Edin Džeko

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
motachjointa

#7201 Re: Edin Džeko...

Post by motachjointa »

missko wrote:Pocelo je da se suska da bi Dzekson mogao u Bayern. Kazu Elber koji radi kao skaut za Bayern, preporucuje upravi da dovedu Pizzara iz Werdera a cak se pominje i ime Edina Dzeke, nista konkretno ali ga imaju na umu, mislim da bi posudba bila super opcija. Ali ja se jos uvijek nadam zamjeni van Persi -Dzekson, Arsenal bi mu bio opcija za buducnost a zivio bi u metropoli.

Diego: "Atletico ist meine Zukunft"
Diego will, trotz der jüngsten Aussagen von Werder-Boss Klaus Allofs, bei Atletico Madrid bleiben (11.23 Uhr). Giovane Elber rät den Verantwortlichen des FC Bayern Claudio Pizarro an die Isar zu lotsen (9.06 Uhr). Auch von Edin Dzeko hält er viel. Lucien Favre setzt vor dem Rückrundenstart auf Understatement (9.12 Uhr). Der Tag im Ticker.
Arsenal a pogotovo Bayern su se ubili za Edina :thumbup:
hau jes no

#7202 Re: Edin Džeko...

Post by hau jes no »

posudbe su bezveze, 6 mjeseci tamo, 6 mjeseci vamo a u stvari ni tamo ni vamo i prođe karijera... džeki nije problem naći novi klub ali bi se u tom slučaju morao odreći par miliončića..
Comrad

#7203 Re: Edin Džeko...

Post by Comrad »

Samo nek ne ide u Arsenal. Ovako sa Citijem ili Bayernom barem moze osvojiti naslov, sa Arsenalom tesko. I opet sta je promjenio, ostaje u istoj ligi, mozda je drugaciji nacin igre. Ako ce vec ici, bolje nek ide u Bayern i njemacku ligu gdje je bio neko ime.
juventus

#7204 Re: Edin Džeko...

Post by juventus »

Pa nešto sad ne znam kako bi istisnuo Gomesa iz postave, koji je nekad bio kanta za njega, ali jbga vremena se promjenila...Džeko il sjedi na klupi ili čuva leđa Agueru, a Mario trpa skoro 2 gola po utakmici...jbga...ako će i tamo sjediti, onda nek ne ide...
missko

#7205 Re: Edin Džeko...

Post by missko »

Comrad wrote:Samo nek ne ide u Arsenal. Ovako sa Citijem ili Bayernom barem moze osvojiti naslov, sa Arsenalom tesko. I opet sta je promjenio, ostaje u istoj ligi, mozda je drugaciji nacin igre. Ako ce vec ici, bolje nek ide u Bayern i njemacku ligu gdje je bio neko ime.
Osvojio je Baljic sa Realom LP pa je u najlosijoj postavi reala u istroji. Ebo osvajanje bilo cega ako si u sjeni a realno Dzeko je u sjeni ostalih igraca iz napada Citya
Point.

#7206 Re: Edin Džeko...

Post by Point. »

Mozda nebi bio u sjeni da se promijeni trener. Mancini je supak covjek, jos iz prijasnjih dana. Sad i nesto filozofira i pokusava biti extra tajko mladom Balotelliju pa ga gura nazor da bi za pet deset godina reko...eh vidis ja sam mu pruzio sansu bla bla. Volio bih da City osvoji karu i ove i svih sljedecih godina upravo zbog ovog supka.
Comrad

#7207 Re: Edin Džeko...

Post by Comrad »

missko wrote:
Comrad wrote:Samo nek ne ide u Arsenal. Ovako sa Citijem ili Bayernom barem moze osvojiti naslov, sa Arsenalom tesko. I opet sta je promjenio, ostaje u istoj ligi, mozda je drugaciji nacin igre. Ako ce vec ici, bolje nek ide u Bayern i njemacku ligu gdje je bio neko ime.
Osvojio je Baljic sa Realom LP pa je u najlosijoj postavi reala u istroji. Ebo osvajanje bilo cega ako si u sjeni a realno Dzeko je u sjeni ostalih igraca iz napada Citya
E jbg ti poredis Baljica sa njim. Baljic odigro 30 sekundi za real :D Samo kazem, ako ode u Arsenal - ok nece mozda bit u sjeni, ali nece nista osvojiti. A ako ode u Bayern, bice zvijezda + velike sanse za osvajanje prvenstva, igranje lp itd.

Dzeko nije bio u sjeni dok ga Mancini nije bacio na klupu, bez ikakvog razloga. Ili je pak razlog bio taj sto je dzeko bacio kopacke. Dok s druge strane Baloteli provodi sta hoce. Nema mi logike da u u 4 tekme zabije 10 golova i da odjednom ne moze meda, te da mu je mjesto na klupi. I ajd sto je na klupi, nego dobijat minute na kapaljku i da onaj klaun bude prvi napadac, smijesno. Opet, ne bih rekao ni da je sada u sjeni, njemu bi gol -dva vratio samopouzdanje, ali da bi dao te golove mora igrati.
ultima_palabra

#7208 Re: Edin Džeko...

Post by ultima_palabra »

Džeko je bio prvi izbor dok je bio u formi... kad mu je forma pala onda je počeo ubacivati Balu u prvih 11, i taj je ovaj proigrao. Sad objektivno nijedan nije u formi, i to se i vidi na rezultatima i ofanzivnom učinku.
Comrad

#7209 Re: Edin Džeko...

Post by Comrad »

ultima_palabra wrote:Džeko je bio prvi izbor dok je bio u formi... kad mu je forma pala onda je počeo ubacivati Balu u prvih 11, i taj je ovaj proigrao. Sad objektivno nijedan nije u formi, i to se i vidi na rezultatima i ofanzivnom učinku.
Mancini skonto u dvije utakmice i izbacivanjem Dzeke u 60-70 minuti da mu je pala forma?

Kako se Balo oporavio i odradio suspenziju za LP, tako je poceo igrati, a Dzeko grijati klupu. Gledajuci tekme, nisam nesto vidio da je ista bio bolji od Dzeke, pa da odjednom zaradi mjesto prvog napadaca.
ultima_palabra

#7210 Re: Edin Džeko...

Post by ultima_palabra »

Comrad wrote:
ultima_palabra wrote:Džeko je bio prvi izbor dok je bio u formi... kad mu je forma pala onda je počeo ubacivati Balu u prvih 11, i taj je ovaj proigrao. Sad objektivno nijedan nije u formi, i to se i vidi na rezultatima i ofanzivnom učinku.
Mancini skonto u dvije utakmice i izbacivanjem Dzeke u 60-70 minuti da mu je pala forma?

Kako se Balo oporavio i odradio suspenziju za LP, tako je poceo igrati, a Dzeko grijati klupu. Gledajuci tekme, nisam nesto vidio da je ista bio bolji od Dzeke, pa da odjednom zaradi mjesto prvog napadaca.
Pa Džeko je bio prvi izbor u augustu i septembru... malo rotacije je bilo i Balo je ušao u formu i uzeo mu mjesto dobrim igrama u oktobru kad je zabijao gol u svakoj tekmi čini mi se. Džeko je objektivno imao i 6 teških tekmi za repku, poslije kojih je uglavnom odmarao prvu utakmicu nakon povratka.
k3ngur

#7211 Re: Edin Džeko...

Post by k3ngur »

Mi svi o transferu Dzeke gdje bi mogo, u koji tim itd, ali zaboravljamo da ce i Balo otici sigurno krajem sezone...
shake69

#7212 Re: Edin Džeko...

Post by shake69 »

Warashii wrote:
ak81 wrote:Mi svi o transferu Dzeke gdje bi mogo, u koji tim itd, ali zaboravljamo da ce i Balo otici sigurno krajem sezone...
A jbo mater bas bi volio da vidim koji ce njega klub kupiti?
Ja prosto ne mogu da vidim po cemu je Balo trazena roba ili ja ne znam sta se danas trazi u vrhunskom fudbalu.
Pa taj lik ima vise izlazaka iz igre zbog ponasanja ili crvenih kantona nego li golova.
Samo kad ga se sjetim u Italiji i njegovih sr...a pa i sad u MC. Ma njega samo Mancini moze trpiti.
Ne osvoje li titulu, a tesko ce nesto uraditi bez Yaya Toure u narednih sedam sedmica odustva, ManC ceka velika rekonstrukcija ekipe i vjerovatan otkaz Talijanu. Sad, niti navijati niti ne navijati za taj klub jer u njemu ce, kakoje krenulo, sve manje selameta biti za naseg igraca! Navijam za povratak Dzeke u Bundesligu, Bayern, prije svih, ako je moguce.
Mobile_Disco

#7213 Re: Edin Džeko...

Post by Mobile_Disco »

juventus wrote:Pa nešto sad ne znam kako bi istisnuo Gomesa iz postave, koji je nekad bio kanta za njega, ali jbga vremena se promjenila...Džeko il sjedi na klupi ili čuva leđa Agueru, a Mario trpa skoro 2 gola po utakmici...jbga...ako će i tamo sjediti, onda nek ne ide...
Mozda na playstesjnu :D
BHF_Manijak

#7214 Re: Edin Džeko...

Post by BHF_Manijak »

Pa nije dva po utakmici ali ima zavidnu statistiku odnosa odigranih utakmica u Bundesligi(sto za Stuttgart sto za Bayern) i broj postignutih golova, klasicni golgeter koji nema nista apsolutno izrazeno sto se tice tehnickih kvaliteta ali trpa golova cime stigne, a to se na kraju i cijeni kod napadaca, jel... ;-)
Point.

#7215 Re: Edin Džeko...

Post by Point. »

Malo jaca verzija Inzaghija. Filipa, mislim.
missko

#7216 Re: Edin Džeko...

Post by missko »

BHF_Manijak wrote:Pa nije dva po utakmici ali ima zavidnu statistiku odnosa odigranih utakmica u Bundesligi(sto za Stuttgart sto za Bayern) i broj postignutih golova, klasicni golgeter koji nema nista apsolutno izrazeno sto se tice tehnickih kvaliteta ali trpa golova cime stigne, a to se na kraju i cijeni kod napadaca, jel... ;-)
Gomez nije toliki panj s loptom kako ga predstavljaju, nego jednostavno tip igraca na kojem treba da se gradi taktika koja njemu odgovara da bi dao ono najbolje od sebe. Van sesnesterca s loptom je frajer neupotrebljiv ali zato kada se iigra unutar opasan je ko zmija i plus se vidi da ima jos mjesta za napredak u njegovoj igri, jer jos uvijek nije u onoj top formi kao u stutgartu. Dzeksonu sad sam tek skontao ne odgovara igra gdje su jake odbrane tako da ga ne vidim kao uspjesnog u talijanskoj ligi, ali mislim da se ubio za bundes lige ili Spanske, Malaga bi mogla podnijeti njegovu platu.
Corola

#7217 Re: Edin Džeko...

Post by Corola »

missko wrote:
BHF_Manijak wrote:Pa nije dva po utakmici ali ima zavidnu statistiku odnosa odigranih utakmica u Bundesligi(sto za Stuttgart sto za Bayern) i broj postignutih golova, klasicni golgeter koji nema nista apsolutno izrazeno sto se tice tehnickih kvaliteta ali trpa golova cime stigne, a to se na kraju i cijeni kod napadaca, jel... ;-)
Gomez nije toliki panj s loptom kako ga predstavljaju, nego jednostavno tip igraca na kojem treba da se gradi taktika koja njemu odgovara da bi dao ono najbolje od sebe. Van sesnesterca s loptom je frajer neupotrebljiv ali zato kada se iigra unutar opasan je ko zmija i plus se vidi da ima jos mjesta za napredak u njegovoj igri, jer jos uvijek nije u onoj top formi kao u stutgartu. Dzeksonu sad sam tek skontao ne odgovara igra gdje su jake odbrane tako da ga ne vidim kao uspjesnog u talijanskoj ligi, ali mislim da se ubio za bundes lige ili Spanske, Malaga bi mogla podnijeti njegovu platu.
Ma nigdje veze konstatacija.Eto M.U ima jaku odbranu pa ih je Dzeko busio i uzduz i poprijeko.
Postavi ga poput Felixa Magatha i ne beri brigu.
Comrad

#7218 Re: Edin Džeko...

Post by Comrad »

Jos sam negdje spominjao, zasto je Dzeko na wikipediji i dalje sa salom wolsburga :? Jesu nasli sliku u pm, kako se ovo moze promjeniti, iza polizei on ulazi u auto, jbt ko da ga hapse.

http://en.wikipedia.org/wiki/Edin_Džeko
missko

#7219 Re: Edin Džeko...

Post by missko »

Corola wrote:
missko wrote:
Ma nigdje veze konstatacija.Eto M.U ima jaku odbranu pa ih je Dzeko busio i uzduz i poprijeko.
Postavi ga poput Felixa Magatha i ne beri brigu.
Ma nidze veze, United nije ekipa koja je orjentisana odbrambeno isto kao ni Totenhem i bas tu se i pokaze, ali ekipe koje dodju da se iskljucivo brane protiv Citya, Dzeko se ne vidi.
Comrad

#7220 Re: Edin Džeko...

Post by Comrad »

E jbg, eto United ima losiju odbranu od tamo nekog kluba iz srednje tabele. :roll:

Koliko vidim Balo je povrijedjen, znaci Dzeko starta u ponedjeljak. Ako misli igrat i dalje, a da ne mora cekati povredu Bale, morat ce zabit.
missko

#7221 Re: Edin Džeko...

Post by missko »

Comrad wrote:E jbg, eto United ima losiju odbranu od tamo nekog kluba iz srednje tabele. :roll:

Koliko vidim Balo je povrijedjen, znaci Dzeko starta u ponedjeljak. Ako misli igrat i dalje, a da ne mora cekati povredu Bale, morat ce zabit.
Iz cega ti izvlacis glupe zakljucke? United se ne brani sa 10 igraca u 16 kad igra bilo protiv koga a kamoli protiv citya. Ali kad jedan Stoke ili sunderland igraju protiv citya onda igraju cisto odbranu sa svih 11 igraca nazad
Baudelaire

#7222 Re: Edin Džeko...

Post by Baudelaire »

Ima to veze sa tim kako se ekipa brani, ali puno više veze ima sa tim kako se City postavlja. Džeki i igračima poput Džeke mjesto je među 16, ali ne da se hrvaju sa zadnjom četvorkom plus zadnjim veznim, nego da imaju dovoljno prostora da trpaju golove. Da bi imali dovoljno prostora ekipa mora dovoljno brzo napadati, a City jako sporo napada. Gomez bi se jednako snašao na Džekinom mjestu, a vjerujem da bi i Džeko u Bayernu trpao kao blesav.
Basler

#7223 Re: Edin Džeko...

Post by Basler »

Baudelaire wrote: a vjerujem da bi i Džeko u Bayernu trpao kao blesav.
SBBKBB. :D Kad se sjetim koliko sam ocekivao Dzekin dolazak u Bayern, a u to vrijeme mi Gomez i nije bio nesto drag. Nije se dalo, mada vjerujem da su sitnice odlucivale. Ovom (Gomezu) nije islo (trener ga nije plaho volio), dok se drugi "uspandrk´o" da napusti vucju jazbinu ili ga nece biti.
Bayern tezi za njemackim igracima, poznato je da je Elf bio najjaci kada su ekipu sacinjavali igraci iz dva ili najvise tri kluba (ne racunam ono ranije kada su mahom igrali legionari, dok su na posljednjem SP svi igraci bili iz Bundeslige).
Sto ovo pricam? Radije ce oni debelo platiti Gomeza (kao sto jesu), isto tako Neuera (bez obzira sto je imao samo jednu godinu ugovora) teziti ka Götzeu ili Höwedesu/Hummelsu, bez obzira sto bi im Shaqiri, Sakho, Verthogen ili Farfan bili itekako dobra pojacanja.
Dzeko jeste malo lijenji igrac od Gomeza, ali u gotovo svim drugim stavkama je daleko bolji. Trebam napomenuti jos mentalitet, koji je na strani Maria, te stvarno dobar njuh za gol.
Ali, Dzeko, ma taj bi bio sila nebeska u Bayernu. Sad je, bojim se, kasno.
Ionako su mnogi govorili kako je prekuco Bundesligu, te da se treba oprobati i u krem de la krem ligi (EPL). E, pa to nije tako jednostavno. Dok bi Edin (dok je igrao u BL) karao ljepotice po Sarajevu za vrijeme novogodisnjih blagdana, druzio se sa prijateljima, bio sa familijom...sada je po poganom engleskom vremenu morao igrati svako dva dana (dobro, nije igrao nonstop, ali nije ni odmarao :D ). Suvisno je govoriti koliko repka moze ispastati sbog njegovog igranja u najjacoj ligi svijeta. Gdje su Englezi na velikim takmicenjima, kao i oni koji svoju koru hljeba tamo zaradjuju???
Jbga, trazili ste - gledajte. Dokle, kako...to ne znamo.
Baudelaire

#7224 Re: Edin Džeko...

Post by Baudelaire »

Ma stvara se fama i oko engleske lige. Oni imaju jedan kup više, to je 4 ili 5 utakmica više po sezoni, s obzirom da je npr City ispao već iz Lige prvaka, on će ove sezone odigrati manje utakmica od Reala ili Barcelone, možda i od Bayerna. Englezi sranje prave jer naguraju raspored u decembru i januaru. A Džeko je prešao u pogrešan klub, ali nije imao izbora. Jedini klub koji je nudio pare ga je i doveo.
Comrad

#7225 Re: Edin Džeko...

Post by Comrad »

missko wrote:
Comrad wrote:E jbg, eto United ima losiju odbranu od tamo nekog kluba iz srednje tabele. :roll:

Iz cega ti izvlacis glupe zakljucke? United se ne brani sa 10 igraca u 16 kad igra bilo protiv koga a kamoli protiv citya. Ali kad jedan Stoke ili sunderland igraju protiv citya onda igraju cisto odbranu sa svih 11 igraca nazad
United u 19 tekmi primio 14 golova (izuzev one lude utakmice kada su primili 6 komada). I ti hoces sad mene da ubjedis da jedan Sunderland ima jacu odbranu i da im je teze zabit gol. :-)
Post Reply