Spominje se i naš glavni grad u jednoj od scena, ko pogleda znat će u kojoj...
Gledate seriju - preporučite je
Moderator: _BataZiv_0809
- p206
#7201 Re: Gledate seriju - preporucite je
Forbrydelsen - predobra ova prva sezona od 20 epizoda...inače izbjegavam serije sa puno epizoda ali ova je baš ono...
- Boateng
#7202 Re: Gledate seriju - preporucite je
'84p206 wrote:Forbrydelsen - predobra ova prva sezona od 20 epizoda...inače izbjegavam serije sa puno epizoda ali ova je baš ono...
- karanana
#7203 Re: Gledate seriju - preporucite je
nije los ovaj most-bron.
pomalo poteska, ono nije za sjest i za noc odgledat 5-6 epizoda, ali sve u svemu dobra.
pomalo poteska, ono nije za sjest i za noc odgledat 5-6 epizoda, ali sve u svemu dobra.
- swirl
#7204 Re: Gledate seriju - preporucite je
Za mjesec dana pocinje emitovanje State of Affairs, stelim se da je gledam

- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#7205 Re: Gledate seriju - preporucite je
imal neka serija na fazon Lost serije? moze i film 
- Bloo
- Globalna šefica
#7206 Re: Gledate seriju - preporucite je
http://www.imdb.com/title/tt2275990/
The Bletchley Circle

cute krimi serija sa neobičnom premisom
enigma code breaking poslijedrugosvjetskoratovska atmosfera 
The Bletchley Circle

cute krimi serija sa neobičnom premisom
- Haris033
#7207 Re: Gledate seriju - preporucite je

Hello Ladies (2013– )
A gawky Englishman comes to Los Angeles to find the woman of his dreams...
Juče odgledao svih 8 epizoda i ne pamtim da sam se tako ismijao.
Moja preporuka
- Dosadno mii
#7208 Re: Gledate seriju - preporucite je
i loša reklama je dobra, dobra serijajoooj wrote:Sladak je onaj asistent, steta sto bi labilnog duhaVenomousV wrote:bogme po hot gej scenama prednjaci how to get away with murder a tek 4 epizode izasle![]()
Ja sam odusevljena serijom. Jedna mi je od boljih u zadnje vrijeme
-
nelle_tz
#7209 Re: Gledate seriju - preporucite je
Kultna americka serija Buffy, The Vampire Slayer ima maraton na Veetlu.Ko ima slobodnog vremena moze pogledati, stvarno dobro napisana serija sa puno podteksta. Trailer za seriju https://www.youtube.com/watch?v=ix-EOXyZuDY Link za maraton http://veetle.com/index.php/channel/vie ... 5eea59dfd5
- BlackSteel
#7210 Re: Gledate seriju - preporucite je
A ja kulta jakog care. Cuj kultna serija buffy lol
Poslo sa njakog hepeka, vazdan nesta bibiche.
- WildRedRose
#7211 Re: Gledate seriju - preporucite je
pa snimljeno samo 8 epizoda ? ja to ne gledam ako nema jedno 7 sezonaHaris033 wrote:
Hello Ladies (2013– )
A gawky Englishman comes to Los Angeles to find the woman of his dreams...
Juče odgledao svih 8 epizoda i ne pamtim da sam se tako ismijao.Kako je samo lud glavni lik, Stuart Pritchard (Stephen Merchant).
![]()
Moja preporuka
-
duboka_misao
#7212 Re: Gledate seriju - preporucite je
Tek pocela Strange empire, zanr : zenski kaubojski prva epizoda obecava http://www.imdb.com/title/tt3920814/
-
nelle_tz
#7213 Re: Gledate seriju - preporucite je
Najlakse se popisati na nesto sto nisi gledao.Za neke je i Gospodar prstenova smece zato sto je epic fantasy.BlackSteel wrote:A ja kulta jakog care. Cuj kultna serija buffy lol
Buffy je uvrstena na listi TV Guidea "50 najboljih serija svih vremena", druga je na Empireovoj listi "50 najboljih serija svih vremena", odabrana je kao treći izbor 2004. i 2007. liste TV Guidea "Top kultne serije" i uvrštena na Timeov spisak "100 najboljih serija svih vremena". 2013. TV Guide je uvrstio seriju u "Top 60 najboljih drama svih vremena" , na listi je Udruzenja scenarista "100 najbolje napisanih serija svih vremena", na listi "10 najboljih serija" u izboru magazina Entertainment Weekly, na listi "Top 10 dramskih serija svih vremena" u izboru Vulturea, dobitnica nekoliko Emmyja i Zlatnih globusa.
Seriju je kreirao Joss Whedon(guglaj ga),i to je serija o kojoj je napisano najvise naucnih radova na fakultetima.
Serija je prepuna subliminalnih poruka upakiranih u metafore i simbole, podtexta, igre rijecima, humora i to je serija o odrastanju, medjuljudskim odnosima, razvoj likova je nevjerovatan,cudovista su tu nebitna.
Tematike problematizirane ili implicirane u seriji rezultirale su brojnim akademskim člancima u kojima je se najčešće interpretira u feminističkom, psihoanalitičkom ili filozofskom ključu.
Izvinjavam se na dugom postu.Ko voli pametnu seriju, to je ova.
-
duboka_misao
#7214 Re: Gledate seriju - preporucite je
@nelle_tz ti ne shvatas ako forumasi to ne odobre djaba ti sve svjetske top liste 
-
nelle_tz
#7215 Re: Gledate seriju - preporucite je
Hehe, slazem se , ali moras pogledati seriju pa onda pljuvati.Ko hoce nek pogleda, ko nece ne mora ali serija je stvarno nesto posebno.Ako neko nije gledao, nek pogleda i Boardwalk Empire ili NCIS ( zbog hemije medju likovima) , True Detective( oba glumca su razvalila) ili Bron( svedska kriminalisticka).Arrow je isto ok serija, serija The 100 bi se mogla razviti u pravom smjeru u drugoj sezoni, prva je bila odlicna.Seinfeld i Frasier su dobre humoristicne kao i Red Dwarf.duboka_misao wrote:@nelle_tz ti ne shvatas ako forumasi to ne odobre djaba ti sve svjetske top liste
Cujem da je Brooklyn 99 dobra , to bi se moglo pogledati.
- dale cooper
#7216 Re: Gledate seriju - preporucite je
Nelle je u pravu, Buffy jeste kultna serija. Obilazeći razne strane forume, naišao sam na nevjerovatan
broj različitih ljudi koji se kunu u ovu seriju, da ne govorim o spomenutom statusu među kritičarima.
Ja se lično nikada nisam dovoljno udubio, jer mi se činio da se previše bavi teen angstom
i srednjoškolskom tematikom. Možda bih nekada trebao ponovo pokušati. Ali Joss Whedon jeste briljantan.
Obožavam njegovu seriju Firefly (i kontinuaciju u filmu Serenity) A snimio je i par odličnih filmova kao
Avengers ili The Cabin in the Woods.
broj različitih ljudi koji se kunu u ovu seriju, da ne govorim o spomenutom statusu među kritičarima.
Ja se lično nikada nisam dovoljno udubio, jer mi se činio da se previše bavi teen angstom
i srednjoškolskom tematikom. Možda bih nekada trebao ponovo pokušati. Ali Joss Whedon jeste briljantan.
Obožavam njegovu seriju Firefly (i kontinuaciju u filmu Serenity) A snimio je i par odličnih filmova kao
Avengers ili The Cabin in the Woods.
- BlackSteel
#7217 Re: Gledate seriju - preporucite je
Jesu to iste glavesine i njihovo ispitivanje gledanosti famozno na sta se pozivas. Isti ljudi koji u pravom smislu KULTNU seriju the black donnellys ne pustise ni sezonu da otpuca zbog neke mutave sapunjare. A pogledaj malo kakav status serija ima na netu. Nista te tvoje reference ne vrjede care. Nista to ne kaze o kvalitetu serije. Pozivas se na Iste glavesine koje ne obnovise how to make it in america. To su djete kultne serije. Buffy moze bit kultna samo klincima koji su odrasli na steroidima i amfitaminima kao velika vecina te mase koju oni ispituju. Male klonove poslusne kojima je vrhunac animacije spunge bob il neki tako stupidan crtani. A o serijama da ne pricam. I btw, za dvadesetak serija mozes rec da su kultne decko a rec da je buffy kultna serija je kao da ja kazem da je moje govno punjeno cokolinom.
-
nelle_tz
#7218 Re: Gledate seriju - preporucite je
Buffy je emitirana na stanici WB i UPN, malim stanicama, tako da ti taj podatak o velikoj gledanosti i glavesinama nije tacan.Pozivam se na kriticare, ne na glavesine i pozivam se na Udruzenje scenarista .Buffy je uvijek medju najboljim serijama kad god se prave liste najboljih serija svih vremena, bilo da je prave casopisi, gledaoci ili kriticari.Seriju je kreirao Joss Whedon, oskarovac, autor Fireflya, Dollhouse, Avengersa, Toy Storya, genijalac.Serija je vremenom postala eksperimentalnija i neke od najcenjenih epizoda “Buffy” predstavljaju uspešne eksperimente sa formom: epizoda bez govora, mjuzikl-epizoda, epizoda koja se većinom sastoji iz snova glavnih likova i epizoda koja bez muzičke podloge na potpuno ogoljen i realističan način prikazuje neposredne reakcije na smrt člana porodice.vise u linku http://wannabemagazine.com/serija-cetvr ... re-slayer/BlackSteel wrote:Jesu to iste glavesine i njihovo ispitivanje gledanosti famozno na sta se pozivas. Isti ljudi koji u pravom smislu KULTNU seriju the black donnellys ne pustise ni sezonu da otpuca zbog neke mutave sapunjare. A pogledaj malo kakav status serija ima na netu. Nista te tvoje reference ne vrjede care. Nista to ne kaze o kvalitetu serije. Pozivas se na Iste glavesine koje ne obnovise how to make it in america. To su djete kultne serije. Buffy moze bit kultna samo klincima koji su odrasli na steroidima i amfitaminima kao velika vecina te mase koju oni ispituju. Male klonove poslusne kojima je vrhunac animacije spunge bob il neki tako stupidan crtani. A o serijama da ne pricam. I btw, za dvadesetak serija mozes rec da su kultne decko a rec da je buffy kultna serija je kao da ja kazem da je moje govno punjeno cokolinom.
Serija je sva u alegorijama i metaforama: govori o odrastanju i odnosima sa drugima, zadnje dvije sezone zivot na Zemlji metaforicki predstavljaju kao pakao.Zena je bila nominirana za Emmy za ovu scenu (scena bez muzicke podloge i jezivo realna)i Zlatni globus: https://www.youtube.com/watch?v=B8lKEckx4yE
Meni se cini da je tvoj cilj samo da se poseres ovdje i da izazoves svadju, tipican internetski trol-izraz trol označava osobu koja dolazi na internetske zajednice kao što su internetski forum s jedinim ciljem da na njih šalje podrugljive, grube i uvredljive poruke kako bi namjerno dosađivala ostalim sudionicima, stvarala zavade, odnosno remetila tijek rasprave.I kako mozes komentarisati ono sto nisi gledao i vrijedjati.
- pepeljara
#7219 Re: Gledate seriju - preporucite je
Ovaj Gotham smece
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
- Zatamnjena stakla
#7220 Re: Gledate seriju - preporucite je
Gleda li iko Love/Hate? Irska serija u pitanju.
Sa mooooog!
Sa mooooog!
- irac300
- ioannes
#7222 Re: Gledate seriju - preporucite je
"Lie to me" na Netflixu upravo gledam
Tim Roth u glavnoj ulozi, glumi strucnjaka za ljudsku mimiku i gestiku koji ima privatnu firmu, otkriva i pokusava utvrditi
po nalogu klijenata da li ljudi lazu ili ne
http://www.youtube.com/watch?v=-lNyOI4ivQ8
Tim Roth u glavnoj ulozi, glumi strucnjaka za ljudsku mimiku i gestiku koji ima privatnu firmu, otkriva i pokusava utvrditi
- Bloo
- Globalna šefica
#7223 Re: Gledate seriju - preporucite je
tek sad?ioannes wrote:"Lie to me" na Netflixu upravo gledam
dobra serija
postoji stvarni lik i njegovo istrazivanje na osnovu kojeg su pravili seriju
naravno nije cool ko tim roth al...
na zalost ima samo 3 sezone
-
l33t
#7224 Re: Gledate seriju - preporucite je
Lie to me isto preporuka ali samo S01
smor druga sezona : (
smor druga sezona : (
- ioannes
#7225 Re: Gledate seriju - preporucite je
naletio slucajno na netflixu...prve 3 epizode sam gledao (cekam na nove epizode Vikings,Suits,The walking dead,hell on wheels)
nije losa.....cim su 3 sezone samo odradjene,je naznaka da je ispuhala pri kraju
nije losa.....cim su 3 sezone samo odradjene,je naznaka da je ispuhala pri kraju