GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
mali_balon

#7201 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mali_balon »

un1ted wrote:

hhahahahahaha gledaj grasOVACA, pa stvarno ne mogu da vjerujem AHHAHAHAHAA

Neki dan nekoh jebo Monthy Pyton
pathyeshme

#7202 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by pathyeshme »

I hajd ti uleti dole sa specijalcima, vidiš ovog što govori: Ako premijer bude pito ko je organizovo, ja sam ga organizovo... Pa ovaj je mislim spreman pušku izvadit i zapucat :D
Svakakih budala dole, nedo Bog nikom :D
kokuz_sa

#7203 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by kokuz_sa »

crnoplavo wrote:

1.51- Himzanija, da mu ne zaboravimo lik

:lol:
pa kulturniji ovi zatvorenici iz ovog spota

nego ovi
u Grasu
respo

#7204 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by respo »

a iz koje je ovaj kurceve nevladine organizacije

nas ce te nevladine organizacije izgleda unistiti vise nego vladine
pitanjee

#7205 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by pitanjee »

Kakva se gamad nakotila u GRAS-u
mamiiiii

#7206 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mamiiiii »

pitanjee wrote:Kakva se gamad nakotila u GRAS-u
i prije je gamad radila samo u manjem broju nego sada sve soson do sosona fuj
Cyrax

#7207 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Cyrax »

Stid da nas bude :| ...koje je ovo govno od covjeka i karaktera. Samo da mi je znati ime ove zenskaste spodobe i za koji wc radi.
Nivri

#7208 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nivri »

un1ted wrote:

hhahahahahaha gledaj grasOVACA, pa stvarno ne mogu da vjerujem AHHAHAHAHAA
:lol: :lol:

pedercic meets grasovci :D
The 51st State

#7209 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The 51st State »

DON_eARL wrote:
Kastanienallee wrote:Što se tiče revizora, već sam to spominjala, u nekim drugim znatno većim gradovima, posao kontrole karata ne obavljaju radnici tog preduzeća koje vrši prevoz putnika, nego se taj posao preko tendera dodijeli firmi čiji radnici rade po učinku i pošto žive uglavnom od naplate kazni ljudima koje zateknu bez karte, nema tih okica, suknjice ni sile radi koje bi izbili sebi eurić iz džepa.
Kod nas bi takav model bio maksimalno iskorišten za malverzacije opet. Šta bi spriječilo tog "privatnog" revizora da ne prijavi naplaćene kazne?
gluposti, preko serverskog uredjaja naplacuje kazne..., pa nismo i abakusovo doba...
vjesticanametli

#7210 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vjesticanametli »

Dr. Kuca wrote:Image
Image
Image

Kako neko moze stati na stranu ovih glodavaca? Njima lijepo, zajebancija! Fuj jadovi!
fuj gledaj ih :lol: :lol: :lol:
pa kaze kupi kartu ..........aha :D
vrbas1979

#7211 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vrbas1979 »

pathyeshme wrote:I hajd ti uleti dole sa specijalcima, vidiš ovog što govori: Ako premijer bude pito ko je organizovo, ja sam ga organizovo... Pa ovaj je mislim spreman pušku izvadit i zapucat :D
Svakakih budala dole, nedo Bog nikom :D
Zavrsio bi ko Mevlid s metkom u kukovima, a kasnije iza resetaka.

Ostalima zelim toplu masazu pendrecima u predjelu bubrega i rebara. I sve išćerat' iz kruga preduzeća.
pathyeshme

#7212 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by pathyeshme »

De mi recite je li gore na ovoj drugoj slici Himzanija?
hhaarree

#7213 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by hhaarree »

pathyeshme wrote:De mi recite je li gore na ovoj drugoj slici Himzanija?
jest, himi baraba :lol: :mrgreen:
goran16v

#7214 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by goran16v »

Najbitnije je da ovim majmunima iza kapije nije svejedno i da im radi guza ko meduza. Prvo niko ne prica s njima vise, drugo poslije ovoga nista nece bit kao prije, trece od njihovih para se placaju gostujuci busevi, cetvrto i najbitnije znaju da ce neko dobro da plati za neposluh!
The 51st State

#7215 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The 51st State »

goran16v wrote:Najbitnije je da ovim majmunima iza kapije nije svejedno i da im radi guza ko meduza. Prvo niko ne prica s njima vise, drugo poslije ovoga nista nece bit kao prije, trece od njihovih para se placaju gostujuci busevi, cetvrto i najbitnije znaju da ce neko dobro da plati za neposluh!
nadam se da je to istina..., ako tako bude gras bi mogo biti pokretac mnogih nerjesinih procesa u nasem drustvu...
vrbas1979

#7216 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by vrbas1979 »

Poznaje li ko zakone preciznije?

Grasovci se nisu pojavili na poslu već 5 dana, organizirali su nelegalan štrajk, da li to znači da su svi ostali bez posla?
pathyeshme

#7217 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by pathyeshme »

vrbas1979 wrote:Poznaje li ko zakone preciznije?

Grasovci se nisu pojavili na poslu već 5 dana, organizirali su nelegalan štrajk, da li to znači da su svi ostali bez posla?
Zakon se ne poštuje u drugim stvarima pa neće ni ovdje sigurno. Uglavnom, na kraju će sjesti za stol i reći da će se vratiti ako ih niko neće dirati, ovi će na to pristati i ponovo upadamo u začarani krug.
The 51st State

#7218 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The 51st State »

pathyeshme wrote:
vrbas1979 wrote:Poznaje li ko zakone preciznije?

Zakon se ne poštuje u drugim stvarima pa neće ni ovdje sigurno. Uglavnom, na kraju će sjesti za stol i reći da će se vratiti ako ih niko neće dirati, ovi će na to pristati i ponovo upadamo u začarani krug.
najgori moguci scenario, valjda ima imalo mozga u vladi da prepozna to da samo hvatanje u konflikt sa problemom umanjuje isti..., a nije da im nisu ovi levati na ziceru.
drndalo

#7219 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drndalo »

pathyeshme wrote:De mi recite je li gore na ovoj drugoj slici Himzanija?
Zar ne vidis da se i udebljao od silne brige... Sad je na oko 120 kg, a nije deb'o...
slucajni prolaznik

#7220 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by slucajni prolaznik »

Imamo li na ovom forumu ikog ko bolje poznaje probleme na relaciji GRAS-Vlada KS, ko je veci krivac, ko snosi vise odgovornosti za cjelokupno stanje u GRAS-u.

Od nov., 2011. godine, nakon posebne sjednice Skupstine KS i zadataka koje je dobila, sta je Vlada KS ucinila, koje je obaveze prema GRAS-u ispunila?

Koliko je i Vlada KS odgovorna za ovu nelegalnu obustavu rada GRAS-ovih zaposlenika?

Zasto Vlada KS ne reagira u skladu sa Ustavom i zakonskim ovlastenjima i preuzme firmu GRAS? Da li se radi o anarhiji, da li je ovo puc zaposlenih GRAS-ovaca?

Da li je Vlada KS nemocna da odbrani drzavnu imovinu, da li je sposobna da zastiti ustavno-pravni poredak i uspostavi pravne norme u Kantonu Sarajevo i u jednom njegovom javnom preduzecu?
Nisrin

#7221 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Nisrin »

http://www.bh-news.com/ba/vijest/27999/ ... oblje.html

Cisti POPULIZAM! Iako su za strajk KRIVI radnici, a pozadina je Vlada, mi i dalje nemamo prijevoza...ali sa druge strane, nisu krivi radnici GRASa sto su prljavi autobusi, tramvaji, busevi :S Nisu ih oni unistili koliko je tu krivice kod naroda, da budemo iskreno, djeca su pocela unistavati i ovaj novi alternativni prijevoz! :S
Sjecam se prije 10 ili malo vise godina, stigli novi minibusevi, U NAJLONU sjedista, za mjesec dana sve isarano, unisteno...ne znam kad prije uniste...
Jos jedna stvar, higijena vecine gradjana nije na zavidnom nivou, a na to sve ni cistacioce u GRASu ne obavljaju posao kako bi trebalo...

Tacno da su ovi busevi super, soferi su uljudni, ali se svejedno ceka vise od pola sata na bus koji dodje i prodje krcat, nemoguce je skoro uci bilo gdje osim na prvoj stanici...Za mene je ovo neodrziva situacija BEZ TRAMVAJA I TROLEJBUSA, nek njih stave u pogon, a buseve nek ne vracaju :S
ušće

#7222 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by ušće »

slucajni prolaznik wrote:
Zasto Vlada KS ne reagira u skladu sa Ustavom i zakonskim ovlastenjima i preuzme firmu GRAS? Da li se radi o anarhiji, da li je ovo puc zaposlenih GRAS-ovaca?

Da li je Vlada KS nemocna da odbrani drzavnu imovinu, da li je sposobna da zastiti ustavno-pravni poredak i uspostavi pravne norme u Kantonu Sarajevo i u jednom njegovom javnom preduzecu?
To je ono što priželjkuju ONI koji su jučer bili VLAST kantona...

-Već sutra bi havaz bio pun DOKAZA da Izetbegović guši opravdani bunt NAPAĆENIH radnika
- SDP bi izdao saopštenje glavnog odbora PLAČUĆI na policijske mjere SDA od koji se nije moglo ništa drugo očekivati .

Bolje ovako malo se namučiti i postaviti h na mjesto koje zaslužuju ...
Inače u GRAS-u imam par rođaka i tačno znam koliko se umaraju od posla ...
The 51st State

#7223 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by The 51st State »

Nisrin wrote:http://www.bh-news.com/ba/vijest/27999/ ... oblje.html

Cisti POPULIZAM! Iako su za strajk KRIVI radnici, a pozadina je Vlada, mi i dalje nemamo prijevoza...ali sa druge strane, nisu krivi radnici GRASa sto su prljavi autobusi, tramvaji, busevi :S Nisu ih oni unistili koliko je tu krivice kod naroda, da budemo iskreno, djeca su pocela unistavati i ovaj novi alternativni prijevoz! :S
Sjecam se prije 10 ili malo vise godina, stigli novi minibusevi, U NAJLONU sjedista, za mjesec dana sve isarano, unisteno...ne znam kad prije uniste...
Jos jedna stvar, higijena vecine gradjana nije na zavidnom nivou, a na to sve ni cistacioce u GRASu ne obavljaju posao kako bi trebalo...

Tacno da su ovi busevi super, soferi su uljudni, ali se svejedno ceka vise od pola sata na bus koji dodje i prodje krcat, nemoguce je skoro uci bilo gdje osim na prvoj stanici...Za mene je ovo neodrziva situacija BEZ TRAMVAJA I TROLEJBUSA, nek njih stave u pogon, a buseve nek ne vracaju :S
kamere stoja po vozilu....
slucajni prolaznik

#7224 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by slucajni prolaznik »

ušće wrote:
slucajni prolaznik wrote:

To je ono što priželjkuju ONI koji su jučer bili VLAST kantona...

-Već sutra bi havaz bio pun DOKAZA da Izetbegović guši opravdani bunt NAPAĆENIH radnika
- SDP bi izdao saopštenje glavnog odbora PLAČUĆI na policijske mjere SDA od koji se nije moglo ništa drugo očekivati .

Bolje ovako malo se namučiti i postaviti h na mjesto koje zaslužuju ...
Inače u GRAS-u imam par rođaka i tačno znam koliko se umaraju od posla ...
Ja sam, ocito, "pao s mjeseca" i nemam pojma da se na vlast dolazi radi ostvarenja vlastitih interesa i s ciljem prisvajanja u vlasnistvo javne imovine, a ne radi pruzanja servisnih usluga gradjanima, radi promocije i ostvarenja svojih ideja koji svakako ne mogu i ne smiju biti osmisljeni i realizirani na stetu gradjana i javnog interesa.

Zato i pitam: kakve veze ko je na vlasti i ko je bio na vlasti, zasto je stanje u jednom javnom preduzecu od posebnog znacaja za Kanton Sarajevo ovakvo kakvo je?

Ko je odgovoran, imenom i prezimenom?
pathyeshme

#7225 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by pathyeshme »

The 51st State wrote:
Nisrin wrote:http://www.bh-news.com/ba/vijest/27999/ ... oblje.html

kamere stoja po vozilu....
Jeste, ali šta kad snimiš tog što uništava? Pa kod nas maloljetnici pucaju i niko im ništa ne može, a kamo li ovo... Prvo što bi se po sudu to vuklo 4-5 godina, i na kraju opet ne bi stiglo na naplatu. Država nam je jedna ogromna, dvadesetosmocentimetarska kurčina, i sve što je normalno i što bi se trebalo provoditi ovdje se ne provodi.
Post Reply