih je uvalio u ovo zbog šake šejhova što su lovili sokolove po Iraku.
- salik79
#72168 Re: Sirija vol. 2
Ma bitno je da tuČu.Krokodajl wrote:Slažem se, praćkama kada bi ratovali svakako da bi Sirijska vojska brže pobjedila.solar7 wrote:Najbolje da ovi prackama ratuju protiv rezima a ne tovovima da bi rezim mogao napredovati.Ja sta ljudi sve ne pisu u naboju osjecaja,pa haj reci cemu se rezim more zahvaliti sto uopste opstoji u Siriji jos uvijek,Da nije ruja rezim bi davno nestao tako treba reciKrokodajl wrote:dovoljno je pogledati Idlib, jedini razlog što SAA ne uspjeva da napreduje tako brzo jesu TOW-ovi, a njih koristi Džejš al Iza koja je dio FSA, gdje je Nusra, kakva Nusra kakvi bakrači, Nusra pošalje dva kamiona ko fol pomoći, da ovi misle evo braće evo ludila, da Nusra brani to bila bi druga priča.
-
zrakomlat
#72169 Re: Sirija vol. 2
Pa ima smisla to.Krokodajl wrote:Slažem se, praćkama kada bi ratovali svakako da bi Sirijska vojska brže pobjedila.solar7 wrote:Najbolje da ovi prackama ratuju protiv rezima a ne tovovima da bi rezim mogao napredovati.Ja sta ljudi sve ne pisu u naboju osjecaja,pa haj reci cemu se rezim more zahvaliti sto uopste opstoji u Siriji jos uvijek,Da nije ruja rezim bi davno nestao tako treba reciKrokodajl wrote:dovoljno je pogledati Idlib, jedini razlog što SAA ne uspjeva da napreduje tako brzo jesu TOW-ovi, a njih koristi Džejš al Iza koja je dio FSA, gdje je Nusra, kakva Nusra kakvi bakrači, Nusra pošalje dva kamiona ko fol pomoći, da ovi misle evo braće evo ludila, da Nusra brani to bila bi druga priča.
- Kikibombona
#72170 Re: Sirija vol. 2
Moguce da je to. Ja prvi put cujem da se neki zagrizeni skinuo sa vehabizma.salik79 wrote:Ovaj je bio na "budzetu" (pozicija) i ima mozga, za razliku od sljedbenika. On je njihov Kuduzovic. Ide za interesom, ovamo bezbeli "presahlo", pa sada ganja drugi interes.
A zipa ovo delegata, Bosnjak iz Prizrena.
https://youtube.com/watch?v=p3qaAGE32bY
Prsletio sam brzinski.
- ka'e HizbuSejtan je stvoren da se bori protiv muslimana
- sije u Iraku ubijaju sve koji nose ime Omer, nebitno na starosnu dob
- plan je okruziti Meku i Medinu i onda napasti
- kabur Muhamedov premjestiti u Teheran ili Kom
- Homeini na stepenu poslanika
Mogu misliti kakvim tek lazima truju ove sto se raznose u Siriji i Iraku. Moras covjeku dobro isprati mozak da bi se raznio, koliko god glup bio.
- Kikibombona
#72171 Re: Sirija vol. 2
A sto je tebi zao selefija?solar7 wrote:Najbolje da ovi prackama ratuju protiv rezima a ne tovovima da bi rezim mogao napredovati.Ja sta ljudi sve ne pisu u naboju osjecaja,pa haj reci cemu se rezim more zahvaliti sto uopste opstoji u Siriji jos uvijek,Da nije ruja rezim bi davno nestao tako treba reci
Jesi ti selefija?
Vidis bolan da se ne mogu ujediniti kada im je najteze. Ne mogu se ujediniti selefije, Ahrar Sham, Nusra, Jaish al-Islam, a kamoli da se ujedine sve te silne sekte, mafijaske organizacije, bande itd. Svako hoce da je glavni, hiljade politickih, vjerskih i vojnih lidera. Ne mogu se ujediniti kada im prijeti unistenje a da se ujedine u miru. Da nema Asada krv bi jedni drugima pili narednih sto godina.
Nisu oni nikakva alternativa Asadu. Nisu nikada bili. Stotine copora koje se bore za uske interese svoje bande.
- dragma
- Vozim: Pješe
#72172 Re: Sirija vol. 2
@Kiksone, za koga navijaš?
- Kikibombona
#72173 Re: Sirija vol. 2
Navijam za mir.dragma wrote:@Kiksone, za koga navijaš?
Ja bih selefijama cak i dao Idlib. Ako dozive totalni poraz, plasim se da ce se raznositi godinama u buducnosti po sirijskim gradovima. Ovako, dati im Idlib, neka se tamo skupe, pa neka ih hrane Saudijci, Katarani i Turci.
- dragma
- Vozim: Pješe
#72174 Re: Sirija vol. 2
Ma jok to, mislio sam na fudbal, našu liguKikibombona wrote:Navijam za mir.dragma wrote:@Kiksone, za koga navijaš?
Ja bih selefijama cak i dao Idlib. Ako dozive totalni poraz, plasim se da ce se raznositi godinama u buducnosti po sirijskim gradovima. Ovako, dati im Idlib, neka se tamo skupe, pa neka ih hrane Saudijci, Katarani i Turci.
A ovo što si napisao to znam, više puta si ponovio, poštujem tvoje mišljenje, i tebe kao člana, bez ikakve zamjerke
-
sarajevoxxxx
#72175 Re: Sirija vol. 2
Selo Masasneh u sjevernoj okolini Hame kojeg su snage režima danas zauzele: