S FB-stranice vijestiummeta, postavili likn klipa gdje kolju egipcane. Kao uvijek ima hrpa vehbisa koji zlocine podrzavaju, ali mi veoma zanimljiv jedan lik koji borbu vodi iz Njemacke. Predstavljam vam lika Gerardo Mersiha.
Gerardo Mersiha: Za ova govna je blaga kazna smaknjuce treba ih dobro namucit sta rade muslimanskom umetu alah vas poziveo i pomogo ISIS
Khalid ****: A sto tocno rade? Nek ti Allah da pameti i da tebe i nas sacuva ovih sejtana iz IS. Kao da bi ti mogao zvijeti pod rezimom koji su oni nametnuli, vidim ti na profilu, zena ti je bas odjevena kako su oni iz IS propisali. Zivis u Njemackoj, odmor, dobar posal, a u slobodno vrijeme zazivas pomoc za IS. Pa razmisli malo sto bi ti imao od svog dosadasnjeg zivota da takvi pobjede. Hajde dođi pameti i ne pisi gluposti.
Dinko ****: brate, napusti Njemacku, taj darul kufr i dodji se boriti u blagoslovljeni Sham, dođi u Devlu Islamiju...jer brate, ako to ne napraviš, a ovo pišeš obični si murted i munafik!Allah te nagradio!
Gerardo Mersiha: Ko necu vas nazivat tim imenima jer vidim da ste opterceni nemackom Moja zena je skladno obucena nije neka ulicarka i zivi pö svim serijackim pravilima postena je i dobra majka a sto se tice ISIS odgovarami i svidzami mi se njihovo vodenje ovog rata jer vidim da su ispravni i brane samo nevin narod to je bitno meni a sto ce ubit te ubice i mucenike na svoj narod to je zasluzeno a ti dinko prvo bi trebo bit tamo jer si slobodan covek pa prvi trebas bit tamo ok
Supruga doticnog:
I dalje grmi, Dinko ga i dalje sarkasticno handri.
Gerardo: Slusaj ti vinko ostavise ti moje zene i u svakoj zemlji se placa porez a dajem brate i za izgradnje dzamija i zekijat u dzamiji uplacujwm svake godine kurban u dzamiju od kojih se snabdevaju narodne kuhnje u sandzaku nemozes ti mene ucit i poducavat da neradi i nisam u kafirskoj drzavi ne samo ja vec i drugi muslimani nebi se neki projekti nasih dragih mudzehedina ostvarili a i umeta zato opustise i nemoj vredzat te zena ti ovako obucena i ovo ono svako ce za svoja dela odgovara u kaburu a ti kad nisi ni znao sta je islam Moja je zena od pete godine sehade napemet znala dosta vise nismo zene svako ima svoje misljenje i netreba mnogo raspravljati ima mnogo bitnijih tema u zivoti
Nino *** se ukljucuje u raspravu: Gerardo ne slušaj ovog provokatora Dinka ****, i ne pravi nikakvu hidzru u ID, vec si jednom napravio hidzru iz Sandzaka u Njemacku