MMA (Mixed Martial Arts)
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
klosar pravi
#7201 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ovo je maslo jer nagađa ko bi mogao biti main event u NYC ono što sam ja prenosio nije nagađanje vec znanje potvrđeno i od drugih ljudi.
Poput toga da se Jon Jones krio ispod oktagona kad je USADA došla preko 6 sati i da je Chad Mendes bio potpuno u treningu kad je bila borba protiv Mcregora.
Poput toga da se Jon Jones krio ispod oktagona kad je USADA došla preko 6 sati i da je Chad Mendes bio potpuno u treningu kad je bila borba protiv Mcregora.
- MaD_ProfessoR
#7202 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Jon Jones
Spider
Nick Diaz
ili neka liga veterana, čak lidel protiv nekog sa gerijatrije, recimo rendi kotur
slabo im stoji PPV, spremni su organizovati bilo šta da se zaradi
Spider
Nick Diaz
ili neka liga veterana, čak lidel protiv nekog sa gerijatrije, recimo rendi kotur
slabo im stoji PPV, spremni su organizovati bilo šta da se zaradi
- MaD_ProfessoR
#7203 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
ti baš poželio sparingamuhafuca wrote:Pa zar nije za tebe Sonnen najrelevantniji izvor informacija u MMA svijetu ?klosar pravi wrote:To Sonnenovo maslo ne vidim bilo koji scenario da se to desi.
Ako je Sonnen rekao to je to - on ima inside info i nikad ne prica gluposti cisto radi klikova na video.
-
klosar pravi
#7204 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ma PPV otišao u kurac skroz jedini koji ce prodati je Mcregor bila to borba protiv Khabiba ili Denisa Sivera u oktobru.
- MaD_ProfessoR
#7205 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
trt-ovani Lesnar protiv krezubog medvjeda i manikiranih kandži
lieben vs košček
spider vs sonner 3, al obojica rastureni steroidima, trt-om, dickpillsima
lieben vs košček
spider vs sonner 3, al obojica rastureni steroidima, trt-om, dickpillsima
- muhafuca
#7206 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
MaD_ProfessoR wrote:
ti baš poželio sparinga
ma PPV je davo otisao u k
razvodnilo se od kako su (UFC) poceli expanziju da postanu monopol u MMA.
puno se evenata organizuje i moras na svaki event bar jednu ili dvije dobre borbe nabacit da bi opravdao event.
samim tim nemas dovoljno dobrih borbi za svaki PPV.
A tek sad kad su se prodali - ovi platili 4 milijarde - valja to svee sad izglavit - vratit posudjeno sto prije
da im ne bi kamate skocile i slicne gluposti (pisalo se o tome kad je prodaja bila aktualna)
tako da se sve manje ulaze u razvoj i spori rast boraca prema statusu zvijezde - a traze se brze borbe koje mogu dobru zaradu donjeti
da mogu - Lesnara bi svaka dva mjeseca izbacivali na PPV.
samo sto su to skontali i borci - pa cim dostignu neki status zvjezde - traze dobre pare za borbu ili ce sjediti kod kuce.
tipa Connor, Diaz braca, GSP i slicni
a onda i ko god namirise da bi mogao dobiti money-fight, sjedi koliko god treba dok se ta opcija ne ostvari ili totalno otpadne.
Sve otislo u k - ukratko
- MaD_ProfessoR
#7207 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Sve potpisujem, osim ovog da nema dovoljno dobrih borbi za svaki PPV.muhafuca wrote:![]()
ma PPV je davo otisao u k
razvodnilo se od kako su (UFC) poceli expanziju da postanu monopol u MMA.
puno se evenata organizuje i moras na svaki event bar jednu ili dvije dobre borbe nabacit da bi opravdao event.
samim tim nemas dovoljno dobrih borbi za svaki PPV.
A tek sad kad su se prodali - ovi platili 4 milijarde - valja to svee sad izglavit - vratit posudjeno sto prije
da im ne bi kamate skocile i slicne gluposti (pisalo se o tome kad je prodaja bila aktualna)
tako da se sve manje ulaze u razvoj i spori rast boraca prema statusu zvijezde - a traze se brze borbe koje mogu dobru zaradu donjeti
da mogu - Lesnara bi svaka dva mjeseca izbacivali na PPV.
samo sto su to skontali i borci - pa cim dostignu neki status zvjezde - traze dobre pare za borbu ili ce sjediti kod kuce.
tipa Connor, Diaz braca, GSP i slicni
a onda i ko god namirise da bi mogao dobiti money-fight, sjedi koliko god treba dok se ta opcija ne ostvari ili totalno otpadne.
Sve otislo u k - ukratko
Borbi ima dobrih, i nikad kvalitetnijih boraca, ali ono što nedostaje za povećanje PPV jest taj nekakav epski rivalitet kakvih je bilo nekada.
Ko to ne bi volio vidjeti opet Lawlera i McDonalda?
Bez trash talka, bez preseravanja i kurčenja, pružili su dvije legendarne borbe, vjerujem da bi to priredili opet, i da bi ta borba donijela i više nego odličnu prodaju kompaniji.
Al jok, pustite Rorija u Bellator
U međuvremenu su cirkusanti poput Colvingtona i Derick Lewisa pokušali da kečerskim marketingom podignu pretprodaju i gledanost, sljedeći utabani put Conora i Sonnena u žudnji za milionima.
-
klosar pravi
#7208 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Jedina zvijezda je Conor covjek koji je UFC stavio na mapu sad bio ja na njegovom kurcu ili ne samo glupan moze reci da ovo nije potpuna istina.
Nije ga UFC pustio nego je Rory sam otišao.
Griješiš oko Dericka Lewisa taj je sam svoj covjek nikad nije pokušao bilo šta prodati vec je lik sam od sebe smijesan..
Jednostavno moraš imati puni paket da bi ubrizgao velike pare za jedan event, a jedini koji ima to je Conor.
Pocevsi od toga što je cijela država iza njega drugo što je pametan i zna s rijecima i na kraju to što što lik ima skill za sami vrh.
Nije ga UFC pustio nego je Rory sam otišao.
Griješiš oko Dericka Lewisa taj je sam svoj covjek nikad nije pokušao bilo šta prodati vec je lik sam od sebe smijesan..
Jednostavno moraš imati puni paket da bi ubrizgao velike pare za jedan event, a jedini koji ima to je Conor.
Pocevsi od toga što je cijela država iza njega drugo što je pametan i zna s rijecima i na kraju to što što lik ima skill za sami vrh.
-
Beavis
#7209 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Veceras rokenrol glavna borba
-
klosar pravi
#7210 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Mickey Gall..
Ko bi rekao da ovaj Michael Johnson ima 18-13 record decko baš ima skilla.
Jao šta mu Justin uradi decko se ne budi vec 2 minute.
- muhafuca
#7211 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ma Gall-a dizu - mislim da na njega racunaju kao na buducu zvjezdu pa mu daju kante da mu nabiju record borbi.klosar pravi wrote:Mickey Gall..
Ovaj George Salivan ce vjerovatno bit "cut from UFC" nakon ove borbe.
Justin predobar bio a onaj Vick se previse kurcio pred borbu pa pop..sio
Michael Johnson-u ce trebati jos dugo vremena da se zaboravi ona skola sto mu je Khabib odrzao.
Lesnar se iz WWE Raw nastupa povukao
Razlog "Hoce da se pripremi za UFC borbu"
Vjerovatno je do sada toliko ispuhao da se ne smije ni pojaviti u javnosti
Treba sad skontati kako bez dopinga nabaciti kile i snagu do UFC borbe
Nije mu lahko
Code: Select all
https://twitter.com/BloodyElbow/status/1033489209095540737?s=19- SpecialOffer
#7212 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Ne bih se slozio da je PPV model jos propao sto se tice UFC-a, i dalje se ako pogledate cijenu od $64.99 ako prodaju samo 150.000 tu se opet nabere desetak miliona samo od toga.
Jeste PPV model u padu ali i dalje se generise veliki novac. Ove godine najveci PPV eventi (Miocic - Ngannou i Miocic - Cormier po 380.000) kad to saberete i pomnozite sa cijenom PPV-a dobijete za oba eventa $49.0000.0000.
Jeste PPV model u padu ali i dalje se generise veliki novac. Ove godine najveci PPV eventi (Miocic - Ngannou i Miocic - Cormier po 380.000) kad to saberete i pomnozite sa cijenom PPV-a dobijete za oba eventa $49.0000.0000.
- MaD_ProfessoR
#7213 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
jeste li upratili borbu Cory Sandhagen vs Iuri Alcantara ?

- muhafuca
#7215 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
gledao sam isjecke sto je raja izbacivala od Cerone-Rogan intervju.
nasra se Cerone pravo po "Jackson Wink MMA Academy" - bice interesantno pravo narednih dana
evo vidim skinut video i sa YT i sa vimeo gdje Rogan takodje nabacuje.
Vjerovatno je doslo "Cease and Desist" od "Jackson Wink MMA Academy"
nasra se Cerone pravo po "Jackson Wink MMA Academy" - bice interesantno pravo narednih dana
- MaD_ProfessoR
#7216 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
muhafuca wrote:gledao sam isjecke sto je raja izbacivala od Cerone-Rogan intervju.
veli, izbacili ga zbog majk perija, uz obrazloženje da on plaća, a kauboj ne
- pirmin
#7217 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Moze li mi neko ko intenzivno prati napisati na kojem bi mjestu vjecne MMA-liste bio Bones?
- muhafuca
#7218 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
ma to ti je sad kontraverza tj ko god ti sta kaze subjektivno je.pirmin wrote:Moze li mi neko ko intenzivno prati napisati na kojem bi mjestu vjecne MMA-liste bio Bones?
pitanje je kakav ko stav ima o dopingu
- cinjenica je da od kada je USADA pocela ozbiljnije raditi u UFC-u Bones je u padu u svakom pogledu
ima ih koji zanemaruju doping jer smatraju "da se svi svakako dopinguju koliko toliko" samo je pitanje kad ce ko upasti
i ko boljeg/skupljeg dilera ima i tako to
Ako si u tom kampu onda doduse i Lesnar dolazi u razmatranje.
Ma ta GOAT (najbolji svih vremena) lista je svakako nesto cime se ljudi koji vole MMA neoficijelno zabavljaju.
A UFC je nekad onako u onim promo-ima koristi za promociju nekih borbi.
Kako onda porediti npr one stare borce koji su naspram ovih danasnjih zivotinje bili (pojedini)
ali su se takodje svi rokali TRT-om jer je dugo bio legalan i dozvoljen a rokali su se i drugim steroidima
koji nisu bili dozvoljeni ali je i testiranje bilo mnogo blaze nego sto je danas sa USADA-om
Pa kako onda rangirati one koji su bili na izlasku taman kad je USADA bila na ulasku u UFC
kao npr Anderson Silva i Aldo.
A tek da ne govorimo da ima onih koji smatraju da USADA dosta puta radi u kooperaciji sa UFC-om
pa odjednom oni borci koji se uzdignu i pocnu traziti puno para i postavljati uslove
pocnu i padati na testovima ..... itd itd
Ukratko - nema, nepostoji zvanicna GOAT liste osim one koju sam sebi napravis i sastavis.
Nema cak ni GOAT liste oko koje se vecina fanova slaze - cim neki od popularniji boraca
uveze dvije tri pobjede pocne se o njemu govoriti kao o GOAT-u,
al i to samo ovi iz visih kategorija
ovi iz nizih kategorija moraju zaredati kamaru pobjeda da bi se uopste rapravljalo o njima kao GOAT
UF napisah se ja - a mogao sam sve ovo u dvije-tri rjeci
NE postoji GOAT lista
- pirmin
#7219 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
@muhafuca 
- MaD_ProfessoR
#7220 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Jonesova neprikosnovenost na toj listi je poljuljana sa višestrukim doping padovima, tako da lično sumnjam da će ikada biti proglašen za GOATa i među svojim najvjernijim fanovima, jednostavno je usrao motiku sa svim što se događalo u posljednje 4 godine.
Anderson Silva je bio izvjesno vrijeme GOAT, kao i Aldo, ali godine, nesretni slučajevi, dick pills i USADA odradili su svoje.
Ta lista je manje-više ŠBB-KBB, prstohvat hypea od organizacije i eto ti GOATa narednih par mjeseci, onda slijedi sub ili KO
Jedini koji bi mogao ostati van svih kategorija, nedodirljiv u nasljeđu i upisan kao GOAT jeste GSP. Od toga ga dijele 2 pobjede, ako se uopšte odluči više boriti.
Da povrati titulu u velteru, potom neki catchweight bout protiv Conora ili Habibija - i prekuc'o je igru
Anderson Silva je bio izvjesno vrijeme GOAT, kao i Aldo, ali godine, nesretni slučajevi, dick pills i USADA odradili su svoje.
Ta lista je manje-više ŠBB-KBB, prstohvat hypea od organizacije i eto ti GOATa narednih par mjeseci, onda slijedi sub ili KO
Jedini koji bi mogao ostati van svih kategorija, nedodirljiv u nasljeđu i upisan kao GOAT jeste GSP. Od toga ga dijele 2 pobjede, ako se uopšte odluči više boriti.
Da povrati titulu u velteru, potom neki catchweight bout protiv Conora ili Habibija - i prekuc'o je igru
- muhafuca
#7221 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
A gdje tu Mighty Mouse - do jucer neprikosnoveni GOAT - barem po record-u i po ne padanju na USADA testovimaMaD_ProfessoR wrote:
Jednu izgubi i nigdje ga ni na mapi vise
Pa i GSP je jednu izgubio - a i koliko se puta borio od kada je USADA usla u UFC.
Sjecas se da je on gurao da umjesto USADA-e bude WADA oficijelni tester UFC-a
(WADA koja mu je bila sponzor ili ju je reklamirao ili je imao udio u njoj - ne sjecam se sad tacno - mrsko mi trazit
ali znam da se provlacilo da je nekako uvezan sa tom WADA-om)
I od kada je to propalo GSP se i povukao - i samo jednu borbu imao protiv sad vec veterana Bispinga.
-
Dead Man Walking
#7222 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
Za mene je Chuck Liddell, al samo za mene.
Zbog njega sam ozbiljnije poceo pratiti UFC, kamo srece da se oprostio malo ranije prije je nabesao poraza pred kraj karijere.
Mislim da Khabib trenutno ima najbolje sanse da se ustolici na tu poziciju. Ako uzme Zutog i jos 1-2 superfighta to bi bilo to.
JBJ je po meni, bez obzira na sve, na vrhu te liste trenutno. Njegov skillset se ne moze dobiti dopingom.
Mislim da Khabib trenutno ima najbolje sanse da se ustolici na tu poziciju. Ako uzme Zutog i jos 1-2 superfighta to bi bilo to.
JBJ je po meni, bez obzira na sve, na vrhu te liste trenutno. Njegov skillset se ne moze dobiti dopingom.
- MaD_ProfessoR
#7223 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
muhafuca wrote:A gdje tu Mighty Mouse - do jucer neprikosnoveni GOAT - barem po record-u i po ne padanju na USADA testovimaMaD_ProfessoR wrote:
Jednu izgubi i nigdje ga ni na mapi vise![]()
Pa i GSP je jednu izgubio - a i koliko se puta borio od kada je USADA usla u UFC.
Sjecas se da je on gurao da umjesto USADA-e bude WADA oficijelni tester UFC-a
(WADA koja mu je bila sponzor ili ju je reklamirao ili je imao udio u njoj - ne sjecam se sad tacno - mrsko mi trazit
ali znam da se provlacilo da je nekako uvezan sa tom WADA-om)
I od kada je to propalo GSP se i povukao - i samo jednu borbu imao protiv sad vec veterana Bispinga.
majtija ne spomenuh upravo zbog onog što si i ti rekao; mališani teško ulaze u takmičenje za GOATa, makar imali 30 nanizanih pobjeda
nisam znao za taj deal sa WADOM, sjećam se da je prvi od boraca počeo sa javim prozivkama da je organizacija puna dopingovanih boraca.
GPS je jedan od najinteligentniji šampiona, na vrijeme je povukao ručnu od svega
-
cassius
#7224 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
novi sampion weltera
- muhafuca
#7225 Re: MMA (Mixed Martial Arts)
gotovo je zatvaraj radnju - Platinum Mike Perry dobija sve pi..e i dobija sve pare
niko drugi vise nemoze dobit pic..e ni para
VIDEO
niko drugi vise nemoze dobit pic..e ni para
VIDEO
Code: Select all
https://streamable.com/cxhaz