Posrijedi je bjelosvetska zavera protiv nejači. Nemaš brige.orada wrote:Hrvati nista nisu napravili Srbima do 1941. godine i Jasenovca.I to ne svi Hrvati,nego manje od polovine koji su sluzili Njemcima.I takvi Hrvati su italiji poklonili Dalmaciju i priklonili se jacem(Njemackoj) A taj Jasenovac im je vracen u proslom ratu jer su skoro nestali iz Bosne,a polovina Hrvatske je spaljena.I danas je u Hrvatskoj bar 30% ljudi projugoslovenski orjentisano.
A sta vi Bosnjaci? Bili ste Turska vojska 400 godina i vise ste nam vi jada zadavali nego sami Turci. Kojih skoro nije ni bilo.Jesi li ti svjestan sta ste radili 400 godina za vrijeme otomaske imperije? Nakon propasti Turske,Srbe ste minirali u svemu mogucem.Hoce Srbi Jugoslaviju-vi necete.Hoce Srbi SFRJ-vi opet necete.Bili ste udarne trupe fasisticke Njemacke.Vas boli odlazak Turske-tu drzavu vi osjecate kao svoju.A Srbima samo pakostite.Sta god Srbi predloze vi necete.Na kraju ste podrzavali i Austrougarsku da bi napakostili Srbima.
U zadnjem ratu,da su Srbi bili za nezavisnu BiH,garantujem da bi vi bili za Jugoslaviju.Imate patolosku mrznju prema Srbima.
Desavanja u Hrvatskoj
- It_is_a_Leclerc
#7201 Re: Desavanja u Hrvatskoj
-
hAZNADAR
#7202 Re: Desavanja u Hrvatskoj
orada wrote:Hrvati nista nisu napravili Srbima do 1941. godine i Jasenovca.I to ne svi Hrvati,nego manje od polovine koji su sluzili Njemcima.I takvi Hrvati su italiji poklonili Dalmaciju i priklonili se jacem(Njemackoj) A taj Jasenovac im je vracen u proslom ratu jer su skoro nestali iz Bosne,a polovina Hrvatske je spaljena.I pored svega toga,danas je u Hrvatskoj bar 30% ljudi projugoslovenski orjentisano.
A sta vi Bosnjaci? Bili ste Turska vojska 400 godina i vise ste nam vi jada zadavali nego sami Turci. Kojih skoro nije ni bilo.Jesi li ti svjestan sta ste radili 400 godina za vrijeme otomaske imperije? Nakon propasti Turske,Srbe ste minirali u svemu mogucem.Hoce Srbi Jugoslaviju-vi necete.Hoce Srbi SFRJ-vi opet necete.Bili ste udarne trupe fasisticke Njemacke.Vas boli odlazak Turske-tu drzavu vi osjecate kao svoju.A Srbima samo pakostite.Sta god Srbi predloze vi necete.Na kraju ste podrzavali i Austrougarsku da bi napakostili Srbima.
U zadnjem ratu,da su Srbi bili za nezavisnu BiH,garantujem da bi vi bili za Jugoslaviju.Imate patolosku mrznju prema Srbima.
Eto sto ti je rezultat srpske propagande. Svakom normalnom tvoje pisanje izgleda debilsko, a ti sam nisi svjestan koje si gluposti napisao i koliko si zadojen i opcenito neinformisan. Mogao bi ti pisati o historiji i koliko su Srbi Bosnjacima za 400 god uopce bili nesto bitni i vazni da ih istrijebe, a pogotovo prostu logiku - koliko su vremena i prostora, prilike,.. imali da ih sve istjeraju i istrijebe za sve te silne godine,.. Al necu jer nema fajde. Ostaju ipak cinjenice koje niko ne moze osporiti a to su:
Za vrijeme Turske i drugih osvajaca Srbi su opstali na sirokom prostoru i bioloski, i vjerski, i kulturoloski,... Tamo gdje je hrvatska cizma stala nije bilo ni Srba ni crkve ni traga o njima. A samo Jasenovac je vece stratiste Srba po brojci ubijenih nego svi silni vijekovi svih okupatora ukljucujuci i sve turske, njemacke, bugarske, ... zlocine zajedno. Al nebi me cudilo da glup mozak zakljuci da su i janjicari i ustase i nacisti,... sve bili listom Bosnjaci koji su iskoristili prostor.
Oluja, Bljesak, ciscenje Hercegovine i srednje Bosne gdje je bio HVO je bilo daleko brutalnije, efektnije, sistematski,... negoli prostori pod bosnjackom kontrolom,... Evropa na koju se danas nafuravate i ceznete da je branite od nas vas je isto rokala daleko bolje i efektnije od nas.
I opet su Srbima Bosnjaci gori, ili barem vise predmet mrznje, ismijavanja, omalovazavanja, negiranja nacije,... nerusenje crkvi vidite samo kao slabost, patetiku,... a najmanji udio u ubijanju civila kao naivnost, kukavicluk,...
Nije mi namjera ocrniti Hrvate i neka mi pojedini oproste. Namjera mi je samo dokazati da mozak zadojen srpskim nacionalizmom ipak samo silu postuje. Nebi ti prizivao tursku, poturice, dahije, nepostojece narode, placipizde koje kukaju svijetu, islamiste,.... da se u Bosni desio hrvatski recept.
Sta imas sljedece reci na racun Bosnjaka? Mozda kandilo i ikona na tavanu, komplekse zbog porijekla, torture dahija, nepostojeca nacija, ustase vecinom Bosnjaci, bjezanije od istine o srednjem vijeku,....
- DoZeN
#7203 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Samo licemjerni Bosnjaci podrzavaju Oluju i zlocine HV,a oplakuju Ahmice i Stupni Do gdje je Hrvatska itekako bila ukljucena u sukobe Hrvata i Bosnjaka i u zlocine nad Bosnjacima.
To govori koliko narodi u BIH ne znaju sta ce vise od pakosti
,ali ne znaju da pljuju sebi u usta pravo.
To govori koliko narodi u BIH ne znaju sta ce vise od pakosti
- spreca
#7204 Re: Desavanja u Hrvatskoj
idi bolan eno te caca zove ....krmaca se prasi ,pa da drzis za jedan kraj pizde dok on krme izvlaci....nije ovo bolan za tebe ....vidis da ti udara u glavuorada wrote:Hrvati nista nisu napravili Srbima do 1941. godine i Jasenovca.I to ne svi Hrvati,nego manje od polovine koji su sluzili Njemcima.I takvi Hrvati su italiji poklonili Dalmaciju i priklonili se jacem(Njemackoj) A taj Jasenovac im je vracen u proslom ratu jer su skoro nestali iz Bosne,a polovina Hrvatske je spaljena.I pored svega toga,danas je u Hrvatskoj bar 30% ljudi projugoslovenski orjentisano.
-
hAZNADAR
#7205 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ajd ne kaki,... niko ne podrzava zlocine - ali podrzava jezik sile. Mogu se cetnici pobijediti i bez zlocina. Poenta je da nema kompromisa - samo pravo jacega.DoZeN wrote:Samo licemjerni Bosnjaci podrzavaju Oluju i zlocine HV,a oplakuju Ahmice i Stupni Do gdje je Hrvatska itekako bila ukljucena u sukobe Hrvata i Bosnjaka i u zlocine nad Bosnjacima.
To govori koliko narodi u BIH ne znaju sta ce vise od pakosti,ali ne znaju da pljuju sebi u usta pravo.
Pakost drugima moze pripisivati samo neko ko na taj nacin razmislja.
Hrvatska je vojno pobijedila Srbe i ostvarila svoj interes i bez tih nepotrebnih zlocina bez kojih bi politicka slika bila ista. Danas kada je ta fasisticka opasnost uklonjena - Srbi tu mogu normalno zivjeti i imati svoje crkve - ali nece nikada moci biti u prilici da drugima naturavaju svoju volju na nacin kao sto danas rade u BL.
Hrvatska je pobijedila fasizam a ne Srbe kao narod - tako smo trebali i mi.
- no_mani=no_fjučr
#7206 Re: Desavanja u Hrvatskoj
hAZNADAR / DoZeN
Ovo je ortodox prica, kakvi levati. Haznadare pusti se ti povijesti komunisticke, nju niko ne shvaca ozbiljno, a sada ce ti prijatelj dozen reci da su Ahmici veci problem od Prijedora.
Ovo je ortodox prica, kakvi levati. Haznadare pusti se ti povijesti komunisticke, nju niko ne shvaca ozbiljno, a sada ce ti prijatelj dozen reci da su Ahmici veci problem od Prijedora.
Last edited by no_mani=no_fjučr on 05/08/2014 21:08, edited 1 time in total.
- DoZeN
#7207 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Nemoj sebi molim te uskakati u usta, jer ako podrzavas jezik sile,onda ga podrzi i u Gazi, i na Krimu i u Bijeljini 92 god.hAZNADAR wrote:
Ajd ne kaki,... niko ne podrzava zlocine - ali podrzava jezik sile. Mogu se cetnici pobijediti i bez zlocina. Poenta je da nema kompromisa - samo pravo jacega.
.
Pokusaj ponovo
- stiv33
#7208 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Baš vas je lijepo slušati. Ja koliko se sjećam, kad je počela Oluja, na radiju su svakih pola sata ponavljali proglas predsjednika Tuđmana kojim se poziva hrvatske građane srpske nacionalnosti da ne napuštaju domove, da ovo ovo nije akcija protiv srba, nego protiv srpskih odmetnika i paravojnih postojbi. Uzalud, traktori su već bili upaljeni, očigledno je takva odluka bila već ranije donijeta. Poslije sam čuo da je Milošević htio izbjeglice nastaniti na Kosovu kako bi poboljšao demografsku strukturu, što mu nije uspjelo.
- DoZeN
#7209 Re: Desavanja u Hrvatskoj
I Mladic je djelio cokolade u Potocarimastiv33 wrote:Baš vas je lijepo slušati. Ja koliko se sjećam, kad je počela Oluja, na radiju su svakih pola sata ponavljali proglas predsjednika Tuđmana kojim se poziva hrvatske građane srpske nacionalnosti da ne napuštaju domove, da ovo ovo nije akcija protiv srba, nego protiv srpskih odmetnika i paravojnih postojbi. Uzalud, traktori su već bili upaljeni, očigledno je takva odluka bila već ranije donijeta. Poslije sam čuo da je Milošević htio izbjeglice nastaniti na Kosovu kako bi poboljšao demografsku strukturu, što mu nije uspjelo.
- stiv33
#7210 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ipak je činjenica da niti jedna ortodoxna crkva nije porušena, gađani su samo vojni ciljevi, a osim toga zanemaruje se činjenica da se do sada oko 1/3 izbjeglih srba natrag vratilo. Znači niti u srbiji baš ne teče med i mlijeko.
- DoZeN
#7211 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Mnogi od tih Srba se nece nikada vratiti u Hrvatsku, eno ih po Srbiji,RS a najvise po USA itdstiv33 wrote:Ipak je činjenica da niti jedna ortodoxna crkva nije porušena, gađani su samo vojni ciljevi, a osim toga zanemaruje se činjenica da se do sada oko 1/3 izbjeglih srba natrag vratilo. Znači niti u srbiji baš ne teče med i mlijeko.
To je sasvim ok za srpsku politiku,nesto slicno kao I u slucaju sarajevskih Srba
-
hAZNADAR
#7212 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Paaa, da te neznam rekao bih da si glup i da ne kontas o cemu pisem. Ali glup nisi i posto vidim da od mog posta koji objasnjava sve izvodis samo jedan dio da bi i dalje gurao svoje - ostaje mi samo da zakljucim da ti je jedini motiv ona balkanska tvrdoglavost gdje ti je jedini motiv da budes u pravu.DoZeN wrote:Nemoj sebi molim te uskakati u usta, jer ako podrzavas jezik sile,onda ga podrzi i u Gazi, i na Krimu i u Bijeljini 92 god.hAZNADAR wrote:
Ajd ne kaki,... niko ne podrzava zlocine - ali podrzava jezik sile. Mogu se cetnici pobijediti i bez zlocina. Poenta je da nema kompromisa - samo pravo jacega.
.
Pokusaj ponovo
Evo ti ovaj orada, cist primjer ispranog i zadojenog mozga - izvoli nadji sa njim kompromis i pokusaj zamisliti nacin kako ostvariti da takvi poput njega ikada u RS bar tretiraju Bosnjake kao ljude.
Ja i dalje ponavljam iako znam da ces ignorisati - jezik sile i pravo jacega je moguce i bez zlocina, genocida,... hrvatski recept ne podrzavam u aspektu rusenja crkvi, ubijanja civila,... - ali vojna pobjeda je ipak glavna stvar u toj prici. Ovakve mozgove poput orade a on je sasvim prosjecan tamo gdje zivi - mozes samo otjerati ili nametnuti svoje silom. Pa izigravaj moralistu sa njim.
- reis1
#7213 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Velike cestitke Hrvatima + male cestitke i krajisnicima, za Oluju.
Dani kada je krepala crkotina RSK.
Dani kada je krepala crkotina RSK.
-
Martinez_
#7214 Re: Desavanja u Hrvatskoj
To je podvala o pojedinačnim zločinima. Tuđman je jasno i glasno definisao cilj Oluje na Brionima, da se zada takav udarac da Srbi nestanu sa tih prostora. Ne možeš se onda žaliti na pojedinačne zločine kad mastermind u samom kodu operacije to propisuje. Naravno, to je sa strateškog gledišta pametna odluka, danas nemaju političkih i etničkih problema kao u BiH i Makedoniji jer su beskompromisno počistili remetilački faktor ali stvari treba nazvati pravim imenom.It_is_a_Leclerc wrote:HV je imao puno političko i vojno pravo da svoju međunarodno priznatu teritoriju reintegrira u državni poredak. O tome uopće ne smije biti rasprave, jer Hrvatska, kao međunarodno priznati faktor, ima apsolutno pravo da vlastitu teritoriju zaštiti od strane samoproglašene balvan države.
Ono o čemu se može i treba govoriti je - da li su u Oluji počinjeni zločini protiv civila srpske nacionalnosti, ko ih je počinio i zašto se hrvatska država odbija suočiti sa tim dijelom svoje historije ?! Zločini su počinjeni, ali, naravno, srpski nacionalisti ih barem 40-orostruko uvećavaju.
Upravo zato, ne vidim ništa skandalozno u proslavi "Oluje". Osim, naravno, skandalozno glupog zviždanja skandalozno glupavih, krezubih primitivaca iz HDZ-a.
Takođe, a ko je sproveo tu Oluju negoli ti ''krezubi primitivci iz HDZ''? Pa nisu neki fićfirići tipa Josipovića zaslužni za Oluju.
- lua
#7215 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Meni je samo dokazano da su nacionalisti najgluplji ljudi na svijetu. Ja ne mogu da vjerujem kakvim nebulozama se ti, frajeru, zamaraš. Osim ako si neki plemić, a nisi, ti blage jebene veze nemaš ko ti je praprapradjed. Nemaš jebene veze i ne seri. Možda ti se isti taj praprapradjed zove Mustafa. A možda se moj zove Milivoje Veličanstveni Koljač Turaka. Koji vam je svima redom kurac? Ovo je Balkan, kakva plava krv, kakav nebeski narod. Mi smo zajedno svi jedna odvratna, usirena, gnojna izraslina na šupku Evrope. Ti pričaš meni ko je bio turska vojska. Ti meni pričaš ko je kome jada zadavao. Pa bosanski Srbine, ti meni 2014.godine pričaš da sam te ja nešto taslačila prije 400 godina. O historiji ti meni pričaš. Tvoja degenerična i iskrivljena historija, zahvaljujući babuki nacije Lošici Ćosiću, je stara 20 godina. Ma nemoj da mi sereš te illuminati svi-protiv-srba-zavjera priče. Nije ovdje baš toliko glupana. Nije. I žao mi je što još ima ovakvog fašizma skrivenog iza nicka. To je kvaka SKRIVENOG. Nijedan osim Dodika nema pičke da dođe u Sarajevo i da palamudi. Nađi trebu. Nađi posao. Zavoli svoj život i prestani kenjati. K'o boga te svetog molim, samo prestani kenjati. I uzmi lijekove koje sam preporučila. Ćao, ćao, pusicaorada wrote:A sta vi Bosnjaci? Bili ste Turska vojska 400 godina i vise ste nam vi jada zadavali nego sami Turci. Kojih skoro nije ni bilo.Jesi li ti svjestan sta ste radili 400 godina za vrijeme otomaske imperije?
-
Nomo
#7216 Re: Desavanja u Hrvatskoj
orada wrote:Hrvati nista nisu napravili Srbima do 1941. godine i Jasenovca.I to ne svi Hrvati,nego manje od polovine koji su sluzili Njemcima.I takvi Hrvati su italiji poklonili Dalmaciju i priklonili se jacem(Njemackoj) A taj Jasenovac im je vracen u proslom ratu jer su skoro nestali iz Bosne,a polovina Hrvatske je spaljena.I pored svega toga,danas je u Hrvatskoj bar 30% ljudi projugoslovenski orjentisano.
Last edited by Nomo on 06/08/2014 03:21, edited 1 time in total.
-
Nomo
#7217 Re: Desavanja u Hrvatskoj
no mani no istina

- Rat je uvijek užasan. Pucnjevi, jauci i dim prisutni su na svakoj bojišnici, stradavanja i smrti su nezaobilazna pojava. Oluja je, ipak, bila odlično organizirana, pa se na svakih nekoliko kilometara nalazio Crveni križ, kola hitne pomoći, volonteri s hranom i pićem, a sve u pokušaju da smirimo i odvojimo civile koji su se teško snalazili, bili zbunjeni i uplašeni. Nisu nam vjerovali, trošili smo silnu energiju na moljakanja da se sklone i da ih zbrinemo. A sve to u sporadičnom pucanju, nadlijetanju aviona, kojekakvim gerilama koje su iskakale iz šuma i svako malo zapucale – priča nam veteran 2a brigade "Grom" koji je prošao sva bojišta i koji tvrdi kako je Oluja ipak bila specifična.
Last edited by Nomo on 06/08/2014 03:33, edited 1 time in total.
-
Nomo
#7218 Re: Desavanja u Hrvatskoj
tacnoMartinez_ wrote:To je podvala o pojedinačnim zločinima. Tuđman je jasno i glasno definisao cilj Oluje na Brionima, da se zada takav udarac da Srbi nestanu sa tih prostora. Ne možeš se onda žaliti na pojedinačne zločine kad mastermind u samom kodu operacije to propisuje. Naravno, to je sa strateškog gledišta pametna odluka, danas nemaju političkih i etničkih problema kao u BiH i Makedoniji jer su beskompromisno počistili remetilački faktor ali stvari treba nazvati pravim imenom.It_is_a_Leclerc wrote:HV je imao puno političko i vojno pravo da svoju međunarodno priznatu teritoriju reintegrira u državni poredak. O tome uopće ne smije biti rasprave, jer Hrvatska, kao međunarodno priznati faktor, ima apsolutno pravo da vlastitu teritoriju zaštiti od strane samoproglašene balvan države.
Ono o čemu se može i treba govoriti je - da li su u Oluji počinjeni zločini protiv civila srpske nacionalnosti, ko ih je počinio i zašto se hrvatska država odbija suočiti sa tim dijelom svoje historije ?! Zločini su počinjeni, ali, naravno, srpski nacionalisti ih barem 40-orostruko uvećavaju.
Upravo zato, ne vidim ništa skandalozno u proslavi "Oluje". Osim, naravno, skandalozno glupog zviždanja skandalozno glupavih, krezubih primitivaca iz HDZ-a.
Takođe, a ko je sproveo tu Oluju negoli ti ''krezubi primitivci iz HDZ''? Pa nisu neki fićfirići tipa Josipovića zaslužni za Oluju.
-
Nomo
#7219 Re: Desavanja u Hrvatskoj
No_ mani_no_ mozak
-
kosovka djevojka
-
– doznajemo od bivšeg vojnika. Njegov suborac, također Grom i bivši pripadnik izviđačko-diverzantske jedinice, nastavio je priču koju ponavljaju godina[/size][/quote]ma:Stradavalo se i među nama, bilo je samoranjavanja, slučajnog opaljivanja, strah je vladao ljudima. Kako smo više napredovali, tako je bilo "gušće". U Oluji se moglo vidjeti i ono najbolje i ono najgore u ljudima. Žao mi je da nema u našim medijima malo više zapisa, bilo fotografija, bilo video snimki,[quote] gdje naša vojska doslovno ulijeva vodu u usta nemoćnih staraca, gdje smiruje i svojim tijelima štiti srpsku djecu
Last edited by Nomo on 15/08/2014 14:18, edited 1 time in total.
-
Nomo
#7220 Re: Desavanja u Hrvatskoj
no mani no obraz -
:lol:znaci vako . srbi bjeze sa autima . da su ne znam kakve kante od golfova stojadina skoda mogu ic 100 na sat . za njima , za srpkim civilima u autima idu srpski tenkovi koji ne mogu ici brze od 30 -40 km na sahat . i onda srpski tenkovi stizu srpske aute i gaze aute i civile u njima . ,, odjekuju jauci puca lim i staklo od automobila ,, ako hrvatska vojska cuje kako srpski tenk gazi srpsko auto i kako puca staklo oni su odmah iza . znaci pjesadija sa kemoreom u ruci brza i od auta a pogotovo i od tenka . znaci da je . oluja ,, u stavri holivudki film . haj u picku materinu sa ovom debilskom pricom i slicnim nebulozama ako smo vesla sisali nismo camac progutali . 
Najgori užas koji smo doživjeli u Oluji je vrisak srpskih civila koje gaze njihovi tenkovi!'
Javnost ni ne zna koliko je 'Oluja' bila zahtjevna i teška operacija. Kaos je vladao na sve strane, pucalo se na sve strane, srpski vojnici su se panično presvlačili u civilnu odjeću i pokušavali priključiti izbjegličkoj koloni. Zadnje što sam očekivao za vidjeti i možda nešto najšokantnije u životu bilo je kada su srpski vojnici mahnito i u panici počeli napuštati teritorij i to gazeći preko vlastitih, živih civila. Odjekivali su jauci, pucao je lim, staklo od automobila, gazili su im preko zaprega i konja... Bilo je to strašno. Doznali smo da je riječ o jedinici Mile Novakovića koja je u strahu i panici bezobzirno gazila i napuštala svoj narod . To je prizor koji se ne može nikada zaboraviti. Kilometarska kolona leševa, auta, pobacanih stvari, krikovi na sve strane. Potpuno rasulo. Jednostavno, situacija u kojoj je bilo teško reagirati, iako vas kao profesionalnog vojnika na takvo nešto pripremaju. Rat nikada nije human, ali ono što sam tada vidio bilo je potpuno neljudski – završio je svoju ispovijest nekadašnji diverzant.
- no_mani=no_fjučr
#7221 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Ovo daje nadu da ce sunce opet izlaziti u Rimu!

- lua
#7222 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Šta tebe, realno, boli dupe hoće li biti treći entitet ili neće? Hoćeš li zaraditi 200 KM od njega? Hoćeš li kakvo vozilo dobiti? Hoćeš li ikakve beneficije od njeg imati? Nećeš. Jer si pametan toliko da se isključivo služiš onom seljačkom floskulom o tome da samo "komšiji crkne krava". Kakvog će to utjecaja na RS imati, jesi li razmišljao bosanski Srbine? Možda se budžet bude mijenjao, pa ćete umjesto četrdesetak posto dobiti, lupam, dvadesetosam? Jesi li razmišljao da to košta i tebe, kao i mene? Možeš ti živjeti u svom paranoidnom paralelnom univerzumu, ali ja ti kažem, da je treći entitet dodatni trošak državi, koji ne služi ni za koji kurac, nego da debilima glasačima malo namaže oči pred izbore. A na vaš tako željeni referendum o otcjepljenju možete izaći i bez Hrvata.opcija wrote: I sta kazete? Nece biti treci entitet?
Ti se umaraš trivijalnostima. Ti sjediš kod kuće i guglaš kako da kome strpaš jer je, recimo Bošnjak. Ti se smaraš trećim entitetom od kojeg marke vidjeti nećeš. Ti prdiš meni ovdje o Turcima i o Oluji i o historiji i o paćeništvu Srba, o Prvom svjetskom ratu, o pjesmama Bašagića. Sjediš i samo da ti je da ispadneš pametniji od Turaka. A svaki nacionalista je jednako glupo govno. I k tome još opasno po okolinu kao nuklearni otpad.
- reis1
#7223 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Lua se zadala...
A zipa ovog, sve cojk u pravu!
orada wrote: Ja ne tretiram Bosnjake kao ljude? Ja koji zagovaram tezu zajednickog srpsko-bosnjackog zivota u zajednickoj drzavi protiv koje je bio Alija Izetbegovic. Ja ne znam sta ti hoces od Srba? Kakav okvir zelis?
Nijedan moguci okvir vi Bosnjaci niste podrzali izuzev otomanske imperije.Hocete nezavisnu BiH u kojoj ste jedva vecina.Nasli ste pogodan trenutak 92. godine to da ostvarite uz pomoc Hrvatske i Amerike.Kada su vas obje drzave izdale onda se iscudjavate RS. Pa ne bi bilo Republike Srpske da ste prihvatili Jugoslaviju. Ja ne krivim Bosnjake kao narod,krivim iskljucivo Aliju Izetbegovica koji je nelagalno uzeo vlast u stranci SDA.
Da ne zaboravim....zasto se cudis srpsko-hrvatskoj saradnji u Banjaluci? Znas valjda Hrvate kakvi su? Oni se trenutno toliko ulizuju Srbima u BiH da je to postalo degutantno.Sada ste im vi Bosnjaci protivnici i takav im je interes.Ranije,1992. godine ste im trebali i Hrvati su se vama ulizivali.Takvi su oni.Navuci se i Srbe protiv Bosnjaka,kao sto su navukli vas proiv Srba.
- reis1
#7224 Re: Desavanja u Hrvatskoj
no_mani=no_fjučr wrote:Ovo daje nadu da ce sunce opet izlaziti u Rimu!
Ja sam nekad mislio da su ovi Hrvati kulturna i napredna nacija, ali vidis i kod njihA ima Cevljanovica...
- lua
#7225 Re: Desavanja u Hrvatskoj
Jes' u pravu, mada ima i gafofa. Al' opcija mi je novi miljenik.reis1 wrote:Lua se zadala...![]()