Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka
Moderator: anex
-
tigronius
#7201 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
686589 NOVA VINA
-
Mlad i Nevin
#7202 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Recimo kada bih vremenom dostigao treci level, koliko covjek optimalno moze zaraditi? Citao sam vase ranije postove i vidim da se cifra krece oko stotinjak dolara uz 2-3 h dnevno. Recimo da ja imam dosta slobodnog vremena u narednih par mjeseci, ako bih dnevno visio na kompu 5-6 h mogu li zaraditi ozbiljan dzeparac, recimo 200 dolara?
Svjestan sam da ne mogu ocekivati ozbiljne novce kao na freelancingu, ali s obzirom da nisam programer i ne znam perfektno engleski, zadovoljio bih se i sa skromnijim iznosima. Ne bih ni tamo zaradio znacajnu sumu na data entry i sl.poslovima.
Svjestan sam da ne mogu ocekivati ozbiljne novce kao na freelancingu, ali s obzirom da nisam programer i ne znam perfektno engleski, zadovoljio bih se i sa skromnijim iznosima. Ne bih ni tamo zaradio znacajnu sumu na data entry i sl.poslovima.
Last edited by Mlad i Nevin on 06/02/2015 21:47, edited 2 times in total.
- gnjev
#7203 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Pa kako meni izbacuje stalno ovo
Not found
If you believe that this is an error, contact us at our support forum.
Please include the current URL (web address) in your message.
Kada pokusam preko ove fore sa ID-om https://tasks.crowdflower.com/channels/neodev/tasks
Jos jedna pitalica . Kad se logujem na crowdflower ima opcija customer i contributor . Elem preko customera mogu normala uci samo mi kaze da sam zaluto i da sam contributor i da li zelim da se vratim na svoju page sto i uradim . Al preko contributor kad ulazim ode mi na elite crowdflower i tu nema koji user i pw nisam pokusao al nece da udje .
Not found
Kada pokusam preko ove fore sa ID-om https://tasks.crowdflower.com/channels/neodev/tasks
Jos jedna pitalica . Kad se logujem na crowdflower ima opcija customer i contributor . Elem preko customera mogu normala uci samo mi kaze da sam zaluto i da sam contributor i da li zelim da se vratim na svoju page sto i uradim . Al preko contributor kad ulazim ode mi na elite crowdflower i tu nema koji user i pw nisam pokusao al nece da udje .
-
tigronius
#7204 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
gnjev wrote:Pa kako meni izbacuje stalno ovo
Not found
Kada pokusam preko ove fore sa ID-om https://tasks.crowdflower.com/channels/neodev/tasks ovo ti je za neobubux,gdje radis
- mikrozadatak
#7205 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Naravno da možeš, a da li ćeš ovisi o gomili sitnica. Neko se snađe bolje, nekoga jednostavno ide, trebaš biti tu kad naleti dobar task. Ako možeš navečer ostani malo diže, često daju bolje taskove.Mlad i Nevin wrote:Recimo kada bih vremenom dostigao treci level, koliko covjek optimalno moze zaraditi? Citao sam vase ranije postove i vidim da se cifra krece oko stotinjak dolara uz 2-3 h dnevno. Recimo da ja imam dosta slobodnog vremena u narednih par mjeseci, ako bih dnevno visio na kompu 5-6 h mogu li zaraditi ozbiljan dzeparac, recimo 200 dolara?
- babaroga1x
#7206 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
i teb' sinkoMerengues wrote:Dobro veče baba
- babaroga1x
#7207 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Možeš zaraditi i više... a koji mjesec računaj i malo manje ako nema posla...Mlad i Nevin wrote:Recimo kada bih vremenom dostigao treci level, koliko covjek optimalno moze zaraditi? Citao sam vase ranije postove i vidim da se cifra krece oko stotinjak dolara uz 2-3 h dnevno. Recimo da ja imam dosta slobodnog vremena u narednih par mjeseci, ako bih dnevno visio na kompu 5-6 h mogu li zaraditi ozbiljan dzeparac, recimo 200 dolara?
redovito prati temu, ljudi ti postaju kad je dobar task, kao i upute...
ima posla više navečer i duboko u noć nego po danu
koristi autorefresh na nekom tasku koji je dobar
čitaj knjigu dok se ne pojavi task
nadji kojeg referala
ako si na clixsensu, ispuni sve uvjete za bonus, isplati se
sretno i dobro došao u klikavce
Baba
- gnjev
#7208 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
clixsense . A znas li mi objasniti ovo sa logovanjem na sajt . I sta ustvari znaci ovo elite crowdflower ??tigronius wrote:gnjev wrote:Pa kako meni izbacuje stalno ovo
Not found
Kada pokusam preko ove fore sa ID-om https://tasks.crowdflower.com/channels/neodev/tasks ovo ti je za neobubux,gdje radis
-
tigronius
-
Merengues
#7210 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
A nemgu vise ove linkedin radit sad mi doslo moram se svaki krug ponovo logovat i unosit captchu 
- gnjev
#7211 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
hvala jaranikotigronius wrote:Evo ti za cliksense
https://tasks.crowdflower.com/channels/clixsense/tasks/...... samo dodaj broj
- relativno84
#7212 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Mozes ti biti i po 12h na ovome ako ponuda taskova nije dobra uzalud, s vremenom ces steci naviku u kojim terminima su ponude bolje i bice ti lakse, naravno imaju taskovi kao vina koja mozes raditi skoro uvijek, mada i njih otvara dosta lakske poslije 00h nego u 13hMlad i Nevin wrote:Recimo kada bih vremenom dostigao treci level, koliko covjek optimalno moze zaraditi? Citao sam vase ranije postove i vidim da se cifra krece oko stotinjak dolara uz 2-3 h dnevno. Recimo da ja imam dosta slobodnog vremena u narednih par mjeseci, ako bih dnevno visio na kompu 5-6 h mogu li zaraditi ozbiljan dzeparac, recimo 200 dolara?
I ovdje ne rade svi isto, naravno ovi s boljim poznavanjem engleskog rade vise i lakse ali neka osnova je dovoljna da se snadje svako, nema puno pisanja osim kad moras neku zalbu
Prvi mjesec je nezgodan, ali vec u iducem minimalno 100$ uz neki normalan pristup sve ide bolje.
Bitno je samo biti uporan, isplati se u svakom slucaju za sve koji imaju vremena, dovoljan je pokazatelj brojnosti na temi iz dana u dan
- vucha
#7213 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Jel imate ID od nekog dobrog taska kao sto su vina, tj. neki task koji se javlja redovno kao i vina?
Hvala unapred.
Hvala unapred.
-
Amer996
#7214 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
uradio sam sad jedan posao da odredim autore clanaka i uopste mi nema da sam uradi okad odem u job history staa da radim da li da pisem ticket ?
- mikrozadatak
#7215 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Sačekaj sat-dva.Amer996 wrote:uradio sam sad jedan posao da odredim autore clanaka i uopste mi nema da sam uradi okad odem u job history staa da radim da li da pisem ticket ?
Moj savjet je da im ne pišeš za svaku sitnicu, a i sumnjam da bi za jedan (nedostajući) task dobio ikakav odgovor. Ne znam da su ikad ikome ukrali task, neće ni tebi.
PS Categorize word relationships pušta dalje.
-
Amer996
#7216 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
ok hvala pitam jer mi se ovako nesto nikad nije dogodilo da ne pise da sam uopste uradio task
- babaroga1x
#7217 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
jel to početnički bez levela?Amer996 wrote:uradio sam sad jedan posao da odredim autore clanaka i uopste mi nema da sam uradi okad odem u job history staa da radim da li da pisem ticket ?
ako je, znaju ih tek prikazati kad odradiš dva komada...
-
Amer996
#7218 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
jest pocetnicki bez levela i uradio sam 4 taska od tog zadatka !!! zao mi je samo sto samih uradio 100%
- Spear
#7219 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
sa takvim stavom nećes daleko doguratAmer996 wrote:jest pocetnicki bez levela i uradio sam 4 taska od tog zadatka !!! zao mi je samo sto samih uradio 100%
- relativno84
#7220 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Nekad sporije azuriraju podatke, nista strasno samo malo strpljenja, sto se tice ticketa to samo u slucaju velike muke, nisu bas raspolozeni da odgovaraju tako cesto 
-
Amer996
#7221 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Spear wrote:sa takvim stavom nećes daleko doguratAmer996 wrote:jest pocetnicki bez levela i uradio sam 4 taska od tog zadatka !!! zao mi je samo sto samih uradio 100%
a zasto ako smijem pitat ionako nam daju slabo posla i jos dobijem jedan posao u 3 dana i ne uracunaju mi !!
- _turpija_
#7222 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Uracunat ce polako... strpljenja malooAmer996 wrote:Spear wrote:sa takvim stavom nećes daleko doguratAmer996 wrote:jest pocetnicki bez levela i uradio sam 4 taska od tog zadatka !!! zao mi je samo sto samih uradio 100%
a zasto ako smijem pitat ionako nam daju slabo posla i jos dobijem jedan posao u 3 dana i ne uracunaju mi !!
- undefined007
#7223 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
drug uradio sam i ja tih 15 taskova prije toga mi je preciznost ona ukupna na 67% na ovim sad zadatcima ima oko 85% a nisu mi uracunali no sikiriki bice sutra abd i nadam se levelu vakat je
-
Amer996
#7224 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
nadam se pa da i mi sta zaradimo

-
eniacc
#7225 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. str.
Ovi iz clixsensa maksimalno uzimaju na bonusu za test web aplication.Radio jedan za bonus od 24 a dobio 11 centi.Definitivno je neobux bolji po pitanju ovih taskova....