Čmoljčovičovski?
Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7201 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Čmoljčovičovski?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#7202 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Chmoljo wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7203 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Draganovski Čovičijinus... stari kadar KP iz Litvanije 
- Ahmmed
#7204 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Uopće nije posrijedi jačina HDZ-a, nego slabost ustavnih rješenja , koja skoro svakoj šuši omogućavaju da svako malo blokira sve što se blokirati može. Vrijeme je da Amerikanci popravljaju ono čemu su i sami doprinijeli prije 15 godina.test01 wrote:Zar je hdz toliko jak da je trebala podrska i usa??
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#7205 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
da dodam, svaka intervencija SDP-a ili bilo koje probosanske stranke van Ustava nije pametna. ovako, u praksi prikazati nedorečenosti Daytona mogu natjerati strance da te stvari dovedu u red. a ako oni to urade, ko god profitira od toga, oni koji su 'oštećeni' će lakše, mnogo lakše preći preko toga.Ahmmed wrote:Uopće nije posrijedi jačina HDZ-a, nego slabost ustavnih rješenja , koja skoro svakoj šuši omogućavaju da svako malo blokira sve što se blokirati može. Vrijeme je da Amerikanci popravljaju ono čemu su i sami doprinijeli prije 15 godina.test01 wrote:Zar je hdz toliko jak da je trebala podrska i usa??
-
jefferson
#7206 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Znaju to amerikanci, samo su cekali pogodan trenutak da to sto bezbolnije prodje!Ahmmed wrote:Uopće nije posrijedi jačina HDZ-a, nego slabost ustavnih rješenja , koja skoro svakoj šuši omogućavaju da svako malo blokira sve što se blokirati može. Vrijeme je da Amerikanci popravljaju ono čemu su i sami doprinijeli prije 15 godina.test01 wrote:Zar je hdz toliko jak da je trebala podrska i usa??
-
hercegovac_pravi
#7207 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Chmoljo wrote:Draganovski Čovičijinus... stari kadar KP iz Litvanije
Najbolji avatar u zadnje dvije godine...
-
zemo_online
#7208 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
a sto je ovde nagadjanja, sad ovako pa onako.
-koji je najcrnji scenarij,to me zanima? po meni je da se u bih desi egipat ili tunis u zap. hercegovini.
-koji je najcrnji scenarij,to me zanima? po meni je da se u bih desi egipat ili tunis u zap. hercegovini.
- heckler
#7209 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Da i? Sta tacno? Porazbijace svoje prodavnice? Tuci se sa svojim policajcima? Blokirati svoje puteve? Spaliti svoje fabrike?test01 wrote:a sto je ovde nagadjanja, sad ovako pa onako.
Sta to rulja moze u zapadnoj hercegovini tacno uraditi da naskodi bilo kome van nje?
- plain vanilla
#7210 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Egipat nam se desio, kad je Semir nasao piramide, pa evo nastest01 wrote:a sto je ovde nagadjanja, sad ovako pa onako.
ajde ba, sta crnjacis
-
palermo
#7211 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
BravoChmoljo wrote: da dodam, svaka intervencija SDP-a ili bilo koje probosanske stranke van Ustava nije pametna. ovako, u praksi prikazati nedorečenosti Daytona mogu natjerati strance da te stvari dovedu u red. a ako oni to urade, ko god profitira od toga, oni koji su 'oštećeni' će lakše, mnogo lakše preći preko toga.
A i zbog nas samih.
-
hercegovac_pravi
#7212 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Jes jak je ko beton...a tek što je Dodik jak..uf ima da nestane "obrezanaca" i "zlih islamista"test01 wrote:Zar je hdz toliko jak da je trebala podrska i usa??
-
leo johnson
#7213 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
palermo wrote:BravoChmoljo wrote: da dodam, svaka intervencija SDP-a ili bilo koje probosanske stranke van Ustava nije pametna. ovako, u praksi prikazati nedorečenosti Daytona mogu natjerati strance da te stvari dovedu u red. a ako oni to urade, ko god profitira od toga, oni koji su 'oštećeni' će lakše, mnogo lakše preći preko toga.I zato bih ja ipak pozvao na malo manje trijumfalizma, HDZ-ova politika je donijela mnogo neprilika ovoj zemlji, ali postoje mnogi glasači HDZ-a koji nisu nužno slika i prilika svoje stranke (hoću reći bolji su od nje) i zbog njih ne treba stvarati ni od koga gubitnika.
A i zbog nas samih.
realno
hdz je politicka partija, a hrvati su nase komsije i prijatelji. to nikad ne smijemo zaboraviti.
-
convict
#7214 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma jesu. Pošten i dobronamjeran čovjek ne može glasati za HDZ. Isto važi i za druge naci stranke.
-
hercegovac_pravi
#7215 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Najcrnji scenarij? Hmmm..po meni lično, najcrnji scenarij bi bio kad bi ti napisao neki post koji ima više od jedne linije teksta. E to bi tek bilo crno...ovako dok ih držiš kao "jednolinijske", dobro je. Ne daj bože, da nam pukneš mozgovnu majorizaciju sa nečim iole osmišljenim ..test01 wrote:a sto je ovde nagadjanja, sad ovako pa onako.
-
convict
#7216 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
jel' ovo fakat istina? nisam nigdje naletio na ovu vijest?plain vanilla wrote:NA SJEDNICI PREDSJEDNIŠTVA SAOPŠTIO ODLUKU: Haris Silajdžić odlazi s čela Stranke za BiH
Predsjednik Stranke za BiH Haris Silajdžić danas je na sjednici Predsjedništva te političke partije saopštio odluku da se na predstojećim stranačkim izborima za organe Stranke neće kandidovati ni na jednu funkciju.
Silajdžić je iznio uvjerenje da Stranka raspolaže velikim brojem sposobnih i patriotski opredijeljenih kadrova koji su u stanju nastaviti djelovanje na principima očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine te istinske jednakosti svih građana i naroda u BiH.
Silajdžić je naveo da on sam i dalje ostaje privržen tim principima te da je spreman dati svoj doprinos radu Stranke ukoliko to bude potrebno, saopšteno je iz Stranke za BiH.
-
palermo
#7217 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Može,čudna je psihologija mase. Ne treba to nikad zaboraviti.convict wrote:Ma jesu. Pošten i dobronamjeran čovjek ne može glasati za HDZ. Isto važi i za druge naci stranke.
- plain vanilla
#7218 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
na DEPOu ja nasla, a ako se dobro sjecam u potpisu vijesti je bila fenaconvict wrote:jel' ovo fakat istina? nisam nigdje naletio na ovu vijest?plain vanilla wrote:NA SJEDNICI PREDSJEDNIŠTVA SAOPŠTIO ODLUKU: Haris Silajdžić odlazi s čela Stranke za BiH
Predsjednik Stranke za BiH Haris Silajdžić danas je na sjednici Predsjedništva te političke partije saopštio odluku da se na predstojećim stranačkim izborima za organe Stranke neće kandidovati ni na jednu funkciju.
Silajdžić je iznio uvjerenje da Stranka raspolaže velikim brojem sposobnih i patriotski opredijeljenih kadrova koji su u stanju nastaviti djelovanje na principima očuvanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Bosne i Hercegovine te istinske jednakosti svih građana i naroda u BiH.
Silajdžić je naveo da on sam i dalje ostaje privržen tim principima te da je spreman dati svoj doprinos radu Stranke ukoliko to bude potrebno, saopšteno je iz Stranke za BiH.
- Ahmmed
#7219 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nema arapskog scenarija u BiH.Pogotovo ne na cijeloj teritoriji ove zemlje. Interesi su isuviše usitnjeni, partikularni u tolikoj mjeri, konstantna masovnost protesta ( što bi podrazumijevalo široke slojeve društva iz svih , što bi amidža anderson rekao, zamišljenih zajednica ), skoro je pa nemoguća, jer nema jedinstvene adrese na koju bi se mogući zahtijevi kanalizirali.test01 wrote:a sto je ovde nagadjanja, sad ovako pa onako.
Kažeš sto je ovdje nagađanja....Pa, ostaje nam da nagađamo, manje ili više uspješno.
Kao što Chmoljo reče...Važno je u praksi pokazivati nedorečenost Daytona.No, ima još jedna stvar:
Ako se pogleda ideološki spektar političkih stranaka u BiH koje su dobile relativnu ili apsolutnu podršku Bošnjaka, Srba i Hrvata, u međunarodnim krugovima ( ma kakva MZ danas bila) postaje jasno da više nema mjesta za (ne)opravdano potenciranje podjednake političke krivnje za stanje u zemlji, postaje jasno da je sve manje opravdanja za nategnuto projiciranje straha od bijele Al-Kaide,i postaje jasno da bi se izostanak podrške SDP-u i strankama okupljenim oko SDP-a,mogao kao bumerang vratiti upravo onima koji su kreirali daytonski mirovni sporazum. I nije ovdje riječ o visokim humanističkim i moralnim principima MZ, već praktičnim i pragmatičnim rješenjima, koja bi ,polako ali sigurno, BiH skidala sa dnevnog reda onoga što nazivamo Međunarodnom zajednicom.
U suprotnom, veliki broj Bošnjaka i onih koji se osjećaju Bosancima, mogao bi se zapitati: " Šta više hoće od nas??"
U takvoj situaciji, a poznajući nas, rezultati izbora 2014,mogli bi biti vrlo neugodno iznenađenje.
I zbog toga, mislim da će naredni mjeseci donijeti nenadano dobre stvari. Ponavljam, ne iz silne ljubavi, već iz pragmatičnih razloga.
- plain vanilla
-
palermo
#7221 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ti is pametan čovjek AhmmedeAhmmed wrote:
Ako se pogleda ideološki spektar političkih stranaka u BiH koje su dobile relativnu ili apsolutnu podršku Bošnjaka, Srba i Hrvata, u međunarodnim krugovima ( ma kakva MZ danas bila) postaje jasno da više nema mjesta za (ne)opravdano potenciranje podjednake političke krivnje za stanje u zemlji, postaje jasno da je sve manje opravdanja za nategnuto projiciranje straha od bijele Al-Kaide,i postaje jasno da bi se izostanak podrške SDP-u i strankama okupljenim oko SDP-a,mogao kao bumerang vratiti upravo onima koji su kreirali daytonski mirovni sporazum. I nije ovdje riječ o visokim humanističkim i moralnim principima MZ, već praktičnim i pragmatičnim rješenjima, koja bi ,polako ali sigurno, BiH skidala sa dnevnog reda onoga što nazivamo Međunarodnom zajednicom.
U suprotnom, veliki broj Bošnjaka i onih koji se osjećaju Bosancima, mogao bi se zapitati: " Šta više hoće od nas??"
U takvoj situaciji, a poznajući nas, rezultati izbora 2014,mogli bi biti vrlo neugodno iznenađenje.
I zbog toga, mislim da će naredni mjeseci donijeti nenadano dobre stvari. Ponavljam, ne iz silne ljubavi, već iz pragmatičnih razloga.
-
jefferson
#7222 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cime se treba voditi. U politici ljubavi nema, samo interes, a interes MZ je stabilna BiH koja ce se zabaviti egzistencijalnim problemima a ne svaki dan pricati ko ce s kim u rat.Ahmmed wrote:Nema arapskog scenarija u BiH.Pogotovo ne na cijeloj teritoriji ove zemlje. Interesi su isuviše usitnjeni, partikularni u tolikoj mjeri, konstantna masovnost protesta ( što bi podrazumijevalo široke slojeve društva iz svih , što bi amidža anderson rekao, zamišljenih zajednica ), skoro je pa nemoguća, jer nema jedinstvene adrese na koju bi se mogući zahtijevi kanalizirali.test01 wrote:a sto je ovde nagadjanja, sad ovako pa onako.
Kažeš sto je ovdje nagađanja....Pa, ostaje nam da nagađamo, manje ili više uspješno.
Kao što Chmoljo reče...Važno je u praksi pokazivati nedorečenost Daytona.No, ima još jedna stvar:
-
StupskaBitanga
#7223 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
čak je na HARE TV to bila 1. vijest u Dnevnikuplain vanilla wrote:@convict, ima i na sa-xu
http://www.sarajevo-x.com/bih/politika/clanak/110329108
-
leo johnson
#7224 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
palermo wrote:Može,čudna je psihologija mase. Ne treba to nikad zaboraviti.convict wrote:Ma jesu. Pošten i dobronamjeran čovjek ne može glasati za HDZ. Isto važi i za druge naci stranke.
konformizam
http://hr.wikipedia.org/wiki/Konformizam
- Ahmmed
#7225 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
@jefferson,
Ništa drugo nisam ni rekao. Ljubav sam pomenuo u kontekstu našeg stalnog iščuđavanja zbog nedostatka iste, u odnosu MZ spram naše nam države.
Ništa drugo nisam ni rekao. Ljubav sam pomenuo u kontekstu našeg stalnog iščuđavanja zbog nedostatka iste, u odnosu MZ spram naše nam države.