English Premier League

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Edge

#7201 Re: English Premier League

Post by Edge »

Zidane je realno među 5 najboljih igrača svih vremena. Pele, Maradona, Messi, Zidane i stari Ronaldo. Zinedine Zidane je rekao da je Scholes najbolji igrač protiv kojeg je ikad igrao. Besmisleno je tu naglabati ko je bolji igrač. To je jedna fudbalska legenda i veličina kakva se rijetko rađa.

Paul Scholes - čast je bila živjeti u vremenu u kojem je ovaj igrač igrao. 10 titula premier lige i još bezbroj trofeja. Nijedan skandal.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#7202 Re: English Premier League

Post by odesveuhonduras »

Edge wrote:Zidane je realno među 5 najboljih igrača svih vremena. Pele, Maradona, Messi, Zidane i stari Ronaldo. Zinedine Zidane je rekao da je Scholes najbolji igrač protiv kojeg je ikad igrao. Besmisleno je tu naglabati ko je bolji igrač. To je jedna fudbalska legenda i veličina kakva se rijetko rađa.

Paul Scholes - čast je bila živjeti u vremenu u kojem je ovaj igrač igrao. 10 titula premier lige i još bezbroj trofeja. Nijedan skandal.
Zidane jeste jedan od najboljih igrača, ali Zidane nije igrao protiv ovakvog Xavia ;-)

Nikad, tokom svoje karijere, Scholes nije igrao na razini na kojoj igra Xavi zadnje 2-3 godine, tako nešto mogu samo reći Unitedovi fanovi, svi ostali će im se nasmijati na to.

Scholes je bio odličan veznjak, ali više od njegovih igara njegovoj karijeri je pečat dala dužina iste i igranje toliko godina u Manchester Unitedu.
Madrid

#7203 Re: English Premier League

Post by Madrid »

Edge wrote:Zidane je realno među 5 najboljih igrača svih vremena. Pele, Maradona, Messi, Zidane i stari Ronaldo. Zinedine Zidane je rekao da je Scholes najbolji igrač protiv kojeg je ikad igrao. Besmisleno je tu naglabati ko je bolji igrač. To je jedna fudbalska legenda i veličina kakva se rijetko rađa.

Ma skoro je nemoguce sastavit listu najboljih 5 ili reci koji je najbolji igrac, to bi se moglo samo po nekim statistikama, a znamo da i u fudbalu statistika zna zavarat :D
100 ljudi i isto toliko cudi (ili misljenja), sto je i normalno jer je bilo stvarno odlicnih igraca...
Acheron

#7204 Re: English Premier League

Post by Acheron »

Iako je danas, u odredjenim krugovima, popularno govoriti 'Messi ne bi bio to sto jest da mu nema Xavija i Inieste' 'sto nista ne osvoji s Argentinom' bla bla...ja mislim upravo suprotno. Naravno, i Xavi i Iniesta su odlicni igraci. Ipak, za sve sto su postigli s Barcom neka zahvale najboljem igracu u historiji ove igre. On je taj koji lomi utakmicu. Od posljednjih 20-ak golova, mislim da je barem 15 na individualni kvalitet, odnosno genij. Fabregas iz Arsenala ne zaostaje za Xavijem.

Scholes se oprostio od reprezentacije 2004. Zadobio je postovanje od najvecih veznjaka i suvremenika; i sve to uz astmu. I onda se nadje neko ko je kompetentniji i od Xavija i od Zidane...Mislim, svaka cast, nismo te prepoznali druze Diego.

Ne bih se peglao dalje. Mislite sta god hocete.
Charuga
Globalni moderator

#7205 Re: English Premier League

Post by Charuga »

A da se vratite na temu! Ili da brisem postove?
Madrid

#7206 Re: English Premier League

Post by Madrid »

Acheron wrote: Scholes se oprostio od reprezentacije 2004. Zadobio je postovanje od najvecih veznjaka i suvremenika; i sve to uz astmu. I onda se nadje neko ko je kompetentniji i od Xavija i od Zidane...Mislim, svaka cast, nismo te prepoznali druze Diego.
Ako je neko odlican fudbaler ne mora znaciti da je odlican u svemu sto ima veze sa fudbalom ;-)
Najbolji je primjer Maradona, pa i Pele koji svako malo izvali nesto, a da najbolje znaju treneri i igraci onda ne bi bilo promasenih transfera i tako dalje do neba ;-)
Scholes i Gigs su igracine, nekome su među top 5, ali vecini nisu i po tome se najvise i ogleda ko su najbolji igraci danasnjice ili svih vremena...
Recimo Xavi i Iniesta su velikom broju ljudi (ukljucujuci i ta nekakva strucna misljenja, mada me licno takva ne interesuju) najbolji veznjaci danasnjice i realnije je to, nego izjava Zidanea pa i samog Xavia...
Fabregas ne moze u istu recenicu sa Xaviem, jednostavno on ima puno toga za dokazati, ima kvaliteta i talenta, ali mnogi su imali pa propali ;-)
Edge

#7207 Re: English Premier League

Post by Edge »

Acheron

#7208 Re: English Premier League

Post by Acheron »

Fabregas se dokazao sa mrtvackom ekipom. Vise nije mogao. Njegove izvedbe u Arsenalu (barem 3 sezone) nisu nista losije od Xavija na vrhuncu.

Svako moze napisati sta god zeli; mada neki prednjace u valjanju nebuloza pa se i ne obazirem. (poput @splend-a) Nemam problema s necijom tvrdjom da je Xavi bolji igrac od Scholesa. Ali izmedju 'bolji' i 'daleko bolji' (slobodan prevod onog 'ni priblizno') postoji velika razlika u gradaciji.

I za kraj, moram reci da meni Pele nije ni medju 50 najboljih igraca. Nema to veze s talentom i sukobom generacija. Jednostavno, nema smisla porediti Carla Lewisa i Useina Bolta. (jbg, ovaj drugi ima 'na papiru' da je bolji jer se radi o atletici...sto se ne moze primjeniti na fudbal. al shvatili ste)

...da ne sirim dalje s offtopicom.

Over & Out
BHF_Manijak

#7209 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

Jest da cu sad malo zakuhati sa ovom izjavom ali bas me briga :mrgreen: realno Xavi JESTE KASNO PROIGRO, sto neko napisa, dobar dio karijere je luto i jedan je od onih tipova igraca koji kasno proigraju, slicno tvrdim i za Puyola. To su ljudi koji su procvjetali sa 28-29 godina, na zalost fudbala ali je tako. Ne sporim da su igracine, ali isto tako nisu dugi niz godinama na vrhunskom nivou bili kao recimo Scholes, koji se ovdje osporava. ;-)

To je slicno sto sam prico o usporedbi van Persie-Ibrahimovic, jedan je "posto igracina" u svojoj 28-29-oj godini dok drugi igra na nivou svjetske klase veci dio karijere tj oko 10 godina! ;-)
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#7210 Re: English Premier League

Post by odesveuhonduras »

Niko ne osporava Scholesa ali lik nikad nije igrao na razini na kojoj Xavi igra zadnjih 3-4 godine. Nešto se ne sjećam da je Scholes ikad bio smatran jednim od elitnih igrača koji mogu konkurisati za nagrade za najbolje igrače dok je xavi u top 3-4 standardno zadnjih godina, i čak ima ljudi koji smatraju da je lani prije on trebao dobiti nego Messi.

Scholesova najveća kvaliteta je ta što je dugo igrao na vrhunskoj razini ali da je ikad bio na onoj elitnoj razini, na razini igrača koji te natjeraju da pišneš u gaće - nije.
BHF_Manijak

#7211 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

odesveuhonduras wrote:Niko ne osporava Scholesa ali lik nikad nije igrao na razini na kojoj Xavi igra zadnjih 3-4 godine. Nešto se ne sjećam da je Scholes ikad bio smatran jednim od elitnih igrača koji mogu konkurisati za nagrade za najbolje igrače dok je xavi u top 3-4 standardno zadnjih godina, i čak ima ljudi koji smatraju da je lani prije on trebao dobiti nego Messi.
Zu si upravu, ali ima i do toga sto razlicite pozicije igraju, Scholes nikad nije bio klasicna desetka ko Xavi u Barci, mozda je i do toga.

A sto se nagrade tice, sasvim sam ubjedjen da je Xavi trebo one godine dobiti Zlatnu loptu kad je Spanija prvak bila, ono je najveca nepravda bila, stvarno nidje veze! :roll:
ultima_palabra

#7212 Re: English Premier League

Post by ultima_palabra »

Vidi Moma Diarre u Fulhamu, ja kontao on svoje odigrao...
Ridjobrki

#7213 Re: English Premier League

Post by Ridjobrki »

BHF_Manijak wrote:
Zu si upravu, ali ima i do toga sto razlicite pozicije igraju, Scholes nikad nije bio klasicna desetka ko Xavi u Barci, mozda je i do toga.
Ne bih se složio sa ovom tvrdnjom. Nijedan nije klasična desetka ali je Scholes puno bliži tome nego Xavi. Mada je to opet do sistema, u onom koji je Ferguson igrao krajem devedesetih, u onom koji je baš bio sistem Scholesove generacije Scholes jeste bio desetka uz Keana iza, Becksa desno i Giggsa lijevo.

Xavi je, s druge strane uvijek jedan od ona dva CMF-a u 4-3-3.
LSD

#7214 Re: English Premier League

Post by LSD »

BHF_Manijak wrote:Jest da cu sad malo zakuhati sa ovom izjavom ali bas me briga :mrgreen: realno Xavi JESTE KASNO PROIGRO, sto neko napisa, dobar dio karijere je luto i jedan je od onih tipova igraca koji kasno proigraju, slicno tvrdim i za Puyola. To su ljudi koji su procvjetali sa 28-29 godina, na zalost fudbala ali je tako. Ne sporim da su igracine, ali isto tako nisu dugi niz godinama na vrhunskom nivou bili kao recimo Scholes, koji se ovdje osporava. ;-)

To je slicno sto sam prico o usporedbi van Persie-Ibrahimovic, jedan je "posto igracina" u svojoj 28-29-oj godini dok drugi igra na nivou svjetske klase veci dio karijere tj oko 10 godina! ;-)
Samo cu ti reci ovim cinjenicama, vezano za Xavia:

La Liga Breakthrough Player of the Year: 1999
La Liga Spanish Player of the Year: 2005

Dakle u svojoj 19 godini je bio to neko otrkovljenje lige (ili kako vec prevesti termin Breakthrough), a u 25 godini je proglašen najboljim španskim igracem Primere...mislim, da to nisu godine kad se kasno proigra.
5 0 5

#7215 Re: English Premier League

Post by 5 0 5 »

(ne igra xavi fudbal od 2009. godine).

provuce se united. :)
BHF_Manijak

#7216 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote:
BHF_Manijak wrote:Jest da cu sad malo zakuhati sa ovom izjavom ali bas me briga :mrgreen: realno Xavi JESTE KASNO PROIGRO, sto neko napisa, dobar dio karijere je luto i jedan je od onih tipova igraca koji kasno proigraju, slicno tvrdim i za Puyola. To su ljudi koji su procvjetali sa 28-29 godina, na zalost fudbala ali je tako. Ne sporim da su igracine, ali isto tako nisu dugi niz godinama na vrhunskom nivou bili kao recimo Scholes, koji se ovdje osporava. ;-)

Dakle u svojoj 19 godini je bio to neko otrkovljenje lige (ili kako vec prevesti termin Breakthrough), a u 25 godini je proglašen najboljim španskim igracem Primere...mislim, da to nisu godine kad se kasno proigra.
Daleko od tog da je los igrac bio, no ja ga se nesto pretjerano ne sjecam sa njegovih nekih 23-24-25 godina, hocu reci nije ovaj nivo bio.

Nego vezano za temu, doduse ne pratim utakmice Uniteda toliko ove sezone, ali je li Evra u svakoj utakmici ovako los? Veceras je drama los bio, usudio bih se reci precijenjen igrac, ali domaci gloraci ce me objesit za muda! :mrgreen:
BHF_Manijak

#7217 Re: English Premier League

Post by BHF_Manijak »

LSD wrote:

Daleko od tog da je los igrac bio, no ja ga se nesto pretjerano ne sjecam sa njegovih nekih 23-24-25 godina, hocu reci nije ovaj nivo bio.

Nego vezano za temu, doduse ne pratim utakmice Uniteda toliko ove sezone, ali je li Evra u svakoj utakmici ovako los? Veceras je drama los bio, usudio bih se reci precijenjen igrac, ali domaci gloraci ce me objesit za muda! :mrgreen:
todd_smith

#7218 Re: English Premier League

Post by todd_smith »

Howard Webb junior spasio United veceras :lol: :lol:
missko

#7219 Re: English Premier League

Post by missko »

todd_smith wrote:Howard Webb junior spasio United veceras :lol: :lol:
Dok je Webova ne moze ni Gospa jadna sama pomoc, jest da i seik ponekad na sedzdu padne ali Webova se pika. :D
dragonz

#7220 Re: English Premier League

Post by dragonz »

evo pa se cerekajte skoro 14 minuta na malog narandžastog koji zna dati gol čak i glavom
LSD

#7221 Re: English Premier League

Post by LSD »

dragonz wrote:

evo pa se cerekajte skoro 14 minuta na malog narandžastog koji zna dati gol čak i glavom
Ginger Prince, kakav legendaran igrac.
Nisam pobornik statua i kipova, ali ako su vec podizali statue Bestu, Lawu i Charltonu - onda bi trebali jednog dana podici Scholesu i Giggsu.
BadBoy

#7222 Re: English Premier League

Post by BadBoy »

BHF_Manijak wrote:
LSD wrote:

Evra je već odavno jako loš i nije na nivou Uniteda. Jako jako često pravi neke greške, fakat ne znam kako to Fergie trpi.
Teufik

#7223 Re: English Premier League

Post by Teufik »

BadBoy wrote: Evra je već odavno jako loš i nije na nivou Uniteda. Jako jako često pravi neke greške, fakat ne znam kako to Fergie trpi.
Trpi jer nema adekvatnu zamjenu.Da ima davno bi poceo sa rotiranjem igraca na toj poziciji.Sreca mu je sto Evra nikad nije povrijedjen.
Riddle

#7224 Re: English Premier League

Post by Riddle »

Koji kralj. Poznaje igru od A do Z.
Teufik

#7225 Re: English Premier League

Post by Teufik »

Dobar je,da ga ne hvalim previse,ispast cu pristrasan.Zna posao.
Obicno su odbrambeni igraci dobri komentatori jer pretpostavljam da vecina od njih dobro cita igru.
Post Reply