SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Dr. Kuca

#7201 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

Policija je opet relativno brzo uhapsila i ovu trojicu. Sad je na potezu tuzilastvo.
julisiz es grant

#7202 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

Logovan

#7203 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Logovan »

Hajde ne seri.
quarterback

#7204 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by quarterback »

to je jedan humanista, covjek velikog srca i tako to
1946--1987

#7205 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by 1946--1987 »

Jebem i njega i ove sto mu uopste daju medijski prostor
JThomas

#7206 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

golf 6 ima pravo na svoju verziju priče i srceparateljnu ispovijest roditelja ("kako li je njima"). golf 2 nema.
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#7207 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by japin_mutapi »

DaysleepeR

#7208 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by DaysleepeR »

Avaz je kao i uvijek glasilo otvoreno za osobe sa druge strane zakona da kažu šta žele
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#7209 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by un1ted »

The BEN10 wrote:
mario001 wrote:
Odakle informacija i zna li se koji su tačno automobili? Obzirom da znam barem za jedan slučaj krađe, čisto da se vidim jel se poklapaju podaci.
Pricao mi prijatelj iz specijalne, prije 15-20 dana info...dva golfa 2, jedna Jetta..ostalo ne znam...
Zamolio bih te da ako me već citiraš da staviš i moje nick, ovako nisam informisan da si kao odgovorio.
E vidiš, u ta auta ne spada jedno auto koje je ukradeno mom poznaniku prije 7-8 dana. Reci prijatelju da nije obaviješten dobro i da ne prosipa šuplju.
A tvoj prijatelj Bog i po njemu se treba ravnati? Onda je i moj kojem su ukrali kolica iz garaže, treba li to značiti da se kolica kradu i da je popularno?
Dr. Kuca

#7210 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dr. Kuca »

Da je tako ne bi sakrivo sina. I njega i zenu mu treba u zatvor.
commendatore

#7211 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by commendatore »

hahahhahaha kakav paradoks - pomogo mu 1000% da se ispali odavdje i sad bi dao zivot za curice :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kakav kurton.....
mali_balon

#7212 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Jedna prigodna folklorna numera koja tacno opisuje stanje i nivo intelektualnog razvoja vecinske grupacije u populaciji

ilkbahar

#7213 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ilkbahar »

Ne znam da li ste već komentarisali izjavu oca od Sanjina koji kaže nešto u ovom smisli: i prije su bježali pa se nije dizala ovolika hajka! Eto jadan njegov sinčina na njemu se kola slomiše!
Ova njegova rečenica nam sasvim jasno govori kako razmišljaju ti kockasti mozgovi!
Da ga hoće kazniti na doživotnu robiju i da bude opomena svima koji misle da mogu terorizirati ovaj narod bez posljedica!
Tomahawk11
Globalni moderator

#7214 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

ilkbahar wrote:Ne znam da li ste već komentarisali izjavu oca od Sanjina koji kaže nešto u ovom smisli: i prije su bježali pa se nije dizala ovolika hajka! Eto jadan njegov sinčina na njemu se kola slomiše!
Ova njegova rečenica nam sasvim jasno govori kako razmišljaju ti kockasti mozgovi!
Da ga hoće kazniti na doživotnu robiju i da bude opomena svima koji misle da mogu terorizirati ovaj narod bez posljedica!
Tesko...
Kako nam je rekla advokatica iz Mostara Nada Dalipagić ako je djelo učinjeno s umišljajem po Kaznenom zakonu FBiH može se izreći kazna zatvora od godinu do 20 godina.
Ako je djelo učinjeno iz nehaja onda se može izreći kazna za ovo krivično djelo od godinu do osam godina zatvora. Kao otežavajuća okolnost uvijek će se uzeti činjenica da je ovaj čovjek pobjegao s mjesta događaja - kazala je Dalipagić za Avaz.ba dodajući da će Sud cijeniti sve okolnosti sve otežavajuće i olakšavajuće okolnosti prilikom donošenja presude
.
Nece on dobiti vise od 10 godina.
Max kazna iz nehaja + otezavajuce okolnosti i onda je napolju za najvise 7 godina.
Jebo takav zakon. Nema tu nikakve pravde.
JanuaryJones

#7215 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JanuaryJones »

ilkbahar wrote:Ne znam da li ste već komentarisali izjavu oca od Sanjina koji kaže nešto u ovom smisli: i prije su bježali pa se nije dizala ovolika hajka! Eto jadan njegov sinčina na njemu se kola slomiše!
Jao zamisli! Mislim da je njemu gore i bitnije što se digla hajka i što je sve dospjelo u javnost (mega mahalski mentalitet) nego činjenica da je njegov sin napravio strašan zločin.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#7216 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by un1ted »

Pa hoce li se "duplirati" kazna, jer je ovo dvostruko ubistvo?
Tomahawk11
Globalni moderator

#7217 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

Jbg, desava se, moze se svakom desiti, nije on htio, malo pijan, malo drogiran, prepo se, eto sam se predao policiji, treba uzeti olaksavajuce okolnosti, nije pravio belaje ima 6 godina, dakle popravio se....
Siguran sam da se punom parom konstruise ovakva i slicne price (bez doze sarkazma), sve u cilju da doticni dobije sto manju kaznu.
I onda pricas zao ti....zao ti malo sutra, gledas kako ppka sincinu da sacuvas :roll:
JThomas

#7218 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by JThomas »

nije problem što on gleda da sačuva, većina roditelja bi, šta god je dijete uradilo. to je normalno, zato zakon i propisuje da roditelj ne mora svjedočiti i još štošta. ali to ne bi trebalo piti vode za konačnu odluku, i u normalnim državama ne pije.
ilkbahar

#7219 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by ilkbahar »

JanuaryJones wrote:
Jao zamisli! Mislim da je njemu gore i bitnije što se digla hajka i što je sve dospjelo u javnost (mega mahalski mentalitet) nego činjenica da je njegov sin napravio strašan zločin.
It is not bog deal....ubiti nekoga, kad su mogli drugi bjezat i proci nelaznjeno, sto ne bih mogo i ja. Ma fuj, trebo.je drzat jezik za zubima, fuj od covjeka!
wolfie

#7220 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by wolfie »

Htjedoh jos ranije napisati da bi se mene moji odrekli da sam ovo uradio i pobjegao, a nema teoretske sanse da bih smio traziti pomoc za bijeg od svojih roditelja i blize rodbine.
jao_situacije

#7221 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by jao_situacije »

na idućim protestima zapaliti avaz
hladno.
do temelja.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#7222 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by hrasno38 »

Kao sto se prekjuce napisao sada radi kuhinja i krcka se neko uvjerenje o njegovim psihickim problemima, rastrojenosti, neuracunljivosti itd itd. Zivi bili pa vidjeli. Ovo je djelo za najvecu mogucu koje tretira zakon o saobracaju a u stvari je klasicno ubistvo dvoje mladih ljudi koje nije izvrseno vatrenim oruzjem nego autom. Kao sto neko rece po svakom zakonu i ljudskom i bozijem ovaj medjed bi trebao dobiti "KAZNU DUGOTRAJNOG ZATVORA" sto je najveca moguca kazna u nasem sistemu a i babo mu minalno jednu godinu Zenice radi onog snimka!!!!
Qler

#7223 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Qler »

jarana, policajca napao lik, i ovaj ga tuzio. Napad na sluzbeno lice... u glavnom, obrazlozenje, odbija se tuzba jer kao taj kriminalac je prosao sa tezim ozljedama i nije fer da ga ovaj tuzi... plus, kao on je napao njega samo jer se bojao da će ga ovaj uhapsiti (a bjezao je od policije) i kao olaksavajuca okolnost je to sto je bio pod utjecajem narkotika...

Pa eto, da znate. Olaksavajuca je okolnost ako ste nadrogirani, plus ako vas hoce hapsiti, mozete se tuci, jer ne zelite da budete uhapseni i to je OK...
Tomahawk11
Globalni moderator

#7224 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Tomahawk11 »

JThomas wrote:nije problem što on gleda da sačuva, većina roditelja bi, šta god je dijete uradilo. to je normalno, zato zakon i propisuje da roditelj ne mora svjedočiti i još štošta. ali to ne bi trebalo piti vode za konačnu odluku, i u normalnim državama ne pije.
Jednom tako prica i kaze kolegica da bi stala iza svog djeteta ma sta uradilo, pa cak i da ubije.
Meni to nije normalno. Nije mi normalno da otac i majka ovog monstruma stoje iza njega i gledaju da ga odbrane. Normalno bi bilo da ih je stid i da se ograde. No, kako smo vec vidjeli, sin je samo kopija svog oca (koji ocito nije dobar uzor), tako da je ocekivano da se bori za njega.
Dobro kazes, u normalnim :thumbup:
julisiz es grant

#7225 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by julisiz es grant »

hrasno38 wrote:Kao sto se prekjuce napisao sada radi kuhinja i krcka se neko uvjerenje o njegovim psihickim problemima, rastrojenosti, neuracunljivosti itd itd. Zivi bili pa vidjeli.
Ne može. Rastrojenost bi se mogla dokazati da je on nastavio voziti ko muha bez glave dok ne bi završio u nekoj banderi. Iz njegovih postupaka nakon ubistva i dobro organizovanog bjega, jasno je da je bio svjestan šta je učinio, da ga čekaju sankcije, pa je učinio sve da to izbjegne. Osnovi uslov za uračunljivost je da si svjestan posljedica svog djela, po sebe i druge.
Post Reply