Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
mayab

#72076 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mayab »

MALO JE POLA MARKE, AKO NIJE BAREM TRI PO POZIVU , NEĆU DA UČESTVUJEM :mrgreen:

Image

:serbo:
Styling

#72077 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Styling »

moa wrote:
155_mm wrote:izgleda da mickinih trezorskih zapisa vise nece niko.

nek probaju sa 'odzinim zapisima.
:D
danas izasla vijest.

Srpska prodaje obveznice za 35 miliona maraka
Republika Srpska zadužiće se prodajom obveznica za 35 miliona maraka, a trgovanje ovim hartijama od vrijednosti počinje sutra, objavila je Banjalučka berza.

Oni ce se strovaliti gore nego grčka, samo je problem sto ce se to dobro osjetiti i u federaciji.
Federacija ce u citavoj ovoj prici biti donja. Na kraju cemo svi mi ovo platiti.

Treba smo pratiti ko kupuje te obveznice i preko koga se zaduzuju. Da Srbija ne uleti sa nekim fondom pa da za 5 godina skontamo kako nam Srbija posjeduje pola zemlje u dugu i obveznicama.
155_mm

#72078 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

moze neko pojasniti kako ce federacija ispastati zaduzivanje "boljeg" entiteta.

po zakonu spojenih posuda jer smo jedna drzava ceb se sigurno osjetiti. ali neku vecu katastrofu po federaciju ne vidim.

pa ako moze neko da pojasni.
statixx

#72079 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by statixx »

Nece Federacija nista vratiti, otplata unutrasnjeg duga vrsi se iz budzeta, i ima najveci prioritet. Ono sto se moze preliti na Federaciju je finansijska i privredna kriza, ukoliko dodje do toga.
Styling

#72080 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Styling »

statixx wrote:Nece Federacija nista vratiti, otplata unutrasnjeg duga vrsi se iz budzeta, i ima najveci prioritet. Ono sto se moze preliti na Federaciju je finansijska i privredna kriza, ukoliko dodje do toga.
Iz kojeg budzeta? Drzavnog, koji navise puni Federacija a us lucaju krize morat ce sve platiti jer kokuzi nece imati love da ucestvuju u drzavnom budzetu.
statixx

#72081 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by statixx »

Nije nego iz entitetskog budzeta.
Styling

#72082 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Styling »

statixx wrote:Nije nego iz entitetskog budzeta.
Ali, ako propadnu nemaju ni budzeta. Kako ce ista platiti kad su zaduzeni do grla.
statixx

#72083 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by statixx »

Propadanje i jeste kada otplacujes dugove a kreses rashode gdje god mozes, stezes kais. Ali ima Dodo jos fore. :D
Styling

#72084 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Styling »

statixx wrote:Propadanje i jeste kada otplacujes dugove a kreses rashode gdje god mozes, stezes kais. Ali ima Dodo jos fore. :D
Oni nikada nece otplatiti dugove a zaduzivace se do besvjesti. Kada dotjeraju cara do duvara onda ce se povuci iz politike i uzivati u pokradenom bogatstvu a racun za svadbu neka plati stari svat.
155_mm

#72085 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

155_mm wrote:sad imaju dvije mogucnosti.

naci mogucnost da se ipak posalje ANP a da preCednik opet pred svojim stadom ispadne pobjedik. iako je vise puta javno rekao da nema ni teoretske sanse za bilo kakav ANP.

ili da 6.9. poniste dejton.

ja trecu mogucnost trenutno ne vidim.

evo pojavila se i treca opcija.
Vigemark za "Avaz": Moja preporuka je da BiH ide u vanredne izbore
155_mm

#72086 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

Styling wrote:
statixx wrote:Propadanje i jeste kada otplacujes dugove a kreses rashode gdje god mozes, stezes kais. Ali ima Dodo jos fore. :D
Oni nikada nece otplatiti dugove a zaduzivace se do besvjesti. Kada dotjeraju cara do duvara onda ce se povuci iz politike i uzivati u pokradenom bogatstvu a racun za svadbu neka plati stari svat.
pa mozda i nije cilj da otplate dugove. kad se grcka zaduzivala u naprijed se znalo da nema sanse da to sve vrate.
to se je dobrim djelom rijesilo pristankom grka na sporazum sa makedoncima.
Maraschino

#72087 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

155_mm wrote:
Styling wrote:
pa mozda i nije cilj da otplate dugove. kad se grcka zaduzivala u naprijed se znalo da nema sanse da to sve vrate.
to se je dobrim djelom rijesilo pristankom grka na sporazum sa makedoncima.
Kao da to Dodika zabrinjava. Njemu je samo bitno kako doci do svjezeg kapitala jer od toga mnogi oko njega zive. Ko ce to da vraca :lol: on i ne razmislja.
155_mm

#72088 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

mislim da nije upitno ko ce da plati nego nacin na koji ce da plati.

manji entitet sa novcem sigurno nece odplatiti kredite.
GandalfSivi

#72089 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by GandalfSivi »

I ovaj decko ih nasadio :lol: :lol: :lol: Pa ima li iko da nije :lol: :lol: :lol:

https://www.face.ba/vijesti/bih/nista-o ... aren/26516
atmel

#72090 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by atmel »

155_mm wrote:mislim da nije upitno ko ce da plati nego nacin na koji ce da plati.

Kolega, da ti nisi slučajno zaluto temu.
155_mm

#72091 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by 155_mm »

atmel wrote:
155_mm wrote:mislim da nije upitno ko ce da plati nego nacin na koji ce da plati.

je li to pitanje ili tvrdnja?
atmel

#72092 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by atmel »

155_mm wrote:
atmel wrote:

je li to pitanje ili tvrdnja?
Drag si mi forumaš sa teme Vojna industrija i naoružanje ali vidim, da si se angažirao na ovim propalim temama u zadnje vrijeme.
problemnatravunu

#72093 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by problemnatravunu »

(veliko)Srbi uz pomoć guardiana rade svoj posao......
knjiga istorije u eRS

Image
Image
Image
Porodice Foht

#72094 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Porodice Foht »

Ovo je poznato odavno. Meni gore sto nigdje ni spomena Bosne a ni Hercegovine na banjaluckom univerzitetu kao i ostalima u Sumskoj bezbeli, mislim na odsjecima za historiju. Samo guslaju Srbiju i Jugoslaviju i tako cijeli studij. Meni je to strasno za generacije studenata u Sumskoj. :|
Maraschino

#72095 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

Porodice Foht wrote:Ovo je poznato odavno. Meni gore sto nigdje ni spomena Bosne a ni Hercegovine na banjaluckom univerzitetu kao i ostalima u Sumskoj bezbeli, mislim na odsjecima za historiju. Samo guslaju Srbiju i Jugoslaviju i tako cijeli studij. Meni je to strasno za generacije studenata u Sumskoj. :|
Zalosno jeste ali ce doci na naplatu kad-tad.

Ne moze jedinka ili zajednica zivjeti u BiH a samo spominjati Srbiju i zamisljati sebe tamo a zivjeti ovamo. Oni su sve uvezali sto im je Dejton i sporazum o saradnji dozvolio. Cak su presli granicu ali garanti DMS nikako da se oglase. Dokle ce to ici, ostaje da se vidi ali nece jos dugo. Nesto se mora desiti nakon 25 god. silovanja svega i svacega.
archi_a

#72096 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

Poznato, zar ne?! :pisnuo:
Prpa.ba

#72097 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Prpa.ba »

Forumski ekonomisti mogu nam reci kolika je to drasticna zaduzenost RS-a u odnosu na FBiH i normalne stepene zaduzenosti, vidim patriote proslavljaju emisiju trezorskih zapisa a svako malo bude i federalna pa nam niko ne predvidja propast, eno KS prije 3-4 mjeseca emitovao 8.5 miliona i proslo nezapazeno.. :mrgreen:
moa

#72098 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by moa »

Styling wrote:
statixx wrote:Nije nego iz entitetskog budzeta.
Ali, ako propadnu nemaju ni budzeta. Kako ce ista platiti kad su zaduzeni do grla.
Stancanjem ovoliko obveznica je vec znak da su propali nije ako jer ovo sto rade je zadnje cupanje. Osjetit ces jer ce se smanjiti potrosnja u RSu a samim smanjiti trziste ali otvara i nove sanse.
mO k3

#72099 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mO k3 »

Porodice Foht wrote:Ovo je poznato odavno. Meni gore sto nigdje ni spomena Bosne a ni Hercegovine na banjaluckom univerzitetu kao i ostalima u Sumskoj bezbeli, mislim na odsjecima za historiju. Samo guslaju Srbiju i Jugoslaviju i tako cijeli studij. Meni je to strasno za generacije studenata u Sumskoj. :|
teske su rijeci Bosna i hercegovina cim im spomnes to kao da sam im gloglov kolac u srce zabio :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Maraschino

#72100 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

mO k3 wrote:
teske su rijeci Bosna i hercegovina cim im spomnes to kao da sam im gloglov kolac u srce zabio :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
SANU2, ne koristiti izraz BiH nego Federacija BiH i Republika srpska sto fakticki vecina medija u brlogu to primjenjuju.
Locked