Dešavanja u Srbiji

Altsa

#72126 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Altsa »

1Dante1 wrote: 20/08/2025 14:02
hilmija frlj wrote: 20/08/2025 08:44 Lažu svi koji kažu da ne bi voljeli da se tamo zapuca i bude par hiljada mrtvih
Opet to ne znaci da prizivam da se ubijaju, jer to nista ne donosi, a posebno nama, jer ako jedni odu, drugi dodju nista se ne mijenja.
Ne kontam ovu logiku. Znaci ti nisi za ikakve promjene. Ne govorim o ubijanju. Logicno je da ako jedni odu tj.trenutna vlast da ce drugi doci. Ovi koje mi prizeljkujemo ne mogu biti isti nikako kao vucic.
muha_sa

#72127 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

mishic wrote: 20/08/2025 11:08 Glas razuma čak i kada zakasni vrijedi poslušati:

SRBIJANSKI OPOZICIONAR NIKAD OŠTRIJI: "Šta je Srbi? Čudite se što Vučić bije vašu djecu? A šutjeli ste za Sarajevo, genocid u Srebrenici..."
Odlučio podsjetiti Srbe na višedecenijsku šutnju o svim zločinima u koje je Vučić imao umiješane prste.
Srbi!!! Šta nije jasno?! Čudite se što vam djecu hapsi i bije Aleksandar Vučić?! Ovo je poruka srbijanskog opozicionog političara i lidera Republikanske stranke Nikole Sandulovića koji se osvrnuo na opće zaprepaštenje koje vlada u Srbiji zbog sile koju Vučić primjenjuje posljednjih dana na ulicama gradova susjedne nam države.
Sandulović je stoga odlučio da podsjetio Srbe na višedecenijsku šutnju o svim zločinima u koje je Vučić imao umiješane prste.
Da vas podsjetim! Šutjeli ste kada je Vukovar uništavan do temelja, kada je iz njega protjerano 31.782 osobe, 2600 nestalih, 200 osoba odvedeno na farmu Ovčara i ubijeno, ubijeno 1.798 civila i 86 djece da bi u Vukovar umarširali Vojislav Šešelj, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić!
Šutjeli ste kada je Aleksandar Vučić nagovarao Srbe iz Krajine na stvaranje Velike Srbije u Hrvatskoj sa glavnim gradom Kninom. Rezultat- 200.000 raseljenih Srba iz Hrvatske.
Šutjeli ste kada je opsada Sarajeva trajala 44 mjeseca što je bilo 3 puta duže od opsade Staljingrada. Tada je na brdu iznad Sarajeva, na Jevrejskom groblju odakle se pucalo na civile i djecu, bio opet Vojislav Šešelj i Aleksandar Vučić, sa puškom u ruci! Ispaljeno je tada 50.000 tona artijerijskih projektila na grad, dok je Vučić jeo sa Šešeljem prase iznad Sarajeva!
Rezultat - 14.011 žrtava, 56.000 lakše i teže ranjenih, 5 do 15 žrtava od snajpera dnevno! Ubijeno .1601 dijete!
Šutjeli ste kada se desio genocid u Srebrenici koji se smatra najvećim masakrom u Evropi od Drugog svjetskog rata u kojem je ubijeno više od 8.000 ljudi, muškaraca i djece između 12 i 77 godina! Za Skupštinskom govornicom u Parlamentu Srbije je Aleksandar Vučić tada pozivao na ubistvo 100 Muslimana za jednog Srbina upravo u toku sprovođenja samog užasnog genocida!
Šutjeli ste kada je Aleksandar Vučić zajedno sa Slobodanom Miloševićem godinama učestvovao u progonu, hapšenju, batinjanju i ubijanju Albanaca na Kosovu koji više nisu mogli ni htjeli da trpe tu diktaturu i gledaju dugogodišnji svakodnevni masakr nad njihovom djecom!
Šutjeli ste tada, nisu se ubijala i tukla srpska djeca! To je tada bilo uredu, a sada se čudite kada vam taj isti Aleksandar Vučić, hapsi, zatvara i bije vašu djecu? To vas boli, a druge ne boli za njihovu djecu?! – naveo je Sandulović.
Ovo ste sve znali, ovo ste htjeli, istakao je Sandulović, za ovo ste glasali i sada se čudite šta vam ratni zločinac i kriminalac Aleksandar Vučić radi?!
Što vam bije vašu djecu?! Šta ste očekivali, da sve što je radio van Srbije da u Srbiji neće?! Da li ste sada svjesni svojih grešaka i zatvaranja ušiju i očiju nad tuđom nesrećom za koju ste dizali tri prsta i to ponosno potencirali nad tuđim srušenim kućama, tajnim grobnicama i grobovima nesrpskog stanovništva?!
Sada je došlo vrijeme da osjetite svu težinu svog okretanja glave od zlodjela ovog diktatora kojeg ste htjeli! Koga ste birali i glasali za njega!

Svo ovo iskonsko zlo je krenulo od istih ljudi iz Srbije prije 30 godina, i u Srbiji će se po Božjoj pravdi i kazni taj krug Danteovog pakla koji su započeli Milošević, Šešelj, Vulin, Nikolić i Vučić konačno završiti - zaključio je na kraju Sandulović.
Sandulovića, inače žestokog kritičara Vučića i njegovog režima, 3. januara 2024. godine uhapsila je BIA. Nakon hapšenja odveden je u prostorije BIA-e, gdje ga je petnaestak maskiranih ljudi, kako je tada tvrdio njegov advokat Čedomir Stojković, brutalno tuklo četiri sata.
Nekoliko puta je padao u nesvijest da bi na kraju bila pozvana Hitna pomoć i on je prebačen na Vojnomedicinsku akademiju na Odjeljenje za neurohirurgiju, jer mu je, kako tvrdio njegov advokat, oduzeta desna strana tijela.
On je uhapšen i prebijen zbog snimka na društvenoj mreži X, na kome se vidi kako polaže vijenac na spomenik porodice Jašari na Kosovu. On je optužen za širenje vjerske, nacionalne i rasne netrpeljivosti, a zapravo uhapšen zbog toga što je položio cvijeće na grob Albanca. Bez obzira na to šta ko misli o Jašariju, kao i svaki drugi građanin Srbije, tako i Sandulović ima pravo na svoje mišljenje. Pri tome, snimak je star godinu ili dvije. Sve ovo je urađeno po Miloševićevom receptu, kada je Aleksandar Vučić bio ministar informisanja. U isto vrijeme kada je Sandulović uhapšen i brutalno prebijen, režimski mediji su pokrenuli kampanju protiv njega – kazao je tada advokat Čedomir Stojković.
Da ne ostane zatrpano--na svaku narednu stranicu postavljat.
muha_sa

#72128 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by muha_sa »

Image
Danguba

#72129 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Danguba »

hilmija frlj wrote: 20/08/2025 08:44 Lažu svi koji kažu da ne bi voljeli da se tamo zapuca i bude par hiljada mrtvih
Nema sanse, ni sekunu to ne bih volio. Zaista bih volio da se promijeni svijest, pogledi na stanje trenutno, proslo a i buduce kod stanovnistva u Srbiji, no to se nece desiti.

Opet to ne znaci da prizivam da se ubijaju, jer to nista ne donosi, a posebno nama, jer ako jedni odu, drugi dodju nista se ne mijenja.
Ne zelim im nista dobro a neka Bog odluci i da im sta su zasluzili.
Nemati empatije kada se ide u drugu drzavu da se ratuje, nemati empatije da se ubije neko ko ti nije zelio nista lose, nemati empatije da se pale tudje kuce, da se prije toga opljackaju...pa kako da ja imam empatiju za takve i njihove nasljednike.

Ljudski je priznati i pokajati se za zlo ali ja to jos nisam cuo tako da, samo se derite izmedju sebe da i nama bude lakse jer nemate vremena da se nama bavite.
tramvajtrojka

#72130 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by tramvajtrojka »

Image
Image
Image

postena srbija dns koja samo hoce da uči :lol: :lol: :mrgreen: koja radikalska jadovstina
srce_ruke_lopata

#72131 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by srce_ruke_lopata »

Ja radim sa nekim likovima iz Srbije i danas sa jednim od njih sam bio na ručku…i tako mlatimo praznu slamu pa se dotakosmo i protesta u Srbiji. Kaže on meni kako su sada ratni veterani stali na stranu studenata da ih brane od Ace i ćacija, reko čekaj kakvi ratni veterani u Srbiji (onako se pravim lud)..kaže pa ovi što su ratovali 90-tih :-)
Na kraju ispade da sada brane studente i da su OK, a to kako su stekli status “ratnih” veterana manje više.
Nikad njima pomoći dok god nisu spremni da se suoče sa svim zlodjelima u novijoj istoriji na ovim područjima.
Labirint

#72132 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Labirint »

srce_ruke_lopata wrote: 20/08/2025 21:40 Ja radim sa nekim likovima iz Srbije i danas sa jednim od njih sam bio na ručku…i tako mlatimo praznu slamu pa se dotakosmo i protesta u Srbiji. Kaže on meni kako su sada ratni veterani stali na stranu studenata da ih brane od Ace i ćacija, reko čekaj kakvi ratni veterani u Srbiji (onako se pravim lud)..kaže pa ovi što su ratovali 90-tih :-)
Na kraju ispade da sada brane studente i da su OK, a to kako su stekli status “ratnih” veterana manje više.
Nikad njima pomoći dok god nisu spremni da se suoče sa svim zlodjelima u novijoj istoriji na ovim područjima.
Pa dobro gro tih "veterana" ce se izjasniti kao veterani sa Kosova ,sto tehnicki i nije neka greska a ovi koji su bili i haracili od Hrvatske do BiH se poprilicno neisticu time... kazem poprilicno mada ti je za trovanje masa krezubih dovoljan i jedan bokan...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#72133 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Chmoljo »

gabonski udav wrote: 20/08/2025 21:46
Chmoljo wrote: 20/08/2025 08:54
Ja ovo govorim/pisem 15 godina, vucicevac. I opet se ispostavlja da lupetas i siris propagandu.
Ne znam o cemu .........nije ni vazno.
E cuj ne znas... Ja mislio ti sve znas. Kao sto znas spinovati kao sada, i upadati u logicke besmislice.

Znas da sam otvorio dusu na osnovu onoga sto sam pisao tri dana, ali ne znas sta sam pisao prethodnih 15 godina.

Ti si ukratko uhvacen u netipicnom naprdjivanju kao jedan netipicni bot. I sad se koprcas.

Da nisi vucicevac jos bi mi te zao bilo. Al ovako... Ma znas i sam sta

:kiss: :bih:
1Dante1

#72134 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by 1Dante1 »

Altsa wrote: 20/08/2025 19:03 Ovi koje mi prizeljkujemo ne mogu biti isti nikako kao vucic.
mogu samo gori i agresivnij
Better Man

#72135 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Better Man »

Altsa wrote: 20/08/2025 19:03
Ne kontam ovu logiku. Znaci ti nisi za ikakve promjene. Ne govorim o ubijanju. Logicno je da ako jedni odu tj.trenutna vlast da ce drugi doci. Ovi koje mi prizeljkujemo ne mogu biti isti nikako kao vucic.
Izgleda da je jedini način da se u Srbiji dese promjene, da Vučić i njegova svita završe kao Nikolaj i Elena Čaušesku.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#72136 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by sime_cipol »

A sto se tice propagande vec 30 godina nema pogubnije propagande od sarajevskih stranaka u cijelom regionu,
:shock:
Banujte ga, dok ja nisam dobio ban. I to trajni.
HelaS

#72137 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HelaS »

Better Man wrote: 20/08/2025 22:25 Izgleda da je jedini način da se u Srbiji dese promjene, da Vučić i njegova svita završe kao Nikolaj i Elena Čaušesku.
Šta bi bilo promijenjeno odlaskom Vučića?
HelaS

#72138 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by HelaS »

sime_cipol wrote: 20/08/2025 23:17
A sto se tice propagande vec 30 godina nema pogubnije propagande od sarajevskih stranaka u cijelom regionu,
:shock:
Banujte ga, dok ja nisam dobio ban. I to trajni.
Zašto za banovati zbog ove rečenice, pustite mu pravo da piše. Nek obrazloži svoju misao. Uostalom, zašto rasprava s njim, zašto ga hranite :-)
suspect_zero

#72139 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by suspect_zero »

HelaS wrote: 20/08/2025 23:21
Better Man wrote: 20/08/2025 22:25 Izgleda da je jedini način da se u Srbiji dese promjene, da Vučić i njegova svita završe kao Nikolaj i Elena Čaušesku.
Ode Slobodan, tako i Mira sa njm nestane...tadasnji Čaušesku, sada Aleksandar I njegovaneznamkakosezove, sutra nova porodica Čauševsku.
Ja ni tamo a ni ovdje ne vidim lidera koji radi za dobro svoje drzave a da ne misli na svoj dzep.
U biti, dzepove su davno napunili....vlast je puno draža.
Better Man

#72140 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Better Man »

Kad kažem.vučić i njegova svita, mislim na politiku koju predstavljaju i zagovaraju. Moraju doći drugi, koji imaju potpuno drugačiju politiku i koji su spremni da se suoče sa zlom, koje je politika Miloševića i njegovog sljedbenika Vučića i sličnih nanijela drugima
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#72141 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by pici »

ne znam sto se lozite na četničkog trolla, samo preko nišana su njima treba razgovarat.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#72142 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by moonco »

Better Man wrote: 21/08/2025 00:23
Kad kažem.vučić i njegova svita, mislim na politiku koju predstavljaju i zagovaraju. Moraju doći drugi, koji imaju potpuno drugačiju politiku i koji su spremni da se suoče sa zlom, koje je politika Miloševića i njegovog sljedbenika Vučića i sličnih nanijela drugima
Starije je to od Vučića, Miloševića. Nije to od jučer da se ne zavaravamo. Dok se SPC ne rasformira promjene politike nema. Ili razvaljivanje SPC, ili demografska propast i loš natalitet i polako izumiranje i naseljavanje nekih drugih naroda i rasa. Ništa to ne znači ako se figure promijene i postave neke druge. Otvoreni četnici ili prikriveni umiveni ništa ni to ne mijenja. Uz Rusiju, pravoslavlje ili uz NATO, zapad i EU, oni će uvijek pokušavati da svoje velikosrpske interese proguraju i proture. Tako da možda nama u BiH možda više i odgovara da budu uz Rusiju i na toj strani nego da se ližu sa zapadom.
Point.

#72143 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Point. »

Niko od nas nije Nostradamus, niko ne zna dok se ne desi.
Mr.Sojic

#72144 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Mr.Sojic »

Otvorili bi novu temu - Dešavanja u Srbiji 2 :mrgreen:
Altsa

#72145 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Altsa »

Better Man wrote: 20/08/2025 22:25
Altsa wrote: 20/08/2025 19:03

Izgleda da je jedini način da se u Srbiji dese promjene, da Vučić i njegova svita završe kao Nikolaj i Elena Čaušesku.
Nije uopste bitno. Jedini cilj je da je pokojni politicki. Ima dosta normalnih ljudi u opoziciji koji bi mogli da naprave zaokret prema komsijama, a ima i gorih ali kolko vidim oni nemaju veci uticaj u opozicionim redovima.
DaysleepeR

#72146 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by DaysleepeR »

saimidin

#72147 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by saimidin »

:lol: :-) :izet: :evil:

Rekao bi žao mi onih 1% normalnih, ali sada se pitam ima li i toliko

:run:
Billy The Pljuc

#72148 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by Billy The Pljuc »

Ah, kao što i napisah nedavno, pao ili ne pao psihopata značajne promjene nema. Vidim da sve više kukaju kako se krug zatvara u Srbiji, da je iole božije ili kosmičke pravde to zatvaranje kruga bi trebalo biti što bolnije ali sam skeptičan po pitanju istog. U Srbiji postoji taj neki dio (djelićak) zdravog tkiva koji nikad neće doći do izražaja, zašto, mislim da gore postano pokazuje razlog. Generacije i generacije su odgojene na mržnji, zaglupljene i unazađene do te mjere da se to ne može ispraviti nikada. Dabogda da griješim i da neko doživi jednu novu Srbiju, prijateljsku, bratsku, kakva nikad nije bila.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#72149 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by arman1 »

Billy The Pljuc wrote: 21/08/2025 13:45 Ah, kao što i napisah nedavno, pao ili ne pao psihopata značajne promjene nema. Vidim da sve više kukaju kako se krug zatvara u Srbiji, da je iole božije ili kosmičke pravde to zatvaranje kruga bi trebalo biti što bolnije ali sam skeptičan po pitanju istog. U Srbiji postoji taj neki dio (djelićak) zdravog tkiva koji nikad neće doći do izražaja, zašto, mislim da prethodni post pokazuje razlog. Generacije i generacije su odgojene na mržnji, zaglupljene i unazađene do te mjere da se to ne može ispraviti nikada. Dabogda da griješim i da neko doživi jednu novu Srbiju, prijateljsku, bratsku, kakva nikad nije bila.
Takvu katarzu bi jedino doživjeli da ih neko po kome su srali bombardovanjem vrati u kameno doba, kao što su naciste.
GandalfSivi

#72150 Re: Dešavanja u Srbiji

Post by GandalfSivi »

Je li fakat moguce da Klix stavlja ovakve naslove?
Novinar Nemanja Šarović je bio simbol studentske borbe u Srbiji: Zašto ga više nema u javnosti
https://www.klix.ba/vijesti/bih/novinar ... /250821093

Pa idioti glupi od “novinara”, barem proguglajte lika ako ne znate bolje…
Post Reply