PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post Reply

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
204
26%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
124
16%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
159
21%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
89
11%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
36
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
49
6%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
19
2%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
18
2%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
22
3%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
54
7%

Total votes: 774

Toffee karamela

#7201 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Toffee karamela »

kingofsnake wrote: Tužioce imenuje VSTV.
Ljudi trebaju shvatit da su SDA, Fahro i SDP dio jedne te iste klike. Ovo što se oni lafo svađaju po medijima to je predstava za nas. Neće Fahro počistit Bakira, a ni Zlatka. Fahro sve što je "stekao"može zahvaliti SDA, i iluzija je očekivati da će on počistiti. On će počistiti one koji mu ne odgovaraju, njemu lično, a instalirati one koji igraju za njega.
Bolji je put njemu odmah svilen gajtan, jer veća aždaha ne postoji.
Možda su generirali iz istoga izvora, bili dio jedne klike ali i klike se razbijaju u frakcije a nema goreg neprijatelja od bivšega prijatelja. Ja ne mogu vjerovati da oni nisu na ratnoj stazi nakon što se F. upeo iz petnih žila da ovoga sramoti i dezavuira, još od prošlogodišnjeg videa o Bakirovoj mami. Nije isključeno da se možda opet mogu zbližiti ako osjete zajedničkog neprijatelja, ali trenutno ne mislim da jašu u istom sedlu. Taj momentum treba iskoristiti, pa bar da se načne SDA aždaha.
Vanzemaljac1981

#7202 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Vanzemaljac1981 »

LEDA wrote:
Vanzemaljac1981 wrote:Dragi ljudi,

Direktno sam svjestan da je pretenciozno i lako meni da vama pisem o stvarima o kojima vi mnogo vise znate. Odavno zivim u drugoj drzavi, ali sam sa vama proveo citav rat, i otkako su ovi protesti poceli - sa vama sam u duhu.

Zasto smatram da ja imam nesto interesantno da kazem? Sasvim opravdano pitanje. Bilo bi vam ocigledno kad bi mogao da kazem kako se zovem i sa cime se bavim. Onda bi mi vjerovantno dali barem malo paznje i prostora. Ali posto biram anonimnost, samo se mogu nadati da mi vjerujete kad kazem: ekspert sam u svom podrucju, imam resurse, i imam samo najbolje namjere.

Kao prvo vam moram cestitati i zahvaliti se. Vratili ste mi ponos na moje korijene. Cak vi koji ste lupali i palili (zbog ovakvih izjava biram anonimnost). Cak je lupanje i paljenje bolje od pasivnog prihvatanja jednog bizarnog sistema koji ne dozvoljava promjene na legitiman nacin. Zahvaljujem vam se, i ako se organizujete i konkretizirate, mozete racunati i na moju ekonomsku potporu (koja nece biti nimalo smjesna). Nije me sramota reci da sam se dobro snasao u mojoj novoj zemlji, i da cu rado odvojiti jedan dio moje ustedjevine da pomognem svom narodu. Isto vam tako garantujem da cu poduzeti sve sto mogu da angazujem druge ljude u mojoj novoj domovini, koja je poznata po velikodusnosti i dobrim standardom.

Preporucujem:

1) Fokusirajte na one medju vama koji su obrazovani u politickim naukama, ekonomiji i pravu. Oni treba da budu glasovi vase revolucije. Niko nije vise vrijedan od nekog drugog, ali svako ima svoju ulogu. Sto manje prostora dajte (koliko god ovo grozno i arogantno zvuci) ljudima koji ne znaju o cemu govore. Tim ljudima lako izlete svakakve gluposti koje vasu revoluciju devalviraju. Kad se pojave novinari odmah ih uputite na unaprijed odredjene predstavnike koji smireno i artikulisano mogu izjaviti vase zahtjeve. Inace ce novinari uhvatiti neku poluludu osobu koja ce urlati o ukidanju entiteta- u toj sekundi kad se ona pojavi na teveu gubite desetine hiljada potencijalnih drugova iz drugih nacija.

2) Preporucujem vam da aktivno i odlucno reagujete na ljude koji u vasu revoluciju pokusavaju ubaciti elemente nacionalizma. Oni su u najbolju ruku debilni otpad koji ce vam svojom iskljucivoscu nabiti jos 20 godina neimastva, a u najgoru ruku placenici ljudi koji zele da vas zaustave. Nije vrijeme za zastave i politicku retoriku. Nije vam najveci problem RS, niti je srbima u RS:u najveci problem Federacija. To su providne manipulacije koje ste vi ocigledno vec shvatili. Ali podvlacim da morate aktivno reagovati na ljude koji sire takve atmosfere. Nemojte zaboraviti da je svima na balkanu bilo mnogo bolje kad su se nacionalisti i sovinisti bojali i naroda i drzave. Kad cu cutali.

U prvi plan se mora dovesti ekonomija. Razumijem da mnogi od vas smatraju RS vjestackom tvorevinom i razlogom razlicitih disfunkcija, i ja sam licno bio zrtva njenog stvaranja. Ali vrijeme je da se sva ta pitanja stave na stand-by. Cak vam preporucujem da nadjete u sebi prostor da postujete RS i da iskreno ponavljate kako vam on nije upitan. Jer ako investirate to postovanje, dobicete postovanje nazad, a nakon toga ce slijediti promjene i bolji zivot.

3) Morate razvijati alternativne medije. Ovaj koncept nije dovoljno izgradjen u Bosni i na Balkanu, ali je potreban i moze ubrzati vas put prema boljem zivotu. Govorim o novim novinama, radio-stanicama, blogovima, portalima, profesionalno napravljenim youtube-kanalima, svim mogucim izvorima informacije morate nadvladati tradicionalne medije. Oni su vecinski u rukama ljudi protiv kojih se borite. Mnoge strane organizacije i fondovi bi vam za par sedmica dale kapital ako samo formulisete dobre ideje. Znaci progresivne ideje za progresivne medije, bez traga nacionalizma, religije ili bilo cega slicnog. Ja vam garantujem: alternativni mediji vas mogu masovno zaposliti i u isto vrijeme uticati pozitivno na vase drustvo. Ako se pitate ko bi platio za nesto slicno, posaljite mi privatnu poruku i dobicete informacije. Opet ponavljam: mnoge organizacije i mnogi fondovi u zapadnoj evropi i americi bi RADO ulozili pare u projekte za sirenje progresivnih i demokratskih ideja. LAZU vam kada vam kazu da niko vise ne zeli da ulaze u Bosnu. Ja sam kroz svoj rad na zapadu sreo ljude koji su rekli da bi bez problema ulozili novac, da znaju u sta investiraju, i da znaju da pare nece "nestati". Ako se pokazete kompetentni i ozbiljni, ja vam garantujem poslove u ovom sektoru.

Znam da ovo nisu neke protjerano originalne ideje, ali dajem si za pravo da ovo pisem jer sam spreman da vam na vise nacina pomognem. Jedino sto trazim je da stvorite atmosferu za ljude kao ja, koji bi rado pomogli, ali zele da vide strukturu, konkretne zahtjeve i progresivne ideale. Zele da znaju cemu investicija vodi. Ja vam se zahvaljujem na citanju i zelim vam sve najbolje.
DOBRODOŠAO :)

Bilo bi dobro da dođeš u BiH i porazgovaraš s ljudima -i mladim i nešto starijim -IDEJA IMA samo para nema . Ovo govorim vrlo ozbiljno . Nije forum mjesto gdje se priča o tome .
Hvala na dobrodoslici. Bio sam u Bih vise puta u zadnje vrijeme. Na zalost sam u vecini slucajeva bio razocaran ljudima koje sam sreo. Ovo je sve naravno subjektivno, ali ja do sada nisam cuo ideje u koje bi ja ulozio novac za koji sam godinama radio. Zato pisem na ovom forumu (a pisacu i na drugim). Zato se obracam siroj javnosti. Jer se nadam da ce barem par ozbiljnih i kompetentnih ljudi procitati moju poruku.
kolegione

#7203 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kolegione »

Toffee karamela wrote:
kingofsnake wrote: Tužioce imenuje VSTV.
Ljudi trebaju shvatit da su SDA, Fahro i SDP dio jedne te iste klike. Ovo što se oni lafo svađaju po medijima to je predstava za nas. Neće Fahro počistit Bakira, a ni Zlatka. Fahro sve što je "stekao"može zahvaliti SDA, i iluzija je očekivati da će on počistiti. On će počistiti one koji mu ne odgovaraju, njemu lično, a instalirati one koji igraju za njega.
Bolji je put njemu odmah svilen gajtan, jer veća aždaha ne postoji.
Možda su generirali iz istoga izvora, bili dio jedne klike ali i klike se razbijaju u frakcije a nema goreg neprijatelja od bivšega prijatelja. Ja ne mogu vjerovati da oni nisu na ratnoj stazi nakon što se F. upeo iz petnih žila da ovoga sramoti i dezavuira, još od prošlogodišnjeg videa o Bakirovoj mami. Nije isključeno da se možda opet mogu zbližiti ako osjete zajedničkog neprijatelja, ali trenutno ne mislim da jašu u istom sedlu. Taj momentum treba iskoristiti, pa bar da se načne SDA aždaha.
Popusilo smo ga svi koji nismo u strankama tajno ili javno ili ako nemamo platu 3000km cao cao vozdrica
Styling

#7204 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

Hugo Boss wrote:
arshavin wrote:
O'zone wrote:E ovo vam je gore na protestima od bilo čega

Image
Nije politizirano. :run:
pa izgleda da je on jedini spreman da ovu dosadašnju bandu smjesti iza rešetaka,
zbog toga i ova panika među SDA-SDP bandom
Prvo treba preispitati sebe i svoje veze sa razoraznim sumnjivim tipovima i priznati kako je on privatizovao sve sto je privatizovao.
Jedno znam sigurno. Ako on preuzme vlast stize nam treci entitet a tada nikakvim protestima necemo moci promijeniti situaciju.
hellue

#7205 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by hellue »

Hugo Boss wrote:
arshavin wrote:

Image
pa izgleda da je on jedini spreman da ovu dosadašnju bandu smjesti iza rešetaka,
Jos jedan iz paralelnog svemira :-)
red evil

#7206 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by red evil »

hellue wrote:Image

Poceo dernek
To je to što se tiće protesta. Neće nas niko više shvatati ozbiljno, imali smo šansu da nešto promjenimo i kako vidim da sve propada.
Logovan

#7207 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Logovan »

Image
Styling

#7208 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

Hugo Boss wrote:
Styling wrote:
Prvo treba preispitati sebe i svoje veze sa razoraznim sumnjivim tipovima i priznati kako je on privatizovao sve sto je privatizovao.
Jedno znam sigurno. Ako on preuzme vlast stize nam treci entitet a tada nikakvim protestima necemo moci promijeniti situaciju.
bla, bla
prdilo se već o tome, ne spavaj na času
da je bilo ikakva osnova SDA-SDP banda bi mu do sada nešto napakovala
bezbroj puta do sada pokušavali i popušili :mrgreen:
Sad je pao u nemilost. On vise nikome ne treba. Diskreditovao se sa ovim otimanjem protesta.
underwater

#7209 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by underwater »

Hugo Boss wrote:
Styling wrote:
bla, bla
Ne treba njemu nista pakovati
Samo ispitati porijeklo imovine
kolegione

#7210 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kolegione »

Styling wrote:
Hugo Boss wrote:
arshavin wrote: Nije politizirano. :run:
Sta se ba raspravljate sda (nacionalna retorika i sistemska korupcija u javnom sektoru radi osiguravanja glasackog tijela) sdp ( pokusaj primjene identicnog modela javnih institucija koketiranje sa nacionalizmom socijaldemokratija farsa) sbb (covjek spomenut u dva velika procesa org kriminala mozda bi nesto uradio ali lose se ponasa i pokrao je dosta)
nOrMaLaC

#7211 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by nOrMaLaC »

U petak se vidjela strah i trepet kod politicara u ocima jer su ozbilno bili zabrinuti za svoju fotelju. Veceras kad upalite tv i vidite gostovanje bilo kojeg politicara vidjet cete olaksanje u ocima jer znaju da je ovo ovoih dana obicna piz...ja sto se pravi po gradovima.
Ne odobravam nasilje, ali sami se sjetite petka i danas... :wink:
BegA_

#7212 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by BegA_ »

Da bi ovi protesti postali iole masovniji, moraju se odrediti tacni ciljevi i mora se izabrati vodja. Ja bih se prvi pridruzio ovim protestima, al' necu da me tamo predstavlja neki Fahraonov stranacki pijun. Isto tako, ne zelim da ucestvujem na protestima gdje jedna osoba zeli ukidanje kantona, a druga osoba zeli nesto potpuno trece.
Vjerujem da nisam jedini koji tako misli, zato sa nestrpljenjem ocekujem rezultate danasnjeg plenuma. Iskreno se nadam da nece zasrati.
O'zone
Globalni moderator

#7213 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

Hugo Boss wrote:
arshavin wrote:

Image
E pa onda pozovite Fahru neka izađe sa Vam na ulice.
kingofsnake

#7214 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

Hugo Boss wrote:
Styling wrote:
bla, bla
Ne postoji SDA-SDP banda, nego SDA-SDP-Fahro banda(čiji si ti istaknuti član). Zato mu nisi napakovali, jer su ista banda, pa ako napakuju njemu napakovaće samim sebi. A garant je i Veliki Don Fahraone potkupio par tužilaca.

Što kaže jedan grafit "Ništa se ne brinite, sve ćemo vas streljati"
Danguba

#7215 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Danguba »

Swedbank je napisao/la:Jasmin Mujanović ‏@JasminMuj 5m
Reports of mass arrests taking place in #Bihac, cannot yet confirm.
zasto ne provjerite ko je predsjednik OO SBB Bihac... :-) :-)
O'zone
Globalni moderator

#7216 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by O'zone »

nOrMaLaC wrote:U petak se vidjela strah i trepet kod politicara u ocima jer su ozbilno bili zabrinuti za svoju fotelju. Veceras kad upalite tv i vidite gostovanje bilo kojeg politicara vidjet cete olaksanje u ocima jer znaju da je ovo ovoih dana obicna piz...ja sto se pravi po gradovima.
Nikad zaboravit suze i drhtanje glasa neću te uzvjerenih pogleda kad nekom od novinara ispadne rokovnik :mrgreen:
Lasta92

#7217 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Lasta92 »

Image
Pa da je i taj isti Radoncic pokretač svega ovoga, kakve veze to ima !? očito prpa politickih stranaka i pojedinaca, Radončić i ako stoji iza svega ovoga svaka mu cast, pokusava da pokrene neke stvari za razliku od pojedinaca, i pojedinih stranaka koje su na vlasti 20.i vise godina, čovjek je usao u politiku prije par godina, kako on tako mu i stranka čisti su sto se tice nekih stvari, samim tim zna se koga treba da bude strah i to s pravom :)
LEDA

#7218 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by LEDA »

@vanzemaljac,

ja sam ozbiljna i tvrdim da ovdje ima ideja ,ali nedostaje novca i poticaja. Ima čak i gotovih projekata koji su rađeni za dobijanje IPA fondova .....nažalost neke ideje su ukradene .Vjerovatno od ljudi koje si ti sretao. Takvi i jesu na pozicijama gdje mogu sve.
tataćusak

#7219 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by tataćusak »

Ja sam od starta za ove proteste ali trenutno 300 ljudi ne može da traži ostavke političara koje je izabralo 300.000 ljudi. Nažalost tako je kako je. Treba se povući sa ulice, pustiti saobraćaj da normalno funkcioniše, protestvovati sa strane, ne smetati sugrađanima koji ne misle isto. Trenutak za veće proteste nije daleko i desiće se sasvim sigurno u bliskoj budućnosti. Ovi planumi su mislim smiješni. Namjeravam večeras da odem i vidim da li iko od "pametnih " ljudi želi da izađe ispred, napravi iskorak. Revolucija bez vođe i simbola revolucije ne može opstati. Ostajmo u ovom jadnom društvu gdje bez stranke ne možeš ni u javnu halu ući ali tako je tako je. Vidimo se za dva-tri mjeseca u mnogo većem broju - nadam se :bih: .
Styling

#7220 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Styling »

Hugo Boss wrote:
Styling wrote:
Hugo Boss wrote:
bla, bla
Sad je pao u nemilost. On vise nikome ne treba. Diskreditovao se sa ovim otimanjem protesta.
:lol:
u čiju nemilost ?
ali će SDA i SDP zato pasti u milost
oni su se diskreditovali samo prethodnih 20 godina
OK. ONDA POZIVAM VASEG IDOLA FAHRUDINA RADONCICA DA JAVNO IZADJE PRED MASU I POSTANE VODJA OVIH PROTESTA!
Last edited by Styling on 12/02/2014 14:58, edited 1 time in total.
Alkos

#7221 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Alkos »

nOrMaLaC wrote:U petak se vidjela strah i trepet kod politicara u ocima jer su ozbilno bili zabrinuti za svoju fotelju. Veceras kad upalite tv i vidite gostovanje bilo kojeg politicara vidjet cete olaksanje u ocima jer znaju da je ovo ovoih dana obicna piz...ja sto se pravi po gradovima.
:thumbup:
damskot

#7222 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by damskot »

Vanzemaljac1981 wrote:
LEDA wrote:
Vanzemaljac1981 wrote:Dragi ljudi,

Direktno sam svjestan da je pretenciozno i lako meni da vama pisem o stvarima o kojima vi mnogo vise znate. Odavno zivim u drugoj drzavi, ali sam sa vama proveo citav rat, i otkako su ovi protesti poceli - sa vama sam u duhu.

Zasto smatram da ja imam nesto interesantno da kazem? Sasvim opravdano pitanje. Bilo bi vam ocigledno kad bi mogao da kazem kako se zovem i sa cime se bavim. Onda bi mi vjerovantno dali barem malo paznje i prostora. Ali posto biram anonimnost, samo se mogu nadati da mi vjerujete kad kazem: ekspert sam u svom podrucju, imam resurse, i imam samo najbolje namjere.

Kao prvo vam moram cestitati i zahvaliti se. Vratili ste mi ponos na moje korijene. Cak vi koji ste lupali i palili (zbog ovakvih izjava biram anonimnost). Cak je lupanje i paljenje bolje od pasivnog prihvatanja jednog bizarnog sistema koji ne dozvoljava promjene na legitiman nacin. Zahvaljujem vam se, i ako se organizujete i konkretizirate, mozete racunati i na moju ekonomsku potporu (koja nece biti nimalo smjesna). Nije me sramota reci da sam se dobro snasao u mojoj novoj zemlji, i da cu rado odvojiti jedan dio moje ustedjevine da pomognem svom narodu. Isto vam tako garantujem da cu poduzeti sve sto mogu da angazujem druge ljude u mojoj novoj domovini, koja je poznata po velikodusnosti i dobrim standardom.

Preporucujem:

1) Fokusirajte na one medju vama koji su obrazovani u politickim naukama, ekonomiji i pravu. Oni treba da budu glasovi vase revolucije. Niko nije vise vrijedan od nekog drugog, ali svako ima svoju ulogu. Sto manje prostora dajte (koliko god ovo grozno i arogantno zvuci) ljudima koji ne znaju o cemu govore. Tim ljudima lako izlete svakakve gluposti koje vasu revoluciju devalviraju. Kad se pojave novinari odmah ih uputite na unaprijed odredjene predstavnike koji smireno i artikulisano mogu izjaviti vase zahtjeve. Inace ce novinari uhvatiti neku poluludu osobu koja ce urlati o ukidanju entiteta- u toj sekundi kad se ona pojavi na teveu gubite desetine hiljada potencijalnih drugova iz drugih nacija.

2) Preporucujem vam da aktivno i odlucno reagujete na ljude koji u vasu revoluciju pokusavaju ubaciti elemente nacionalizma. Oni su u najbolju ruku debilni otpad koji ce vam svojom iskljucivoscu nabiti jos 20 godina neimastva, a u najgoru ruku placenici ljudi koji zele da vas zaustave. Nije vrijeme za zastave i politicku retoriku. Nije vam najveci problem RS, niti je srbima u RS:u najveci problem Federacija. To su providne manipulacije koje ste vi ocigledno vec shvatili. Ali podvlacim da morate aktivno reagovati na ljude koji sire takve atmosfere. Nemojte zaboraviti da je svima na balkanu bilo mnogo bolje kad su se nacionalisti i sovinisti bojali i naroda i drzave. Kad cu cutali.

U prvi plan se mora dovesti ekonomija. Razumijem da mnogi od vas smatraju RS vjestackom tvorevinom i razlogom razlicitih disfunkcija, i ja sam licno bio zrtva njenog stvaranja. Ali vrijeme je da se sva ta pitanja stave na stand-by. Cak vam preporucujem da nadjete u sebi prostor da postujete RS i da iskreno ponavljate kako vam on nije upitan. Jer ako investirate to postovanje, dobicete postovanje nazad, a nakon toga ce slijediti promjene i bolji zivot.

3) Morate razvijati alternativne medije. Ovaj koncept nije dovoljno izgradjen u Bosni i na Balkanu, ali je potreban i moze ubrzati vas put prema boljem zivotu. Govorim o novim novinama, radio-stanicama, blogovima, portalima, profesionalno napravljenim youtube-kanalima, svim mogucim izvorima informacije morate nadvladati tradicionalne medije. Oni su vecinski u rukama ljudi protiv kojih se borite. Mnoge strane organizacije i fondovi bi vam za par sedmica dale kapital ako samo formulisete dobre ideje. Znaci progresivne ideje za progresivne medije, bez traga nacionalizma, religije ili bilo cega slicnog. Ja vam garantujem: alternativni mediji vas mogu masovno zaposliti i u isto vrijeme uticati pozitivno na vase drustvo. Ako se pitate ko bi platio za nesto slicno, posaljite mi privatnu poruku i dobicete informacije. Opet ponavljam: mnoge organizacije i mnogi fondovi u zapadnoj evropi i americi bi RADO ulozili pare u projekte za sirenje progresivnih i demokratskih ideja. LAZU vam kada vam kazu da niko vise ne zeli da ulaze u Bosnu. Ja sam kroz svoj rad na zapadu sreo ljude koji su rekli da bi bez problema ulozili novac, da znaju u sta investiraju, i da znaju da pare nece "nestati". Ako se pokazete kompetentni i ozbiljni, ja vam garantujem poslove u ovom sektoru.

Znam da ovo nisu neke protjerano originalne ideje, ali dajem si za pravo da ovo pisem jer sam spreman da vam na vise nacina pomognem. Jedino sto trazim je da stvorite atmosferu za ljude kao ja, koji bi rado pomogli, ali zele da vide strukturu, konkretne zahtjeve i progresivne ideale. Zele da znaju cemu investicija vodi. Ja vam se zahvaljujem na citanju i zelim vam sve najbolje.
DOBRODOŠAO :)

Bilo bi dobro da dođeš u BiH i porazgovaraš s ljudima -i mladim i nešto starijim -IDEJA IMA samo para nema . Ovo govorim vrlo ozbiljno . Nije forum mjesto gdje se priča o tome .
Hvala na dobrodoslici. Bio sam u Bih vise puta u zadnje vrijeme. Na zalost sam u vecini slucajeva bio razocaran ljudima koje sam sreo. Ovo je sve naravno subjektivno, ali ja do sada nisam cuo ideje u koje bi ja ulozio novac za koji sam godinama radio. Zato pisem na ovom forumu (a pisacu i na drugim). Zato se obracam siroj javnosti. Jer se nadam da ce barem par ozbiljnih i kompetentnih ljudi procitati moju poruku.
:thumbup:
Paranoid

#7223 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by Paranoid »

Sjednica KS pokazuje jasno želju da dosadašnja vlada ostane što duže.. U prevodu: "Nikome se ne ulazi u fotelje dok frtutma traje".
kingofsnake

#7224 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by kingofsnake »

Zanimljivo kako ovi svi Fahrini, tipa Hugo, imaju dvocifren broj postova koje su nakucali od petka do danas. Kolko vam je tipla za ovaj smješni pokušaj propagande? Jel bila bar po stoja? Ili je godišnja pretplata na Avaz?
LEDA

#7225 Re: PROTESTI!!! - aktuelnosti

Post by LEDA »

BegA_ wrote:Da bi ovi protesti postali iole masovniji, moraju se odrediti tacni ciljevi i mora se izabrati vodja. Ja bih se prvi pridruzio ovim protestima, al' necu da me tamo predstavlja neki Fahraonov stranacki pijun. Isto tako, ne zelim da ucestvujem na protestima gdje jedna osoba zeli ukidanje kantona, a druga osoba zeli nesto potpuno trece.
Vjerujem da nisam jedini koji tako misli, zato sa nestrpljenjem ocekujem rezultate danasnjeg plenuma. Iskreno se nadam da nece zasrati.
Potpisujem :thumbup:

Ideš li na plenum?
Post Reply