Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
zippoo87

#7201 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

poslato 8.1.2015. i jos nije doslo
http://pokit.org/get/?ed77cbd139f2141e6 ... afd49a.jpg
naruceno sa banggooda iz kine
inace sam narucio ostrice za brijanje,identicne kao gillete,samo nije ime ugravirano...evo sada se nemam sa cime brijati,stare sam istupio a necu da kupujem nove,cekam ovo :D
inace je 1/3 cijene u odnosu ovdje kod nas a po review-ima su odlicni,identicni gilletovim
Neregistrirani

#7202 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Neregistrirani »

Ja mislio da sam samo ja peh da se za svaku narudzbu od sredine januara moram svadjati i pisati prodavcima i nervirati se. Nista krupno, sve neke stvarcice do 5 dolara, ali od 10 stvari mozda su 3 stigle, vise nista ne mogu upratiti. Od jednog vec trazio refund, jedan je poslao posiljku ponovo, ostale jos cekam.

Je li dovoljno da se u slucaju veliki kasnjenja samo dopisujem s prodavcem (da kontaktiram njega i tako pokusam naci rjesenje) ili postoji neki "visi" nivo, u slucaju da odbiju poslati ponovo ili uraditi refund?

Btw. ovdje (Banjaluka) ne otvaraju pakete, ne sjecam se da mi je mozda dva puta nesto otvoreno u zadnjih 5-6 godina.
OldMayor

#7203 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by OldMayor »

EliasVeskot wrote:Joj sto mrzim ovo dizanje histerije, Nit nas je Kina nas izbacila iz dostave, niti se njima fucka za jednu malu BiH. Problem je sto je bio Bozic, pa nova G, pa njihova nova god...evo neke stvari nisu pomakle iz luke a trebale doci prije mjesec..to svidim po trackingu koji sam dobila od firme preko koje sam narucila. Jednostavno previse zagluseno... I nije samo nama, iz USA se redovno zale na dostavu iz Kine.. Neki selleri mijenjaju zemlje dostave na ebay profilu, neki mijenjaju jezike, profile, vecina njih prodaje proizvode iste firme i njimma se to "sitno" extra isplati obzirom da za 100 dolara mozes kupiti kamion robe, oni na tih 100 stvarcica koje prodaju za dolar itekako zarade.
Jednu kinu sigurno boli briga, ali jednog sellera iz kine kad mu 100 ljudi iz bosne trazi lovu, a on poslao proizvod - e to je onda problem.

Jer evo koliko je nas ovdje, nije nam stiglo, isto kod moje raje nikome nista nije doslo...

A cinjenica je da pojedini selleri skidaju sa dostave nasu zemlju - to sam vidio i nema tu neke histerije.
shandrprcSA

#7204 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by shandrprcSA »

zippoo87 wrote:poslato 8.1.2015. i jos nije doslo
inace sam narucio ostrice za brijanje,identicne kao gillete,samo nije ime ugravirano...evo sada se nemam sa cime brijati,stare sam istupio a necu da kupujem nove,cekam ovo :D
inace je 1/3 cijene u odnosu ovdje kod nas a po review-ima su odlicni,identicni gilletovim
meni od njih uvijek dodje najkasnije za 25 dana

i de taj link za ostrice :D
zippoo87

#7205 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zippoo87 »

shandrprcSA wrote:
zippoo87 wrote:poslato 8.1.2015. i jos nije doslo
meni od njih uvijek dodje najkasnije za 25 dana

i de taj link za ostrice :D
http://www.banggood.com/8pcs-Speed-5-Ra ... 22178.html
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#7206 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nexus2 »

Ima nas koji čekamo robu od novembra, decembra, a ne od januara, tako da nema potrebe da se diže prašina ako je tek "jučer" naručeno
EliasVeskot

#7207 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by EliasVeskot »

OldMayor wrote:
EliasVeskot wrote:Joj sto mrzim ovo dizanje histerije, Nit nas je Kina nas izbacila iz dostave, niti se njima fucka za jednu malu BiH. Problem je sto je bio Bozic, pa nova G, pa njihova nova god...evo neke stvari nisu pomakle iz luke a trebale doci prije mjesec..to svidim po trackingu koji sam dobila od firme preko koje sam narucila. Jednostavno previse zagluseno... I nije samo nama, iz USA se redovno zale na dostavu iz Kine.. Neki selleri mijenjaju zemlje dostave na ebay profilu, neki mijenjaju jezike, profile, vecina njih prodaje proizvode iste firme i njimma se to "sitno" extra isplati obzirom da za 100 dolara mozes kupiti kamion robe, oni na tih 100 stvarcica koje prodaju za dolar itekako zarade.
Jednu kinu sigurno boli briga, ali jednog sellera iz kine kad mu 100 ljudi iz bosne trazi lovu, a on poslao proizvod - e to je onda problem.

Jer evo koliko je nas ovdje, nije nam stiglo, isto kod moje raje nikome nista nije doslo...

A cinjenica je da pojedini selleri skidaju sa dostave nasu zemlju - to sam vidio i nema tu neke histerije.
Jesil ti stvarno uvjeren da ta roba stoji negdje na Carini ili da ti je postar maznuo i da je problem do nas??? A, naravno da skida kad naleti na nele budale par puta koji dignu frku radi par dolara..
vješalica

#7208 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by vješalica »

EliasVeskot wrote:
Jesil ti stvarno uvjeren da ta roba stoji negdje na Carini ili da ti je postar maznuo i da je problem do nas??? A, naravno da skida kad naleti na nele budale par puta koji dignu frku radi par dolara..
boga ti?
OldMayor

#7209 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by OldMayor »

EliasVeskot wrote:
OldMayor wrote: Jednu kinu sigurno boli briga, ali jednog sellera iz kine kad mu 100 ljudi iz bosne trazi lovu, a on poslao proizvod - e to je onda problem.

Na trackingu pise da stoji i dalje u Kini. Ok, mozda tracking ne steka dobro, nevazno, mislim da nijedan postar nije toliko glup da od 9 stvari uzme 7. :-) A i cisto sumnjam da postari tek tako mogu klepati stvari...

Dvije stvari su samo dosle, narucivano od oktobra pa na ovamo.

Nisam dizo frku, otvorio case, trazio refund. I ne kupuju svi stvarcice po dolar, svaku stvar od ovih 9 sto sam narucio je bila iznad 20 dolara. Tako da to bas i nisu male pare.
ja nisam ja

#7210 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by ja nisam ja »

Ne brini i kod mene je isto. Svaka stvar je oko 10 pa na vise dolara a kasni ko zna koliko. Nista ne dobijam odavno. Otvori case i ok.
Nexus2
Location: KUPUJETE ONLINE - EVO LINK ZA POVRAT NOVCA https://www.ebates.com/r/BERBIC6?eeid=28187

#7211 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nexus2 »

Jedno pitanje......
Tražio resend i seller prihvatio...i kaze da ce odmah poslati.....kako da ja znam da je poslao ponovo?
sarajlija_11

#7212 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by sarajlija_11 »

Nexus2 wrote:Jedno pitanje......
Tražio resend i seller prihvatio...i kaze da ce odmah poslati.....kako da ja znam da je poslao ponovo?
Iskreno drugog načina nema osim da bacaš grah da li je ili nije poslao, i još da čekaš da ti dođe. Eto.
Nexus2

#7213 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nexus2 »

sarajlija_11 wrote:
Nexus2 wrote:Jedno pitanje......
Iskreno drugog načina nema osim da bacaš grah da li je ili nije poslao, i još da čekaš da ti dođe. Eto.
ok, hvala na odgovoru
zubi

#7214 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by zubi »

EliasVeskot wrote: A, naravno da skida kad naleti na nele budale par puta koji dignu frku radi par dolara..
sta ces, nismo svi hadzije ko ti.
Revolucionar ★

#7215 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Revolucionar ★ »

Glupost je tvrditi ( da ne citiram ove neke iznad ) da neke Kineze boli nesto za neke Bosance cije transakcije vrijede par dolara. Veliki broj je onih koji uopste nisu na ovoj temi, imaju iste probleme kao i mi. Gdje je sistem zakazao, da li kod nase Poste, da li u transportu do BIH, da li je srz problema u Kini, tesko je dokazati i zamarati se time, ali cinjenica je da je ovo sve strasno frustrirajuce jos od ljeta 2014, tako da ne tvrdim samo na temelju par transakcija iz 2015 , ili krajem 2014. Stvari su sada dosta gore nego sto su bile sredinom 2014, fakat je dosta tih stvari nekakve manje vrijednosti postalo " kriticno " za kupovati, ispada da se Kinezi ne zele zajebavati zbog nekih 5 - 10 - 15 dolara sa nama. Barem ja imam takav osjecaj. Stvar iz UK stigla danas, narucena prije 9 dana. Istu stvar iz Kine bi platio oko 3 $ manje, i cekao bih je 50 + dana, enough said
starii

#7216 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by starii »

ja sam ponistio sve naruđbe iz kine i vratio novac, previse je cekati od novembra...vjerovatno cu od sada narucivati samo z uk ili de.
Elaol

#7217 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Elaol »

OK, ljudi, ja sam narucio sa gearbesta ide iz Kine do Svedske pa onda surface mailom iz Svedske do nas. Uglavnom, na 17track pise da je poslato iz Svedske:
The shipment item is under transportation, The item has been dispatched from Sweden Post, Direct Link's international terminal for onward transport abroad
Zna li iko kako ide transport surface mailom? Mislim, preko kojih drzava? Znam da i iz Kine i iz Amerike ide preko Njemacke, ali kako ide surface mailom? To je prvi put da mi neko tako salje.
Nexus2

#7218 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Nexus2 »

Elaol wrote:OK, ljudi, ja sam narucio sa gearbesta ide iz Kine do Svedske pa onda surface mailom iz Svedske do nas. Uglavnom, na 17track pise da je poslato iz Svedske:
The shipment item is under transportation, The item has been dispatched from Sweden Post, Direct Link's international terminal for onward transport abroad
Zna li iko kako ide transport surface mailom? Mislim, preko kojih drzava? Znam da i iz Kine i iz Amerike ide preko Njemacke, ali kako ide surface mailom? To je prvi put da mi neko tako salje.
http://en.wikipedia.org/wiki/Surface_mail
Elaol

#7219 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Elaol »

Kako ovo odgovara na moje pitanje preko kojih zemalja roba stize iz Svedske do Bosne? I da li stize kopnom ili morem?
BIONA

#7220 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by BIONA »

sarajlija_11 wrote:
vješalica wrote:
BIONA wrote:A kako odaberes seller-a iz USA?
zezaš? :shock:
u pretraživaču imaš lijevo opciju advanced tu podesi što želiš ;)
Hvala na odgovoru :kiss:
Elaol

#7221 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by Elaol »

Ima li nacin da izaberes nekoliko zemalja iz kojih zelis da kupis (npr. ograniciti pretragu na SAD, Njemacku, Italiju i Spaniju, a iskljuciti Kinu)?
nadžak

#7222 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Elaol wrote:Ima li nacin da izaberes nekoliko zemalja iz kojih zelis da kupis (npr. ograniciti pretragu na SAD, Njemacku, Italiju i Spaniju, a iskljuciti Kinu)?
I mene isto zanima. Koliko sam vidio tamo na opcijama na ebayu možeš uraditi samo obrnuto od ovoga što želimo.

Nemam pojma da li je ovo u stvarnosti ovako kao što piše na TN ali ako jeste stvarno je tragikomično. Ispade tri puta kroz istu poštu da se pošiljka vrti. :-)

RL072084901CN
nadžak

#7223 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by nadžak »

Jeli tko primijetio razliku kad naručuje pošiljke na kojima piše da su iz Kine i one iz Hong Konga?
boshniak

#7224 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by boshniak »

nadžak wrote:Jeli tko primijetio razliku kad naručuje pošiljke na kojima piše da su iz Kine i one iz Hong Konga?
Ja uvijek gledam da bude iz Hong Konga, jer najčešće mi pošalju putem Hong Kong Post i pošiljka dodje uglavnom za 15-ak dana, a neke su znale i za 8-9 dana. Hong Kong Post je najbrza od svih za BiH, a dolazile su mi pošiljke putem SingPost, NL Post, CH Post, CN Post, SEpost. Naravno sve su narudžbe bile iz Kine da ne bi bilo zabune u vezi CH, SE, NL
channel10

#7225 Re: Kupio bih nesto sa eBay-a

Post by channel10 »

Sutra mi istice rok od 45 dana za isporuku kupljenog artikla. Artikl jos uvijek nije stigao i mislio sam otvoriti "case", ali sma zaboravio kako ono ide. DA li idem na to da mi artikal nije stigao i tu mi ono nude da kontaktiram prodavca ili da otvorim case. Odaberem case i to je to?
Post Reply