Bio je, itekako, to ne zanijece, niti ciljeve akcije, ali je tvrdio da su ubijeni, zajedno sa dvojicom njegovih saboraca, od strane IDF-a. Velim ti - docekan je od cjelokupnog, najviserangiranog, vodstva Libana, kao (najmladji) heroj pokreta otpora, a ne kao terorista.insomnia78 wrote:Garant nije ni bio tu
Sirija vol. 2
- salik79
#7201 Re: Sirija vol. 2
-
zrakomlat
#7202 Re: Sirija vol. 2
Assad kao jedna osoba, pojedinac, vjerovatno nije bitan toliko faktor. Ne vodi državu sam tj ovaj dio koji kontroliše (i koji je kontrolisao do rata), to je veliki broj ljudi i onih koji ih podržavaju i dijele iste neke ideje. Ako bi otišao Assad i možda neki uži krug povezanih ljudi, mislim da bi i dalje oni što ga naslijede i dalje bili stava da se s nusrom, isilom i velikim brojem formacija od max 1000 ljudi, popularno zvanim FSA, neće pregovarati i uzimati ih kao ravnopravnog partnera u pregovorima. Lično ne misim da bi odlazak Assada nešto bitno promjenio, osim što bi se stvorila lakše podloga za pregovore i krhko primirje, što bi bilo baš na klimavim nogama i često kršeno, jerGeneral War wrote:Nema Assada nema ni rezima.Maystor wrote:Džon k.f. Keri pojasnio šta je ponudio u Moskvi: ne traži promjenu režima, spreman je sarađivati sa SAA, samo traži da Asad, lično, odstupi. Zanimljivo.
ode Asad, ali imaš SAA. Pa nebi valjda položili oružje i pogazili ovo za šta su ginuli do sad a siguran sam da brojne formacije koje se bore protiv njih u Siriji stavljaju znak jednakosti između SAA i Assada, tako da bi i dalje tu bilo mnogo neprijateljske atmosfere.
-
sarajevoxxxx
#7203 Re: Sirija vol. 2
Baš suprotno.Najveće herojstvo smo vidjeli u Homsu.I Homs nisu vratili građani Homsa, već ljudi iz Libanona, i Asadova avijacija.Ko je vratio Kusajr, one male enklave Zara i Husn? One gradiće oko Damaska Zijabijeh, Husejnije, i dr.? Sve su im vratile šiitske milicije.Gdje je taj narod koji je uz Asada? Zašto je ''odbranjen'' Homs i Kusajr tek kada je hiljadu ljudi došlo iz Libanona? Šta je radilo milion građana Homsa? A imali su sve, puške, municiu, avione, tenkove, kasarne, sve su imali mogli su u martu 2011. bez problema imati milion ljudi pod oružjem i sve riješiti.Umjesto toga dolazi Hezbollah, dolaze Iranci, i samo dobro koriste poziciju koju im je pružila međunarodna zajednica, rokaj avionima, ubijaj sve živo, i lagano sa plaćenicima vraćaj gradove koje si izgubio.Kikibombona wrote:Narod nije zelio ratovati u Homsu. Tamo je pocela 'revolucija'. Na kraju su skontali da je sve prevara i laz, te su se povukli iz grada. Grad Homs ima skoro milion stanovnika. Koliko ga je pobunjenika branilo? To ti je jasan pokazatelj da narod u Homsu nije bio uz teroriste.sarajevoxxxx wrote: Ne radi se o kukavicama, već su se ljudi povukli nisu željeli ginuti, a još ih Maliki tako posavjetovao.Igre i i igrice ne radi se o kukavičluku, već o planu kojeg je trebalo sprovesti u djelo.Koliko je Kurda bilo u Mosulu? Zašto oni nisu uzeli pušku i ratovali.Grad od 3 ili 4 miliona stanovnika par stotina ljudi se ušetalo i sve im poklopilo.Mosul i Kobane, sve je to isti scenario, narod nije želio ratovati, jer su već jednom ratovali protiv al Kaide i na kraju dobili šiite i poniženja, hapšenja, ubijanja, koja nisu mogli ni sanjati.Vojska je sasvim nešto drugo.Povlaćenje iračke vojske iz Mosula je politička odluka.
Kurdi su regiju od 450 000 stanovnika izgubili za dva ili tri dana.I to nakon dvije ili tri godine rata.Mogli su se sto puta pripremiti da su željeli ratovati.
- Kikibombona
#7204 Re: Sirija vol. 2
Daj bolan Saxxx, koga lazes, sebe ili nas?sarajevoxxxx wrote:
Baš suprotno.Najveće herojstvo smo vidjeli u Homsu.I Homs nisu vratili građani Homsa, već ljudi iz Libanona, i Asadova avijacija.Ko je vratio Kusajr, one male enklave Zara i Husn? One gradiće oko Damaska Zijabijeh, Husejnije, i dr.? Sve su im vratile šiitske milicije.Gdje je taj narod koji je uz Asada? Zašto je ''odbranjen'' Homs i Kusajr tek kada je hiljadu ljudi došlo iz Libanona? Šta je radilo milion građana Homsa? A imali su sve, puške, municiu, avione, tenkove, kasarne, sve su imali mogli su u martu 2011. bez problema imati milion ljudi pod oružjem i sve riješiti.Umjesto toga dolazi Hezbollah, dolaze Iranci, i samo dobro koriste poziciju koju im je pružila međunarodna zajednica, rokaj avionima, ubijaj sve živo, i lagano sa plaćenicima vraćaj gradove koje si izgubio.
Kurdi su regiju od 450 000 stanovnika izgubili za dva ili tri dana.I to nakon dvije ili tri godine rata.Mogli su se sto puta pripremiti da su željeli ratovati.
Sarajevo je branilo 40ak hiljada ljudi. Homs je tri puta veci grad. Dakle, trebalo ga je braniti makar 100 000 ljudi. Na kraju je iz Homsa izaslo 2 000 pripadnika teroristickih skupina.
-
zvizdan
#7205 Re: Sirija vol. 2
A koliko je ISIL dobrovoljaca za sirenje halifata stekao u dvomilionskom Mosulu? Cujem u Raki se otegli redovi na mobilizacijskim punktovima, fali im pusaka da naoruzaju dobrovoljce. Isti slucaj i po mjestima pod kontrolom Nusre i ostalih, narod sve pokusava potplatiti oficire da ih napokon posalju na front.sarajevoxxxx wrote:Baš suprotno.Najveće herojstvo smo vidjeli u Homsu.I Homs nisu vratili građani Homsa, već ljudi iz Libanona, i Asadova avijacija.Ko je vratio Kusajr, one male enklave Zara i Husn? One gradiće oko Damaska Zijabijeh, Husejnije, i dr.? Sve su im vratile šiitske milicije.Gdje je taj narod koji je uz Asada? Zašto je ''odbranjen'' Homs i Kusajr tek kada je hiljadu ljudi došlo iz Libanona? Šta je radilo milion građana Homsa? A imali su sve, puške, municiu, avione, tenkove, kasarne, sve su imali mogli su u martu 2011. bez problema imati milion ljudi pod oružjem i sve riješiti.Umjesto toga dolazi Hezbollah, dolaze Iranci, i samo dobro koriste poziciju koju im je pružila međunarodna zajednica, rokaj avionima, ubijaj sve živo, i lagano sa plaćenicima vraćaj gradove koje si izgubio.Kikibombona wrote:Narod nije zelio ratovati u Homsu. Tamo je pocela 'revolucija'. Na kraju su skontali da je sve prevara i laz, te su se povukli iz grada. Grad Homs ima skoro milion stanovnika. Koliko ga je pobunjenika branilo? To ti je jasan pokazatelj da narod u Homsu nije bio uz teroriste.sarajevoxxxx wrote: Ne radi se o kukavicama, već su se ljudi povukli nisu željeli ginuti, a još ih Maliki tako posavjetovao.Igre i i igrice ne radi se o kukavičluku, već o planu kojeg je trebalo sprovesti u djelo.Koliko je Kurda bilo u Mosulu? Zašto oni nisu uzeli pušku i ratovali.Grad od 3 ili 4 miliona stanovnika par stotina ljudi se ušetalo i sve im poklopilo.Mosul i Kobane, sve je to isti scenario, narod nije želio ratovati, jer su već jednom ratovali protiv al Kaide i na kraju dobili šiite i poniženja, hapšenja, ubijanja, koja nisu mogli ni sanjati.Vojska je sasvim nešto drugo.Povlaćenje iračke vojske iz Mosula je politička odluka.
Uglavnom, nijedan prosjecan covjek nema bas ambicija zaginuti za ovu ili onu stranu. Na jednoj je rezim koji brani svoje interese (sto se mene tice prilicno legitimne), na drugoj su skupine vjerskih fanatika kojima se od pocetka manipulise u interesu vladara dunjaluka. Onaj ko tu strada je, kao i obicno, mali covjek. A pitaj tog prosjecnog sirijskog covjeka jel mu drago sto se sve ovo desava ili bi rado, da moze, vratio kalendar na vrijeme prije "revolucije"?
- Opetja033
#7206 Re: Sirija vol. 2
Po meni sasvim logicno i prihvatljivo kompromisno rijesenje do raspisivanja slobodnih i demokratskih izvora. Godinu i po pisem da ce se rat zavrsiti na takav nacin.Maystor wrote:Džon k.f. Keri pojasnio šta je ponudio u Moskvi: ne traži promjenu režima, spreman je sarađivati sa SAA, samo traži da Asad, lično, odstupi. Zanimljivo.
-
pjerino
#7207 Re: Sirija vol. 2
Savo,
sve ok, svako može imati svoje mišljenje, ali daj se vrati u deseti mjesec prošle godine i vidi što si tada pisao. I tada si vrludao od teze da je kobane sasvim nebitan do priznanja da je to veliki ne samo vojni već i psiholoski poraz isis-a koji će imati dalekosežne posljedice. Ocjena da se kurdi ne žele boriti je glupost na glupostima. Ypg je jedina formacija u siriji koja detaljno objavljuje podatke o svojim poginulima i tu se dobro vidi kolike žrtve imaju. Prema najnovijim podacima, iako su i meni malo pretjerani, spominje se čak 6500 mrtvih isis-ovaca u kantonu kobane a i dandanas se još nalaze ljudski ostaci ispod ruševina.
Ja te ne stignem pratiti, toliko gluposti pišeš o kobaneu ko da si s marsa pao. Tri tjedna je isis-u trebalo da uđe u neke djelove grada. Kurdi jednostavno nisu imali lijek za isis-ove tenkove i napade samoubojicama, u tim početnim borbama poginulo je oko 200 boraca ypg-a. Kao primjer, tek nedavno je objavljen popis dvadesetak poginulih (tek su tada pronađeni posmrtni ostaci) sa jednog od punktova prema gire-sipi iz devetog mjeseca prošle godine.
Garda,
nitko ne spori ulogu američke avijacije u obrani kobanea ali kurdi su ti čija krv je tekla kako kobane ne bi pao. Do sada smo mnogo puta vidjeli da je đaba zračna artiljerija ako na tlu nemaš sposobnu vojsku.
Što se tiče cirkusa sa 150 pešmergi, kojima je trebalo skoro dva mjeseca da iz kurdistana stignu u kobane, to je više bio psiholočki moment nego što je to imalo upliva u vojnom smislu.
Na kraju i to već u borbama oko grada život je izgubio samo jedan pešmerga (artiljerac).
sve ok, svako može imati svoje mišljenje, ali daj se vrati u deseti mjesec prošle godine i vidi što si tada pisao. I tada si vrludao od teze da je kobane sasvim nebitan do priznanja da je to veliki ne samo vojni već i psiholoski poraz isis-a koji će imati dalekosežne posljedice. Ocjena da se kurdi ne žele boriti je glupost na glupostima. Ypg je jedina formacija u siriji koja detaljno objavljuje podatke o svojim poginulima i tu se dobro vidi kolike žrtve imaju. Prema najnovijim podacima, iako su i meni malo pretjerani, spominje se čak 6500 mrtvih isis-ovaca u kantonu kobane a i dandanas se još nalaze ljudski ostaci ispod ruševina.
Ja te ne stignem pratiti, toliko gluposti pišeš o kobaneu ko da si s marsa pao. Tri tjedna je isis-u trebalo da uđe u neke djelove grada. Kurdi jednostavno nisu imali lijek za isis-ove tenkove i napade samoubojicama, u tim početnim borbama poginulo je oko 200 boraca ypg-a. Kao primjer, tek nedavno je objavljen popis dvadesetak poginulih (tek su tada pronađeni posmrtni ostaci) sa jednog od punktova prema gire-sipi iz devetog mjeseca prošle godine.
Garda,
nitko ne spori ulogu američke avijacije u obrani kobanea ali kurdi su ti čija krv je tekla kako kobane ne bi pao. Do sada smo mnogo puta vidjeli da je đaba zračna artiljerija ako na tlu nemaš sposobnu vojsku.
Što se tiče cirkusa sa 150 pešmergi, kojima je trebalo skoro dva mjeseca da iz kurdistana stignu u kobane, to je više bio psiholočki moment nego što je to imalo upliva u vojnom smislu.
Na kraju i to već u borbama oko grada život je izgubio samo jedan pešmerga (artiljerac).
-
Novak20
#7208 Re: Sirija vol. 2
Jug Alepa

- Maystor
#7209 Re: Sirija vol. 2
Da, slažem se, ali ... ko više vjeruje amerikancima na riječ?Opetja033 wrote:Po meni sasvim logicno i prihvatljivo kompromisno rijesenje do raspisivanja slobodnih i demokratskih izvora. Godinu i po pisem da ce se rat zavrsiti na takav nacin.Maystor wrote:Džon k.f. Keri pojasnio šta je ponudio u Moskvi: ne traži promjenu režima, spreman je sarađivati sa SAA, samo traži da Asad, lično, odstupi. Zanimljivo.
I govorim godinama, da nije bitna Asadova guzica, ne trese se pola zemaljske kugle zbog njega lično. Ovo je sukob svjetskih i regionalnih sila i niko još nije pokazao spremnost za kompromis.
Bar je tebi jasno da, niti se teroristi bore da svrgnu Asada, niti iranci ginu da ga sačuvaju. Svi se bore da ostvare svoje interese, odnosno interese svojih nalogodavaca. Odlazak Asada ne bi ništa promijenio, ako ključni igrači ne pokažu volju za fer deal. Ja tu volju ne vidim, iako je pozitivno vidjeti bar promjenu retorike.
-
solar7
#7210 Re: Sirija vol. 2
O kakvom skrivanju pricas a iz aviona se bacaju ne znam sve kakve bombe a imena im znaju ovi strucnjacisto se dive ruskoj tehnologiji.Pa vidis da zgrade ruse.Rus je divljak sibirski i ne preza ni od cega,i da je njega takvog briga za nekom djecom iz tamo nekog IdlibaEm2r wrote:Ko ce znati, opet nazalost slike mrtve djece.Lincoln-Burrows wrote:Kolone civila su napustile Idlib kada su nusra i saveznici zauzeli grad,
izvještaji su bili da je grad gotovo prazan.
Zanima me koliko je sada civila u Idlibu ?
Vjerovatno ih ima dosta, samo stoti puta ponavljam da ne razumijem te roditelje sto ne sakrivaju i sklanjaju tu djecu gdje. Kod nas su djeca rat u podrumu provela.
-
sarajevoxxxx
#7211 Re: Sirija vol. 2
Današnje uištavanje režimskog topa 23 mm i automobila sa municijom:
https://www.facebook.com/Syrian.Revolut ... eo&theater
https://www.facebook.com/Syrian.Revolut ... eo&theater
- Opetja033
#7212 Re: Sirija vol. 2
Neku noc sam sa @Chelijem o ovome diskutovao, ne znam jesi li upratio. Mislim da je Iranu vrlo bitan sam Assad, dok je Rusima vazan rezim a ne sam Assad.Maystor wrote:Da, slažem se, ali ... ko više vjeruje amerikancima na riječ?Opetja033 wrote:Po meni sasvim logicno i prihvatljivo kompromisno rijesenje do raspisivanja slobodnih i demokratskih izvora. Godinu i po pisem da ce se rat zavrsiti na takav nacin.Maystor wrote:Džon k.f. Keri pojasnio šta je ponudio u Moskvi: ne traži promjenu režima, spreman je sarađivati sa SAA, samo traži da Asad, lično, odstupi. Zanimljivo.
I govorim godinama, da nije bitna Asadova guzica, ne trese se pola zemaljske kugle zbog njega lično. Ovo je sukob svjetskih i regionalnih sila i niko još nije pokazao spremnost za kompromis.
Bar je tebi jasno da, niti se teroristi bore da svrgnu Asada, niti iranci ginu da ga sačuvaju. Svi se bore da ostvare svoje interese, odnosno interese svojih nalogodavaca. Odlazak Asada ne bi ništa promijenio, ako ključni igrači ne pokažu volju za fer deal. Ja tu volju ne vidim, iako je pozitivno vidjeti bar promjenu retorike.
Pretpostavljam da bi Rusi bili zadovoljni i nekim sunnitom iz redova rezima. Tj da ne bi imali nista protiv.
Sa druge strane i Zapad i dobar dio opozicije bi mogli prihvatiti takav deal a da sacuvaju obraz.
Pitanje je samo sta poslije: da li ce Sirijcima nametnuti ludjacku kosulju, poput Daytona, pa da ne mogu ni na jednu stranu ili ce ih fakat pustiti da organizuju izbore i da sami biraju svoj put. U tom slucaju jedna od globalnih sila ce morati popusiti foru.
Mislim da je Iran tu najveci gubitnik. Nisu ni Rusi ni Zapad (sa regionalnim saveznicima).
- Kikibombona
#7213 Re: Sirija vol. 2
YPG napreduje prema Tishrin brani!
Je li konacno doslo vrijeme da se ocisti Alep od bradatih zombija?
Kurdski aktivisti u transu (
), izgleda gomilaju velike snage uz Eufrat...
Kurdski aktivisti u transu (
-
cbrt
#7214 Re: Sirija vol. 2
Zarobljeni pripadnici šiitskih anti-terorističkih milicija, Khan Tuman, Alepo

Last edited by cbrt on 20/12/2015 21:01, edited 1 time in total.
- fosna2014
#7215 Re: Sirija vol. 2
CNN: Predsjednik Arapske Republike Sirije Basar al Assad. 
- Ironmen
#7217 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Silosi u Sarinu danas
Kad se samo sjetim koliko su borbe trajale da se bradonje istjeraju iz silosa.
- Ironmen
#7218 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:YPG napreduje prema Tishrin brani!
Kurdski aktivisti u transu (), izgleda gomilaju velike snage uz Eufrat...
- Ironmen
#7219 Re: Sirija vol. 2
John Kerry: "Mi ne želimo smjenu režima u Siriji... ali Assad mora otići"
Ovo je toliko glupa izjava da se ne mogu presati smijati.

Ovo je toliko glupa izjava da se ne mogu presati smijati.
- Opetja033
#7220 Re: Sirija vol. 2
Nije glupa uopce. Naprotiv, itekako ima smisla i logike. Ako skines Assada, ostaju strukture drzave, ostaje infrastruktura koju moze preuzeti prijelazna vlada (na cijem celu bi pretpostavljam bio neko iz struktura rezima). Ovo je JEDINI izvodiv prijedlog za mirovno rijesenje. Svi podjednako i gube i dobijaju. Medjutim sama Sirija dobija najvise jer se ovim debelo umanjuju sanse totalnog haosa i raspada.Ironmen wrote:John Kerry: "Mi ne želimo smjenu režima u Siriji... ali Assad mora otići"![]()
![]()
![]()
Ovo je toliko glupa izjava da se ne mogu presati smijati.![]()
![]()
Ne vidim sta je ovdje glupo ili smijesno.
- Em2r
#7221 Re: Sirija vol. 2
Nije glupo istina ali u svjetlu ogromnih podjela unutar opozicije i globalnog stanja na terenu, prije cu ja dobiti na bingu nego sto ce se oni dogovoriti.Opetja033 wrote:Nije glupa uopce. Naprotiv, itekako ima smisla i logike. Ako skines Assada, ostaju strukture drzave, ostaje infrastruktura koju moze preuzeti prijelazna vlada (na cijem celu bi pretpostavljam bio neko iz struktura rezima). Ovo je JEDINI izvodiv prijedlog za mirovno rijesenje. Svi podjednako i gube i dobijaju. Medjutim sama Sirija dobija najvise jer se ovim debelo umanjuju sanse totalnog haosa i raspada.Ironmen wrote:John Kerry: "Mi ne želimo smjenu režima u Siriji... ali Assad mora otići"![]()
![]()
![]()
Ovo je toliko glupa izjava da se ne mogu presati smijati.![]()
![]()
Ne vidim sta je ovdje glupo ili smijesno.
Mene cudi sto on dosad nije odstupio, ja bi digo sidro reko im jebte se svi eto radite sta hoc'te
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#7222 Re: Sirija vol. 2
dobro je pa nije ko u libiji
-
sarajevoxxxx
#7223 Re: Sirija vol. 2
Pa o tome cijelo vrijeme govorimo.Gdje je tih 100 000 boraca iz Homsa? Zašto su Kusajr vratile snage Hezbollaha? Zašto Zabadani napada Hezbollah, Zabadani grad gdje se u njegovoj okolini nalazi par miliona Sirijaca? Zašto su Zara i Husn i to su one male turkmenske enklave u Homsu, zašto ih je napadao Hezbollah? Gdje je tih 100 000 vojnika iz Homsa? Samo u Damasku i okolini ima oko 10 miliona stanovnika.Cijela Sirija je trebala imati najmanje milion vojnika, gdje su ti vojnici? Zašto Asad uprkos tome što je imao oružje (pobunjenici nisu imali kasarne krcate oružjem, kao ni avione i tešku artiljeriju) nije mogao izvršiti mobilizaciju stanovništva i naoružati kao što sam kažeš bar u Homsu 100 000 vojnika.Kikibombona wrote:
Daj bolan Saxxx, koga lazes, sebe ili nas?
Sarajevo je branilo 40ak hiljada ljudi. Homs je tri puta veci grad. Dakle, trebalo ga je braniti makar 100 000 ljudi. Na kraju je iz Homsa izaslo 2 000 pripadnika teroristickih skupina.2 000, heeej!??
Kako to da promjenu na terenu u Damasku i okolini donese par hiljada sektaša iz Libanona, a 10 miliona Sirijaca u tom dijelu sirije?
Znam, i za pobunjenike isto važi, ali ponavljam pobunjenici nemaju avione, nemaju kasarne sa stotinama hiljada pušaka, SAA je ostala uz Asada.Zvuči poznato zar ne? Nisu svi za Asada, da je 20 % ostalo, ali 20 % elite ne bilo kakvih 20 %, i više nego dovoljno da spletkarenjem odrade i da imaju ovo danas šta imaju? da sačuvaju bar sebi prčiju onu svoju od 17 %.Nešto slično smo imali i na našim prostorima, samo što nas nije ni milioniti dio udarao avion iz zraka kao što udara Sirijce.Asadu je trebala baš ta pješadija, trebao mu je taj momenat par hiljada uvježbanih sektaša iz Libanona, i njegova avijacija, i više nego dovoljno da vraća gradove jedan po jedan.
Sirijski narod ništa nije imao od toga.Dio se digao, dio je ostao neutralan, dio je podržao Asada.Uprkos tome Asadu su porazili iako je rat bio strašno neravnopravan.Sam si primjetio kako se Fu'ah i Kafraya brane iako su u okruženju, a pao je Idlib iako su bili u dosta boljem položaju.Znači do naroda je.Zato je na scenu stupila Rusija.Nije Rusija došla da ispravi nepravdu, ili Asad bio u neravnopravnom položaju pa da se to popravi, već upravo iz tog razloga što Asad ne može nikako drugačije nego baš ovako silom i taktikom spaljene zemlje razarati jedan po jedan grad, raseljavati stanovništvo, kupovati vrijeme, i lagano zaokruživati teritoriji i čekati rezolucije međunarodne zajednice poput ove od prije dva dana gdje se njegovo ime ni ne spominje.
Čovjek uradio ono što je bilo do njega, pobio onoliko naroda baš koliko je trebao pobiti.Raselio baš koliko je trebao raseliti, i ostalo mu samo iskoristi položaj kojeg mu je svijet omogućio.Ubijao i iživljavao se sa avionima,dok je ovima uredno bio zabranjen PVO, cilj je mlaviti ih trošiti ih dok i ne nestane.Za to vrijeme njegovo javno mnijenje nije rata ni osjetilo.Ni jedna kuća u tartusu nije srušena u Latakiji, milioni građana u damasku nisu vidjeli rata.Imaju sektaše i Iran da ginu za njih.Ona laž o sirijskoj armiji vidi se sada koliko je to samo bila laž.Ona nije bila ni s. od sirijske.Najviše su ličili na jednu ogromnu zaštitarsku firmu jednog čovjeka jedne ekipe ljudi.
Sa druge strane konstantno gurao priču o ugroženom kaburu Zejnebinom u Damasku, pričao o vehabijama, doveo hiljade sektaša, i to je to.Plan ''B'' je bila Rusija, ako ni to ne prođe evo vidimo ima i Savjet nebezbjednosti i nesigurnosti itd.
Samo Asad se vara, već je platio visoku cijenu svoje oholosti, i on i muslimanska elita oko njega.Taj dio svijeta je dobro požar zahvatio, i generacije koje dolaze sigurno će dobro zapamtiti ovo šta im je muslimanska elita muslimanski bogataši šta su im radili ovih zadnjih nekoliko godina, ili zadnjih nekoliko decenija.Ovo nije samo sirijski problem, ti narodi dole decenijama ih muslimanski bogataši tretiraju poput životinja, kljukaju ih sektaštvom, prodaju im lažnu borbu protiv Izraela, utupljivaju ih, nema tupljih naroda nego na tim prostorima.Zapad ih vrti, iskorištava ih, spletkari im.Najbolji scenario je da sami skontaju da više ne prolazi priča kao zadnjih decenija, da sami pokrenu reforme, promjene, u protivnom samo ćemo nastaviti gledati ubijanja, krv, masakre, što od ''legalnih'' što od terorista.Ne možeš narod držati svezanim dovijeka.I Gadafi je mislio da može, 40 godina je maltretirao sve, ali dođe dan kada moraš da ideš.Milom ili silom, svejedno.
- fosna2014
#7224 Re: Sirija vol. 2
Borba u Siriji se vodi oko ovog pitanja:
Da li ce Sirija ostati sekularna ili ce postati islamisticka drzava?
To je jedino pitanje u Siriji. Sve se vrti oko toga.
Da li ce Sirija ostati sekularna ili ce postati islamisticka drzava?
To je jedino pitanje u Siriji. Sve se vrti oko toga.
-
Novak20
#7225 Re: Sirija vol. 2
Kad već reče plan B....