Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
BHF_Manijak wrote: ↑01/10/2023 21:39
Ma ljudi ne nadajte se bezze, to je jedan cijeli konglomerat, to isto da na drzavu udaras. Bez podrske svih ili vecine klubova mozes kurcu svirati i Don Kihota glumiti.
Ne kazem da ne treba, treba im naravno majku jebat, ali bojim se da osim ovih "statementa" nece niceg konkretnog biti.
@AmiĐa_Idriz Sta Boga ti bi od one Cityeve tuzbe? Tresla se gora, rodio se mis, dakle nista pretpostavljam?
Pa nek pokusaju dici jos koji klub. Nek se skupi bar 30% lige, nece ih moci ignorisati.
Najvaznije sto bi se moglo postici je odgovornost sudija za svoje odluke. Upali mikrofon i reci stadionu i svijetu zasto si donio odluku o ponistenju gola, penalu, crvenom kartonu.
Na kraju tekme sjedite svi za konferencijski sto i odgovorite na pitanja novinara. Znojite se. Osjecajte odgovornost za odluke.
Dapace, ovo suđenje jucer bi se komforno moglo oznaciti osnovanom sumnjom na udruzivanje radi namjestanja rezultata, tj. organizovanim kriminalom.
Podnijeti krivicnu prijavu i traziti istragu policije koja bi pregledala racune, poruke, mailove i utvrdila cinjenice.
Jer kako objasniti ovo?
Zajebali se?
Pa otkad ja govorim da bi ovi klosari trebali pred kamere redovno da staju, kao u Holandiji. Zasto bi bili izuzeti, zasto su posebni?! Dio su igre, dio su sporta, zasto bi bili iznad ili izuzeti odgovornosti?!
Ako se treneri znoje, zasto oni ne bi?
tačno sam sve bliže mišljenju da bi trebalo pokrenuti krivičnu prijavu.
Navesti činjenice i osnovanu sumnju da se radilo na namještanju rezultata.
Zatražiti istragu policije.
Legitimno.
Nek se znoje, a možda nešto i nađu, ko zna.
Zato će drugi put biti pažljiviji.
Ovdje se vrte velike pare i motiva ima, od organizovanih grupa do kladionica, koji bi platili nešto.
Kad ih već ne možeš natjerati da budu transparentni i fer.
Hajmo igrati tu igru.
Nesto gledam Benficin tim, standardni izbor dobrih igraca, a znam da ti to pratis @AmiĐa_Idriz , sta mislis o stoperu Antoniju Silvi, vidim bolesnu vrijednost ima na TM-u za 19-godisnjaka i o veznjacima Joao Nevesu (mislim da sam te vec jednom i pitao za njega) i ovom Turcinu Kökcü, doveli ga iz Feyenoorda, kazu jede malu djecu na sredini?
BHF_Manijak wrote: ↑02/10/2023 13:41
Nesto gledam Benficin tim, standardni izbor dobrih igraca, a znam da ti to pratis @AmiĐa_Idriz , sta mislis o stoperu Antoniju Silvi, vidim bolesnu vrijednost ima na TM-u za 19-godisnjaka i o veznjacima Joao Nevesu (mislim da sam te vec jednom i pitao za njega) i ovom Turcinu Kökcü, doveli ga iz Feyenoorda, kazu jede malu djecu na sredini?
Silva je brutala, nema tu sumnje da će biti vrhunski stoper. Kokcua sam spominjao ovdje kada se stavljao u kontekst sa Liverpoolom, jako fin igrač samo ne znam kako bi se baš snašao u nekom bržem fudbalu prepunom trke. O Nevesu iskreno ne znam toliko.
Joao Neves je jedan od najboljih mladih defanzivnih veznjaka u Evropi, strašan potencijal. Kad su nas ljetos povezivali sa Rubenom Nevesom, bas sam ovdje pisao da moze Neves, ali Joao.
Krajem prosle sezone je eksplodirao i izgurao iz prvih 11 Florentina koji je takodjer odlican. Ove sezone redovno starta ispred njega. Mislim da ce uskoro biti pozvan i u reprezentaciju obzirom da se Ruben Neves odlucio za rekreativni fudbal u Saudiji, a Danila stizu godine, tako da ostaje jos samo Palhinha na toj poziciji.
Neil Jones
@neiljonesgoal
·
17m
Liverpool are now in receipt of the VAR audio from Saturday's game at Tottenham, and will take the time necessary to review.
Šteta prvenstveno iz razloga što je uhvatio dobru formu i ustalio se kao neupitan starter maltene. Nekako mi vazda neki peh oko njega, kada ga krene uvijek ga neka bizarna stvar prekine
AmiĐa_Idriz wrote: ↑03/10/2023 20:05
Šteta prvenstveno iz razloga što je uhvatio dobru formu i ustalio se kao neupitan starter maltene. Nekako mi vazda neki peh oko njega, kada ga krene uvijek ga neka bizarna stvar prekine
Ma dobro, dugo prvenstvo, ima i EL, bice prilike svakako.
Mada tesko je i govoriti o nekoj prvoj postavi nakon silnih rotacija u cijelom timu.
Evo i nas ovdje da pitas kojih je prvih 11, izbacili bi 5 razlicitih sastava.
Imas mozda 5-6 sigurnih startera, ostalo rotira.
AmiĐa_Idriz wrote: ↑03/10/2023 20:05
Ne sjecam se gore sudijske gluposti od ove. Preslusajte obavezno ako niste.
Razumijem da je kao protiv pravila vracati bilo sta ako je igra vec nastavljena, ali protiv pravila je i neopravdano ponistiti go. Dakle, nastavljena je igra, par dodavanja i lopta u autu. Sudija na terenu kratko pauzira i odlucuje da "ne smije sad ispraviti gresku jer je igra vec nastavljena". U tom momentu kad je lopta u autu, on mora odabrati manje od dva zla. Ili ce prekrsiti ofsajd pravilo i nece priznati go i tako ozbiljno osteti jedan tim ili ce prekrsiti pravilo VARa i vratiti igru jednu akciju nazad. Pritom je ta akcija apsolutno nebitna za sam tok utakmice. Kako osoba pri zdravoj pameti od te dvije stvari odabere ovu drugu, to mi nikako nije jasno. Ako si vec svojim idiotlukom doveo do toga da moras krsiti jedno pravilo, zar nije logicno da ces krsiti pravilo koje manje steti toku igre?
Iskreno se nadam da ce Liverpool poduzeti dodatne korake nakon ovog objavljivanja. Ovdje treba sprovesti opseznu istragu barem da se malo izvrsi pritisak i na organizaciju i na debile koji su sudili. Pogotovo jer su England i Cook 48 sati ranije sudili meč u emiratima. Realno, ovo je u najmanju ruku za jednogodišnju suspenziju Englanda i Cooka, pa i Hoopera koji je bio sudija na terenu.