nellington wrote:Pape nije nedosljedan.
On je malo nedosljedan.
Safet Susic - Pape, selektor BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Zmijuga loma
#7201 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
- psydelija
#7202 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
zasto onog cocalica ne poziva? mozda mu je "mali" zakinuo neku rodicu, drugi razloga nema.
-
Mustang1
#7203 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Sta je tu pozitivno kad imamo bolje na tim pozicijama koji su vani i zdravi a nisu pozvani ?cyprus wrote:Slažem sezecko_kupuz wrote:Malo ste dosadni s tim lažnim pesimizmom, "suspendovaće nas, pa suspendovaće nas..." i tako hiljadu puta.Ne vjerujem uopšte da će reprezentacija uz klubove zaraditi "ban", nije to ničim zaslužila i FIFA i UEFA to dobro znaju.
![]()
![]()
Inače, iako ni meni nisu jasne pojedine pozivnice, neću pljuvat dok ne vidimo kakav će rezultat ovog svega bit... Po meni su Cocalić i Jahić trebali dobit pozive, al eto... Pozitivno je nekoliko ovih igrača iz BHPL
- van Basten
#7204 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
malo jeste nedosljedno i nelogično ne zvati Nadarevića kada nam odbrana škripi a zvati Ibričića čiji grijeh je veći i beobrazniji jer nam je eto potreban reprezentaciji pa kao viša sila, a ako i u čemu ova reprezentacija ne oskudjeva to je u tim veznjacima guzeljašima "fantazistima", ali eto... ko zna kakvi su talovi u pitanju (imam ideju ali ne bih o tome)
-
T4h
#7205 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Taki nam mentalitet i dzaba. Nidje objektivnosti, ma ni za lijeka a to vazi i za repku. Zvati onog Ibricica je grijeh, bio mi merak gledati repku protiv Meksika jer on nije igrao. Cuj interes reprezentacije zvati Ibricica oj zemljo otvori se. O Mravcu ne mora se nista reci, svima nam je jasno.
-
Mustang1
#7206 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kako se zove onaj iz 60 minuta sto je nedavno napiso tekst o Spahicu ..? Njega treba za selektora 
- psydelija
#7207 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
avdo avdic.Bubalo1 wrote:Kako se zove onaj iz 60 minuta sto je nedavno napiso tekst o Spahicu ..? Njega treba za selektora
-
extraordinary
#7208 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja bih volio vidjeti u prvoj postavi Muhameda Bešića. Bolji je već sad i od Nadarevića i od Mravca. Nadarević se nikako ne uklapa u Papetov način igre jer frajer samo ispucava loptu, a mi kao ekipa koja hoće da kontroliše posjed lopte takav luksuz sebi ne možemo dozvoliti. Nije mi jasan Ibričić na spisku, ovo je bila perfektna prilika da se seljačina odstrani.van Basten wrote:malo jeste nedosljedno i nelogično ne zvati Nadarevića kada nam odbrana škripi a zvati Ibričića čiji grijeh je veći i beobrazniji jer nam je eto potreban reprezentaciji pa kao viša sila, a ako i u čemu ova reprezentacija ne oskudjeva to je u tim veznjacima guzeljašima "fantazistima", ali eto... ko zna kakvi su talovi u pitanju (imam ideju ali ne bih o tome)
-
nekoeko
#7209 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Nadam se da Pape neće uvrstiti Misimovića u početni sastav, jer nam samo usporava igru, a ionako nema prakse. Objektivno nije ni zaslužio poziv i odavno nije pokazao nešto u reprezentaciji (a ni u klubu).
-
extraordinary
#7210 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Miske će biti bolji od Ibričića i kad bude imao 50 godina.nekoeko wrote:Nadam se da Pape neće uvrstiti Misimovića u početni sastav, jer nam samo usporava igru, a ionako nema prakse. Objektivno nije ni zaslužio poziv i odavno nije pokazao nešto u reprezentaciji (a ni u klubu).
- splend
#7211 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
oooo Boze jedini. pa hocel' se bar dvojica forumasa oko bilo cega sloziti
jedan protiv mravca, drugi protiv nadarevica, treci protiv ibre, cetvrti za begovica, peti za zeca, sesti protiv maletica, sedmi protiv zeca, osmi za mravca, deveti za nadarevica, deseti protiv misketa, jedanesti za vedu, dvanesti protiv, trinesti za muslimovica, cetrnaesti naravno protiv, petnaesti za besica dok je sedamnaesti ipak za bickacica, osmanaesti je pak protiv bickacica, devatnaesti protiv spahica, dvadeseti i protiv pjanica i misketa, dok dvadestprvi samo protiv misketa al ipak za pjanica.
nema nas nadaleko ovakvih
jedan protiv mravca, drugi protiv nadarevica, treci protiv ibre, cetvrti za begovica, peti za zeca, sesti protiv maletica, sedmi protiv zeca, osmi za mravca, deveti za nadarevica, deseti protiv misketa, jedanesti za vedu, dvanesti protiv, trinesti za muslimovica, cetrnaesti naravno protiv, petnaesti za besica dok je sedamnaesti ipak za bickacica, osmanaesti je pak protiv bickacica, devatnaesti protiv spahica, dvadeseti i protiv pjanica i misketa, dok dvadestprvi samo protiv misketa al ipak za pjanica.
- smoki_choko
#7212 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
zaboravio si 22og on je protiv svih al za sve 
-
Mustang1
#7213 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Jarane de mi reci sto sesnaestog diskriminises i preskaces ?splend wrote:oooo Boze jedini. pa hocel' se bar dvojica forumasa oko bilo cega sloziti![]()
-
extraordinary
#7214 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Šesnaesti smatra da će bit kako Pape kaže.Bubalo1 wrote:Jarane de mi reci sto sesnaestog diskriminises i preskaces ?splend wrote:oooo Boze jedini. pa hocel' se bar dvojica forumasa oko bilo cega sloziti![]()
- splend
#7215 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
sesnaesti sam ja, i smatram da pape, ipak, zna bolje od meneBubalo1 wrote:Jarane de mi reci sto sesnaestog diskriminises i preskaces ?splend wrote:oooo Boze jedini. pa hocel' se bar dvojica forumasa oko bilo cega sloziti![]()
-
Corola
#7216 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Kad orutavi po glavusi,dobija poziv.psydelija wrote:zasto onog cocalica ne poziva? mozda mu je "mali" zakinuo neku rodicu, drugi razloga nema.
-
Dead Man Walking
#7217 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Zmijuga loma wrote:nellington wrote:Pape nije nedosljedan.
On je malo nedosljedan.
Pozivam velikog maga
-
mikogoago
#7218 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Evo iz SAN-a intervjua sa Susicem.Mislim da je covjek sve fino pojasnio i da je sasvim jasan:
Volio bih da sam 20 godina mlađi
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić sa nestrpljenjem očekuje da "svane" 26. mart i da čuje prvi sudijski zvižduk vjerovatno i presudnog duela kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, između njegovih izabranika i najbolje selekcije Rumunije. Velike utakmice su ono što Pape voli, a samo blizina terena i nogometne igre ga mogu opustiti, natjerati da bar na 90 minuta zaboravi na brige i tamne oblake koji su se ovih dana nadvili nad njega, selekciju, Savez...
Maletić "uskočio"
Jučer je u prostorijama NSBiH Sušić i zvanično otkrio spisak od 21 igrača, koje će pozvati za skorašnji sraz na Bilinom polju, koji će u najmanju ruku odlučivati o drugom mjestu grupe i putniku za "baraž".
- Odlučio sam se za ova imena samo zato što mislim da su najspremniji da odgovore izazovu pred nama - kazao je Sušić, a potom i prokomentarisao jedino osvježenje na spisku, starog - novog reprezentativca koji nastupa u domaćem prvenstvu.
- Od svih igrača koji su igrali u Americi, Darko Maletić mi se najviše dopao. Naravno, uz Muhameda Džakmića, na kojeg bi sigurno računao da nije u Koreji, daleko od mojih očiju. Maletić je u najboljim godinama, odlično igra u bh. prvenstvu, a gledao sam i njegove snimke na interenetu, još iz vremena kada je nosio dres Partizana. Zaslužio je poziv, koji sam mu odavno spremao, ali sam to ostavio kao iznenađenje - hvali Sušić 30- godišnjeg veznjaka banjalučkog Borca, koji bio član reprezentacije u "eri" Fuada Muzurovića. Papeta ne interesuje ni ime ni nacionalnost, za njega postoje samo dobri i manje dobri igrači. Nema puno lijepih riječi za one koji su ga ostavili na cjedilu pred utakmicu sa Meksikom. Neodlazak u Ameriku je mnogima prisjeo, kao što je to slučaj sa, do jučer, standardnim stubom odbrane Safetom Nadarevićem.
- Kada neko odigra utakmicu, a meni kaže da je povrijeđen, pa ponovo nastupi za klub, situacija je jasna. Ne može me niko vući za nos na taj način. Isto vrijedi i za golmana Begovića, s tim da on ima više neopravdanih izostanaka i ne želim više rizikovati s njim - dodao je popularni Pape.
Ipak, pozvao je Senijada Ibričića, koji je također u grupi "kažnjenika".
Bio sam u velikoj dilemi što se tiče Ibričića, ali sam u zadnji čas donio odluku da ga uvrstim na spisak. Treba nam jer je klasan nogometaš, koji može promijeniti ritam utakmice, ako se situacija protiv Rumuna zakomplikuje. Ali da budemo jasni, ni Senijad svojim ponašanjem i stavovima nije opravdao ovaj poziv - izjavio je Sušić.
Ni Sanel Jahić i Ermin Zec neće biti na okupljanju u Sarajevu, ali ne iz razloga što su se zamjerili selektoru.
- Pratio sam njihovu situaciju i znam da provode vrlo malo vremena na terenu u zadnje vrijeme. Kada budu standardni u svojim osrednjim ekipama u Turskoj i Grčkoj, opet ću računati i na njih - jasan je Pape.
Ne traži opravdanja
U svojim usvojim zvjezdanim trenucima, dok je nastupao u dresu bivše države, selektor Sušić je znao sam "natrpati" mrežu nezgodnim Rumunima. Htio bi i sada biti od pomoći...
- Jedva čekam da utakmica počne. Nevjerovatno sam motivisan, ali i "osuđen" na gledanje sa klupe. Šteta što nemam 20 godina i 20 kilograma manje, da mogu i ja istrčati na Bilino polje - kazao je Sušić u šali. Mada zna da nema potrebe, jer ima dovoljno uzdanica poput Misimovića i Pjanića, koji ga dostojno zamijenili.
- Mislim da će u mojim momcima proraditi inat zbog svega lošeg što nam se dešava u zadnje vrijeme i da će odigrati utakmicu života. Najopasniji smo kad nas satjeraju u čošak, tada možemo pobjediti svakoga. Rumune ćemo "slomiti", a poslije neka nas i suspenduju - zanio se malo Sušić, a onda ipak popravio misao:
Ne trebamo "trčati pred rudu" sa pesimističnim najavama, jer i dalje vjerujem da su FIFA i UEFA svjesni situacije u našoj zemlji i da im ne pada na pamet donositi radikalne odluke. Izbacivanje naše reprezentacije iz kvalifikacija bi bilo ravno kažnjavanju nevinog, slanju u zatvor čovjeka koji ništa nije skrivio -govori selektor naše izabrane vrste.
Svjestan je da duel na oštečenom travnjaku Bilinog polja može odrediti dalju sudbinu reprezentacije. Ništa drugačije nije nije ni Rumunima, pa kako bude Džeki, Misimoviću, Spahiću, isto čeka i Mutua, Kivua...
Ne tražim opravdanja i ne bježim od odgovornosti, šta god da se desi. Isto tražim i od svojih igrača. Recept je jednostavan, ko bude više "grizao" na terenu, dobit će utakmicu. Ako sve prođe po planu, utakmica protiv Francuza odlučivat će o prvom mjestu u grupi. Ko još smije smije kazati da su "galski pijetlovi" favoriti - kaže Sušić, ne krijući želju da se sportski osveti svojim "zemljacima" za poraz na Koševu.
Okupljanje naših najboljih nogometaša planirano je pet dana prije utakmice, u bazi na Ilidži. Trenirat će na terenu u Hrasnici, kao i do sada.
D. Jerković
Spisak "zmajeva" za Rumuniju
Među pozvanima su golmani Kenan Hasagić, Ibrahim Šehić, Asmir Avdukić, a slijede: Ognjen Vranješ, Boris Pandža, Emir Spahić, Adnan Mravac, Mensur Mujdža, Muhamed Subašić. Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Elvir Rahimić, Zvjezdan Misimović, Senad Lulić, Haris Medunjanin, Semir Štilić, Darko Maletić, Senijad Ibričić, Edin Džeko, Zlatan Muslimović i Vedad Ibišević.
Volio bih da sam 20 godina mlađi
Selektor nogometne reprezentacije BiH Safet Sušić sa nestrpljenjem očekuje da "svane" 26. mart i da čuje prvi sudijski zvižduk vjerovatno i presudnog duela kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, između njegovih izabranika i najbolje selekcije Rumunije. Velike utakmice su ono što Pape voli, a samo blizina terena i nogometne igre ga mogu opustiti, natjerati da bar na 90 minuta zaboravi na brige i tamne oblake koji su se ovih dana nadvili nad njega, selekciju, Savez...
Maletić "uskočio"
Jučer je u prostorijama NSBiH Sušić i zvanično otkrio spisak od 21 igrača, koje će pozvati za skorašnji sraz na Bilinom polju, koji će u najmanju ruku odlučivati o drugom mjestu grupe i putniku za "baraž".
- Odlučio sam se za ova imena samo zato što mislim da su najspremniji da odgovore izazovu pred nama - kazao je Sušić, a potom i prokomentarisao jedino osvježenje na spisku, starog - novog reprezentativca koji nastupa u domaćem prvenstvu.
- Od svih igrača koji su igrali u Americi, Darko Maletić mi se najviše dopao. Naravno, uz Muhameda Džakmića, na kojeg bi sigurno računao da nije u Koreji, daleko od mojih očiju. Maletić je u najboljim godinama, odlično igra u bh. prvenstvu, a gledao sam i njegove snimke na interenetu, još iz vremena kada je nosio dres Partizana. Zaslužio je poziv, koji sam mu odavno spremao, ali sam to ostavio kao iznenađenje - hvali Sušić 30- godišnjeg veznjaka banjalučkog Borca, koji bio član reprezentacije u "eri" Fuada Muzurovića. Papeta ne interesuje ni ime ni nacionalnost, za njega postoje samo dobri i manje dobri igrači. Nema puno lijepih riječi za one koji su ga ostavili na cjedilu pred utakmicu sa Meksikom. Neodlazak u Ameriku je mnogima prisjeo, kao što je to slučaj sa, do jučer, standardnim stubom odbrane Safetom Nadarevićem.
- Kada neko odigra utakmicu, a meni kaže da je povrijeđen, pa ponovo nastupi za klub, situacija je jasna. Ne može me niko vući za nos na taj način. Isto vrijedi i za golmana Begovića, s tim da on ima više neopravdanih izostanaka i ne želim više rizikovati s njim - dodao je popularni Pape.
Ipak, pozvao je Senijada Ibričića, koji je također u grupi "kažnjenika".
Bio sam u velikoj dilemi što se tiče Ibričića, ali sam u zadnji čas donio odluku da ga uvrstim na spisak. Treba nam jer je klasan nogometaš, koji može promijeniti ritam utakmice, ako se situacija protiv Rumuna zakomplikuje. Ali da budemo jasni, ni Senijad svojim ponašanjem i stavovima nije opravdao ovaj poziv - izjavio je Sušić.
Ni Sanel Jahić i Ermin Zec neće biti na okupljanju u Sarajevu, ali ne iz razloga što su se zamjerili selektoru.
- Pratio sam njihovu situaciju i znam da provode vrlo malo vremena na terenu u zadnje vrijeme. Kada budu standardni u svojim osrednjim ekipama u Turskoj i Grčkoj, opet ću računati i na njih - jasan je Pape.
Ne traži opravdanja
U svojim usvojim zvjezdanim trenucima, dok je nastupao u dresu bivše države, selektor Sušić je znao sam "natrpati" mrežu nezgodnim Rumunima. Htio bi i sada biti od pomoći...
- Jedva čekam da utakmica počne. Nevjerovatno sam motivisan, ali i "osuđen" na gledanje sa klupe. Šteta što nemam 20 godina i 20 kilograma manje, da mogu i ja istrčati na Bilino polje - kazao je Sušić u šali. Mada zna da nema potrebe, jer ima dovoljno uzdanica poput Misimovića i Pjanića, koji ga dostojno zamijenili.
- Mislim da će u mojim momcima proraditi inat zbog svega lošeg što nam se dešava u zadnje vrijeme i da će odigrati utakmicu života. Najopasniji smo kad nas satjeraju u čošak, tada možemo pobjediti svakoga. Rumune ćemo "slomiti", a poslije neka nas i suspenduju - zanio se malo Sušić, a onda ipak popravio misao:
Ne trebamo "trčati pred rudu" sa pesimističnim najavama, jer i dalje vjerujem da su FIFA i UEFA svjesni situacije u našoj zemlji i da im ne pada na pamet donositi radikalne odluke. Izbacivanje naše reprezentacije iz kvalifikacija bi bilo ravno kažnjavanju nevinog, slanju u zatvor čovjeka koji ništa nije skrivio -govori selektor naše izabrane vrste.
Svjestan je da duel na oštečenom travnjaku Bilinog polja može odrediti dalju sudbinu reprezentacije. Ništa drugačije nije nije ni Rumunima, pa kako bude Džeki, Misimoviću, Spahiću, isto čeka i Mutua, Kivua...
Ne tražim opravdanja i ne bježim od odgovornosti, šta god da se desi. Isto tražim i od svojih igrača. Recept je jednostavan, ko bude više "grizao" na terenu, dobit će utakmicu. Ako sve prođe po planu, utakmica protiv Francuza odlučivat će o prvom mjestu u grupi. Ko još smije smije kazati da su "galski pijetlovi" favoriti - kaže Sušić, ne krijući želju da se sportski osveti svojim "zemljacima" za poraz na Koševu.
Okupljanje naših najboljih nogometaša planirano je pet dana prije utakmice, u bazi na Ilidži. Trenirat će na terenu u Hrasnici, kao i do sada.
D. Jerković
Spisak "zmajeva" za Rumuniju
Među pozvanima su golmani Kenan Hasagić, Ibrahim Šehić, Asmir Avdukić, a slijede: Ognjen Vranješ, Boris Pandža, Emir Spahić, Adnan Mravac, Mensur Mujdža, Muhamed Subašić. Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Elvir Rahimić, Zvjezdan Misimović, Senad Lulić, Haris Medunjanin, Semir Štilić, Darko Maletić, Senijad Ibričić, Edin Džeko, Zlatan Muslimović i Vedad Ibišević.
-
sumirprimus
#7219 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
aaaaaaaaaaaaaaaa ajjj.
alaha ti i boga,tite ti partije,pa sta ovaj ćovjek veli i ostane ziv???
ovi su ga vukli za nos,a ovaj ga je vuko al malo ;smajlistosečekićemudarauglavu
ovog bi zvao al mu nije pred očima;
onaj bi igro,al nije standardan u osrednoj ekipi;aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ne interesuje ga ni ime ni nacija,samo dobri i manje dobri igraci,hasagic boji golman od ovog kanadjanina?
a u kojem si ti mega timu bio trener,prangijo jedna?
koliko ti je igraca standardno u svojim ekipama...
jesl se odlucio ko te vuce a ko ne vuce za nos...
kad su vazne tekme u pitanju ispunjavas li i muzicke zelje mozda?
neka neka,obice se nama to o glavu,polako ko i sve ostalo u ovoj hebenoj drzavi..
ne interesuje ga ni ime ni nacija,samo dobri i manje dobri igraci,hasagic boji golman od ovog kanadjanina?
a u kojem si ti mega timu bio trener,prangijo jedna?
koliko ti je igraca standardno u svojim ekipama...
jesl se odlucio ko te vuce a ko ne vuce za nos...
neka neka,obice se nama to o glavu,polako ko i sve ostalo u ovoj hebenoj drzavi..
- splend
#7220 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
evo ga, dvadesetdrugi 
-
sumirprimus
#7221 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
jel se u zenici igra?eto da je pameti ko sto nije,ne bi iso tamo đe stalno gubimo...
trebo je ne gledat ime i naciju i otic igrat u mostaru pod bijelim brijegom
trebo je ne gledat ime i naciju i otic igrat u mostaru pod bijelim brijegom
- Edin H.
#7222 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
sumirprimus wrote:aaaaaaaaaaaaaaaa ajjj.
a u kojem si ti mega timu bio trener,prangijo jedna?koliko ti je igraca standardno u svojim ekipama...jesl se odlucio ko te vuce a ko ne vuce za nos...
Dzeko rezerva, Asmir standardan u Premiershipu
Al' najvazniji nam je za tim Ibricic
- Djokej
#7223 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
Ja mislim da AEK nije osrednja ekipa u Grčkoj.
-
sumirprimus
#7224 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
i ja mislim da pape ne zna sta govori...Djokej wrote:Ja mislim da AEK nije osrednja ekipa u Grčkoj.
PAPE ODLAZI
-
samo_ovaj_put
#7225 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH
sitacija begovic,nadarevic i sa druge strane ibricic/SMIJESNO PAPE
situacija zec i jahic,a sa druge strane dzeko,miske i pjanke/SMIJESNO PAPE
oho ti se ako ne uzmes rumuniju
situacija zec i jahic,a sa druge strane dzeko,miske i pjanke/SMIJESNO PAPE
oho ti se ako ne uzmes rumuniju