bogoljub wrote:138 glasova za palestinu
9 protiv
41 suzdržan
dovoljan pokazatelj da se svijet budi!
Živjela Palestina!
Izrael je opet pocinio zlocin!
- mO k3
#7201 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#7202 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
jesi siguran??????jasko_ba wrote:Nazalost, zbog radmanovica i fasista iz rs-a, bosna je sudrzana
-
Ponosan
#7203 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
cestitke Palestini i njenom hrabrom narodu na clanstvu u UN-u! toliko nepravde su pretrpjeli od zapadnih sila sve ove godine,ali pravda ce pobjediti kad tad,ovo je dokaz! zalosno je da fasisti iz RS nisu podrzali nevini narod Palestine nego su se stavili na stranu nacista i agresora Izraela! RS nije podrzao ni stav Rusije i Srbije,i to dovoljno govori koliko Mile Dodik gubi kompas,jer su mu lobisticke kuce u SAD koje drze Jevreji kao obecali nesto,a to je veliko nista!
sad ce lagano da dozivi nogu od brace u Rusiji,jer ih je Mile iznevjerio,a BIH je zemljama clanicama OICA objasnila da je do Srba,i zbog toga je BIH suzdrzana,uglavnom samo stetu iz ovoga ce izvuci gradjani RS,tj Srbi,nazalost.... Arapske investicije idu u FBIH,a dokaz tome su krediti za klinicke centre Sarajevu,Mostaru-oba dijela,GGM u Zenici,Biblioteke ,itd itd....a RS-sipak!
sad ce lagano da dozivi nogu od brace u Rusiji,jer ih je Mile iznevjerio,a BIH je zemljama clanicama OICA objasnila da je do Srba,i zbog toga je BIH suzdrzana,uglavnom samo stetu iz ovoga ce izvuci gradjani RS,tj Srbi,nazalost.... Arapske investicije idu u FBIH,a dokaz tome su krediti za klinicke centre Sarajevu,Mostaru-oba dijela,GGM u Zenici,Biblioteke ,itd itd....a RS-sipak!
- burekdzijabezmesa
#7204 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
kako neko za palestince moze reci da su mu kao braca, meni su USA,Israel, i Germany konza, pare, moc, prvi u svemu, ...jok braca nam ova sirotinja 
- cyprus
#7205 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jasno je da ovo Dodik radi samo da kontrira 'Sarajevu', da se ovdje daje podrška Izraelu, on bi je dao Palestini... Pa i Srbija i Rusija već odavno priznaju Palestinu...Ponosan wrote:cestitke Palestini i njenom hrabrom narodu na clanstvu u UN-u! toliko nepravde su pretrpjeli od zapadnih sila sve ove godine,ali pravda ce pobjediti kad tad,ovo je dokaz! zalosno je da fasisti iz RS nisu podrzali nevini narod Palestine nego su se stavili na stranu nacista i agresora Izraela! RS nije podrzao ni stav Rusije i Srbije,i to dovoljno govori koliko Mile Dodik gubi kompas,jer su mu lobisticke kuce u SAD koje drze Jevreji kao obecali nesto,a to je veliko nista!
Za njega sam na facebooku nedavno pročito dobar komentar: 'ovaj je vjerovatno podržao i uragan Sandy'
Last edited by cyprus on 29/11/2012 23:53, edited 1 time in total.
-
stokton
#7206 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Zna li iko gdje se može viditi ko je kako glasao. Neki govore da smo mi jedna od onih 9 što su protiv, pa da vidim jel istina, a ako je istina onda je to neviđena bruka i sramota 
- burekdzijabezmesa
#7207 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
zasto je bruka i sramota? sta ti imas sa palestincima ? kakvu ekonomsku, vojnu ili politicku korist ima BiH od palestinaca ?!stokton wrote:Zna li iko gdje se može viditi ko je kako glasao. Neki govore da smo mi jedna od onih 9 što su protiv, pa da vidim jel istina, a ako je istina onda je to neviđena bruka i sramota
-
smijesni_ste
#7208 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Da nisu u pitanju muslimani...ovaj topic ne bi imao ni 50 stranica u ove 4 godine...eto ti odgovora...burekdzijabezmesa wrote:zasto je bruka i sramota? sta ti imas sa palestincima ? kakvu ekonomsku, vojnu ili politicku korist ima BiH od palestinaca ?!stokton wrote:Zna li iko gdje se može viditi ko je kako glasao. Neki govore da smo mi jedna od onih 9 što su protiv, pa da vidim jel istina, a ako je istina onda je to neviđena bruka i sramota
-
ArthurSpooner
#7209 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Ne bi imao ni 3...smijesni_ste wrote:
Da nisu u pitanju muslimani...ovaj topic ne bi imao ni 50 stranica u ove 4 godine...eto ti odgovora...
- hrastov žižak
#7210 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
dosadan si. što ne mogu ovih "ekonoma" koji u životu nisu čuli za riječ etika. fuj.burekdzijabezmesa wrote:zasto je bruka i sramota? sta ti imas sa palestincima ? kakvu ekonomsku, vojnu ili politicku korist ima BiH od palestinaca ?!stokton wrote:Zna li iko gdje se može viditi ko je kako glasao. Neki govore da smo mi jedna od onih 9 što su protiv, pa da vidim jel istina, a ako je istina onda je to neviđena bruka i sramota
- plain vanilla
#7211 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ja oslijepih trazecistokton wrote:Zna li iko gdje se može viditi ko je kako glasao. Neki govore da smo mi jedna od onih 9 što su protiv, pa da vidim jel istina, a ako je istina onda je to neviđena bruka i sramota
ali ne mogu da nadjem
na federalnoj pise da smo glasali protiv
-
stokton
#7212 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Hajde ako nemaš šta pametnije reći nemoj mi se ni obraćat, šta tebe boli šta ja imam ili nemam sa palestincimaburekdzijabezmesa wrote:zasto je bruka i sramota? sta ti imas sa palestincima ? kakvu ekonomsku, vojnu ili politicku korist ima BiH od palestinaca ?!stokton wrote:Zna li iko gdje se može viditi ko je kako glasao. Neki govore da smo mi jedna od onih 9 što su protiv, pa da vidim jel istina, a ako je istina onda je to neviđena bruka i sramota
-
stokton
#7213 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
I šta sad, ako ti se ne sviđa tema lijepo zaobiđeš, a da bogdo nema ni jedna stranica.smijesni_ste wrote:Da nisu u pitanju muslimani...ovaj topic ne bi imao ni 50 stranica u ove 4 godine...eto ti odgovora...burekdzijabezmesa wrote:zasto je bruka i sramota? sta ti imas sa palestincima ? kakvu ekonomsku, vojnu ili politicku korist ima BiH od palestinaca ?!stokton wrote:Zna li iko gdje se može viditi ko je kako glasao. Neki govore da smo mi jedna od onih 9 što su protiv, pa da vidim jel istina, a ako je istina onda je to neviđena bruka i sramota
- burekdzijabezmesa
#7214 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
stokton wrote:Hajde ako nemaš šta pametnije reći nemoj mi se ni obraćat, šta tebe boli šta ja imam ili nemam sa palestincimaburekdzijabezmesa wrote:zasto je bruka i sramota? sta ti imas sa palestincima ? kakvu ekonomsku, vojnu ili politicku korist ima BiH od palestinaca ?!stokton wrote:Zna li iko gdje se može viditi ko je kako glasao. Neki govore da smo mi jedna od onih 9 što su protiv, pa da vidim jel istina, a ako je istina onda je to neviđena bruka i sramota
postavio sam ti par logicnih pitanja, na koja ocito nemas odgovor, ocito da se radi o nekim vjerskim razlozima zbog kojih se palestinci nazivaju bracom, meni nisu nit ce ikad bit, pa te zato i pitam, a tebi moja pitanja nisu pametna jer ne postoji ekonomska, vojna niti politicka korist za BiH od tih palestinaca
- Bosanski_hibrid
#7215 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
burekdzijabezmesa wrote:kako neko za palestince moze reci da su mu kao braca, meni su USA,Israel, i Germany konza, pare, moc, prvi u svemu, ...jok braca nam ova sirotinja
Šta ti je reći ne imati karakter i čast. Kakva moć ba, kakvu to moć ljudi imaju? Svi se rađaju i umiru, samo Vječni i Pravedni ostaje i pred Njim će se računi polagati!
Ne mogu da shvatim ljude koji se pale na nekakvu prolaznu moć i bogatstvo nastale na prevari, otimanju i nepravdi!
-
Pustinjski_Vjetar
#7216 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
ne moraju ti biti braca - ali je dovoljno da su predmet nevidjene torture i zlocina kao i afganistanci, sirijci, libijci, somalijci, iracani....
a mi smo se naguzili americkim interesima za jedno veliko nista... jednako imamo paradrzavicu sa imbecilima poltronima kretenima u vlasti bez ikakvog napretka vec 20 godina.... dok BH cetnicko-mafijaska eminencija ima zamah u krila....
a mi smo se naguzili americkim interesima za jedno veliko nista... jednako imamo paradrzavicu sa imbecilima poltronima kretenima u vlasti bez ikakvog napretka vec 20 godina.... dok BH cetnicko-mafijaska eminencija ima zamah u krila....
Last edited by Pustinjski_Vjetar on 30/11/2012 00:07, edited 1 time in total.
- heckler
#7217 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
UNITED NATIONS (AP) — Just nine nations voted against the Palestinian Authority's upgrade to nonvoting observer state status, which passed the General Assembly 138-9, with 41 abstentions.
Voting "no" Wednesday were Israel, the United States and Canada, joined by the Czech Republic, Panama and several Pacific island nations: Marshall Islands, Micronesia, Nauru and Palau. The Pacific nations typically support the U.S. and Israel at the U.N.
evo i tih 9 da ne bude zabune
Voting "no" Wednesday were Israel, the United States and Canada, joined by the Czech Republic, Panama and several Pacific island nations: Marshall Islands, Micronesia, Nauru and Palau. The Pacific nations typically support the U.S. and Israel at the U.N.
evo i tih 9 da ne bude zabune
- stotka12
#7218 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Jos jedna u nizu od nevidjenih bruke i sramote,tacnije,jos ako se uzme u obzir da je Srbija priznala Palestinu(podaci sa Wiki),ovim cinom velikosrbi nastavljaju svoju agresiju na ostale narode BiH.burekdzijabezmesa wrote:zasto je bruka i sramota? sta ti imas sa palestincima ? kakvu ekonomsku, vojnu ili politicku korist ima BiH od palestinaca ?!stokton wrote:Zna li iko gdje se može viditi ko je kako glasao. Neki govore da smo mi jedna od onih 9 što su protiv, pa da vidim jel istina, a ako je istina onda je to neviđena bruka i sramota
A odgovora nema.
Nema li se muda ili svijesti,i sta je gore?
- burekdzijabezmesa
#7219 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
u pitanju je klasicna borba za opstanak malih drzava, u tom kontekstu ne vidim nikakvu dobit za BiH ako se "druzi" sa marginalcima i sirotinjom...a to oko prolazne moci i slicno vec spada u domen religije sto ja kao antiteista uopste ne uzimam ozbiljnoBosanski_hibrid wrote:burekdzijabezmesa wrote:kako neko za palestince moze reci da su mu kao braca, meni su USA,Israel, i Germany konza, pare, moc, prvi u svemu, ...jok braca nam ova sirotinja
Šta ti je reći ne imati karakter i čast. Kakva moć ba, kakvu to moć ljudi imaju? Svi se rađaju i umiru, samo Vječni i Pravedni ostaje i pred Njim će se računi polagati!
Ne mogu da shvatim ljude koji se pale na nekakvu prolaznu moć i bogatstvo nastale na prevari, otimanju i nepravdi!
- stotka12
#7220 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Pustinjski_Vjetar wrote:ne moraju ti biti braca - ali je dovoljno da su predmet nevidjene torture i zlocina kao i afganistanci, sirijci, libijci, somalijci, iracani....
- plain vanilla
#7221 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Devet zemalja koje su bile protiv su: Kanada, Češka, Izrael, Palau, Panama, Maršalska Ostrva, Mikronezija, Nauru i Sjedinjene Američke Države.
Suzdržana je bila Bosna i Hercegovina zajedno sa Hrvatskom, Slovenijom, Slovačkom, Mađarskom, Bugarskom, Albanijom, Austrijom, Andorom, Njemačkom, itd.
Srbija je glasala za prijedlog.
-
defender46
- Kiki_Musampa
#7223 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
http://www.huffingtonpost.com/2012/11/2 ... _ref=world
Dobro je,odrekao bih se ove države da smo bili protiv
Dobro je,odrekao bih se ove države da smo bili protiv
- cyprus
#7224 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
Čekaj... zar Libijci nisu sami sebe naguzili... Sirijci isto tako, Afganistance su Talibani naguzili, Somalijci sami sebe isto... Jedino bi se o Iraku dalo diskutovat ko je koga...Pustinjski_Vjetar wrote:ne moraju ti biti braca - ali je dovoljno da su predmet nevidjene torture i zlocina kao i afganistanci, sirijci, libijci, somalijci, iracani....
- muhafuca
#7225 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!
a kakvu imamo od Amerikanaca ili od Izraelaburekdzijabezmesa wrote:zasto je bruka i sramota? sta ti imas sa palestincima ? kakvu ekonomsku, vojnu ili politicku korist ima BiH od palestinaca ?!stokton wrote:Zna li iko gdje se može viditi ko je kako glasao. Neki govore da smo mi jedna od onih 9 što su protiv, pa da vidim jel istina, a ako je istina onda je to neviđena bruka i sramota
NIsta ovi ne daju djaba - kredite ne racunaj - jer se krediti vracaju
debelo sa kamatama