Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
nelle_tz

#7201 Re: Problem pasa lutalica

Post by nelle_tz »

Velika Kladuša: Čopor pasa napao i izgrizao djevojčicu (17) u naselju Zagrad
http://www.cazin.net/clanci/vijest/veli ... 7-u-naselj
AmirBaa

#7202 Re: Problem pasa lutalica

Post by AmirBaa »

nelle_tz wrote:Velika Kladuša: Čopor pasa napao i izgrizao djevojčicu (17) u naselju Zagrad
ma nece igraju se...
Hemera

#7203 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

AmirBaa wrote:
nelle_tz wrote:Velika Kladuša: Čopor pasa napao i izgrizao djevojčicu (17) u naselju Zagrad
ma nece igraju se...
Osim toga ova dzukelomrziteljica je izazivala cuke!
Hemera

#7204 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

Već sat i po vremena čopor pašćadije u kvartu ne posustaje što se tiče laveža.
Ovih dana ću tražiti najavu kod načelnika i insistirati da se pašĆad ukloni jer teror koji se proživljava iz dana u dan je više nepodnošljiv.
Najgori sitni sati barem do 3 ujutro to je cika vriska lavež koji nikako ne prestaje.
Ne znam u čemu je toliki problem?
Nepass

#7205 Re: Problem pasa lutalica

Post by Nepass »

ova paščad sa obilježjima na uhu su kao sterilisana?
evo u franjevačkoj jutros 2 muška jedan ženski sa tri kučića pih...
laju, napadaju, prate...
Tomahawk11
Globalni moderator

#7206 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

Black swan wrote:mislim da ih treba prestati hraniti tu je ključ rješenja problema
Ma ja, sto bi se drzava (u ovom slucaju grad) pozabavila bilo cime, rijesenje je, kao i obicno, neki radikalan potez.
Psi nisu sami izasli na ulice, nisu se stvorili na ulicama, nisu s neba spali. Za veliki broj pasa na ulicama jedini krivac je COVJEK, pa bi se taj isti COVJEK, odnosno institucije grada trebali pozabaviti rijesenjem ovog problema.
Zalosno i jadno je da krivicu svaljujemo na zivotinje i da za rijesenje predlazemo da se ne hrane, da se tuku, ubijaju i sl. Jebite se, ja nisam toliko cudoviste.
AmirBaa

#7207 Re: Problem pasa lutalica

Post by AmirBaa »

Tomahawk11 wrote:
Black swan wrote:mislim da ih treba prestati hraniti tu je ključ rješenja problema
Ma ja, sto bi se drzava (u ovom slucaju grad) pozabavila bilo cime, rijesenje je, kao i obicno, neki radikalan potez.
Psi nisu sami izasli na ulice, nisu se stvorili na ulicama, nisu s neba spali. Za veliki broj pasa na ulicama jedini krivac je COVJEK, pa bi se taj isti COVJEK, odnosno institucije grada trebali pozabaviti rijesenjem ovog problema.
Zalosno i jadno je da krivicu svaljujemo na zivotinje i da za rijesenje predlazemo da se ne hrane, da se tuku, ubijaju i sl. Jebite se, ja nisam toliko cudoviste.
Pa ljudi kontrolisu broj pacova, insekata(barem bi trebali u normalnim drzavama) u gradovima da ne bi doslo do zaraze. Sta je toliko cudno sto se slicno hoce uraditi i sa psima ? A jesu li ljudi izbacili 12 hiljada pasa u sarajevu ?
dobar osjecaj

#7208 Re: Problem pasa lutalica

Post by dobar osjecaj »

Primjetila sam povecan broj pasa u nekim seoskim naseljima u drugim kantonima gdje su mi mjestani ispricali da su vidjeli sluzbe iz Kantona Sarajevo kako dovoze lutalice i ostavljaju ih po tim selima.
Rekla-kazala moze se reci ali mi ne djeluje daleko od istine. Meni nije bilo svejedno kad sam u mraku u vozilu nabasala na nekoliko tih lutalica a mogu misliti kako ih je sresti pjeske nocu u tim mjestima gdje ne postoji ulicna rasvjeta i gdje su kuce rastrkane pa mozes crknuti deset puta dok ne dodjes do prvog covjeka da ti pomogne.
Psi inace nisu neobicna pojava bilo gdje ali u ovim mjestima ih nije bilo jer nema puno stanovnika i mjestani nisu ni u prilici ni skloni hraniti lutalice. I to definitivno nisu mjesta gdje je iko platio psa pa se potrudio da ga odveze i izbaci na nekoj ulici u Sarajevu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7209 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

AmirBaa wrote:
Tomahawk11 wrote:
Pa ljudi kontrolisu broj pacova, insekata(barem bi trebali u normalnim drzavama) u gradovima da ne bi doslo do zaraze. Sta je toliko cudno sto se slicno hoce uraditi i sa psima ? A jesu li ljudi izbacili 12 hiljada pasa u sarajevu ?
A bogati procitaj jos jednom sta sam napisao?! Evo da boldujem. Naravno da treba da se rijesi, samo nisam za te metode izgladnjivanja i slicnih mucenja.
Ejs....vanzemaljci ih donijeli ili su se spustili iz sume divlji psi....nemoj se praviti naivan, psi u Sarajevu imaju porijeklo: a) ispustili ih gradjani - ne mogu ih vise hraniti, nije vise fora, dosadili i sl, b) nakotili se, c) dovezeni iz drugih gradova i okolnih mjesta. Vidis, uglavnom je covjek krivac zasto su psi na ulicama Sarajeva.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7210 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

dobar osjecaj wrote:Primjetila sam povecan broj pasa u nekim seoskim naseljima u drugim kantonima gdje su mi mjestani ispricali da su vidjeli sluzbe iz Kantona Sarajevo kako dovoze lutalice i ostavljaju ih po tim selima.
Rekla-kazala moze se reci ali mi ne djeluje daleko od istine. Meni nije bilo svejedno kad sam u mraku u vozilu nabasala na nekoliko tih lutalica a mogu misliti kako ih je sresti pjeske nocu u tim mjestima gdje ne postoji ulicna rasvjeta i gdje su kuce rastrkane pa mozes crknuti deset puta dok ne dodjes do prvog covjeka da ti pomogne.
Psi inace nisu neobicna pojava bilo gdje ali u ovim mjestima ih nije bilo jer nema puno stanovnika i mjestani nisu ni u prilici ni skloni hraniti lutalice. I to definitivno nisu mjesta gdje je iko platio psa pa se potrudio da ga odveze i izbaci na nekoj ulici u Sarajevu.
Isto tako se dovoze u Sarajevo, pa nikom nista.
A u principu, vjerovatno moguce. Nasi struCnjaci su inace skloni tako blentavim rjesenjima.
Najbolje nek ih odvuku u neke planine, pa kad podivljaju i u coporima budu klali stoku seljacima, onda ce biti sta ovo bi??!
huxley

#7211 Re: Problem pasa lutalica

Post by huxley »

a) ispustili ih gradjani - ne mogu ih vise hraniti, nije vise fora, dosadili i sl, b) nakotili se, c) dovezeni iz drugih gradova i okolnih mjesta. Vidis, uglavnom je covjek krivac zasto su psi na ulicama Sarajeva.
Mislim da govorite o istoj stvari. Covjek je kriv, covjek treba i da rijesi - kao i u vecini zemalja EU - eutanazijom nakon sto ih niko ne udomi u roku od 12 dana (sto je prosijek zadrzavanja). Ne moramo bas kao Irci, 7 dana.
AmirBaa

#7212 Re: Problem pasa lutalica

Post by AmirBaa »

Kakvo mucenje majstore ? O cemu ti pricas ? Ima jedna ludjakinja kod selex pumpe koja je 2 copora dovela ispod zgrade i ,,brine" se o njima, hrani ih i deke im stavlja. Ti psi uglavnom laju i napadaju navecer ko god tuda prodje. Naravno neki dan prolazim jedno 5-6 stenadi + ta 2 copora. I ko je tu lud ? Sreca u kuci zivim pa se ne moram svadjati sa takvim mozgovima. Ako ces se brinuti o tim lutalicama, uvedi ih u kucu/stan i brini se koliko god hoces. Samo zato sto se TEBI licno te lutalice svidjaju ili sta li vec, ne znaci da ostatak grada to mora trpiti.
PS: Ako ja volim recimo lavove, to mi ne daje pravo da ih hranim ispod NEBODERA koji nije moje privatno vlasnistvo i da drzim predavanje ljudima kako su oni jadne zivotinje i ne treba ih ubijati, neka ih tu, nece oni nikome nista. :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7213 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

huxley wrote:
a) ispustili ih gradjani - ne mogu ih vise hraniti, nije vise fora, dosadili i sl, b) nakotili se, c) dovezeni iz drugih gradova i okolnih mjesta. Vidis, uglavnom je covjek krivac zasto su psi na ulicama Sarajeva.
Mislim da govorite o istoj stvari. Covjek je kriv, covjek treba i da rijesi - kao i u vecini zemalja EU - eutanazijom nakon sto ih niko ne udomi u roku od 12 dana (sto je prosijek zadrzavanja). Ne moramo bas kao Irci, 7 dana.
:thumbup: samo sto se uglavnom sve svodi na isto, na forumu je prazna prica, institucije isto prazna prica, uhvati se par pasa - pa onda se ti isti psi pojave u drugom dijelu grada :-) ili nekom drugom gradu/mjestu i tako u krug.
Oni koji bi trebali nesto uraditi - njima psi ne smetaju. Zato ne ocekujem da ce se nesto konkretno odraditi u skorije vrijeme. Sarajevo, nazalost, postaje poligon za iskazivanje nesposobnosti i to ne samo u vezi pitanja problem pasa na ulici.
Onaj ko kaze hajmo ovo rijesiti tako sto necemo hraniti zivotinje....pa kad si tako hrabar, prvi put vidis nacelnika svoje opstine, ciglom ga u glavu. Vise je on kriv od cuke pod tvojim prozorom.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7214 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

AmirBaa wrote:Kakvo mucenje majstore ? O cemu ti pricas ? Ima jedna ludjakinja kod selex pumpe koja je 2 copora dovela ispod zgrade i ,,brine" se o njima, hrani ih i deke im stavlja. Ti psi uglavnom laju i napadaju navecer ko god tuda prodje. Naravno neki dan prolazim jedno 5-6 stenadi + ta 2 copora. I ko je tu lud ? Sreca u kuci zivim pa se ne moram svadjati sa takvim mozgovima. Ako ces se brinuti o tim lutalicama, uvedi ih u kucu/stan i brini se koliko god hoces. Samo zato sto se TEBI licno te lutalice svidjaju ili sta li vec, ne znaci da ostatak grada to mora trpiti.
PS: Ako ja volim recimo lavove, to mi ne daje pravo da ih hranim ispod NEBODERA koji nije moje privatno vlasnistvo i da drzim predavanje ljudima kako su oni jadne zivotinje i ne treba ih ubijati, neka ih tu, nece oni nikome nista. :thumbup:
Vidi, ja sam replicirao covjeku koji je napisao da ih ne treba hraniti. Da te pitam, ti da si gladan, a nemas sredstava/novca da sebi kupis da jedes i neko kaze ko te jebe, nemas i sta, ne dam ti ni ja, je li to tebi normalno??
Rekoh, a opet ponavljam, da se institucije pozabave problemom pasa, ne bi bilo ni ludjakinje koja skuplja copor. NE TREBA DA BUDU NA ULICI.
Meni se licno ne svidja sto su psi po ulicama, sreca je pa do sad nismo fasovali kakvu epidemiju.
Ne brinem se ja o psima na ulici, nisam u tolikoj moci, a i nije moj posao da rijesim taj problem, odnosno, prevazilazi moje mogucnosti. Dam im ostatke hrane ako imam, nekad uzmem konzervu za pse i to je to. Nije moj stan opstinski silos pa da skupljam pse sa ulice.
Vidis, dobro si rekao to sa lavovima. Zamisli da se pojavi 500 lavova na ulicama Sarajeva? Da li bi se nesto poduzelo da se sklone sa istih? Ili bi pustili da hodaju po gradu?
AmirBaa

#7215 Re: Problem pasa lutalica

Post by AmirBaa »

Tomahawk11 wrote:
AmirBaa wrote:Kakvo mucenje majstore ? O cemu ti pricas ? Ima jedna ludjakinja kod selex pumpe koja je 2 copora dovela ispod zgrade i ,,brine" se o njima, hrani ih i deke im stavlja. Ti psi uglavnom laju i napadaju navecer ko god tuda prodje. Naravno neki dan prolazim jedno 5-6 stenadi + ta 2 copora. I ko je tu lud ? Sreca u kuci zivim pa se ne moram svadjati sa takvim mozgovima. Ako ces se brinuti o tim lutalicama, uvedi ih u kucu/stan i brini se koliko god hoces. Samo zato sto se TEBI licno te lutalice svidjaju ili sta li vec, ne znaci da ostatak grada to mora trpiti.
Vidi, ja sam replicirao covjeku koji je napisao da ih ne treba hraniti. Da te pitam, ti da si gladan, a nemas sredstava/novca da sebi kupis da jedes i neko kaze ko te jebe, nemas i sta, ne dam ti ni ja, je li to tebi normalno??
Rekoh, a opet ponavljam, da se institucije pozabave problemom pasa, ne bi bilo ni ludjakinje koja skuplja copor. NE TREBA DA BUDU NA ULICI.
Meni se licno ne svidja sto su psi po ulicama, sreca je pa do sad nismo fasovali kakvu epidemiju.
Ne brinem se ja o psima na ulici, nisam u tolikoj moci, a i nije moj posao da rijesim taj problem, odnosno, prevazilazi moje mogucnosti. Dam im ostatke hrane ako imam, nekad uzmem konzervu za pse i to je to. Nije moj stan opstinski silos pa da skupljam pse sa ulice.
Vidis, dobro si rekao to sa lavovima. Zamisli da se pojavi 500 lavova na ulicama Sarajeva? Da li bi se nesto poduzelo da se sklone sa istih? Ili bi pustili da hodaju po gradu?
To sto u isti kos stavljas gladnog covjeka i gladnog psa dovoljno govori o tebi ;-)
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#7216 Re: Problem pasa lutalica

Post by sabina1 »

Tomahawk11 wrote:
dobar osjecaj wrote:Primjetila sam povecan broj pasa u nekim seoskim naseljima u drugim kantonima gdje su mi mjestani ispricali da su vidjeli sluzbe iz Kantona Sarajevo kako dovoze lutalice i ostavljaju ih po tim selima.
A u principu, vjerovatno moguce. Nasi struCnjaci su inace skloni tako blentavim rjesenjima.
Najbolje nek ih odvuku u neke planine, pa kad podivljaju i u coporima budu klali stoku seljacima, onda ce biti sta ovo bi??!
Niti jedan pas ne ubija drugu životinju da bi je pojeo.
Psi ubijaju druge životinje (macke) iz netrpeljivosti ili u igri.
Ukoliko bi se psi odveli u planine oni bi ili pronašli put do najbliže naseobine ili bi umrli od gladi.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7217 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

AmirBaa wrote:
Tomahawk11 wrote:
To sto u isti kos stavljas gladnog covjeka i gladnog psa dovoljno govori o tebi ;-)
Sta to govori o meni? O, covjece ;-)
Tomahawk11
Globalni moderator

#7218 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

sabina1 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ukoliko bi se psi odveli u planine oni bi ili pronašli put do najbliže naseobine ili bi umrli od gladi.
Ne znam, mogao bih se zakleti da sam negdje citao kako su psi lutalice zaklali tor ovaca nekom seljaku.
Nemoj biti tako sigurna da kad izgladne ne bi napali stoku.
Napisao bih i nesto u njihovu odbranu, ali napasce me opet ovaj gore Covjek :P mislim vezano za ovo iz netrepeljivosti i u igri....to tako podsjeca na jedno drugo zivo bice :)
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#7219 Re: Problem pasa lutalica

Post by sabina1 »

Tomahawk11 wrote:
sabina1 wrote:
Tomahawk11 wrote:
Ne znam, mogao bih se zakleti da sam negdje citao kako su psi lutalice zaklali tor ovaca nekom seljaku.
Nemoj biti tako sigurna da kad izgladne ne bi napali stoku.
Napisao bih i nesto u njihovu odbranu, ali napasce me opet ovaj gore Covjek :P
Psi 100 % zavise od covjeka po pitanju prehrane.
Ne znaju ubiti da bi jeli.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7220 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

Tesko im se onda. Covjek je covjeku (odavno) vuk, ali u pravom smislu te rijeci.
Sta tek da zivotinje od istog ocekuju?
Hemera

#7221 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

dupli
Last edited by Hemera on 25/11/2015 19:59, edited 1 time in total.
Hemera

#7222 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hemera »

Tomahawk11 wrote:
Šta ti konkretno činiš po pitanju navedenog problema?
Da li redovno ispunjavaš svoje obveze koje se odnose na brigu za pse?
Tomahawk11
Globalni moderator

#7223 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

Hemera wrote:
Tomahawk11 wrote:
Šta ti konkretno činiš po pitanju navedenog problema?
Da li redovno ispunjavaš svoje obveze koje se odnose na brigu za pse?
Koje su to moje obaveze?
dobar osjecaj

#7224 Re: Problem pasa lutalica

Post by dobar osjecaj »

Tomahawk11 wrote:Koje su to moje obaveze?
Prodaj svoju kozu i pobrini se za pse :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#7225 Re: Problem pasa lutalica

Post by Tomahawk11 »

dobar osjecaj wrote:
Tomahawk11 wrote:Koje su to moje obaveze?
Prodaj svoju kozu i pobrini se za pse :D
:D
Locked