"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#7201 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Domaci izdajnik »

bumerangss wrote: 19/05/2024 10:10 Zasto posao konobara ne moze gore?
Za mladu zdravu okretnu osobu to je super posao gdje ceto imas vise bakšiša od plate
Zato što su ti gazde uglavnom đubrad, a gosti u zadnje vrijeme od zla oca i gore matere. Sva stoka i ljudski talog su šljegli pod svjetla velikoga grada ko muve na crkotinu (koja simbolika sa državom :mrgreen: ). Sad zamisli kako je durati pijani popapučeni opanak...a gazda ti je Brajlović ili Trivić :-?
bumerangss wrote: 19/05/2024 10:07 Da na svim ulaznim vratima binga konzuma... zalijepljeno da traže trgovce i stoji javiti se šefu ili broj tel
Jako deficitarna radna snaga
Samo što su plate i uslovi rada užas! Politika firme je svi rade sve: kasa, slaganje, istovar, čišćenje, a primaju isključivo žene...Muško bi mu jebalo mater na prvu!

Mada, iako fali radnika, većina tih marketa ima neki "nivo" pa izvoljevaju što se tiče zapošljavanja...po kojoj logici sam Bog dragi zna... :roll:
bumerangss

#7202 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by bumerangss »

Nije tacno da nece muske. Eno u onom konzumu na AP kod ASA banke uvijek radi jedan momak
Domaci izdajnik

#7203 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Nisam u SA pa ne znam kako stoje stvari tamo, ali ovdje kod mene muški isključivo u magacin i na istovar.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#7204 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

Da ..svi sve rade sve u bingu

U kpnzumu ima muskih...
Al u bingu bude njih par...dva tri...i svi su femi
sarajevo-x.com

#7205 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by sarajevo-x.com »

bumerangss wrote: 19/05/2024 10:14
mobsterc wrote: 18/05/2024 16:12
_BataZiv_0809 wrote: 18/05/2024 13:38
U kojim slucajevima postoji zakonska objava oglasa?
Drzavne institucije i firme ciji je osnivac vlada moraju objaviti...
Do prije par godina nisu morali objavljivati nego su imsli poslovnik o radu koji im je dozvoljavao da zaposle bilo koga (štela) nekog za lovu ili preko stranke ili sina kcer od šefa direktora ili preko kreveta...

I sad vecina javnih zdravstvenih ustanova ima mogucnost raspisati interni oglas samo za zaposlene npr vec radi kao sss a u međuvremenu je diplomirao u travniku i sad aplicira za mjesto sa vss
I sad im ne treba konkurs za odredjeno nego preko molbe u slucaju potrebe za xy radnom snagom bez ikakvof konkursa
Onda se raspisuje konkurs za neodredjeno koji prodju isti ovi
Informacija iz prve ruke tk
nepass1

#7206 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by nepass1 »

bumerangss wrote: 19/05/2024 10:10
markopd wrote: 18/05/2024 14:05
McGradySA wrote: 18/05/2024 09:08
Probaj iz šale aplicirati za mjesta konobara, prodavača, skladištara pa vidi koliko ćeš odgovora dobiti.
Za konobara je naravno jagma zato što posao ne može biti gori od toga što jeste.Za prodavača i skladištara i nije toliko,još uvijek se tu preko štele dovode ljudi.
Zasto posao konobara ne moze gore?
Za mladu zdravu okretnu osobu to je super posao gdje ceto imas vise bakšiša od plate
Naravno ako radis kvalitetno sa osmjehom a ne da si nadrndan jer eto moras da radis
Na drugoj temi nedas marke baksisa :lol:
ZuzuTop

#7207 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by ZuzuTop »

Romeo 80 wrote: 18/05/2024 20:39
Lajavikrelac wrote: 18/05/2024 20:21 Retardirana po meni, ali ključna je ona "zbog proširenja obima poslovanja" kojom se mjeri ko ima veći...

Ove firme prodaje autodijelova ne silaze sa portala, non-stop traže radnike. Nešto sumnjam da se šire na sedmičnom nivou pa da im treba radnika...prije će biti da taslače za siću pa im bježe ljudi nakon sedam dana..

Znam da je vlasnik jedne od najvećih firmi tog tipa, bolesno opsjednut krađom, pa je napravio zatvor visokog stepena od magacina i prodajnih mjesta.
Kamere samo nisu u kenjari, a čim te nema pet minuta na ekranu odmah zovu gdje si...prate dostavljače u svakom koraku i čim se zadržiš odmah zovu da vide gdje si...Jebe on šefove, šefovi radnike, ljudi pobjegnu od budala u roku od odmah :run:
Garant Motorex :D
100 :zjev: kad sam u Bejha stalno mi izbacuje oglase. I to traze po 20 radnika. Sirom BiH.
fortaleza

#7208 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by fortaleza »

akcija007 wrote: 13/03/2024 21:54 Komsinica dobila posao za sezonu za rad u Lidl u Kastelima (negdje izmedju aerodroma i Trogira). Jako su rigorozna testiranja . Uglavnom sve ce raditi od punjenja polica do kase. Kazu joj da je zaduzena za blagajnu 4 i cim cuje na razglasu da voditelj smjene otvara blagajnu br 4 ona mora ostaviti robu koju slaze i ici na blagajnu. Jako brzo mora da kuca , smjestaj joj je Lidl nasao u Dugopolju . Oko 1000 eur netto plata . Svaki prekovremeni rad se placa. Oni joj smjestaj placaju. Radit ce sve nedjelje u sezoni
Je li ima dva slobodna dana u tjednu, ako da onda je to koliko toliko ok. Inače dosta veću plaću može imati ako radi u turizmu, svakako je u Dalmaciji.
Domaci izdajnik

#7209 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Romeo 80 wrote: 18/05/2024 20:39
Garant Motorex :D
Jok. I Taj Motorex je enigma ko visočke piramide - non-stop oglas za prijem radnika, a ja još nisam čuo nikoga da je bio na nakom razgovoru kod njih ili slično :? Samo spinuju u medijima i oglašavaju se...

U BL imaš De-Mi, Sim Impex i Auto Milovanović koji su daleko veći od Motorexa.
Truba

#7211 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

Jaro jel se ti zezas
Pa to je satiricno
Domaci izdajnik

#7212 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Zadnji jeste, ali kad pročitaš ove gore ozbiljne...čini se veoma realan :-? Malo sarkazma i ironije za dobro jutro :novine:
Truba

#7213 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

:komi: <=== znas li ti da jedini ja na forumu imam svoj smajli :D
Domaci izdajnik

#7214 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Evo ti i avatar :mrgreen:
Image
Hakiz

#7215 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Hakiz »

Lajavikrelac wrote: 18/05/2024 20:21 Retardirana po meni, ali ključna je ona "zbog proširenja obima poslovanja" kojom se mjeri ko ima veći...

Ove firme prodaje autodijelova ne silaze sa portala, non-stop traže radnike. Nešto sumnjam da se šire na sedmičnom nivou pa da im treba radnika...prije će biti da taslače za siću pa im bježe ljudi nakon sedam dana..

Znam da je vlasnik jedne od najvećih firmi tog tipa, bolesno opsjednut krađom, pa je napravio zatvor visokog stepena od magacina i prodajnih mjesta. Kamere samo nisu u kenjari, a čim te nema pet minuta na ekranu odmah zovu gdje si...prate dostavljače u svakom koraku i čim se zadržiš odmah zovu da vide gdje si...Jebe on šefove, šefovi radnike, ljudi pobjegnu od budala u roku od odmah :run:
Zašto je boldirano problem? Ako ti je radno vrijeme 8 sati, imaš pauzu za ručak, odeš u WC, ostalo svih 8 sati moraš biti na radnom mjestu. Ako si dostavljač, isto. Ne možeš u toku radnog vremena usput na kaficu, do banke, platiti račun itd.

Kamera takođe ne bi trebala biti problem ako radiš i ništa ne mutiš.

Suprotno može rezultirati sa odeš u skladište, padneš, polomiš se, ne možeš zvati u pomoć, ali sada nema kamere, niko ne pita gdje si. Pa, kada te nađu.

Normalno je da prate, da imaju kamere, normalno je da ljudi moraju raditi u toku radnog vremena.
Truba

#7216 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Truba »

posao nije test izdržljivosti...niti natjecanje kome će biti bolje i ko će duže stajati

nova su vremena... život prolazi... ako ne uživaš na poslu... ne moraš se ni patiti
Hakiz

#7217 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Hakiz »

Truba wrote: 21/05/2024 10:14 posao nije test izdržljivosti...niti natjecanje kome će biti bolje i ko će duže stajati

nova su vremena... život prolazi... ako ne uživaš na poslu... ne moraš se ni patiti
Pa, ima razlike između toga da ti se kaže da dostavu moraš obaviti u određenom vremenu pa ti štopericom mjere vrijeme i toga da je možeš obaviti sporije, nema štoperice, ali se ne smiješ nigdje zadržati u putu.

Kome se ne sviđa, ima pokretna traka, neka u fabrici pokuša uzeti pauzu kada hoće, malo mobitel, malo forum, malo kafica, malo cigar duvana, pa vidi kako će proći. E, tamo ti mjere štopericom.

Ko želi biti plaćen da zabušava, neka završi škole, bude pametan, bude kadar stranke, pa radi kancelarijski posao u državnoj instituciji i moći će zabušavati.
Karikaturist

#7218 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Karikaturist »

I ti ljubomoran sto nisi zavrsio skole ili je to samo nako komentar!?
Domaci izdajnik

#7219 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

@Hakiz jes ti dobar? Po tebi je u redu da te neko proziva ako si otišao pišati? Da te zove na telefon što nisi za 15 minuta stigao na odredište nego za 16,5? Da nisi na kameri vidljiv dok si zakopan poslom u skladištu? Da te pretresa, nadzire i prati ko u zatvoru? Da te zove na raport šef što si stao razgovarati sa nekim ispred objekta? To je možda normalno ako radiš u Area 51 :-?

Ja radim u kancelariji, završio sam škole i imam iznad sebe kamere. Imam i karticu za prijavu, odjavu i ulaz-izlaz iz objekta. Kako ja nemam takvih problema?

Jedno je video nadzor, a drugo je vrebanje i stalking. Nauči razliku :oops:
Hakiz

#7220 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Hakiz »

Lajavikrelac wrote: 21/05/2024 10:34 @Hakiz jes ti dobar? Po tebi je u redu da te neko proziva ako si otišao pišati? Da te zove na telefon što nisi za 15 minuta stigao na odredište nego za 16,5? Da nisi na kameri vidljiv dok si zakopan poslom u skladištu? Da te pretresa, nadzire i prati ko u zatvoru? Da te zove na raport šef što si stao razgovarati sa nekim ispred objekta?

Ja radim u kancelariji, završio sam škole i imam iznad sebe kamere. Imam i karticu za prijavu, odjavu i ulaz-izlaz iz objekta? Kako ja nemam takvih problema?

Jednom čitam vijest ima (bila) u Norveškoj firma koja određuje koliko puta dnevno uposlenik smije otići u WC i koliko se u njemu smije zadržati. Nije pokretna traka, kancelarijski su poslovi.

Na TV prikazuju kako u Britaniji ljudi leže potrbuške na konstrukciji koja se kreće i beru jagode. Nose pelene zbog toga što ne mogu otići u WC dok rade, ne mogu sići sa te konstrukcije. Prednost je u tome da ne lome leđa berući, nisu cijeli dan povijenih leđa.

Hoćemo u Evropu, navikavajmo se :lol:

P. S. Video nadzor je eufemizam za vrebanje :wink:
Domaci izdajnik

#7221 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Hakiz wrote: 21/05/2024 10:44 Jednom čitam vijest ima (bila) u Norveškoj firma koja određuje koliko puta dnevno uposlenik smije otići u WC i koliko se u njemu smije zadržati. Nije pokretna traka, kancelarijski su poslovi.

Na TV prikazuju kako u Britaniji ljudi leže potrbuške na konstrukciji koja se kreće i beru jagode. Nose pelene zbog toga što ne mogu otići u WC dok rade, ne mogu sići sa te konstrukcije. Prednost je u tome da ne lome leđa berući, nisu cijeli dan povijenih leđa.

Hoćemo u Evropu, navikavajmo se
To za pelene ima samo u Srbiji kod Vučka :mrgreen: a to koliko smije neko u WC da se broji čisto sumnjam...tužbe bi pljuštale samo tako pogotovo u Norveškoj!
Hakiz wrote: 21/05/2024 10:23
Pa, ima razlike između toga da ti se kaže da dostavu moraš obaviti u određenom vremenu pa ti štopericom mjere vrijeme i toga da je možeš obaviti sporije, nema štoperice, ali se ne smiješ nigdje zadržati u putu.

Kome se ne sviđa, ima pokretna traka, neka u fabrici pokuša uzeti pauzu kada hoće, malo mobitel, malo forum, malo kafica, malo cigar duvana, pa vidi kako će proći. E, tamo ti mjere štopericom.

A iznad ulaza u fabriku piše Arbait macht frei?

Ko u BL i okolini obavi dostavu motornim vozilom tačno u zadani minut u periodu od 7 ujutro do 5 popodne ja ga u po guzice javno poljubim! Gužve u saobraćaju su postale nesnosne, ako nemaju bar dva sudara na dan to je senzacija u medijima :-)

Lupaš brate ko pussy po samaru :skoljka:
Hakiz

#7222 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by Hakiz »

Lajavikrelac wrote: 21/05/2024 10:48
Hakiz wrote: 21/05/2024 10:44 Jednom čitam vijest ima (bila) u Norveškoj firma koja određuje koliko puta dnevno uposlenik smije otići u WC i koliko se u njemu smije zadržati. Nije pokretna traka, kancelarijski su poslovi.

Hoćemo u Evropu, navikavajmo se
To za pelene ima samo u Srbiji kod Vučka :mrgreen: a to koliko smije neko u WC da se broji čisto sumnjam...tužbe bi pljuštale samo tako pogotovo u Norveškoj!
Hakiz wrote: 21/05/2024 10:23

A iznad ulaza u fabriku piše Arbait macht frei?

Ko u BL i okolini obavi dostavu motornim vozilom tačno u zadani minut u periodu od 7 ujutro do 5 popodne ja ga u po guzice javno poljubim! Gužve u saobraćaju su postale nesnosne, ako nemaju bar dva sudara na dan to je senzacija u medijima :-)

Lupaš brate ko pussy po samaru :skoljka:
Ina GPS, vrati se sa dostave i pitaš ga, kakva je gužva bila na najkraćoj ruti pa si morao skrenuti baš do one kafane i pred njom stajati 30 minuta :wink:

Svakodnevna ili česta takva skretanja zbog gužve, svaki normalni gazda će nagraditi otkazom.

Uostalom, produktivnost. Ti obaviš 3 dostave u toku dana, tvoj kolega 5, šta misliš kakva ti je sudbina?

Njegova je da ćeš ga napasti jer on više radi, pokazuje da se može uraditi više u istom vremenu, pa ćeš morati i ti, nećeš se moći izvlačiti, nemaš opravdanje, to je jasno.

Ali tvoja kakva će biti, šta misliš :wink:
Last edited by Hakiz on 21/05/2024 11:08, edited 1 time in total.
Domaci izdajnik

#7223 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Nemoj više svega ti... :run:
zippoo87

#7224 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by zippoo87 »

Hakize,ti si skroz zglajzo jbte
vjeshalica

#7225 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme

Post by vjeshalica »

Hakiz wrote: 21/05/2024 10:44
Lajavikrelac wrote: 21/05/2024 10:34 @Hakiz jes ti dobar? Po tebi je u redu da te neko proziva ako si otišao pišati? Da te zove na telefon što nisi za 15 minuta stigao na odredište nego za 16,5? Da nisi na kameri vidljiv dok si zakopan poslom u skladištu? Da te pretresa, nadzire i prati ko u zatvoru? Da te zove na raport šef što si stao razgovarati sa nekim ispred objekta?

Ja radim u kancelariji, završio sam škole i imam iznad sebe kamere. Imam i karticu za prijavu, odjavu i ulaz-izlaz iz objekta? Kako ja nemam takvih problema?

Jednom čitam vijest ima (bila) u Norveškoj firma koja određuje koliko puta dnevno uposlenik smije otići u WC i koliko se u njemu smije zadržati. Nije pokretna traka, kancelarijski su poslovi.

Hoćemo u Evropu, navikavajmo se :lol:

P. S. Video nadzor je eufemizam za vrebanje :wink:
Praksa sa halom i kaznjavanjm je u Srbiji i Kini
https://klix.ba/firma-radnicima-dozvo ... i-25-eura/

Prema tome ne lazi
Post Reply