Nisam nikad rekao drugacijemufa1 wrote: ↑21/05/2020 10:03skafiskafsnjak wrote: ↑21/05/2020 09:23 Ali kada sam u ruku uzeo OnePlus telefon, onda sam uvidio da je ovo u mene Ljagsung... Realno.![]()
ma da li je moguće..
![]()
![]()
Smartphone diskusije
Moderator: Benq
- skafiskafsnjak
#7201 Re: Smartphone diskusije
- bunk
#7202 Re: Smartphone diskusije
Nit sam niti cu ikad uzet kineski mobitel da mi placaju da ga koristim..I taj stav sam imao i prije nego uyebase planet.
Pored toliko izbora da finansiram komunisticku partiju kine..
Hvala,ne hvala.
S9 koristim i ako mi ne ispane i razbije se moze brat bratu jos 3 godine radit.
Hvala,ne hvala.
- skafiskafsnjak
#7203 Re: Smartphone diskusije
Za svoje pare cu kupiti ono sto smatram da je najbolje.bunk wrote: ↑21/05/2020 11:00 Nit sam niti cu ikad uzet kineski mobitel da mi placaju da ga koristim..I taj stav sam imao i prije nego uyebase planet.
Hvala,ne hvala.
E bas ti je Juzna Koreja prijateljska...
- bunk
#7204 Re: Smartphone diskusije
Ma nije problem ,nek svako radi sa svojim parama sta zeli.skafiskafsnjak wrote: ↑21/05/2020 11:03Za svoje pare cu kupiti ono sto smatram da je najbolje.bunk wrote: ↑21/05/2020 11:00 Nit sam niti cu ikad uzet kineski mobitel da mi placaju da ga koristim..I taj stav sam imao i prije nego uyebase planet.
Hvala,ne hvala.
E bas ti je Juzna Koreja prijateljska...![]()
-
adsubzero
#7205 Re: Smartphone diskusije
Nije problem sto ti radis sta zelis sa svojim parama nego glup rezon da jedni ne valjaju a drugi kao valjaju
-
Safete Dilbere
#7206 Re: Smartphone diskusije
Nit branim nit me ko placa za to,vidim da pricas stvari koje ne spominjem,za pocetak pogledaj koga sam citirao i na osnovu cega to i napisao,nit te ko spominje nit taj telefon koji koristis.Hocete li ikad naucit citat i komentarisat napisano?Rekao je da samsung ne stavlja u evropske snapdragona demantovao sam ga i tu je kraj price o tome.skafiskafsnjak wrote: ↑21/05/2020 09:23Safete moj Dilbere... Ne brani neodbranjivo.Safete Dilbere wrote: ↑21/05/2020 08:40Eto kolko si upucen u a70 a pricas o njemu,za tvoju informaciju on je sa snapdragonom.Nemoj pricat o stvarima koje ne poznajes.
Kao prvo, ne moze taj midrange sd procesor bolje raditi nego high end ovaj u s9+, makar bio exynos.
Fluidnost i Samsung su dva pojma koja ne idu u istu recenicu.
Koristim godinama Samsung, nikad nisam imao problema hardverskih , a rijetko ili nikako softverskih. Ali kada sam u ruku uzeo OnePlus telefon, onda sam uvidio da je ovo u mene Ljagsung... Realno.
Samsung se nama prodaje sa exynosom (flagshipi) i glupo je spominjati SD. To je isto da kazem " e da je u OnePlus exynos, stopkao bi i on".
Kao sto rekoh, da je babi muda, ne bi bila baba
-
NecuVise
#7207 Re: Smartphone diskusije
Pa Samsung u evropske S serije stavlja exynos a ne snapdragon, šta si ti tu tačno demantovao?Safete Dilbere wrote: ↑21/05/2020 11:27Nit branim nit me ko placa za to,vidim da pricas stvari koje ne spominjem,za pocetak pogledaj koga sam citirao i na osnovu cega to i napisao,nit te ko spominje nit taj telefon koji koristis.Hocete li ikad naucit citat i komentarisat napisano?Rekao je da samsung ne stavlja u evropske snapdragona demantovao sam ga i tu je kraj price o tome.skafiskafsnjak wrote: ↑21/05/2020 09:23Safete moj Dilbere... Ne brani neodbranjivo.Safete Dilbere wrote: ↑21/05/2020 08:40
Eto kolko si upucen u a70 a pricas o njemu,za tvoju informaciju on je sa snapdragonom.Nemoj pricat o stvarima koje ne poznajes.
Kao prvo, ne moze taj midrange sd procesor bolje raditi nego high end ovaj u s9+, makar bio exynos.
Koristim godinama Samsung, nikad nisam imao problema hardverskih , a rijetko ili nikako softverskih. Ali kada sam u ruku uzeo OnePlus telefon, onda sam uvidio da je ovo u mene Ljagsung... Realno.
Samsung se nama prodaje sa exynosom (flagshipi) i glupo je spominjati SD. To je isto da kazem " e da je u OnePlus exynos, stopkao bi i on".
-
Safete Dilbere
#7208 Re: Smartphone diskusije
Ja tu s seriju ni jednom nisam spomenuo,znas ti jako dobro sta sam demantovao nego se sad i lud pravis a to je ovde vec uobicajeno,niko nikad nece reci kad pogrijesi i priznat nego se nastavlja pravit budala i pricat stvari koje nisu recene,davno apsolvirano.
- i agree
#7209 Re: Smartphone diskusije
Stvarno mi nije jasno sto se sad pravis blesav,dobro ti rece dilber,reko si kad samsung pocne prodavat evropljanima sa snapdragonom a oni vec prodaju to je model a70 o kojem on i pise stalno.
- skafiskafsnjak
#7210 Re: Smartphone diskusije
Ja sam tebe citirao i prije toga i na to se nadovezujem. Cuj hocete li naucit da citate...et haj nas nauci profaSafete Dilbere wrote: ↑21/05/2020 11:27Nit branim nit me ko placa za to,vidim da pricas stvari koje ne spominjem,za pocetak pogledaj koga sam citirao i na osnovu cega to i napisao,nit te ko spominje nit taj telefon koji koristis.Hocete li ikad naucit citat i komentarisat napisano?Rekao je da samsung ne stavlja u evropske snapdragona demantovao sam ga i tu je kraj price o tome.skafiskafsnjak wrote: ↑21/05/2020 09:23Safete moj Dilbere... Ne brani neodbranjivo.Safete Dilbere wrote: ↑21/05/2020 08:40
Eto kolko si upucen u a70 a pricas o njemu,za tvoju informaciju on je sa snapdragonom.Nemoj pricat o stvarima koje ne poznajes.
- skafiskafsnjak
#7211 Re: Smartphone diskusije
Mene samo zanimaju Flagship telefoni i highend sd . A toga nema u Samsung evropi
-
Safete Dilbere
#7212 Re: Smartphone diskusije
Nadovezi se na ono sto kazem a ne na ono sto nisam rekao.Kazes da ne moze raditi bolje o tome i ne pricam samo sam rekao da ga ima u evropi i u kojem modelu.skafiskafsnjak wrote: ↑21/05/2020 12:04Ja sam tebe citirao i prije toga i na to se nadovezujem. Cuj hocete li naucit da citate...et haj nas nauci profaSafete Dilbere wrote: ↑21/05/2020 11:27Nit branim nit me ko placa za to,vidim da pricas stvari koje ne spominjem,za pocetak pogledaj koga sam citirao i na osnovu cega to i napisao,nit te ko spominje nit taj telefon koji koristis.Hocete li ikad naucit citat i komentarisat napisano?Rekao je da samsung ne stavlja u evropske snapdragona demantovao sam ga i tu je kraj price o tome.skafiskafsnjak wrote: ↑21/05/2020 09:23
Safete moj Dilbere... Ne brani neodbranjivo.
Kao sto rekoh, da je babi muda, ne bi bila baba![]()
- i agree
#7213 Re: Smartphone diskusije
Sta je sa kineskim verzijama tog telefona jer sumnjam da americke podrzava nasa mreza...skafiskafsnjak wrote: ↑21/05/2020 12:05Mene samo zanimaju Flagship telefoni i highend sd . A toga nema u Samsung evropi
- skafiskafsnjak
#7214 Re: Smartphone diskusije
Meni se prvom ne da zaebavati oko toga...nabavljati americke ili kineske verzije. Jok.i agree wrote: ↑21/05/2020 12:13Sta je sa kineskim verzijama tog telefona jer sumnjam da americke podrzava nasa mreza...skafiskafsnjak wrote: ↑21/05/2020 12:05Mene samo zanimaju Flagship telefoni i highend sd . A toga nema u Samsung evropi
Ja sam rekao, necu samsung vise kupovati dok ne vidim SD.
Imao sam s6edge, s7 , s7 edge , sada s9+.. i to je to.
- i agree
#7215 Re: Smartphone diskusije
Shvatam,pa i xiaomi ubacuje u iste modele razlicite kamere,indija i kina cesto dobiju u nekim modelima bolje senzore nego global verzija ali sta ces na nama je da kupujemo sa nasim parama od koga hocemo i sta hocemo....
- skafiskafsnjak
#7216 Re: Smartphone diskusije
Taman tako. Zato sam i rekao, necu ... Steta sto Huawei bez googla ostati, bio sam njih naciljao. Ovako, OnePlus vjerovatno...cekam kakva ce 8t pro verzija biti
- diablobih
#7217 Re: Smartphone diskusije
Jos da arnesa prebacimo na oneplus bandwagon i bit ce vrh
Nego safete, opet kakav god skin bio na xiaomiju, opet je bolji sa SD 855 nego taj A70 sa nekim midrange SD.
Nego safete, opet kakav god skin bio na xiaomiju, opet je bolji sa SD 855 nego taj A70 sa nekim midrange SD.
- i agree
-
probook
#7219 Re: Smartphone diskusije
Sad kad izadje ova Xperia kacit ce linkove za neku novu Xperiu sto ce najavitikonektovan wrote: ↑21/05/2020 09:47Na sta spade crni vraže,crnivrag wrote: ↑21/05/2020 01:52 Ja sam upravo ispratio svoju Xperiu Z5 na vječni počinak.
Nakon 4.5 godine korištenja joj je otišla baterija i više se ne može koristiti, a zamjena baterije je preskupa i košta kao pola prodajne cijene korištenog telefona.
Pošto nemam para da nabavim novi mobitel, do daljnjeg ću koristiti Alcatel Onetouch 1016G kodiran na Go Free mrežu.daj da te forumska raja sta pogura, da se ne brukaš s tim halkatelom...
![]()
- crnivrag
#7220 Re: Smartphone diskusije
For God's sake I'm poor at the moment, and I don't have money for a new phone right now, but I like this new Xperia 1 II so much and I hope that it will be mine some day.probook wrote: ↑22/05/2020 00:06Sad kad izadje ova Xperia kacit ce linkove za neku novu Xperiu sto ce najavitikonektovan wrote: ↑21/05/2020 09:47 Na sta spade crni vraže,daj da te forumska raja sta pogura, da se ne brukaš s tim halkatelom...
![]()
![]()
- skafiskafsnjak
#7221 Re: Smartphone diskusije
Sad cemo sergiju organizovati....
- crnivrag
#7222 Re: Smartphone diskusije
Puštena u prodaju u Japanu:
- shalla
#7223 Re: Smartphone diskusije
Mene nervira što većina ljudi ovdje poprilično generalizuje stvari kad priča o mobitelima i onda postajete isključivi. Ja u zadnjih 10 godina nisam koristio samo Sony, svi drugi brendovi su prošli kroz moje ruke i mislim da sam samo sa LG G4 imao nekih većih problema...
Iphone imao sve do iphone 5, bio mi super, iskreno promijenio ga jer sam DOBIO Htc One 8 i tada sam skontao da lično meni Android više odgovara. Poslije Htc imao Asus kratko, pa Meizu, pa Oneplus 1, eno ga kolega i dan danas koristi, u Avgustu će mu biti 6 godina. Nakon toga Lg g4, S7 Edge, S8, S9+, jedino me je Lg g4 razočarao jer me je prvo zezao a onda i skroz riknuo. Samsung ko samsung, odlična kamera, dizajn, kvalitet izrade, ja čak ni te neke lagove o kojima godinama slušam nisam primijetio no dobro. Mana Samsunga je ironično jedan od njihovih aduta, display. Na sva 3 se nakon 12-18 mjeseci pojavio burn in
Trenutno koristim P30 Pro i iskreno, i nakon 3 mjeseca sam oduševljen. Baterija i kamera su toliko brutalno dobre da zasjenjuju sve neke sitne i meni nebitne mane koje primijetim
Supruga ima Xiaomi RN8 pro, za ono koliko je koštao, beton mobitel...
Šta hoću da kažem
probajte NE biti toliko isključivi jer me većina vas podsjeća na one reklame tipa, "tek kad sam probao ovaj deterdžent ili pastu za zube, vidio sam da je ovo prije bilo smeće" a prije toga dok se to koristilo bilo je extra... Odabir mobitela je poprilično subjektivna stvar i svi mi vjerovatno imamo neke razloge zašto koristimo baš taj mobitel u tom trenutku. Neko voli iOs, neko voli samo Sony, neko neće Huawei radi toga što nema Google servise (iako se isti mogu instalirati za cca 5 minuta) itd itd. Recimo moja najbolja prijateljica kupuje i nosi samo iphone iako na svaki event (dječje rođendane i sl) isključivo mene zaduži za fotografije ali džaba, navikla na iPhone i neće ništa drugo... Takvih primjera vjerovatno pun dunjaluk, stoga uživajte koliko možete u svojim mobitelima, vi ste kupili njih a ne oni vas...
Eto, pojma nemam šta sam htio reći, vjerovatno su mi silne baklave i ružice udarile u glavu, haj pozdrav
Iphone imao sve do iphone 5, bio mi super, iskreno promijenio ga jer sam DOBIO Htc One 8 i tada sam skontao da lično meni Android više odgovara. Poslije Htc imao Asus kratko, pa Meizu, pa Oneplus 1, eno ga kolega i dan danas koristi, u Avgustu će mu biti 6 godina. Nakon toga Lg g4, S7 Edge, S8, S9+, jedino me je Lg g4 razočarao jer me je prvo zezao a onda i skroz riknuo. Samsung ko samsung, odlična kamera, dizajn, kvalitet izrade, ja čak ni te neke lagove o kojima godinama slušam nisam primijetio no dobro. Mana Samsunga je ironično jedan od njihovih aduta, display. Na sva 3 se nakon 12-18 mjeseci pojavio burn in
Trenutno koristim P30 Pro i iskreno, i nakon 3 mjeseca sam oduševljen. Baterija i kamera su toliko brutalno dobre da zasjenjuju sve neke sitne i meni nebitne mane koje primijetim
Supruga ima Xiaomi RN8 pro, za ono koliko je koštao, beton mobitel...
Šta hoću da kažem
Eto, pojma nemam šta sam htio reći, vjerovatno su mi silne baklave i ružice udarile u glavu, haj pozdrav
- i agree
#7224 Re: Smartphone diskusije
Dobro si reko ima smisla.
-
Teufik
#7225 Re: Smartphone diskusije
@shalla 
I mene je svaki dobro sluzio. I HTC One S, i LG G5 i Huawei P10 i Mate 10 Pro.
Sad sam na iPhone 11 i bio bi stoka da kazem da su prethodnici bili smece. I sto je fazon svi su i dan danas u zivotu. Jedan kod mame, jedan kod zene, dva kod djece.
U biti ja ne volim pametovat sto se tice izbora bilo cega, nek svako uzima sta voli i neka samo bude objektivan.
I mene je svaki dobro sluzio. I HTC One S, i LG G5 i Huawei P10 i Mate 10 Pro.
Sad sam na iPhone 11 i bio bi stoka da kazem da su prethodnici bili smece. I sto je fazon svi su i dan danas u zivotu. Jedan kod mame, jedan kod zene, dva kod djece.
U biti ja ne volim pametovat sto se tice izbora bilo cega, nek svako uzima sta voli i neka samo bude objektivan.