Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
lijek-za-sve

#7201 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by lijek-za-sve »

ja kako sve ovo gledam i slusam nas vise razumiju jludi koji su kilometrima od nas nego mi sami koji zivimo jedni do i jedni sa drugima.....
vivaldi

#7202 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by vivaldi »

posto smo tanki sa opremom, a ove nepogode su nesto ucestale, znali iko da li ce nam bar poslije svega ovoga ostati oprema tipa camci, pumpe i sl, sto nam salju iz ervope ili to moramo vratiti? (ne mislim naravno na helikoptere i opremu koju donose spasilacki timovi sa sobom)
Mali_Vuk

#7203 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mali_Vuk »

Ljudi, usljed silnog mahalanja se gube i ne vide neki kvalitetni i korisni postovi koji sadržavaju vrijedne informacije i uputstva. Molim vas da se prođemo nebitnog momka sa sjekirom, slika nekih šovinsta i njihovih statusa i sl. Na taj način zatrpavamo temu sporednim stvarima.
Ambrozija

#7204 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Ambrozija »

arshavin wrote:
Ambrozija wrote:
arshavin wrote:Na ekonomskom fakultetu stavila krava ispit sad u nedjelju i pored toga sto je proglaseno vanredno stanje i odgoda ispita.

Lopovi
Nemoguce:
Sukladno Odluci svi ispiti i ostale aktivnosti koji su se trebali održati tokom ove sedmice će se pomjeriti za sedam dana.
Moguce je na efsi sve,jebem im majku.Toliko love das i opet te jebu u zdrav mozak.Koliko covjek da na godisnjem nivoou efsi komotno moze upisati privatni fax.
RAČUNOVODSTVO
DRUGI PARCIJALNI ISPIT – TEORIJSKI DIO, 25.05.2014. GODINE
OBAVJEŠTAVAJU SE STUDENTI KOJI SU ZADOVOLJILI NA PRVOM PARCIJALNOM ISPITU DA ĆE SE DRUGI PARCIJALNI ISPIT IZ PREDMETA RAČUNOVODSTVO ODRŽATI 25.05.2014. GODINE (NEDJELJA) SA POČETKOM U 8:00 SATI U AMFITEATRIMA TONDACH, ZVEČEVO I SALA 2.
Mozda su stavili ovo obavjestenje prije zvanicne odluke? :?
todd_smith

#7205 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by todd_smith »

Image
lijek-za-sve

#7206 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by lijek-za-sve »

vivaldi wrote:posto smo tanki sa opremom, a ove nepogode su nesto ucestale, znali iko da li ce nam bar poslije svega ovoga ostati oprema tipa camci, pumpe i sl, sto nam salju iz ervope ili to moramo vratiti? (ne mislim naravno na helikoptere i opremu koju donose spasilacki timovi sa sobom)
ma mi smo sve to trebali imati u rezervi da se ranije na to razmislalo ali sad je kasno....ali iz svega ovoga trebao izvucin pouke...u svim segmentima drustva
vivaldi

#7207 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by vivaldi »

lijek-za-sve wrote:
vivaldi wrote:posto smo tanki sa opremom, a ove nepogode su nesto ucestale, znali iko da li ce nam bar poslije svega ovoga ostati oprema tipa camci, pumpe i sl, sto nam salju iz ervope ili to moramo vratiti? (ne mislim naravno na helikoptere i opremu koju donose spasilacki timovi sa sobom)
ma mi smo sve to trebali imati u rezervi da se ranije na to razmislalo ali sad je kasno....ali iz svega ovoga trebao izvucin pouke...u svim segmentima drustva
ma u bosni nema para za lijecenje djece, a ne za camce. zato i pitam

mi iz ove nesrece necemo nista nauciti jer ovo nije pitanje ucenja vec para kojih nemamo niti cemo imati
kakavdanakneiskustvu

#7208 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

titinho wrote:Je li iko izasao sa podatkom koliko je poginulih i povrijedjenih u poplavama i klizistima u BiH, Za Doboj su rekli 14-15 al ima li ista za Maglaj, Zenicu ???

u doboju je navodno broj dosta veći,tako sam čuo od zeničkih specijalaca
shibonja

#7209 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by shibonja »

Konacno

Na hitnoj sjednici održanoj u Sarajevu Vlada je donijela odluku da Direkcija robnih rezervi FBiH konačno podijeli namirnice građanima pogođenim u poplavama.
O'zone
Globalni moderator

#7210 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

Image

Ovako trenutno izgleda put Slobomir - Pavlovića most ...

Image

Kojčinovac
Lounge Act

#7212 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Lounge Act »

.
Last edited by Lounge Act on 04/01/2015 13:15, edited 1 time in total.
lijek-za-sve

#7213 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by lijek-za-sve »

@vivadi para je i bilo bit ce samo da se na vrijeme mislilo o tome
nema toga sta ljudi i ljudske ruke mogu napaviti,samo da oni koji treba da o tome vide racuna to i rade...
nadati se boljem...ja sam uvijek optimista.....
O'zone
Globalni moderator

#7214 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by O'zone »

shibonja wrote:Konacno

Na hitnoj sjednici održanoj u Sarajevu Vlada je donijela odluku da Direkcija robnih rezervi FBiH konačno podijeli namirnice građanima pogođenim u poplavama.

Nakon 5 dana!!! Sreća pa ljudi u ugroženim područijima ne ovise od njih!!!!!!
Galamdzija

#7215 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Galamdzija »

Heller wrote:Danas sam volontirao u Tz u Civilnoj Zaštiti pa ću ukratko

Skupili smo se u 8, prijavili, raspoređeni, i tu dolazi do problema, nema dovoljno cizama (Jebiga ako CZ nema u rezervi 100-njak komada ko bi trebo imat? Ali ruku na srce neki su dan prije nosili cizme kuci i nisu vracali, mada kada smo dosli, neki ljudi iz CZ su po asvaltu setali u cizmama. Radilo se udarnicki i odradili smo sve sto su nam rekli, samo sto ni oni nisu imali pojma sta bi mi trebali radit, jaaako su neorganizovani, nemaju plan ni ideju kako i gdje da nas rasporede. Pred kraj radnog dana neki učenici su se počeli ponašat ko da je sportski dan, al jebiga bio sam gori u njihovo vrijeme :mrgreen: :mrgreen:

Znači CZ je nesposobna, nepripremljena i neorganizovana.
Kako se voda povlaci moja ekipa pomaze 4 domacinstva koja su poplavljena na Kiseljaku kod Tuzle, da samo vidis te nanose trstike, flasa, sprejeva, sijalica, balvana i ostalog smeca. Slucaj se u tri navrata prijavio kantonalnoj i opstinskoj CZ ali oni dosad nikoga nisu poslali. Narod se skupio ali problem su alat i oprema jer slabo ko ima da posudi cizme, grablje ili lopatu. Tamo brat bratu ima jos heftu posla ciscenja u dvoristima i uredjivanju lolanog kanala i puta do samih kuca i na kraju dezinfekciju pa ako ima volontera sa opremom neka se jave na pm. Ako nista drugo moze im se ponoviti da na obalama jezera ima unesrecenih.
shibonja

#7216 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by shibonja »

Raiffeisen banka Srbiji donirala 100 000 Eura,ista kao da ne postoji u BiH?
Mustang1

#7217 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mustang1 »

I ako neko skuplja pomoc na bilo koji nacin vode koliko god da se donese ne moze zafaliti .. Znaci voda je preca od odjeca pa i od hrane .. Odjece iz skladista Kriznog Staba nije otislo nista a voda stalno ide .. Odjecu ne nosite sada jer su magacini svi puni odjece i ljudi se ljute kad ih se vrati sa odjecom ali previse je ima i nema se gdje smjestiti hrana koja dolazi
Last edited by Mustang1 on 19/05/2014 18:10, edited 1 time in total.
shibonja

#7218 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by shibonja »

Prijedlog za sve koji zele i namjeravaju ici i pomagati u ciscenju:

Ne ocekujte da ce vas cekati gumene cizme i alat,nego ako imate ponesite svoje
Mustang1

#7220 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mustang1 »

I da pohvalim iz Hadzica je danas bio kombi pun hrane i odjece :thumbup: Nisam dobro cuo ali cini mi se da su rekli da ce jos donijeti ..
Bancho

#7221 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Bancho »

todd_smith wrote:Image
todd_smith

#7222 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by todd_smith »

Mustang1 wrote:I ako neko skuplja pomoc na bilo koji nacin vode koliko god da se donese ne moze zafaliti .. Znaci voda je preca od odjeca pa i od hrane .. Odjece iz skladista Kriznog Staba nije otislo nista a voda stalno ide ..
Neka neko posalje cisterne/kamione sa flasama kod onog vlasnika vode "Meli", besplatno se moze puniti voda za pice.
art vandeley

#7223 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by art vandeley »

Evo prve zrtve i na podrucju opcine Orasje.
sophieEl

#7224 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by sophieEl »

arshavin wrote:Na ekonomskom fakultetu stavila krava ispit sad u nedjelju i pored toga sto je proglaseno vanredno stanje i odgoda ispita.
Obustava nastave važi za sve fakultete Univerziteta u Sarajevu, BEZ IKAKVIH IZUZETAKA!
Molimo sve studente da ukoliko neki od profesora ne bude poštovao odluku o obustavi nastave da taj ispit bojkotuju i da odmah tog profesora i taj predmet prijave Studentskom parlamentu na mail: [email protected]
Mustang1

#7225 Re: Poplave u cijeloj BiH

Post by Mustang1 »

Image
Post Reply