Sirija vol. 2
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#72076 Re: Sirija vol. 2
i to „ciscenje i oslobadjanje" palmire je izrezirano, a snimci i scene borbi montirani
- Challenger__
#72078 Re: Sirija vol. 2
Aha...husein_kapetan wrote:Sada..kada je vise nego jasan plan mentora ove "revolucije"".. od danas je vijest da ce i Jordan na jugu..pokusati poput turaka nekakvu "tampon zonu " praviti..
SAA ne ostavljaju izbor..i nece tu drug moj nikakvih granica biti..ne postoji "parcijalno rijesenje"..
Jer u tom slucaju.. Sirije nece biti..
Nego..
Izgleda da je onih 30-ak tomahavka u more namah po polijetanju palo..uzrok se "jos utvrdjuje"..
Što se tiče Jordana, odnosno Zio-USA borbe do posljednjeg jordanskog vojnika, dovoljno je da im zvekne samo jedan Iskander, sve će im se samo kazati.
-
sarajevoxxxx
#72079 Re: Sirija vol. 2
Turska gomila snage na sjeveru Sirije kod Atme i Ukajrata. Uskoro ulaze u Siriju s ciljem formiranja velike vojne baze na samoj liniji razdvajanja prema PKK-u. Sa druge strane vojne formacije edit Džejš Al Suvar premještaju snage i ljudstvo prema zapadnoj okolini Haleba.
Last edited by sarajevoxxxx on 24/04/2017 20:32, edited 1 time in total.
- Challenger__
#72080 Re: Sirija vol. 2
Evo, ja tvrdim da lupaš, neosnovano, napamet, paušalno i to baziram na ovom:Kikibombona wrote:Sumnjivo je zato sto je Asad na pocetku revolucije iz zatvora pustio vehabijske spodobe koje su poslije preuzele ISIL, Nusru, Ahrar Sham, Jaish al-Islam i druge vehabijske skupine.
Sumnjivo je to sto ISIL prepusta Asadu gradove bez borbe. Palmira, Tadef i Deir Hafer.
Sumnjivo je to sto Rusi govore da bombarduju ISIL a zapravo tek 0.1% bombi padne na ISIL.
Sumnjivo je to sto ISIL jednom u tri mjeseca napadne SAA, uglavnom u Deir ez Zoru. Napad prestane isti dan, u 90% slucajeva i opet cekaju par mjeseci prije nego pokrenu novi napad.
S druge strane, Kurdi krv pisaju u Tabki...![]()
Na osnovu kog istraživanja ti iznosiš svoje tvrdnje?Challenger__ wrote:- IHS studija govori da su vladine snage primarna meta "Islamske" nazovi-države:
Study Shows Islamic State’s Primary Opponent in Syria Is Government Forces, IHS Markit Says
The Islamic State fought Syrian government forces more than any other opponent over the past 12 months, according to new analysis from Conflict Monitor by IHS Markit (Nasdaq: INFO), a world leader in critical information, analytics and solutions.
Between 1 April 2016 and 31 March 2017, 43 percent of all Islamic State fighting in Syria was directed against President Assad’s forces, 17 against the US-backed Syrian Democratic Forces (SDF) and the remaining 40 percent involved fighting rival Sunni opposition groups -- in particular, those who formed part of the Turkey-backed Euphrates Shield coalition.
“It is an inconvenient reality that any US action taken to weaken the Syrian government will inadvertently benefit the Islamic State and other jihadist groups,” said Columb Strack, senior Middle East analyst at IHS Markit. “The Syrian government is essentially the anvil to the US-led Coalition’s hammer. While US-backed forces surround Raqqa, the Islamic State is engaged in intense fighting with the Syrian government around Palmyra and in other parts of Homs and Deir al-Zour provinces.”
LINK
- Challenger__
#72081 Re: Sirija vol. 2
Lupate obojica. Postotak je iznad 40 %.japin_mutapi wrote:kiki, sve si u pravu, osim za ovaj postotak .... u pitanju je 3% a ne 0,1%
- Nadzornik
#72082 Re: Sirija vol. 2
Syrian War Report – April 24, 2017: Government Forces Liberate Large Areas In Northern Hama
- Kikibombona
#72083 Re: Sirija vol. 2
ISILovci kao blesavi ginu. Zalijecu se, pokrecu ofanzive. Prsti na sve strane. Iskreno, sve mi je ovo debelo sumnjivo. Od kada je sef obavjestajne sluzbe Turske, Hakan Fidan, posjetio Damask, neke stvari su se promijenile. Hakan Fidan je dogovorio predaju dzihadista u Daraji drugim predgradjima Damaska, dogovorio je predaju Alepa i mnogih drugih gradova. Zazuzvrat, Asad mu je dao komad Sirije cisto da sprijece spajanje kurdskih kantona, sto odgovara Asadu i Turcima. Poslije su ISIL, koji je pod kontrolom Ankare, napuckali na Kurde. Dogovoreno je da ISIL prepusti Palmiru, Tadef i Deir Hafer Asadovcima bez borbe.
ISIL je stvoren da se bori protiv Kurda. Front ISIL-Kurdi je aktivan svaki jebeni dan od kada najveci monstrum danasnjice postoji. Asada napadnu jednom u tri mjeseca, dok dzihadiste napadnu jednom u 6 mjeseci, samo da se oci zamazu.
Al' nema veze, sve ce ih Kurdi potamaniti, crvena zastava socijalizma ce se vioriti u glavnom gradu hilafeta. Danas su ih povaljali posteno sjeverno od Rake i oko Tabke.
HAT, Tabka

Iz Palmire se lagano isparili, iz Deir Hafera i Tadefa isto, u Tabki ce se boriti do smrti. Vec znaju da su mrtvi ali ce se boriti. Zanimljivo.
ISIL je stvoren da se bori protiv Kurda. Front ISIL-Kurdi je aktivan svaki jebeni dan od kada najveci monstrum danasnjice postoji. Asada napadnu jednom u tri mjeseca, dok dzihadiste napadnu jednom u 6 mjeseci, samo da se oci zamazu.
Al' nema veze, sve ce ih Kurdi potamaniti, crvena zastava socijalizma ce se vioriti u glavnom gradu hilafeta. Danas su ih povaljali posteno sjeverno od Rake i oko Tabke.
HAT, Tabka

Iz Palmire se lagano isparili, iz Deir Hafera i Tadefa isto, u Tabki ce se boriti do smrti. Vec znaju da su mrtvi ali ce se boriti. Zanimljivo.
- husein_kapetan
#72084 Re: Sirija vol. 2
Ako bi smo se @kikijevom logikom vodili..imam i ja jedno pitanje..kada je zadnji put isil kurde napao..??
I nemojte mi reci da su jaki ko' beton pa da im ovi pera odbiti ne mogu..
Ako je nesto sumnjivo onda je sumnjivo isilovo povlacenje pred kurdima..
Ima jedan mjesec pisah o tom..koliko snimaka direktnih borbi naime toga vidjesmo..medijski black-out sta li..
I onda nadobudno "sumnivo povlacenje"..
Eh.. kurdska posla..ko ih ne zna..
Ima jedan mjesec pisah o tom..koliko snimaka direktnih borbi naime toga vidjesmo..medijski black-out sta li..
- Kikibombona
#72085 Re: Sirija vol. 2
Ocigledna koordinacija Turske i ISILa, uz amin iz Damaska.sarajevoxxxx wrote:Turska gomila snage na sjeveru Sirije kod Atme i Ukajrata. Uskoro ulaze u Siriju s ciljem formiranja velike vojne baze na samoj liniji razdvajanja prema PKK-u. Sa druge strane vojne formacije edit Džejš Al Suvar premještaju snage i ljudstvo prema zapadnoj okolini Haleba.
- husein_kapetan
#72086 Re: Sirija vol. 2
Nejse..nevazno..mi ne mozemo znati na koji nacin SAA odredjuje prioritete borbene..Challenger__ wrote:Lupate obojica. Postotak je iznad 40 %.japin_mutapi wrote:kiki, sve si u pravu, osim za ovaj postotak .... u pitanju je 3% a ne 0,1%
Svi ce prije ili kasnije na red doci..
- Challenger__
#72087 Re: Sirija vol. 2
Ne pišem o prioritetima već vojnoj analizi na osnovu viđenog u posljednjih godinu dana. Tu nema nagađanja već egzaktna analitička studija. Nećemo se valjda prepustiti paušalnim "impresijama".husein_kapetan wrote:Nejse..nevazno..mi ne mozemo znati na koji nacin SAA odredjuje prioritete borbene..Challenger__ wrote:
Lupate obojica. Postotak je iznad 40 %.
Svi ce prije ili kasnije na red doci..
- Challenger__
#72088 Re: Sirija vol. 2
BTW, general James Mattis, ministar odbrane USA, iznio je sumnju da sada Rusi (sic!) naoružavaju talibane (u toku je napad talibana na američku bazu na jugoistoku Afganistana). Kao, ako se utvrdi da je tako, to je skandalozno i odgovoriće protiv-mjerama.
Šta reći.
Šta reći.
-
cbrt
#72089 Re: Sirija vol. 2
Malo pozdrava Hezbolahu, Zalin, sever Hame
- Kikibombona
#72090 Re: Sirija vol. 2
Druze moj, ISIL pruza najzesci otpor Kurdima. I Kurdi kao borce najvise cijene ISILovce. Vidis da ide jebeno tesko, iako imaju deset puta vise boraca i podrsku americke avijacije, americkih i fancuskih instruktora, Peshmerga specijalnih jedinica. ISIL se bori do smrti, nema predaje i povlacenja iz gradova, kao nekima. Jedino se mogu povuci tako sto koriste civile kao zivi stit, kao sto je slucaj bio u Manbidzu. Fantassin je ovdje pisao da su borbe krvave i da gine veliki broj kurdskih boraca, da se vode teske borbe za svaku kucu.husein_kapetan wrote:Ako bi smo se @kikijevom logikom vodili..imam i ja jedno pitanje..kada je zadnji put isil kurde napao..??
Kurdi ne mogu poderati ISIL kao sto su poderali Asadovce u Heseke. Sa ISILom ide puno teze i sporije. A protiv Asadovaca nisu imali pomoc americkih aviona, specijalaca na terenu, niti Peshmerga jedinica. Pomeli su ih sami, kao iz sale. U Kamislo isto tako. Za tili cas ih razvalise.
Dzihadiste su isto tako ekspresno razvalili na sjeveru Alepa. Doduse, tada su imali pomoc ruske avijacije. Al' i bez toga bi ih pregazili kao iz sale. Uzeli su im ogroman teritorij za par dana. Protiv ISILa ide puno teze i puno sporije, uz puno vece gubitke.
Evo snimak kada su krenuli na dzihadiste sjeverno od Alepa. Hiljade i hiljade boraca... Normalno da ce ih ekspresno pomesti. S druge strane, SAA napada sa puno manje boraca, a odustvo ljudstva nadoknadjuju stotinama tenkova, artiljerijskih cijevi, morem, morem tehnike... sto Kurdi nemaju...
https://youtube.com/watch?v=Bk_KcSZ9Zhk
- Challenger__
#72091 Re: Sirija vol. 2
ISIL i Kurdi su dva oruđa jedne te iste politike. U toku je zamjena figura: ISIL - out, kurdska ubleha - in.
- husein_kapetan
#72092 Re: Sirija vol. 2
Dobra ova ala rahmetli Kemicina..Bio sam di te price dok je Dzevad iz Majestica ziv bio..lijjepe uspomene..Challenger__ wrote:Aha...husein_kapetan wrote:Sada..kada je vise nego jasan plan mentora ove "revolucije"".. od danas je vijest da ce i Jordan na jugu..pokusati poput turaka nekakvu "tampon zonu " praviti..
SAA ne ostavljaju izbor..i nece tu drug moj nikakvih granica biti..ne postoji "parcijalno rijesenje"..
Jer u tom slucaju.. Sirije nece biti..
Nego..
Izgleda da je onih 30-ak tomahavka u more namah po polijetanju palo..uzrok se "jos utvrdjuje"..Što more, što pustinja,
.
Što se tiče Jordana, odnosno Zio-USA borbe do posljednjeg jordanskog vojnika, dovoljno je da im zvekne samo jedan Iskander, sve će im se samo kazati.
I ako je suditi ovim vijestima Jordan izbora nema..ili ce i njima "arapsko proljece" poslati..
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#72093 Re: Sirija vol. 2
sudiju kalibrima, jordan iskenderima, tursku atomskim taktickim ... nazire se nesto sto se da naslutiti
Last edited by japin_mutapi on 24/04/2017 21:00, edited 1 time in total.
- Challenger__
#72094 Re: Sirija vol. 2
Jordanske trupe ako bez saglasnosti Damaska ulete na teren Sirije. Vrlo izvjesno.japin_mutapi wrote: jordan iskenderima
- insomnia78
#72095 Re: Sirija vol. 2
Ja cu po skenderbegujapin_mutapi wrote:sudiju kalibrima, jordan iskenderima, tursku atomskim taktickim ... nazire se nesto sto se da naslutiti
Sto b' Joplin Janis rekla "skender beze na kuli sjedjase"
- husein_kapetan
#72096 Re: Sirija vol. 2
Ono sto ne mogu da shvatim..dobro..opstase kada je tesko bilo..pomogose im..i to u redu..ali da im nakon sve te muke zazubice stadose rasti..nikako mi u glavu ne ide..Challenger__ wrote:ISIL i Kurdi su dva oruđa jedne te iste politike. U toku je zamjena figura: ISIL - out, kurdska ubleha - in.
Ili mozda i oni moraju..
- Challenger__
#72097 Re: Sirija vol. 2
Ko kaže da moraju? Ne moraju, naravno.
-
cbrt
#72098 Re: Sirija vol. 2
Ginu za ruske i američke interese u isto vreme...redak talenat
- rajv0sa
#72099 Re: Sirija vol. 2
hahahahahhaha cbrt se vratio
- Kikibombona
#72100 Re: Sirija vol. 2
https://mobile.twitter.com/dersi4m/stat ... 7941805056#Rojava: #Armenians in Serekaniye (Ras al-Ayn) commemorated victims of the #ArmenianGenocide (ANHA)
Trenutak kada su se dvije skupine SDF boraca srele sjeverno od Rake, nakon sto su okruzili ISILovce

Uskoro ce SDF napasti Madan i tako odvojiti Raku od Deir ez Zora!